Bilder från igår!

När jag rider med Grimma och tyglar, dock blir bilderna stora för är tagna med iphonen!

Han är väldigt fin i kroppennu!
 

Det var ett tag sedan, TJA!

Heheh, hejsan! Har inte riktigt orkat hålla igång bloggen överhuvudtaget men nu så blire lite uppdatering!

På fredagen förra veckan red Kajsa Kvirre för att jag inte kunde, (hade ont i ryggen) och det gick faktiskt super bra! Hon är en väldigt mjuk ryttare och det är precis det han gillar! Det gick iallfall väldigt bra och jag tror att hon tyckte det var super kul, eller jag vet att hon tyckte det för hon sa det.... faktiskt...

Här har vi de fina, han hade på sig de nya grejerna också, han var så sjukt snygg i dom!
 
Sen har jag ströridit lite men tänkte ta upp när jag red igår. Jag valde att rida med bara grimma och tyglar, alltså barbacka osv. Det gjorde jag dels för att jag tycker det är mysigt men också för att det är viktigt för mig att kunna rida med så lite saker som möjligt, dvs utan bett osv. Han ska lyssna på mig även fast jag inte har något i munnen på honom!
Jag har ridit så med honom kanske 1 gång förut? och då var det enbart på en gräsmatta men den här gången tog jag mig ner till ängen för att testa gränserna lite och jag kan säga att det fanns inga gränser, han gjorde det jag bad honom att göra och vi flöt ihop till ett team, så amazing.
Jag kommer ihåg när jag var lite mindre och red honom (har ju ridit honom sedan jag var 12 och är nu 17) och då när det inte gick bra blev jag oftast så frustrerad så det slutade alltid med att jag tog av han sadeln och red barbacka för jag tyckte att jag behövde fokusera mer på balansen då än självaste hur han gick, det gav alltid ett magiskt reslutat för då störde vi inte varandra, och lite den känslan fick jag igår fast 1000 gånger bättre, det var faktiskt helt magiskt, underbart!

Idag ska jag ta med mig Kajsa till stallet för jag blev så exalterad igår när han gick så bra att jag vill att någon ska se, hehe!
Vettfan inte var den blev så liten.. från igår iallfall!

Sista dagen


Ja igår var då sista dagen på Veda, lektionen gick sådär för jag var så trött i kroppen att jag inte orkade varken tänka eller rida mitt bästa, så det blev lite halv pannkaka ibland, men då saktade jag bara av och pustade ut, även magnus sa att jag fick vila om jag ville, tror han såg att jag var helt slutkörd!
Har lite halv dåliga bilder att bjuda på också, bättre än förra gången iallfall!
 

hahaha fan vad dålig bild
 
 
 

Och sen har vi den personliga favoriten, så här ser det ut när det går som bäst:

Här är han riktigt snygg och det är sådär det brukar kännas, fina killen!

Igår fick jag dock väldigt ont i ryggen av någon anledning så idag kunde jag inte rida Kvirre, har bett min vän Kajsa att göra det i någon/några dagar nu tills jag känner mig bättre! Unnade mig iallfall lite hästshopping och införskaffade mig en ny kavaj som är väldigt fin och ett schabrak och benlindor som "hör ihop", mycket fint!


Älskar färgerna, är dökär!
 
 

Pepsi

Igår red jag då Pepsi och även idag!
Skriver lite kort om igår: Han var mycket fin, dock orkar jag inte rida i hela en timma, det är lite för mycket häst att rida om vi säger så ;) Men han var väldigt fin,  vi körde lite förvänd galopp vilket han gjorde mycket bra, han var fin så att säga!

Passet idag: Alltså jag är helt kär... Han är verkligen en sådan häst som faller mig direkt i smaken, han var mycket mjukare i början av lektionen idag också, traven var helt amazing stundtals när jag orkade rida tillräckligt! Ibland behöver jag dock sakta av och ta lite pauser, men det gör inte så mycket för vi hittar tillbaka rätt fort faktiskt, det är mycket drivning in i handen och sen lätta och låta han vara, så fort han tar emot lite igen så är det bara att göra samma sak igen, sen om han blir starkare då också brukar jag sakta av och börja om från början istället för att bråka mig igenom och bli stum i handen!
Vi körde väldigt mycket galopp idag vilket var nyttigt, han var sååååå fin, jag kunde sitta och driva med skänklarna och lätta i handen och han gick kvar, känslan var på topp! Så det här ridpasset var toppen, på slutet gick det dock lite utför då jag verkligen inte orkade rida mer så jag valde att trava av han istället!
Fina häst, skulle kunna köpa honom faktiskt, jag är helt såld!!
Imorgon är då sista dagen, ska bli riktigt tråkigt då jag helst skulle vilja fortsätta!

Har några SKETNA bilder att bjuda på! dom är verkligen skitdåliga i kvalitén, men det är iallfall något!



 
 

Dag 1

Ja idag tänkte jag vara lite trevlig och slänga iväg ett, Hejsan!

Idag var första dagen på "ridlägret", känns lite fel att kalla det ridläger då det är på den ridskolan jag rider på vanligtvis, Veda!
Det blev iallfall storhäst för min del, vi fick välja lite själva eftersom att vi endast var 9 "vuxna" ryttare och jag tog då Pepsi! :D

Första ridpasset: Ja det här var då andra gången jag red honom, allt som allt gick det helt OK. Han var ganska mjuk tyckte jag då, han pinnade på bra tyckte jag, jag tyckte alltså väldigt mycket för att vara andra passet jag red honom, testade lite ökningar och jag kände att någonstans där inne så finns det, jag måste bara plocka fram det på något sätt. Tyvärr så red jag för mycket fram och tillbaka med händerna, tror jag gjorde det för jag är inte van vid att rida stora hästar vilket innebär väldigt mycket ben, så tyvärr spottade han ut bettet rätt mycket men han var åtminstonde mjuk, vilket jag var glad över! Kan även tillägga att jag mesred lite,vågade liksom inte ta i...

Andra ridpasset: VILKEN HÄST! Ja, Magnus gav myckte tid åt mig den här gången, vi red på volter och skulle flytta undan dom, och jag kände att nej han blir alldeles för tung i handen och ställer sig inte 1 cm till höger (om det var det varvet vi skulle gå i), så jag blev istället lite arg och började driva honom uppåt och framåt, vilket ledde till att han blev taggad och jag kunde ta vara på det till mycket, tex skänkelvikningarna osv.
Jag tror Magnus började få upp ögonen lite då och bestämde sig verkligen för att hjälpa mig, han tryckte ner min händer och sa åt mig att hålla dom där samtidigt som jag drev på, jag fick dock överställa honom ett tag men efter det hörni, Vilket steg, jag bara var där som ett stöd med handen, kunde trycka på lite som jag ville och han lyssnade, dock blev han stark ibland och sprang iväg lite men då var det bara att sakta av till skritt och börja om, lite mer övning och jag tror det kan bli riktigt bra, ruskigt trevlig häst!
Har dock mycket att jobba på i galoppen då han antingen blir stark eller väldigt mjuk men då har han inte så mycket tryck i galoppen, vilket jag vill ha, blir spännande att se de resterande dagarna hur det blir, antingen pannkaka eller TUMMEN UPP!


Här har vi lilla Pepsi som var trött på denna bild, kan lova att annars har han verkligen glimten i ögat!

Sommarlov

Jahap, då var det sommarlov igen alltså, SKÖNT. Började mitt med att gå hem och sova<3,lat som man är...
Ska iallfall snart iväg till Veda för att rida sista lektionen på det här året, börjar ju dock mitt ridläger där på söndag redan så blir inte så lång väntan;)
Jag tror vi skall klä ut oss idag också, blir det en favorit i repris, HARRY POTTER??




LOVE


Karin, ny hästjej

Denna kväll följde min kära kompis Karin med till stallet för att få en liten lektion på Kvirre! Hon har ridit honom många gånger tidigare men är inte hästvan på det sättet.
Hon och Kvicken var så jäkla duktiga idag, lät dom öva på tempoväxlingar i skritten vilket betalade av sig bra i traven då karin har haft lite svårt med att rida lätt, men idag var det helt plötsligt inga problem? Det klickade mellan dom vilket var jätte roligt att se, Kvicken var lugn och avslappnad, lyssnade jätte bra på Karin och Karin var lugn och, sansad och balansen var på topp.
Karin har ju knappt ridit så att hon ens kan styra honom, ge honom kommandon och liknande tycker jag är SKIT bra rent ut sagt, är så stolt :')

Detta är bilder från en annan gång!




Det är du och ingen annan


Liten olycka inträffade igår

Igår när jag och min kompis Killander skulle till min häst och rida så tog vi moppen dit, det var en ganska snävsväng i högfart men det var inget hon tänkte på så i den här lilla svängen så kom vi för fort och tappade kontrollen på moppen som körde mot ett dike, det blev lite vajjigt och vi flög av så att säga.
Killander voltade typ över mig och skadade sin arm lite fick en sträckning typ tror jag? Jag flög på huvdet och skrapade min underarm (höger) och har väl fått en sträckning i höger lårben, menmen,vi klarade oss rätt bra faktiskt, NO PUSSYS! 
 

Min favvobild<3 hehe

Dagen har varit underbar!

Dagen började med ridning på Veda klockan 8:00! Det var faktiskt lite spännande för vi fick se när de släppte in alla hästarna ifrån betet som de går på på nätterna, såg så himla gulligt ut när de kom springades på egen hand upp till stallet som ligger cirka 100 meter upp, riktigt coolt faktiskt!
Idag lägger jag upp dagen i 3 olika delar i det här inlägget.

BILDER:


Paloma kom i full galopp


Strax där efter kommer tiptop i en lika samlad galopp som vanligt, ett byte gjorde han även, dressyrhästen på hög nivå alltså! :D


Twisten lunkade på bara..... ^.^


T.O.M Killander fick gå på egen hand idag, DUTTI! (ridskoleungen.blogg.se)


Sedan var det bara att göra iordning hästarna för en uteritt, Magnus min ridlärare följde även med på den nya storhästen Nova! Idag fick vi önksa lite och jag tog såklart Twisten, ingen nyhet ;) Det var iallfall det bästa jag gjort på länge så ni som inte följde med missade något kan jag tala om!
Vi fick göra lite som vi ville på en stor äng medans Magnus trimmade lite dressyr, vi valde såklart mycket galopp och skratt blev det på högnivå när Malin på bockningsponnyn Brownie flög av två gånger, :D

BILDER:


Fina Twisten


Äckliga jag


Killander och fina Tiptop!


Magnus och Nova!


Michelle och Pandora!


Malin och Broooownie


Först blev det ett litet skutt....


Sedan blev det ett riktigt bra hopp ;)


Tiptoop


Fiiiiiiin


Cicci och Pepsi!!

Sedan för min och Killanders del bar det av till öde Vallentuna, eller man kanske ska säga 30 min ifrån civilisationen med buss? hahah det tog iallfall väldigt lång tid att åka till hennes lilla medryttar ponny Arix som förövrigt var en extremt trevlig ponny!! Riktigt fin alltså!









UNDERBARA DAG!


Ridning med Kussen

Idag red jag och min kusin Jocko tillsammans! Hon har ett litet stall hemma hos sig som ligger cirka 10 min ifrån mig och där har då jag min häst och hon hennes häst Finnegan! Det är alltså bara dom två som står där, riktigt mysigt tycker jag.
Vi red till ett stall som heter foderby som ligger cirka 10-15 min ifrån oss, beror lite på vilket tempo som hålls, men det är iallfall väldigt nära.
Vi red på deras utebana och jag måste säga att Kvirrisen var väldigt fin idag, något stel i höger men det gick att fixa ganska fort, han är en sån som man måste ta i på en gång så är han igenom:)
Han kändes pigg och glad och lyssnade väldigt bra på mina hjälper, skrittade rätt mycket idag och galopperade rätt mycket också, kände att det behövdes!
Vi är på topp kan man helt enkelt säga :D


Jag och Kvirre


En bild på min kusin Jocko och hennes häst Finnegan!

Tagg på att blogga

Är faktiskt rätt pepp på att blogga nu för tiden, iallfall vissa dagar, typ som denna dag!
Har dock ingenting att blogga om typ, känner inte att det är så viktigt för min del att lägga fram jätte mycket åsikter eller "dagens outfit" för ett ryttarekipage... Tycker själv inte att det är så intressant att läsa om.
Jag tycker om att läsa om HÄSTAR, hur ett ridpass gick, eller liksom få lära känna dens bloggs häst jag läser om, men jag själv har ingen vidare struktur på denna blogg, det ba flyter, lite som jag själv..
Men men, har fortfarande skeva tankar om jag ska dra till stallet eller inte.....
YEEES, Jocko ville rida med mig så jag rider med henne ( haha om ni undrar så frågade jag henne nyss därav skitzofrenerin i detta inlägg)...
Hehe yes, mys att rida med någon iallfall :D


Här har vi polarna


Ja man är ju inte på topp

Mina systrar tog ju studenten igår, man mår ju sådär bra idag kan jag ju säga! Blir antingen bara att ligga hemma eller försöka mig ta en tripp till Stallet vilket är ytterst tveksamt.... Är lite sugen på att rida men min kropp säger ifrån rätt rejält faktiskt, får se om det blir en ändring inom en timma!
Ska iallfall komma tillbaka lite till verkligheten nu och börja komma in i rutiner, inte festa så mycket och sådant, utan mer ta min tid i stallet och börja träna igen, känner verkligen att jag behöver komma in i den perioden igen!

Juste den 24 Juni ska jag även på "afterwork" ridläger på Veda med min fina vän Sofia Killander, ska bli riktit skojsigt, vet inte vem det blir till ridningen bara? Enligt Malin skulle jag få storhäst iallfall, men det får man se hur det blir med det ;)


Lägger upp en äcklig bild på mina vänner!

Hahaha

Hittade bilder från 2009 när jag rider Kvirrisen! HAHAHAH, dom är ju jätte snyyyyggaaaaaaaaaaa




Slirrigt hår




handen upp i vädret








Här är han ju lite snygg


Biffen


Mina händer flyger och han är ganska bra steg här


...

Jag kommer ihåg det här ridpasset jätte väl, även fast det var 3 år sedan! Han är vacker


Kolla dessutom steget över de här bommarna 0.o




Hahahaha han ser helt galen ut


Hoppa kan han!






Oj vad han flyger!

Hahah det här ridpasset kommer jag också ihåg så väl, han är faktiskt riktigt kvick i benen när han hoppar, därav namnet kanske? Kvicken är kvick? Okej vad håller jag på med.. hehe
Nej ,men de flesta jag hoppat för tycker att han är as cool, även fast han kanske inte har så bra galopp och sådär så tycker dom att han är en jäkligt cool teknik, kan inte annat än hålla med!


Och ja såhär ser han ut idag! Han är tammefan vacker

Studenten!

Idag tar mina två systrar studenten! GRATTIS MINA VACKRA TJEJER!! <3


Evelina


Och fanny som jag inte hittade studentbild på!

Islandhäst= MYS

image description

Kvirrisen

Ja lite uppdatering om Kvirre nu när jag ändå är pågång och skriver så extremt långa inlägg, kan lika bra fortsätta!
Kvirrisen mådde inte så jätte bra i (Torsdags?) Jocko min kusin smsade och sa att han ligger ner i boxen,har inte ätit och bajsat. Jag blev såklart väldigt orolig men hon höll mig upptaderad vilket kändes bra, dock började massa tankar fara runt i mitt huvudet, man lyckas alltid på något sätt komma på de hemskaste men han klarade sig bra över natten i allfall och var sitt vanliga jag dagen därpå. Passade på att gå ut och gå med honom och jag kan säga att han har aldrig varit så nerkärad i gräs förut, han åt och åt och jag kollade på...
Igår red jag iallfall ut, det var super mysigt och jag kände att han är precis som han brukar vara, världens bästa och underbaraste!
Idag red jag inte för det gjorde en annan som rider honom på Måndagar som heter Ulrika, hon rider honom för det är den ända hästen hon vågar rida och självklart säger man ju inte nej, vet ju själv hur snopet det skulle kännas om den ända hästen man vågar rida inte skulle tillåtas av "ägaren".

Ska iallfall sätta igång snart igen lite fint med honom, så mer uppdatering kommer!


Ej hästrelaterat

Jag följer Breiviks rättegång väldigt intensivt måste jag erkänna, ni vet han som gjorde terrordåd i Oslo 22 Juli i fjol för att senare åka vidare till Utöya för att mörda 69 ungdomar och skada över 200. Jag är inne på aftonbladet varje dag och följer rättegången som går att läsa live, oftast från 08:20 till 14:00-17:00. Tycker att det är vädligt intressant, självkart är det oerhört hemskt det han gjort, man är ju inte annat än helt jävla KAPPUTT i huvudet om man gör något sådant här, men iallfall så intresserar det mig väldigt mycket.
Det som påverkat mig mest är när jag läst live ifrån rättegången ifrån överlevande vittnen från Utöya som berättar deras historia om hur det var, om dom blev skadade osv. Många blev skjutna 6 gånger och andra 1 gång, väldigt olika, men det är så känslomässigt att läsa om det.
Där kan vi snacka om människor som överlevt något sånt sjukt. Gud finns så mycket som kan skrivas om detta ämne men om jag väl kommer in i det så kommer jag inte att kunna sluta, säger bara att alla där ute som orkar borde läsa och följa rättegången, för det är så traumatiskt och sjukt men ändå så intressant, herregud alltså.


Onsdag

Ja på onsdag är det då den hederliga gammla finalen av Ridskolecupen för detta år.

Kan börja med att säga att det hära året har jag inte haft en tanke på att försöka komma till final, jag har försökt tävla Twist så mycket som möjligt, dock första dressyrtävligen så hade jag Ludde och vann på hela 68%, vilket nog varit min bästa runda ever. Efter det så började jag rida Twist allt mer och mer, jag skippade lite tävlingar hit och dit men kände att en dressyrtävling  var det henne jag ville ta för att utveckla oss två tillsammans, och inte för att komma till final eller ha placering, vilket vi inte fick heller....
Sedan tog jag henne på hopptävlingen för inte så länge sedan vilket var ett stort wildcard för min del då jag bara hoppat henne en gång innan, det gick ju dock väldigt bra och vi kom tvåa. Sedan dressyrtävligen som var förra söndagen så tog jag henne också, vi fick helt okej procent men var långt ifrån en placering vilket inte gjorde mig någonting, för hon prestrerade väldigt bra om jag får säga det själv.
Men för att komma till saken så kom jag med i hoppningen i finalen detta år, vilket jag SJÄVLKLART är extremt glad över, dressyren var jag som nummer 11 och osisen man har så är det såklart bara 10 st som kom med, är alltså första reserv där, men är inte ens säker på att jag skulle velat vara med i vilket fall som helst då jag inte är så taggad på dressyr längre, är inne i en annan period just nu!

I fjol åren har jag kommit med i både dressyr och hoppning i finalen, de 3 åren innan alltså. Då har jag antingen kommit tvåa eller vunnit, (vet att det här låter lite "klicheé" och spydigt kanske) jag har haft väldigt bra placeringar iallfall och jag har vunnit "bästa allroundponny ryttare" tre år i rad, hur spydigt det nu än låter så är det sant, vilket jag är väldigt glad över, så detta år är ändå som en neråt gång kan jag känna, men samtidigt så har jag inte förväntat mig något annat!
Är iallfall glad över att jag kom med i hoppningen och lär antagligen ta Twist, som jag tidigare nämnt så vill jag bara tävla henne helt enkelt för det är bara henne jag rider, men jag vet också att nästa år kommer jag nog börja tävla stor häst för mera utmaning och lite nyare "tävlingar", det är trots allt en stor skilland att gå från ponny till stor häst:)

Så detta år är jag bara glad över att jag iallfall kom med i någonting av det, och jag tycker verkligen att alla ridskoleponny ryttare som kommit med har förtjänat det för dom har utvecklat sig själva så himla mycket, stort grattis till er som kom med förresten!!

På onsdag hålls alltså finalen av ridskolecupen och jag är taggad till 1000, inte bara för att det är tävling utan för att det är så förbannat roligt på finalerna! Ska även passa på att fråga Karin om jag får låna hennes systemKamera att fota med, alltid roligt att ha bilder!

Vi ses på FINALEN!!!


Såhär såg det alltså ut när jag deltagit i finalen förra året!



PEPSI

Idag när det var ridning på veda på morgonen så frågade jag Magnus om jag kunde få testa på en annan häst idag, allmänt bara för skojs skull, och det fick jag, det blev fina lilla Pepsi!
Har sätt han gå ganska mycket men aldrig ridit honom själv och jag måste säga att han var UR MYSIG, alltså verkligen jätte härlig.
Han var så mjuk och fin (sprang iväg lite ibland) när han väl släppte i munnen. Vågar mig faktiskt på att jämföra honom med en annan liten häst på ridskolan som heter Caramell!
Nej men på riktigt så var Pepsi verkligen en "Lisse" häst så att säga, nästa år lär jag antagligen gå upp på stor häst då jag känner mig ganska klar på ponny, jag känner mig förstor och om jag får säga det själv så är det ingen utmaning längre riktigt, förutom Twist dåra som alltid kommer vara mitt lilla snuttegull. Jag älskar verkligen att rida Twist men idag kände jag att jag behövde lite nytt, ni vet bara så att man känner hur det känns att sitta på någon annan ?
Måste även säga att vilken skillnad det är att rida "ungponny" och en välutbildad storhäst, helt galet.
Minsta lilla rörelse jag gjorde och han fattade direkt, jag behövde inte vara jätte försiktig i min ridning heller, jag kunde liksom trycka på när det behövdes OSV, kändes super, men jag är redo för Twist igen som jag antagligen kommer att välja på Onsdag, berättar mer om det i ett annat inlägg, blir så himlans mycket här annars, jag som har så svårt att sluta skriva när jag väl börjat;)


Pepsi, OBS, inte jag som rider.


Han är lite roligt byggd måste jag säga...

Var ju inga direkta bra bilder, menmen, han är söööööööt

RSS 2.0