Äckliga Onsdag

På ett sätt så gillar jag Onsdagar för vi har korta dagar i skolan (Inte för att jag är i skolan idag, känner mig krasslig) och det är mitt i veckan men annars så gillar jag inte onsdagar för då påminner det mig om att det är 2 dagar kvar till helg...

Igår red jag inte utan chillade i stallet bara, snackade med lite hästägare i stallet och en frågade om jag ville rida ut med henne någon gång, kul, jag kan ju knappt några ridvägar än så länge. Kvirre mår iallfall jätte bra, han är lugn nu och tillbaka till sitt trevliga jag igen, älsklingsponken.
 
Har inte så mycket roligt att skriva om just nu, allt rullar på som vanligt, ridlektioner, skolan, mat, osv, inte as kul att varken skriva om eller läsa om så vi skippar det ett litet tag så skriver jag helt enkelt när jag har något intresseant att skriva eller ointressant, som det här, HÖRS!
 

Mamma red idag

Haha åh Mamma testade att rida Kvirrisen idag, hon red i sina yngre dar men slutade vid 18 års ålder och nu hoppade hon upp igen!:)
Hon har kanske ridit Kvirre 4 gånger tidigare så lite känner hon honom iallfall! Hon skrittade mycket och travade lite, bara lättridpass för att han skulle få stretcha musklerna och hon mjukstarta lite. Jag mockade boxen idag, gjorde maten och snackade med lite människor i stallet, alla är jätte trevliga, dock kommer jag inte ihåg vad en ända människa heter...? Det är illa, jävligt illa men jag får väl stalka vidare lite på alla namn, så att jag lär mig ;)
 
Kvirre går fortfarande i egen paddock, har fått råd av vissa att inte släppa ut nu när stona är brunstiga och går i hagen intill valackerna så jag chillar lite på den fronten och väntar tills snön är borta också? En sak i taget helt enkelt, jag har inge bråttom.
 
I fredags red jag dressyr på Veda och hade vita springaren TipTop, det gick bra och jag tycker om den hästen, han är maffig att rida och genuint snäll, mycket trevligt!
Och jag vet att bloggandet är som en död fisk i vatten (?) men det får helt enkelt se ut så här nu så kanske jag kommer igång igen!!!
 
TipTop
 
Kvirre

Kvirre

Önskar att jag hade film på hur fin han var idag. Fick beröm från folk i stallet som inte sett han gå tidigare, dom tyckte han var jätte fin.
Fick även höra idag att han inte såg ut som en travare och att de trodde att han var 12 och inte 21, man slutar aldrig förvånas.
Han kommer jag behålla tills sista andetagen, älskar honom över allt annat. Så länge han stannar så stannar jag, shit.


Måndag

Sitter i mitt hem denna måndag, blev ingen skola för min del idag, vet inte varför heller...

Jag sitter och äter yogurt med hallon i och läser en bok, Femtio Nyanser Av Honom, jag älskar att läsa, något ni kanske inte visste om mig. När jag var yngre brukade jag alltid skriva böcker men det händer inte längre då jag aldrig lyckas bli nöjd med det jag skriver, ska kanske försöka mig på ett försök igen, någon gång...
Att läsa får mig att bli avkopplade, förlora mig in i orden och måla upp bilder av hur karaktärerna ser ut, det är något jag uppskattar.
Ni märker ju redan nu att jag skriver mycket mer formellt när jag läser, tar efter,haha...

Ska till Kvirre vid7 ikväll, får se vad jag hittar på, hörs!


Finisen


Update

Ojoj vad bloggen inte har kommit i första hand denna vecka, men jag får tyvärr såna veckor ibland när jag verkligen känner att nej, vad ska jag blogga om? Det är inte jätte kul att sitta och läsa ett inlägg som lyder "Hej, idag var jag i skolan, åkte sedan till stallet, det gick bra." för det är såna inlägg som skulle skrivits denna vecka då.
 
Jag firade iallfall min födelsedag igår med vänner och släkt, det var jätte mysigt att ha alla kompisar här osv. Sen skulle jag ju dra ut för första gången men shit vilket fiasko det blev, kommer aldrig åka in till stan igen för att gå på krogen, får bli Tegel hedanefter som ligger i Täby, mycket närmre och säkerligen mycket bättre. Jag varnar alla er som fyller 18 snart och funderar på att gå ut inne i stan, "personalen" är jätte otrevliga och det är allmänt ingen skön vibe, man känner sig typ i vägen? Dom är verkligen jätte otrevliga..... -.- Hahah bra första intryck man fick, eller inte, men det gör inte så mycket, hade inte förväntat mig värsta grejen heller!

Ska alldeles strax åka till Kvirre, igår gick jag ut och gick med han och resten av veckan har jag ridit i ridhuset förutom i fredags då jag red ut en liten runda och avslutade i ridhuset. Han har varit jätte fin men för mig är det viktigt att bara för att jag har ridhus nu att inte rida och glömma bort att gosa och ta till att bara vara med honom, för det har varit en stor grej i min och hans relation, jag brukade rida 4 gånger i veckan och resten bara gosade jag och gick ut och gick med han, och jag vill verkligen inte förlora det, kanske låte lite knasigt men så är det, hehe!

Tänkte ladda upp bilder från igår (promenaden) men det får bli i ett mobilinlägg då bilderna inte vill laddas upp just nu!
Vi höres och jag ska försöka slänga in lite inlägg denna vecka också!
 
Kämpar fortfarande med dessa träklossar

Haha

Såhär kan det se ut när man ska försöka gå in nya ridstövlarna!


Första dagen som 18-åring!

Vart en tidig morgon för min del Mamma,Janne,Fanny och Eve kom in vid halv 7 och grattade mig, jag fick mina nya stövlar + 1000 kr, inte pjåkigt!!

Sedan åkte jag och Mamma till stallet och bara tittade till hur Kvirre hade det och det verkar vara lugnt nu, han känner sig nog mer hemma och han är lugnare nu, jätte skönt!
Vi hämtade upp min vän Kajsa som bor på vägen dit och då åkte vi till skolan, när jag kliver in i klassrummet så börjar klassen sjunga och det var snällt av dom,ahahah!

Jag slutade 1 och gick då och fikade med Kajsa, sen kom Sanny och Mamma, efter det gick vi till banken och sedan kom vi till stallet vid halv fyra! :) Jag ville göra Kvirre lite fin så han fick på sig röda lindor och sitt fina röda schabrak, han är så fin i rött lilla grisen!
Sen kan jag även tala om att jag ska rida in mina nya ridstövlar nu, och shit hörrni, det är inte kul kan jag tala om. De är så stela och klämmer så mycket nu i början (vilket säljaren sa att dom skulle göra nu såhär dom första 30 gångerna vid ridning, KUL), jag orkade bara rida 10 min med dom, kände att Kvirre fattade inte riktigt varför mina ben var så stela så han var lite lost rent ut sagt, sitter just nu i dom så att de blir mjuka någon gång, blir typ fett irri på dom!!!!

Kvirre var jätte fin idag, mjuk och stadig så det kändes jätte bra! Alla är jätte trevliga i stallet också, känns bra! :D

Nu är min 18årsdag snart slut och den har varit underbar, kompisar och släkt kommer hit på Lördag då det blir middag och sedan utgång, är inte så kul att ta över alla en Måndag  när det ändå är skola dagen efter, så det fick bli såhär, najs!!

Film på mig och Kvirre från idag!
 En tjej sa efter mitt ridpass att hon tyckte att Kvirre var super fin, jätte kul att höra! :D
 
 
 

18 år

Jag är 18 år om 1h och 45min!!!! WIHOOOOO
 

Prestationsångest

Jag vill skriva det här inlägget om Prestationsångest för jag brukade ha det i mina yngre dar, runt 13-16 år ålder.
Jag ska försöka skriva det ganska kort för annars kommer det bli några sidor långt, inte med överdrift.
 
Jag brukade ha mycket prestationsångest, hur jag känner igen detta är från hur jag mådde efter att jag tävlat eller när jag fick rida en ny häst för första gången, det ända som fanns i mitt huvud var "prestrera på topp så att folk ser att du är duktig". Det var liksom som att jag red för att få beröm, bekräftelse att jag var duktig på det jag gjorde.
Det var viktigt för mig att höra att jag var duktig, även fast jag lätt blev generad (som jag fortfarande blir) om någon sa att jag var duktig så mådde jag bra av det, men jag mådde inte bra av att bara gör det för den sakens skull.
Att gå in på en tävlingsbana som 15 åring och bara tänka "VINN VINN VINN" kan både vara positivt och negativt, ni kan ju tänka er hur lycklig jag var när jag vann, jag kände mig duktig och bäst, men om man då tänker mottsattsen till icke vinst, hur tror ni att jag kände mig då? Åt helvete.
Kommer ihåg när jag dressyrtävlade på en av ridskoleponnyerna när jag var runt 15-16 år där, jag vann inte. Jag gick hem, la mig ett bad, började gråta, kände mig som världens sämsta människa, det tog mig 1 vecka att komma över det, jag analyserade, förstod inte vad jag hade gjort för fel, det var hemskt.
Sådär såg det ut i flera år, jag tävlade inte för skojsskull, jag red delvis för att det var kul men mest för att känna mig duktig, jag ville bara vara duktig, det var allt.
Men vändpunkten kom, på gott och ont. Jag började inse det roliga med ridningen när jag och Kvirre började känna varandra på ett annat stadie, jag började känna hur det skulle kännas att njuta av ridningen, hur kul det var att känna att det var kul.
Jag började gå in med inställningen att jag skiter väl i om andra tycker att jag är duktig eller inte, jag tycker att det är kul och det är det som spelar roll, för mig. Visst har detta lett till att jag kanske har blivit lite latare i ridningen men det gör inte så mycket, jag har tid på mig.
 
Det känns bra när du får beröm, vinner osv, det känns bra att känna dig världsbäst, men det känns ännu bättre att ha kul. Lägg ner kraven på dig själv, om du inte är redo att hoppa 1.40 gör inte det då, om du inte är redo att tävla L:A gör inte det då, du har tid, och kasta inte bort den på att må dåligt över när du inte prestrerar på topp, ha kul.
 
Nattis och jaaaag
 
 
 
 
 
 

TipTop-Film

 
Videon kanske inte är av bästa kvalitée men det är iallfall något som jag alltid säger, hehe. (Han är den vita hästen)
 

Dag 2 i nya stallet

Åh gudars, gick upp klockan 07:00 och åkte till stallet halv 8. Varför vi åkte så tidigt var för att vi fick in vårat hö idag, 1 ton hö som skulle lastas av, tungt arbete men det var 2 st som hjälpte till så det var snällt!

Kvirre verkade ha legat ner på natten så det var ett gott tecken, han var den ända i hela stallet som hade ätit upp när vi kom, säger ju rätt mycket om vilket jävla matvrak han är! XD

Jag red vid klockan halv 11 i ridhuset, och det var lite gulligt för han fattade liksom inte varför ridhuset låg i stallet så han ville inte gå in först, men efter några sekunder följde han tveksamt med in oh kikade runt, Sötnosen!
Nattis red också och båda hästarna var jätte fina, Kvirre var stabil och hyfsat lugn,lite stressad i nya miljön men han fokuserade på mig vilket var skönt!
Nattis ramlade tyvärr av då Moldi blev rädd för något men vi garvade åt det efteråt så det var Chill!

Sen nu klockan halv 12 så är jag hemma, så jädrans kul med timmar i stallet, speciellt nu när det är så nytt och spännande, kuuuuul! Kvirre trivs förövrigt, han har två gingerkompisar i hagen bredvid, lyckat.


Flytten

Hejsan!
Tänkte berätta lite om hur flytten till det nya stallet gick idag!

Åkte till Kvirre vid 10 och hämtade alla saker som skulle skjutsas över till Vågajölund, det var väldigt bra för jag hade fått ett eget skåp på loftet samt en egen plats att ställa allt foder på så det var en mindre sak att oroa sig för!

Sedan åkte vi och hämtade Kvirre vid 12 och det tog typ Max10 min att lasta honom den här gången vilket var jätte skönt!
När vi lastade av honom var han lugn men ändå riktigt nyfiken, fick några välkomnaden från folk som Står i samma stall som mig vilket var trevligt! Han fick gå ut i en liten paddock också, han var lugn och stod och hälsade på en arab som heter Emil, de kom bra överens (emil står i hagen bredvid honom).

Sen red jag och Nattis ut en runda faktiskt, mest för att få komma ut lite och kolla på naturen (lol) och han skötte sig bra, lite stressad till en början men på hemvägen lunkade han på som vanligt igen, ehe!

Imorgon ska jag dit vid halv 8 för att lasta av 1 ton hö som vi har köpt samt 18 balar torvmix, sedan kommer nattis vid halv 10 till stallet och då ska vi väl rida i ridhuset sen får vi se vad som händer!:)

Längtar tills våren kommer då man kan rida långritter och när han är lite mer van vid stället, ogillar att han blir så ofokuserad på mig när han kommer till nya ställen, i förra stallet så var det ju bara han och jag vilket jag trivdes med men nu när det är så många så tappar han mig lite så det skall jag fixa till nu framöver, hehe!

Kommer även upp en video på när jag rider TipTop imorgon från fredags,see ya!


1 dag kvar!

Imorgon smäller det, imorgon flyttar Kvirre till Vågajölund. Jag hade aldrig kunnat att det skulle bli såhär bra för 2 veckor sedan, så det är en lycklig Lisse som sitter och skriver nu!

Ska bli så kul att han ska få kompisar, är lite annorlunda för mig att stå i stor stall med massa andra men det ska nog gå att vänja sig vid, uppdaterar mer om detta imorgon!

Red TipTop idag på Dressyren på Veda, har aldrig ridit honom förut men han var super mysig, lite stark men annars sammarbetavillig och hur gosig som helst att ha och gör med! Gillade honom!

Sagohästen TipTop


Har jag..

skrivit om ridningen på Robban som skedde i Tisdags? Jag tror inte det så slänger in ett litet kort osammanhängade inlägg nu.
 
Han gick helt okej, orken kanske inte alltid är på topp när man rider klockan 8 på morgonen, speciellt inte efter ett lov när man sovit till 12 varje dag. Men vi flyttade dom mycket för skänkeln för att få koll på yttersidan, la volter och såna där övningar, basic som är bra för att få hästen på yttertygeln och i en stadigare form, så det gick bra, inte min bästa prestation men jag var nöjd även fast det kunnat gå iallfall 10 gånger bättre men orkar inte sätta så höga krav på mig själv nu faktiskt.
Och jag lovar att jag ska försöka få bra bilder på när jag rider Robban, än så länge är det svårt för min kamera funkar inte så bra i ridhus men ska se vad som går att göra åt saken, hehe!
 
Får bli denna tråkiga bild ännu en gång, men det här är iallfall Robban!

I wouldn't say....

att jag är på topp.Trött, inte så mycket motivation, ont i huvudet, m.m. Det jag längtar till är flytten, det är idag och imorgon sedan flyttar han, och jag kommer bli så glad för hans skull, så att han inte behöver strösa runt sina sista år i en hage helt ensam utan några kompisar. Ett stort + är iallfall att han och jag har kommit närmare varandra nu när det bara har varit han och jag, så fort han får syn på mig så kommer han (vilket han inte gjorde förut, då sprang han åt motsatt håll) och jag känner ett annat band mellan oss två, jätte mysigt. Har låtit han vila denna vecka, Ulrika red Måndag och hon ska rida Fredag också men alla dessa dagar mellan har jag låtit han vila, just för att jag har 0 idéer på vart jag ska rida nu när det är så hårt och jag orkar inte rida till ridhuset för ett ridhus kommer jag nog rida tillräckligt mycket i nu när jag inprincip står i stallet där ridhuset är, och han vilar ju aldrig riktigt en vila på vintern så han kan få någon strö vecka såhär, inga problem. Det kommer bli annorlunda nu, jag har gått till stallet nästan varje dag i 4 år, Kvirre har stått i stallet sen han var typ 4 vilket blir 17 år nu när han är 21 (HAHA HAN ÄR 21, sjukt) och nu helt plötsligt ska vi svetsa om i hela vardagen, det blir annorlunda, men det bli bra annorlunda tror jag. Ser fram emot en ny vardag.

Glömde....

lägga upp bilder från Vintern 2012, dessa bilder är tagna nu för 3 veckor sedan så de är dom nyaste jag har!

Bilder-Kvirre och jag genom åren

På denna bild så är jag 12 år gammal och Kvirre 15-16 år, en av de första bilderna som togs på oss!
 
Sommaren 2009.
Detta är vad jag kallar en riktig "fashion outfit". lol
Kommer ihåg att min hand var jädrans mycket uppe i luften
Nu när jag ser tillbaka på dessa bilder så kommer jag även ihåg vilken damphäst han var... Vägrade gå fram för skänkeln
 
September 2009
 
Måste även tillägga att på denna bild rider jag på kandar, fick för mig så jävla konstiga saker på den tiden.
 
 
Vinter December 2009.
 
Vinter 2010
Februari
Damp
 
April 2010
 
Juni 2010
 
2011
 
Augusti
 
 
Vinter 2012
 
 
Våren2012
 
 
 
 
 
Sen vår tidig sommar 2012
 
Sommaren 2012
 
 
 
 
 
Hösten 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utrustning

Jag tänkte på det här med att matcha saker, vissa tycker att det är jätte viktigt att utrustningen hör ihop och att det ser bra ut för ögats skull, men jag kan känna lite såhär att visst är det kul att matcha saker när man ska vara lite extra fin och pedant, men oftast diggar jag att bara slänga på sadeln och tränset samt ett par svarta ridbyxor, stallkängor och min gröna stalljacka och bege mig ut i vädret.
Det kanske beror på att jag gärna inte slänger på mig finkläder och lockar håret varje dag utan jag ligger gärna hemma i min säng med mjukisar, tuffsigt hår, nada sminko och en tjockiströja, sen så tycker jag att det är så jädrans dyrt om man ska köpa saker som passar till varandra i olika "set", jag har väl kanske matchande schabrak och lindor men that's it, svider inte jätte mycket i plånboken och det ser ju ändå helt okej ut.
Eller så kan det vara så att jag helt enkelt inte kan matcha saker, att jag inte har ett öga för att få ihop en super bra outfit så då skiter jag hellre it? Men i vilket fall som helst så så tycker jag att det är kul att kolla på fina outfits men jag skulle aldrig orka varje dag att bry mig om vad Kvirre eller jag har på mig, riktiga lantisar är vi.
 
Standard outfit för mig och Kvirre, haha fan vad lat jag är egentligen
 

<3


tummen upp

Idag vid klockan 12 kom Farmor hit för att prata lite om flytten m.m. Nu när han flyttar så kommer vi ta över allt ansvar för honom som skoning, hämta mat, vaccineringar och allt detta runt omkring, jag tycker att det ska bli riktigt skoj faktiskt att få ta hand om min lilla Kvirre! :D
Alla är nog glada och nöjda nu så det är bra, känns skönt att kunna avbelasta Farmor lite och jag funderar även på att skaffa mig ett mini-jobb så att ja kan vara med och betala för Kvirre i månaden, om det är någon/något jag vill lägga pengar på så är det faktiskt honom :)

Sen det här med att släppa ut han i hagen med 8 nya kompisar känns lite sådär EEEEHUJKJUKN, har varit med om en tragisk händelse vid utsläpp då det inte slutade bra, därför blir man lite kinkig men jag och Farmor kom fram till att han kan få stå där i en vecka i egen hage och så släpper vi ut han med nya kompisarna på Lördagen veckan där efter, vi tycker att det är en bra idé just för att då kanske han har hunnit känna sig mer hemma och inte blir allt för stressad vid utsläppet!
 
De har även hopp och dressyr träningar i stallet vilket känns jätte bra, hopptränaren är Niclas Haking som jag faktiskt vet vem det är, haha har ingen koll på tränare egentligen men han vet jag vem det är, sen dressyrtränaren vet jag inte men det lär ju gå att kolla upp ganska fort ;) Nej men jag tror att det kommer bli mer seriös ridning nu också med tanke på att jag kommer stå i stallet som sitter ihop med ridhuset, jag kommer att fota anläggningen och stallet när jag är där på Lördag så att ni får se lite hur det ser ut, hehe! :D
 
Ska förövrigt till Kvirre ikväll med Nattis och släcka och gosa, imorgon är sista dagen på lovet, om det är fint väder tar jag nog och rider ut en långis!
 
HÖRS!
 

Bestämt

Nu är det bestämt, vi flyttar Kvirre den 12 Januari, nästa Lörda, gött.
 

Kvirre


Kollat på nya stallet


Bebis
Idag åkte vi och kollade på nya stallet igen, bara för att kika en extra gång vart allting ska stå, om dom köper in hö, torv osv, en dubbelcheck såhär innan flytten som troligtvis händer nästa helg eller den veckan efter helgen.
Dom är jätte trevliga och hjälpsamma där när man frågar om saker och dom har alltid svar på tal vilket är skönt!
För mig kommer det bli en stor omställning som aldrig stått i ett stort stall förut med massa regler etc, jag har liksom stått i ett litet stall med 3 boxar och max 3 hästar i 4 år nu, det kommer inte bli en förändring för bara mig utan för Kvirre också.
Vi åkte iväg i sommras med hästarna jag och min Kusin till stallet där vi jobbade (i sala) och då stod han med lite fler hästar men det var ju inte värsta rörelsen hela tiden som det säkerligen kommer vara nu. Om jag känner Kvirre rätt så kommer han vara spänd och tycka att det är otroligt kul, han blir alltid som en liten unghäst igen när han kommer till nya ställen vilket är kul, dock blir det lätt att han tappar fokus på mig då men det får man väl ta! HEHE.
 
På Vågsjölund Gård (stallet han kommer flytta till) så har dom alla möjliga slags hästar, islänningar, fallabelor, shettisar, western, hopp, dressyr, m.m, det är det jag tycker är så himla kul, jag tror inte jag skulle passa in i ett stall där det bara är träning träning och återigen träning, jag behöver en blandning av flummigt också.
Sen det största + är ju att min bästavän står där med sin islänning också, det kommer vara så himla kul mot våren och sommaren då vi säkerligen kommer rida långa uteritter, och bara ha kul, åh.
 
LÄNGTAR
 
 

Hoppträning-Robban

 
Igår var det Fredag, vilket innebar hoppning på Veda. Jag red Robban vilket var jätte kul, skönt att få rida honom nu efter 2 veckor uppehåll!

Vi hade på ena långsidan 5 studs och på andra långsidan 3 kombination med 1 galoppsprång emellan. Han gick bra på framridningen men jag fick lite att tänka på när vi hoppade fram på 5 studsen. Vi började först med bommar och ett studs och sen byggde vi suksesivt på med studs. Vi travade alltså in och redan då kunde jag känna att han drar alldeles för mycket till vänster, han går för slappt in och jag bara länger mer och mer ju fler hinder vi hoppar istället för att hålla ihop honom.
Magnus sa åt mig att sträcka på mig och hålla emot så att han inte bara drar iväg, jag testade och det kändes som att jag drog han i munnen men Magnus sa att det var för att han inte gav efter det minsta, så jag sträckte på mig och höll emot som satan och till slut så fick vi till några bra språng på 5 studsen.

Sedan hoppade vi 3 kombinationen, mitt första försök på den gick så underbart bra, vi kom in i en stadig galopp, han var rakt på och han hoppade de klockrent, kan ha varit de bästa språng vi någonsin fått till faktiskt.
Sen andra gången gick helt OK, inte som första gången men helt OK. Hahah och nu till de sista sprången i 3 kombinationen. Magnus höjde sista hindret till 1.10, och rean nu kan jag tala om för er att jag är mycket osäker så fort det kommer upp öve 1m, men iallfall, jag kommer in, HADE SÅ JÄVLA DÅLIG GALOPP, hoppar snett till vänster, kommer fel på andra hindret och jag var så nära på att vika av och komma in på nytt, men så fick jag lite stake och styrde rakt på, han hoppade nog 140, jag FLÖÖÖÖÖÖG ur sadeln, i ladningen så hamnade jag på öronen, han typ DÖK och jag trodde verkligen han skulle börja bocka och jag skulle FLYGA, men han var så underbar, han bara stannade så snällt och kastade mig tillbaka på den platsen jag skulle sitta på, SÅ UNDERBAR HAN ÄR.
Jag tyckte lektionen var riktigt kul och jag tycker verkligen om Robban, han och jag funkar bra tillsammans av någon anledning :) Hhehe
 
 

Dagens göra

Ännu en gång vaknade jag upp vid 12:00, eller helt ärligt så vaknade jag vid 11 men jag kom på att jag har inget att göra så då kan jag lika bra somna om, vilket jag gjorde.
 
Jag och Mamma ska ta en tripp till hööks, inte för att jag vet vad jag vill köpa men jag har lite extra pengar denna vecka så då kan jag lika bra spendera det på saker till Kvirre för jag hatar att köpa saker till mig själv, det är tråkigt.
Jag kikar runt lite på hemsidan nu och kikar på vad som kan behöva skaffas men jag lär ju hitta något smarrigt, det är så himla kul att shoppa till hästen!!!
En ny grimma ska jag nog införskaffa mig då hans är lite skitiga nu, lika bra att köpa en ny och fräsch inför flytten snart! :D
Jaaa, nu kom jag på en till sak, TYGLAR. Dock kommer det att vara svårt att hitta några som är lika bra som mina, (jag fullkomligt älskar mina tyglar) men jag behöver ett par till mitt Sidepullträns för det är ganska jobbigt att byta fram och tillbaka... LAT.
 
Förövrigt så red jag till ridhuset igår med Kvirrisen, han skötte sig bra men jag tror att jag ska byta tillbaka till bettet snart för lite variation, kan lätt bli att han blir lite stum och hängades i handen istället för att komma upp, men det känns väldigt snällt och skönt att rida på det iallfall så det är ett stort + i kanten! :D
 
OCH JUSTE, jag måste bara lite kortfattat berätta om min dröm inatt. Jag sitter med några kompisar någonstans (kommer inte ihåg vart) men så börjar en av mina kompisar att skjuta oss O.O jag kastar mig under ett bord men så kommer hon, lägger sig ner och siktar på mig. Jag typ börjar stirra ut henne och ba "skjut mig inte" men hon va lite känslokall så hon kör iväg ett skott i min haka-.- Blev lite "dizzy" men inte mycket mer än så, trodde att jag skulle dö men mina kompisar peppade mig och det gjorde faktiskt väldigt ont i hakan, men så fick jag för mig att jag skulle ta ut kulan med en pincett? HAHA men det funkade, och det var en väldigt speciell dröm....
 
Ska iväg till Kvirre senare och vet inte om jag tänkt rida eller bara gosa, sen senare på kvällen så är det dressyrspecial på Veda, gött!
 

sweet

Klämde precis mig två bullar och stan vad goda de var, värdigt.
 
Kom hem från Kvirre för 30 min sedan och vi red ut, han var pigg och glad och jag tycker att det är jätte skönt nu när det är iallfall 2+ för då brukar jag inte ha ländtäcke och det känns lite.... friare?
Vi var ute i cirka 60 min och på vägen hem så travade jag fort upp för en backe och shiiiit vad han tyckte det var kul, körde ner huvudet mellan bena och började små studsa, haha!!
Kom även och tänka på när jag red (såg nämligen ett jätte fin vit springare i en hage när jag red förbi) att även fast han kanske inte lever upp till ideal utseendet på en vacker springare så skulle jag inte byta ut honom mot något, och jo varför? Just för att vi är så trygga med varandra, det har nästan aldrig hänt att jag känner mig osäker när det är han och jag, det finns ju dom som faktiskt är lite små rädda för sina hästar, det kan vara allt från att dom bockar, skenar om man rider ut osv, då spelar det ingen roll hur fin häst man har, man känner sig inte jätte trygg, DET är DET jag älskar med Kvirre, jag känner mig ALLTID trygg och därför skulle jag inte byta ut honom mot något, och för att jag älskar hela hans personlighet m.m.
 
Snart kommer släkten hit och min systers vänner så det blir lite små skoj, ska äta som satan då.
 
 

Onsdag

Ojojoj, jag har verkligen vänt på dygnet helt. Tänkte att jag skulle sova runt 1 igår kväll men icke, det blev halv 5 istället, fan.
Igår (dagen efter nyår) så mådde jag faktiskt väldigt bra, drack inte mycket vilket var skönt. Sedan så jobbade jag faktiskt med min syrra, Nattis och Jenno på Ica, vi började klockan 6 och slutade 11. Vi skulle räkna alla varor på Ica och sätta dit lappar hur många det var, haha jag gjorde 3 fylla hyllor på 5 timmar, då förstår ni hur lång tid det tog.
Idag fyller min syster hela 20 år så stort Grattis till henne!! :D Blir massa gottigheter att äta senare men först ska jag ta mig till Kvirre och rida ut tror jag. Även fast jag har sovit till 12 idag så är jag jätte trött (kan ju bero på att jag ej har stigit upp ur sängen än), och mitt vänstra öga är typ ganska svullet och ser lite halvdant på det -.-
 
Förövrigt så längtar jag till den 12-15 Januari för någon gång då ska vi flytta Kvirre till Vågsjölund, ska bli jätte kul och skönt faktiskt, en ny omställning som är bra tror jag. :D Där kommer jag ha ridhus¨, min bästavän och hennes häst, och massa sällskap samt fina ridvägar! Den största omställningen tror jag är att inte kunna gå till stallet direkt efter skolan eller när jag vill, man måste ha bil när man åker dit om man inte tar bussen som jag inte ens vet vilken det är, kanske inte så kul att åka buss på vintern men sommaren skall nog gå bra!  
Jag tror iallfall att det kommer bli jätte bra,Kvirre kommer få massa nya kompisar och rörelse i stallet hela tiden, vilket han inte är van vid fast jag tror att han kommer gilla det! :D

Men nu skall jag knata till stallet, hoppas ni alla hade ett jätte bra nyår och så hörs vi! :D
 
 

RSS 2.0