vad innebär det att vara ledare?

Att vara ledare är något vi flitigt använder oss av i hästvärlden, men vad betyder det egentligen att vara ledare över sin häst?
 
När du söker titeln som ledare så är det ingenting som bara kommer att hända, du måste förtjäna titeln för att hästen ska ge den till dig. 
 
Att vara ledare över sin häst är ett stort ansvar, du kan inte agera ledare ena dagen och andra dagen låta hästen ta över som ledaren, du måste alltid se till att vara ledaren.
Ledaren är den som har mest kunskap och som tar sitt ansvar i alla situationer, om hästen inte känner att du kan bidra med dessa två egenskaper så kommer den heller inte att se dig som ledaren. 
 
Sen måste man ha i åtanke att en ledare är egentligen någon som dessutom spenderar all sin tid med flocken, och vi människor tillbringar alldeles för lite tid med våra hästar för att egentligen kunna tänka tanken om ett ledarskap. 
 
Det finns även olika typer av ledare. Den dominanta ledaren som leder för att kontrollera och dominera sin flock, den ledaren ser ofta mer till sig själv än till hela gruppen. Sen finns den passive ledaren som alltid handlar utifrån gruppens bästa och ger individen utrymme och frihet. 
Vilken ledare skulle du föredra att vara och vilken ledare skulle du föredra att ha? 
 

Med detta sagt så är det klokt att se din häst som en partner, det ska byggas respekt från bådas håll. En säker ledare behöver sällan bråka och är dessurtom ödmjuk, de skapar istället trygghet och harmoni. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0