Manen

Håller på att spara ut Kvirres man, den har nog växt 1decimeter på 4 veckor, det är bra! Jag vill liksom bara se hur han ser it i lång man, han kanske är skit ful eller skit snygg, återstår att se ;)


Hehe

Stressad Kvirre idag när han fick gå in utan kompisarna! Gnäggade x-antal gånger, gick runt Runt, hehe men söt är han iallfall!!


Kvirre och kompis

Säg hej till Kvirre och hans nya kompis Karino!
Karino är den som har högst rang i hagen, han är den som jagar bort alla, men av någon anledning så funkar han och Kvirre bra ihop.
Kvirre vänder rumpan till om Karino kommer för nära och Karino backar då, så jag tror att de har respekt för varandra!
Visst att de ryker ihop 1/10 gånger men det e mer för att markera. Det jag gillar med Kvirre är att han inte sparkar, han vänder bara rumpan till eller springer emot med bakåtstrukna öron, men that's it!
Är iallfall nöjd med kompisarna i hagen!:D


Onsdag

Nu är vi mitt in i veckan och jag vaknade upp med huvudvärk imorse, inte jätte kul faktiskt då det fortfarande inte gått över, suck.
 
Igår när vi kom till stallet så konstaterade vi att Kvirre behöver få nya hovar, dom växer så extremt fort på honom så ska försöka få tag på hovslagaren så snart som möjligt så dom filas ner lite, hehe...
Mamma fick rida igår och det såg jätte bra ut, hon har börjat förstå hur han ska ridas nu så reslutatet är väldigt bra!
Sen kan jag även säga att det är nyttigt för mig att kolla när någon annan rider också för då ser jag lite vad hans brister är osv, sen är det alltid lika kul att kika på honom under ryttare för han är riktigt jävla snygg, något som jag aldrig tänkt på tidigare!

Ska till stallet direkt efter maten, tror inte jag kommer att rida, huvudet pallar nog inte det idag, men lite gos och mys ska nog gå bra! Vi har även kvällsfodring i hela stallet för första gången så vi får se hur det går, hoppas vi inte glömmer en häst bara, höhö! PS: ska hålla mig undan från geten, han är farlig.
 

Kvirre och hans polare idag


Sunday Funday

Nya motto på söndagar typ.
 
Idag fick jag skjuts till stallet vid klockan 3, jag var där själv, extremt härligt. Det är då jag trivs som bäst när jag kan göra allt i min takt, bara stå och smörja, gosa med Kvirre, fläta man och svans, borsta rejält, låta han få slicka på äppelsak, m.m.
Jag har hittat 2 spår av små sår på honom sedan han släpptes ihop med Valackerna vilket jag tycker är lindrigt. Det är två pytte sår på rumpan så antar att någon har försökt skjutsa bort han eller något, hehe. 
Jag och min vän Kajsa var där igår tillsammans och red, han var supderduper fin,  det är en märkbar skillnad på hur han gick för ett år sedan och hur han går nu, och vi alla som lever i hästvärlden vet att 1 år inte är så lång tid om man ska kolla utvecklingsmässigt, jag som har ridit Kvirre i 4 år har börjat känna nu vad jag har gjort för fel eller vad man ska säga.
Jag har iallfall rättat till felen nu vilket var undertempo, och skev i högersidan, för lite sidförande rörelser, men allt det där är fixat nu och han är finare än någonsin!
Jätte kul för väldigt många i stallet berömmer oss som ett ekipage och visst får han beröm för att han är(var) travare till en början och inte alls ser ut som en travare, nu vad dom menar med det har jag inte riktigt förstått för jag tycker travare är fina allmänt, menmen ;)
 
Spenderade 2,5h i stallet och det var riktigt värt det, var ute igår så var skönt att få komma till liv igen med hjälp av den finaste jag har här i livet.

Jag ska försöka uppdatera lite mer flitigt nu med både bilder och texter, PEACE.
 

Jag är så glad...

att det blev som det blev med allting. Kvirre har fått ett fantastiskt hem med massa nya kompisar och även jag. Mamma och Janne har fått bättre Kontakt med Kvirre vilket glädjer mig för de var ganska rädda för honom förut, haha!

Kvirre har personlighet så det räcker till minst 4 hästar till i stallet, han sprider sådan energi som jag inte riktigt har märkt förut när vi stod i lilla stallet, jag märker mer för varje dag hur mycket jag älskar honom, och det är något väldigt speciellt och fint.

Nu är vi inne på det 5 året tillsammans, 5 år av allt, lycka, nedgångar m.m, av en ända anledning så har jag alltid gått tillbaka, och det är han, han är anledningen. Han är 21 år gammal nu och jag 18, men det spelar ingen roll, det kvittar om han inte går att rida om 2 år, jag kommer inte att lämna hans sida någonsin. Med honom har det aldrig handlat om att rida rida rida, utvecklas utvecklas utvecklas, tävla tävla tävla, det har bara handlat om att vara, umgås. Det kanske låter konstigt för vissa av er, men jag har fått känna på riktigt teamwork från marken och ryggen och till slut handlar det då inte bara om ridningen i sig, utan om hästen.
Jag längtar efter honom varje sekund nu som jag inte är med honom, och det ser jag som en för jäkla bra grej.


Det var här allting började:


Utsläpp

Sådärja, en månad in i flytten och Kvirre går nu med valackerna i stora hagen! Vi åkte till stallet 08:30 för att släppa ut han med dom, det gick super super bra!

Han markerade exakt vart han ville ha alla och om det blev en trängd situation så backade han försiktigt ur den och började om på nytt, han skötte sig galant likaså de andra hästarna!

Han har fått en förföljare också, Shagal som är hans boxkompis! Dom är verkligen as bra polare och Shagal är låg i rang så han vart nog jätte lycklig när Kvirre kom in i flocken! Vart än Kvirre gick så gick Shagal, Kvirre rullade på ett ställe, Shagal rullade på exakt samma ställe efteråt, Kvirre gick på rundtur i hela hagen, Shagal likaså, då var verkligen jätte söta, kompisarna!

Vanligtvis så är dom 7 eller 8 hästar i hagen men 2 av dom går i andra hagar nu pga skada, en av dom är "ledaren" så vi får se hur det går när han släpps ihop med alla också! Men det känns ändå bra för då har Kvirre hunnit bekanta sig med alla andra!

Jag är jätte nöjd med hur det gick, knappt 2 små sparkar inträffade men ingen skada eller träff, verkligen jätte härlig flock, as bra!


Update

Måste slänga iväg en liten update på hur livet ser ut nu känner jag, gör det i punkter i stället för löpande text, kommer inte bli något stopp då.
 
*Jag har bokat min första tatuering, 22 Februari kommer jag att göra den. Kommer att sitta på högerunderarm och stå en text på 3 rader. En väldigt personlig tatuering, kanske lägger ut texten någon gång på bloggen och skriver vad den innebär, eller inte.
 
* Kvirre har börjat lära sig dricka ur vattenkopp? Eller det är åtminstonde vad jag tror att han gör, vattenhinken är alltid full och när jag fyllt koppen på kvällen så är den alltid tom när jag kommer nästa dag, DUKTIG KVICKEN!

*Igår åkte jag skidor i Romme med skolan, det var sjukt kul. Har inte åkt på säkert 7 år men det satt i, älskart ;)

*Jag har typ slutat med hoppning på Veda. En orsak är för att jag inte tycker att det är lika kul att hoppa storhäst som jag tycker att det var att hoppa ponny.
 
*Skolan rullar på som vanligt, är dock sämre än vanligtvis på att gå dit, men det får väl ta sin lilla ändring alldeles strax.
 
*Kvirre har gått så himla bra sen vi kom till nya stallet, han har varit underbar i dressyren, tror att det beror på att jag har kunnat rida lite mera intensivt nu när jag har ridhuset så nära, annars red jag kanske bara 2-3 seriösa pass i veckan, nu blir det iallfall 4-5. Dock rider jag ju pass på max 45 min, oftast 35 min för att det funkar bäst på Kvirre tycker jag.
 
*Idag hade jag och mamma våran första lunchfodring. Fick hjälp av en tjej i stallet och det var faktiskt inte så farligt förutom att det är typ läskigt när geten är i andra stallet. Han stångade mig idag, inte kul.....

*Kvirre ska snart släppas ihop med valackerna, beror väldigt mycket på när antingen isen/snön smälter eller när det är mycket snö igen och inte halt.
 
*Sen jag har blivit 18 tycker jag faktiskt att jag försöker börja ta mer ansvar och tänka mera på framtiden, vuxenpoäng much?
 

RSS 2.0