Dagens

Väldigt mysig dag idag! 
Gick till stallet vid halv två och longerade Shatte. 

Idag testade jag gå på sidan om honom och hänga armen och "leadropet" på rumpan. Han tyckte det var lite obehagligt i början men fattade snabbt vad jag ville! 

Sedan åkte jag,Jocko och sanny upp till spåret för att gå 5km och sedan vidare för att hämta upp Carro och åka till hennes stall! 
Vi myste med hästarna i hagen och tog en kaffe efteråt hehe! 

Bilder från dagen 











Jocko och delta! 
Carro och hennes två hästar!




rätt sjukt egentligen

Satt precis och tänkte på hur sjukt jag tycker att det är att man använder hästar som tävlingsredskap. Jag kan förstå det här att man vill tävla med sin häst för skojsskull men jag kan inte förstå att det många gånger handlar om att "vinna eller försvinna". 
Jag tycker det är jätte bra med ryttare som går in med inställningen att vi gör det här tillsammans för skojsskull men jag har svårare för det här "idag måste vi vinna" osv. 

Det som faktiskt hugger i hjärtat är ju alla hästar som köps in för att sedan säljas till att bli en proffshäst, ett redskap för människans njutning, där tycker jag att det är fel, när pengar kommer in. 
 
Jag och en kompis satt och pratade om detta förut och jag sa något i stil med att jag tycker allt sånt skit ska läggas ner men då sa hon "Lisse, vet du vad som egentligen behöver göras? Jo det är att sluta kunna betta pengar på hästsporten", och det håller jag verkligen med om. 
Tänk om man inte skulle kunna vinna pengar på travet? Tänk om man inte som elitryttare skulle kunna vinna pengar i prispotten? Vad skulle hända då tro?
Skulle man verkligen satsa på hästsporten så jäkla hårt då?  Nej, det tror jag faktiskt inte. 
 
Nej, någon dag hoppas jag att detta förbättras, för hästarnas skull. 
 
 
 

RSS 2.0