Imorgon börjar hårdträningen igen

Som rubriken lyder så har jag slöat som fan i typ 3 dagar nu, så imorgon blir det tillbaka till de gamla rutinerna igen och hårdträningen på kvirre börjar igen, okej hårdträning kanske man inte ska säga men träning iAf. På söndag är det ju tävling, är feta taggad så hoppas det går bra! Kram


Today

Idag blir det ingen ridning för min del för Ulrika ska rida! Man kan säga att hon är som en medryttare på måndagar för hon gillar att rida men bara på kvirre för hon känner sig säker på honom och jag tycker bara att det är skoj att någon gillar honom så pass mycket så en dag i veckan gör inte så mycket, speciellt när hon uppskattar det :)
Som sagt så är tävlingen flyttad till söndagen som kommer nu och jag känner mig ganska lugn och fan vad kul det skall bli :D


Mystur med Kvirre

Idag följde hela familjen med till Kvirre för att rida ut på en promenad, eller ja jag red och dom gick med min kusins hundar. Det var sjukt mysigt och jag satte bara på han ett fleecetäcke och red barbacka, måste verkligen göra flera såna ridturer! Dom har gjort det sjukt konstigt på blogg.se så jag fattar inte riktigt hur man får bilderna och texterna att hamna på samma ställe, så nu har jag fått gjort något jätte knasigt och hoppas på att de laddas upp på rätt sätt i detta in lägg nu xD

vafan


Rida på bett

Ja rubiken blev liteh halvknasig men det jag menar är att det har kommit så sjukt mycket olika bett. Vi pratade om det här på teorin i Tisdags med min ridlärare Malin. Och då kom vi in på det här med att det har kommit så sjukt mycket olika bett. Själv tycker jag att det är extremt onödigt och Malin kom med en så jäkla bra sak, citerar det "Olika bett använder bara ryttare som inte har kontroll över sin ridning, det handlar om att själv bli bättre i sin sits och hand och inte försöka komma undan med att byta till ett skarpare bett etc". Det tycker jag stämmer så jäkla bra, rid bättre så behöver du inte byta bett, bara jäkligt slött av en att tro att ridningen ligger i bettet.

Göteborg Horse Show

Ligger just och kollar på hoppningen Live på svtplay! Det är faktiskt sjukt roligt att kolla på alla dessa ryttare. Alla ridsätt faller inte mig i ridsättet men tycker att Ludger är mycket mycket skicklig så han är alltid kul att kolla på! Önskar bara att jag själv var lite mera för hoppningen :p Har inga problem med att hoppa men så fort hinderna blir lite för höga så blir jag som en liten nybörjare igen och vågar aldrig riktigt ta steget till att rida till. Med Kvirre har jag tränat hoppningen ett par gånger för två olika tränare, sista träningen var någon gång förra året i november? Då körde vi en höjdhoppning och tog oss över en oxer på 1.20, känns som om att jag kan göra allt på honom faktiskt:) Även fast jag satt där uppe som en rädd liten hare och kände att jag inte riktigt vågade så hoppade han så jäkla högt över och snällt, jag kan ju säga att jag flög som en liten fluga där uppe, men lyckade hålla mig kvar iaf xD Hoppning är så jäkla roligt tycker jag, men har tyvärr inte modet för att hoppa på höga nivåer, så jag håller mig till att kolla på världscuper och sådant istället så att jag kan njuta utan att bli nervös :D

Nästa söndag

Det blir tävling nästan söndag istället, så får TAGGA till rejält till då!:) gör faktiskt inte så mycket att jag måste vänta en vecks till för den dagen kommer ju komma liksom, as najs:)


Tävlingen är inställd denna Söndag


Tävling kanske inställd

Har precis fått veta att tävlingen kanske blir inställd pga att det är många som blivit sjuka som ska delta i tävlingen så det är bara 6 st starter som startas. Lotta ska höra av sig när hon pratat med domaren om hur det blir, man kan ju förstå om den blir inställd för att det är inte så kul att bedöma 6 st starter?
Jaha det var ju väldigt tråkiga nyheter men annars finns det ju alltid någon annan tävling man kan försöka sig på ;)


Tävlingsgruppen denna kväll

Denna fina kväll så red jag i tävlingsgruppen på veda! Idag hade vi bara magnus som ridlärare så det var 12 st ryttare som red för honom, självklart hade vi stort ridhus och det var faktiskt mycket lärorikt för det kändes som om att alla skärpte till sig lite extra för att hålla en sån bra och fokuserad fördelning som möjligt!

Jag hade lilla Twisten och idag, gick faktiskt väldigt bra, en sak jag har märkt på henne nu är att hon behöver inte ridas fram i en form där hon hittar den själv för hon har börjat söka sig allt mera till min sits och hand och behöver stödet ifrån den, vilket jag ser som en posetiv sak pågrund av att då betyder det att hon vill jobba med mig istället!
Eftersom att vi var så pass många idag så red vi mesta dels på fyrkanten och övade mycket ställning och öppna och hon har faktiskt riktigt fin i höger i traven. I vänstern var hon något mera kantig och tog inte riktigt mina hjälper, men så länge man håller sig lugn på henne och inte försöker hetsa henne in i yttersidan så brukar hon hitta den ganska så fint!

Vi övade även på mycket halter, skritt till trav, trav till skritt osv. Det är faktiskt den bästa övningen på henne måste jag medge. Och det skönaste är att nu har jag börjat känna att hon kommer upp mer i bak vilket leder till att hon får en liten högre och avslapnad form som gör att hon lättar mera i handen så att jag kan driva henne mera framåt utan att hon tar emot!
I höger galopp var hon dock jäkligt pigg och blev lätt studsig, det räcker med att man tar en förhållning och hon får mycket kortare galoppsprång vilket gör att det inte riktigt blir någon galopp alls, bara ett jäkla stressmoment xD
Men efter många galoppfattningar så var hon så jäkla duktig i vänstervarv, hon fattade rätt galopp hela tiden och var super lugn och hade en framåt galopp som gjorde så att jag kunde jobba henne lite mera på tygeln, kändes jäkligt bra, så overall så är jag super nöjd med detta ridpass, passar henne och mig fint! :D

Imorgon blir det att rida Kvirre inför tävlingen på söndag, kommer att fokusera på att sitta ner i traven och mycket ökningar och ta tillbaka honom så att vi hittar varandra! Ska iaf bli jäkligt kul så ser fram emot det jätte mycket :)

Efter ridpasset!


Törstig :D


Chilchill

Idag skall jag inte rids på kvirre , ska dock rida i tävlingsgruppen på veda, det lär ju bli twist faktiskt!:) ska rida ett pass på kvirre på lördag innan tävlingen istället, han kändes lite halv trött igår så vill inte riktigt trötta ut han med 4 dressyrpass på raken! Jaja, chillar lite in tha school med en debatt om barn genus, sådär trevligt!


Ute och rider

Fick för mig att blogga nu när jag sitter på kvirre... Har precis ridit ett fett dressyrpass och det gick faktiskt jätte bra, han var super fin och mjuk i sidorna, förutom höger där han tog emot rätt så mycket , men annars funkade vänstra galoppen kanon idag, vi samarbetar faktiskt jäkligt bra tillsammans måste jag säga.
Fokuserade på vissa bitar i L:B1 programmet son ska ridas på söndag, bland annat skritten och ökningarna i galoppen , får se hur det går på söndag( hoppas han inte vallar ur bara):D


YEEEEY!

Slutar rätt tidigt idag, antingen tio i två eller halv tre så hinner rida när det är ljust ute :D Och det är tammefan fint väder oxå, älskar ju det!! heeheheh

Jävlar vilket väder

Det är ett brutalt äckligt väder idag, hade ju lätt velat rida idag men svaret är nej, tänker INTE bege mig ut när det är regnit och äckligt ute, DET HÄNDER INTE!
Hehe, får väl hoppas på att vädret är bättre imorgon så att jag faktiskt kan träna lite på ritkigt till tävlingen på söndag! -.-


Detta är mystycker jag

Kvirreponken

Red i ridhuset idag runt en klockan fem, inte världens smartaste tid då två stycken hade valt att longera sina hästar där inne och en red sin häst.
Det slutade med att jag bara red 20 min där inne och sedan skrittade ut en runda på cirka 25 min, men det var mysigt!
Red honom bara lite i sidorna och det funkade väl helt okej, kände mig lite halvt ostadig då jag har en tendens att ha lite för långa stygbyglar, men det brukar gå bra om jag får hästen under mig!
Blir ett nytt försök imorgon, med hopp om att ridhuset inte kommer vara så damn jävla fullt! hehe


HAHAHAHAHA dennabild alltså, vad hände, varför är jag rak som ett jävla spjut?

hahahah FAIL bild


hahahaha, volta elle?

Träning Idag! :D

Ja eftersom att det är tävling på söndag så ska jag ligga i med träningarna denna vecka på Kvirreponken! Blir mycket igenom ridna dressyrprogram så att vi har det i våra hjärnor.
Som jag tidigare nämnt så är han en väldigt smart häst och han kan typ programmera programet i sin egna hjärna, han är ju trots allt smartare än mig... xD

Idag blir det nog att rida igenom honom så att han är mjuk, inte så långt ridpass bara lite små justeringar och så kör vi ännu mera imorgon:D








Patrik Kittel

Har "alltid" tyckt att Patrik Kittel är en så jädrans duktig ryttare men nu när jag sökte på honom på youtube så kom det upp "Patrik Kittel Rollkur".

Rollkur är ett extremt ridsätt som innebär att man förböjer hästen i en onaturlig form både i lodplanet och sidleden. Hästen går med nosen mycket nära bringan och väldigt nära ryttarens ben.
Det är skadligt för hästen eftersom att den går i en sådan onaturlig form och tränas tyvärr uppemot OS och VM nivån inom dressyr.

Jag själv stödjer inte alls detta ridsätt, skulle aldrig falla mig in i att rida min häst på det sättet, oavsätt hur duktig man är (Patrik Kittel) så tycker jag verkligen inte att det är okej.Man rider alltså hästen så hårt in i handen så att den går sådär.Är alltså nu lite fundersam över om jag fortfarande ska stödja hans ridning, han som är så sjukt duktig annar och så bevittnar jag en video när han rider sin häst så, nää fyfan för det ridsättet säger jag bara.

En länk på när han rider rollkur
http://www.youtube.com/watch?v=Zo8W2fUjdM4







 





Jag tycker iaf inte att det här ser naturligt ut, mår nästan dåligt av bilderna.


Ojsan, en oväntad sak...

Jag anmälde mig till en tävling på Kvirre nu o.0 shiiit asså, det är på söndag uppe på veda L:B1...
Gjorde det mera för skojs skull för att man måste testa på känner jag, hehe nu behövs bara en transport, annars får jag väl rida upp med honom dit... xD







ROLIGT

Twist på morgonkvisten

Det var en fin vintermorgon i februari måndag då Felicia red lilla ponnyn Twist, det gick bra, end off story.
Hehe ne men det gick faktiskt bara helt OK, magnus ville att vi skulle börja med sidförningar och jag måste erkänna att det inte riktigt funkar på henne, det gäller lite att försöka hitta takten på henne från första början så att vi hittar det tillsammans!

Så att SUM IT UP allting togheter så var det helt OK, dock bra vänster galopp efter några fattningar, så alltid något att vara nöjd över :D


Hon gillade nog inte mig på denna bild...




Tjo bitches


Ridlektion igår! :)

Igår hade jag verkligen inte tid att skriva om hur lektionen gick då jag skulle göra massa annat!!
Hade iaf Twist som väntat och vi red för Lena Karlsson. Vi höll igång i hela 55 min på hästarna utan avbrott eller något. Vi övade mycket på att kunna lägga ner dom i formen lite och öka och minska traven samt göra sidförningar. Det gick så sjukt jäkla bra kan jag iaf meddela, hon var så avslappnad och fin och jag kände verkligen hur vi jobbade tillsammans på riktigt igår. Lena gav mig ett super bra tips, att sätta ihop mina händer istället för att ALLTID visa henne vägen, på det sättet fick hon söka mera stöd ifrån min sida och allt blev bara så jäkla bra, är suuuper nöjd!
Kan lätt säga att jag skulle vilja köpa henne, hon är faktiskt en av de få ponnyer som jag verkligen känt att jag fått kontakt med, Ludde,Brownie samt en ridlägerponny är de andra hästarna jag känner att jag verkligen tycker/tyckt om.

Det är faktiskt en helt magisk känsla att hitta en ponny/häst som man bara känner att man har fått kontakt med och kan göra allt på. Jag har turen att ha min fina kille Kvirre oxå som jag älskar över allt annat, och shit vad underbart det är med hästar som man förstår sig på istället för att bråka med dom m.m. Super roligt iaf och hoppas att jag och Twist får jobba vidare ett bra tag till! :D

Fick även väldigt lovande ord ifrån Lena, hon sa att det såg så himla fint ut och att vi funkade super bra tillsammans, och även att jag skulle fortsätta på precis samma sätt, att leda henne men ändå försöka få henne att söka sig lite till min sits och röst, är en mega glad tjej på 17 år nu iaf, vilket liiiiv man har alltså!:)


Red fram i en Jacka igår, fan  vad pluffsig man ser ut attvara xD




På denna bild ser jag sjuukt stor ut, hahahah


Duktig tjej


Blir ju lite suddiga bilder




TREVLIG DAG IDAG

Idag var jag hemma ifrån skolan för tydligen skulle vi in till stan klockan kvart i åtta, vilket jag ej visste om....
Aja en trevlig hemma dag med mammsen och falukorv är ju ALDRIG fel säger jag då!
Det fina vädret är extremt tilltalande idag och ska nog snart våga mig på en liten runda till stallet, fast det blir innan jag åker upp till veda så att mamma kan hämta mig på direkten och sedan åka upp!
Ikväll är det den vanliga dressyrspecialen och jag hoppas ju SJÄLVKLART på lilla Twist :D
Skriver väl ett fint inlägg ikväll oxå!!!


Kvirres sköna dressyrsadel som jag köpte för cirka 2år? sedan.  Han klär så jävla bra i rött oxå,
rundrumpa har han oxå, fin han är :D




Feeling cute kajsa? ;)))

Stallet avklarat!

Har precisv varit hos kvirre! Jag red ut en liten skritt runda.Mjukisbyxorna var på idag för orkade verkligen inte med de slimtajta ridbyxorna...
Iaf, idag är jag så jäkla trött, men ville ändå rida lite så det blev som sagt en liten skrittrunda på cirka 30 min, blev så jäkla kallt efter ett tag så ville bara tillbaka till stallet och värma mig.
Fick även tillbaka min iphone idag, SÅ ÄR SÅ JÄKLA LYCKLIG! :D yeeey, nu kan jag börja leva igen xD


Ja men han ser ju jätte snäll ut...


Han är ju ändå lite mysig


Fin dubbelhaka jag langar :)

SNÖFAN

Hade ju tänkt att rida idag på Kvirreponken, men om snövädret fortsätter såhär så kommer jag INTE,bege mig ut. -.- Blir så förbannat jävla trött på all denna snön, GE MIG SOMMAR FÖR I HELVETE INNAN JAG EVAKUERAR LANDET.


Kvirreponken i sommras!

SOVA SNART

Som den extremt fina rubiken lyder "sova snart", det är precis vad jag ska göra,BLEV BARA SÅ FÖRBANNAT JÄVLA TRÖTT.
Eh ja iaf, sitter och lirar lite på min fina gura, den har inget namn, men funderar lite på Prins Fritz Herbet som han i "Trassel" heter, så jäkla underbart, tror det skulle passa han fint. LÅT MIG PRESENTERA, PRINS FRITZ HERBET.
Underbart, funkar galant.

Eh jaha... nej man blir så sjuk jäkla flummig på kvällarna, när min hjärna inte är i så bra funktion så blir jag en väldigt ovettig människa som har lite knasiga tankar, men det är ju normalt...
Blev just nu, I DETTA MOMENT, sjukt sugen på att tävla igen, vill bara in på lilla twirran och köra ingen, så jäkla roligt!!!

Har rätt mycket i huvudet just nu som jag skulle vilja ta upp förövrigt, men mina meningar blir så osammanhängade och konstiga så SKIPPAR det just nu...
Sjukt hur mycket jag kan skriva i ett inlägg som inte handlar om någonting alls, men det är sån jag är, fingrarna går i hundra på tangenterna och ideérna flödar inuti mitt lilla ägghuvud och jag märker inte ens av när det blir så här långa inlägg, skulle kunna skriva minst lika långt till, MEN JAG HEJDAR MIG, och önskar er alla en godnatt, för det ska minsann jag ha! KRAMISAR


God natt duckfaces <3

Deal med Karin

Har en deal med min vän karin, att om jag kommer och kollar på henne i ishallen klockan 7 imorgon så kommer hon att fota lite bilder på mig och kvirre någon gång i helgen kanske!?
Jäävligt bra deal måste jag säga, alltid soft att ha fina bilder i bagaget! :D

Kollar förövrigt på Sveriges nästa top model. HAHAHAH, fyfan vilket B-program, hyfsat underhållande dock så lätt värt att kolla på, gillar ju lite halv knasiga program ;)


lilla ludde, saknar att rida den lilla killen, så vacker!

Lycklig

Jag måste helt ärligt vara världens lyckligaste. Jag älskar verkligen min fina kille (Kvirre alltså), det är han och jag liksom, skulle inte vilja byta ut honom mot något annat i hela världen, och då menar jag det verkligen.
Idag tränade jag på att rida honom så mjukt i handen som möjligt och att han skulle lyssna på min röst och sits. Han förstod inte till en början vad jag menade (de första 10 min), men sen när han fattade, det var fan en magisk känsla.

Jag behövde inte alls hålla honom i munnen, jag satt där och pratade med honom och försökte med hjälp av min sits att kontrollera hans tempo, fan vad bra det var, behövde bara lätta ett litet steg i takten ( min rytm alltså) och han förstod direkt att han travade på för fort, så han saktade snabbt ner tempot och började gå i rytm med min, fantastiskt.
Körde ingen galopp idag, då jag inte ville att arbetet skulle vara förgäves, får nog bli det imorgon istället. Man måste alltid börja någonstans och det där var en bra början. Har sån jäkla´tur att han är så lättlärd, han förstår direkt efter första gången jag testat något nytt, sedan kommer han fortfarande ihåg det 2 veckor senare utan att jag alls övat på det något vidare.

Jag körde lite halter, ryggningar m.m. Faktiskt så är det så att halterna är det hästar brukar ha svårast för att göra, även Kvirre, men idag satt det fint. Lite mera jobb på det här med att arbeta med hästen genom sitsen och rösten så är det kanon :D
Lycklig är jag iaf, han är ju min lilla Älskling<3


Vacker är han, vet dock inte vad mitt syte på denna bild är, säkert oförbered, eller....


Hejsan!


Hejsan!

Kvirre

Förbereder mig med en bulle i sängen för att sedan dra till Kvirre. Blir nog ett mysigt pass på ängen idag då jag kommer rida igenom honom lite och bara ha kul.
Gillar absolut inte vintern, det är så mycket kläder som ska på, det är kallt och blir mörkt så fort. Drivkraften är inte på topp liksom, men så fort snön smälter och våren börjar komma så blir det andra bullar för då är det både ljusare och man kan göra mer med sina hästar!:)


En bild ifrån höstas när jag red lite på volten :)


Vackra älsklingen


Magiskt

Letade runt lite videosar på youtube som jag alltid gör och fann ett underbart par som tränar "tricktraining och Natural Dressage". Helt magiska videosar och jag måste erkänna att jag började böla för att det var så jäkla fint att se. Sånt här vill jag börja med såsmåningom när jag finner tiden och allt sånt där, tycker att det är så himla intressant och "breath taking", blir lycklig av att se sånt som dom håller på med.
Länkar en video för er som vill se, och för er lata där ute så lägger jag bara upp lite snapphotos ifrån deras filmer

http://www.youtube.com/user/AlwaysHorseLove#p/u/26/S4fs8cL4qgc




En anna kille som är med i hennes videosar, Jesse


Eva och hennes häst Shila


Jesse och hans häst


Eva








Denna bild gör mig tårögd på någotsätt


:')













Skulle kunna ta hur många fler bilder som helst men det blir så jädrans mycket då.
Som sagt, ett magiskt par!


Bloggar jag läser

För cirka 2 månader sedan brukade jag aldrig läsa bloggar, men nu läser jag:

http://johannagrant.se/

http://majckis.blogg.se/

http://linnolsson.se/

http://ponilovers.blogg.se/

http://dressyrmupparna.se/

http://gennes.se/

Tycker att det är intressanta bloggar att läsa, Speciellt Gennes och Johannagrant då jag tycker att de har väldigt kloka råd när det gäller hästar och skriver mycket bra inlägg m.m!:)


Utmaningar

Just nu känner jag faktiskt att jag är redo för lite utmaningar när det kommer till ridningen. Man kan säga att Twist är en big fet utmaning men det är ju pågrund av att hon inte kan så mycket än, skulle vilja testa på lite nya hästar och sånt där...
Svårt att förklara men bara utmaningar...


Trocadero var en utmaning för mig at rida förut, speciellt i hoppningen då han var/är väldigt stark och pigg att rida, nu var det dock ett tag sedan, men han var en rolig utmaning iaf!


Han är dock skit duktig i hoppnigen, fin teknik och allt, han måste bara lära sig att lugna sig lite ;)

Ridningen Imorse! :)

Imorse skjutsade mamma upp mig och Jocko till veda för vi har ridning klockan 8 då. Vi har det pga att vi går en gymnasielinje med inrikting ridning på Vallentuna Gymnasium, skit roligt :)
Fick iaf Twist som väntat och hon var mycket trevlig idag, lite ostadig i början men efter cirka 10 min ridning så snappade vi upp varandra och började arbeta tillsammans!
Vi gjorde trav till skritt avbrott rätt mycket, skänkelvikningar och ökningar, hon var super fin men så fort vi började galoppera blev hon sjukt stressad och det var hon till slutet av lektionen, så fick göra många avbrott och skritta henne lite så att hon lugnade ner sig.
Man måste ju alltid ha i åtanken att hon bara är en ungponny, så man får absolut inte kräva mera än vad som behövs, men allt blir bättre och bättre så är nöjd! :)
Idag blir det ingen ridning på Kvirre heller för en "dam" ska rida honom som hon brukar göra på måndagar!:)


Ett till inlägg

Kände inte riktigt att jag fått ut allt i mitt förra inlägg, men sen blir det ju så att man inte vill ha det för långt så man kuttar av en stor del av det man vill skriva,
som jag tidigare nämnt så är jag ett stort "fan" av att analysera över hur ridpasset gick och idag som sagt så är jag mycket nöjd. :D
Det är ju bara för gött när man inte känner någon press eller liknande, man går bara in med den hästen man rider och försöker vara ett team, som idag, jag fick vägleda henne igenom programet och hon försökte verkligen förstå vad jag menade och gjorde det bästa hon kunde, jag kan faktiskt inte begära mer av henne när det är första gången :D
Jag tror att det är henne jag kommer tävla ett tag framöver och jag ser fram emot det till 1000! Det gick bra idag och fatta bara hur det kommer gå efter några gånger till när hon är van, jag kan verkligen se mig det framför mig och bara le:D Har ju ridning klockan åtta imorgon på morgongen och hoppas starkt på att få rida Twist då och fortsätta på arbetet som vi gjorde idag!
Älskar när man verkligen är nöjd, och när man verkligen älskr hästen, hon känns faktiskt lite som min egna ;)hehe nää men vi spenderar ju ändå lite tid tillsammans och vill faktiskt inte släppa henne, vill utvecklas och se vart det kan leda :D
Yey för idag och ännu mer yey för alla duktiga ryttare, vi har så jävla högstandard på veda så sjuuuukt hur duktiga alla är så grattis till alla placerade och även ett grattis till alla som var med :D

Kör en liten bildbomb på ekipagen som var med idag.


Hedda och Hanna!


Anna och Caramell!


Madde och Toffee!


Jocko och Zimba!


Killander och Sorbet!


Anna och Rafiki!


Fina Anette och Dorina!


Tävlingen!

Idag var det ju tävling! :D Eftersom att vi lottar hästar uppe på veda så fick jag välja ponny som nummer 12 av 14? Aja det var inget snack om saken,jag skulle ha Twist och det var jag väldigt nöjd med! :) Hon har ju aldrig gått inne på dressyrbanan så det var väldigt roligt att se hur hon uppförde sig där inne!
Såklart var det lite halvläskigt i början där domaren satt men over all så var hon suuper trevlig!
Hon var brutalt jävla fin på framridningen, alltså det var sjukt, galoppen var "tummen upp" gånger tusen och jag var bara så jävla nöjd :D
Dock väl inne på banan så fick vi några avbrott men det var absolut inga större missar och jag kunde inte vara mera stolt över henne, det är så bra med henne för hon försöker även fast hon är lite små rädd!
Det blev ingen placering men det hade jag verkligen inte förväntat mig heller, var ändå väldigt nöjd med slutresultatet som var 170poäng vilket motsvarar 58,621% och kommentaren ifrån domaren var: "ElegantPonny som lotsades (lotsades betyder "vägledes") av sin ryttare. Spänd idag men kommer att bli en toppenponny med mer erfarenhet"!
Så jag är absolut nöjd eftersom att det var våran första gång där inne och hon är ju bara 6 år gammal och ja, allt var bara så himla roligt idag, ska tävla henne framöver, kan knappt bärga mig för att se hur hon är inne på banan efter några gånger till!:D
Mamma filmade ritten men den råkade jag nog tyvärr radera... så har bara ett par tråkiga bilder, men det är bättre än ingenting!
Ska snart åka till Kvirre och borsta och gosa, planen var att hinna rida men nu är det mörkt och äckligt ute så blir gos och en massa mys :D kanske lite kommunikationsövningar oxå? hmm..
CHAIIIO:D


Twist Innan tävling!


Lilla älsklingen




Nöjdavar vi iaf :D

Allmänt ingläggggggg

Sitter hemma själv just nu och kollar på "she's the man", min absoluta favortifilm (efter harrypotter), den är sjukt mysig och precis min humor ^^
Är faktiskt lite nervös inför tävlingen imorgon då jag inte har en direkt plan på vem jag vill tävla, brukar inte bli så nervös men nu när man sitter här själv och hinner tänka efter vem man vill tävla och hur det ska gå m.m så blir jag faktiskt nervös!
Jag hatar förövrigt att vara nervös, bubblar ju som fan i magen (obehagligt)....
Aja får se hur vem det blir imorgon, meddelar då :D


En gammal bild på när jag tävlar Colleen i ponnycupen, kommer inte ihåg hur det gick men var mycket nöjd med henne iaf! :)

Ridningen igår

Igår red jag Twist i "tävlingsgruppen" på veda, det börjar gå bättre och bättre på henne nu och är faktiskt riktigt nöjd med henne :) När jag rider henne nu så börjar jag alltid på hyfsat långa tyglar och travar fram henne så att hon hittar stödet lite själv och söker sig neråt på egenhand så att jag inte sitter och pressar ner henne, för det kommer absolut att leda till INGENTING. Hon kändes mycket finare i sidförningarna igår och började lätta jäkligt bra faktiskt, dock så blir hon väldigt stressad när man gör så himla mycket saker på henne samtidigt så man får liksom göra en sak i taget, kanske först fokusera på att få upp henne på ytter och sedan börja flytta henne för skänkeln.
När hon väl börjat bli stressad så brukar jag sakta av några steg till skritt och bara lägga ner henne lite så att hon hittar lugnet igen. Galoppen var faktiskt kanoners igår oxå, tryckte på henne underifrån så att hon verkligen galopperade på framåt för om man tar tag i henne för mycket på en gång så tappar hon galoppen helt och ställer sig och trippar lite.
Iaf så började hon lätta väldigt fint i högergaloppen så jag var super nöjd, hon är ju fin den lilla hästen :D kanske blir det henne på tävligen imorgon? haha nej tror inte det, fast man vet ju aldrig ;)


Har verkligen inga bra bilder när jag rider henne så tog en från förra gången

tÄvLiNg På sÖnDaG

Nu är det tävling på söndag. Jag hoppas på att få lilla Ludde för han är min lilla älskling (make sence?) Iaf, brukar tävla älsklings Ludde och har ridit honom ända ifrån första starten. Var faktiskt den första som hoppade upp på honom när han kom till ridskolan men det blev inte en långvarig ritt, cirka 20 min pga att en annan tjej i min ridgrupp verkligen inte ville rida den hästen hon fått (twist) så då bytte jag och så blev det inge mer Ludde på ett tag.
Men sen hade han en period när han inte alls var speciellt "sammarbetsvillig" att rida och då fick jag hoppa upp igen och visst han var knepig, han var seg, han var stel och hård, men efter ett par gånger började jag få plin på lilla skiten och han började bli så jäkla fin.
Första steget till fin var en låg form med nada energi, men han lättade iaf handen och blev lite roligare att rida, sedan efter ett par gånger började jag satsa riktigt på Ludde, fan vad bra det gick.Fick upp han i en högform där han bar upp sig själv och fick tryck i varje muskel i varje steg, ökade traven ska vi inte ens prata om ,VILKEN PONNY. Jag är nog lite små kär i honom, han är en connemara ponny som är 7 år gammal och bara helt underbar.
Jag vill ha honom på söndag för han och jagär ett team och det är viktigt, skriver om hur det gick på söndag efter tävlingen,PEACE OUT


Jahaja snart kväll då

Idag åkte jag till Kvirre runt en klockan fyra för att bara borsta och gosa med honom! Började med att borsta men sen blev jag sugen på att köra lite "kommunikationsövningar" med honom så tog ut han i lilla "paddocken" som är precis utanför stalldörren, den är inte större än en liten volt som man longerar hästar i men den duger gott och väl för att göra lite "Tobbe Larsson" stile med honom. I början var han helt bäng i huvudet och fattade inte alls vad jag ville, påpekar dock att han är den smartaste häst jag någonsin träffat, så jäkla lättlärd och är förfan smartare än vad jag är, det säger ju rätt mycket. Iaf, tillbaka till övningen, hade såklart GODIS med mig och så fort han snappade upp att jag hade GODIS, då jäklar kunde han inte slita sig ifrån mig, jag blev som hans mamma som han aldrig ville ge upp, men jag pushade undan honom och kallade in honom när jag ville, JUST LIKE A BOSS. Jaja efter att jag kört övningen så var jag så jäkla glad så bjöd honom på ett par sockerbitar till för hans extrema förmåga att kunna tillita sig till mig när jag bad honom om det, smart häst det där förövrigt, fast det har jag ju redan nämnt, men det är faktiskt helt sjukt hur smart han är, han är typ min hjärna gånger 100 (vilket betyder att min hjärna inte är alls i sån bra funktion, men tänk er det gånger 100, då blir det iaf en välutvecklad hästhjärna), och faktiskt när jag skjutsade in honom i stallet igen så satte jag mig på huk nere i hans box, innan jag gjorde övningen så brydde han sig inte alls, men denna gång stod han och kikade på mig oerhört länge och jag sa med min fina röst"KOM DÅ KILLEN" och han börjar långsamt vända sig om och kollar på mig, sjukt glad, sjukt sjukt glad, nyttig övning som jag kommer fortsätta med! Vi är bra tillsammans han och jag, jävligt bra och jag kan faktiskt inte se mig själv med någon annan man. Heheh skämt å sido, häst ska det vara, inte man.


Så vacker min kille

Nu var det ett tag sen!

Men nu är jag tillbaka lite halvt, har inte ridit något de två senaste dagarna för har inte velat ge mig ut i snöstormarna, det värsta jag vet typ, hade varit guldvärt att ha ett ridhus precis bredvid stallet men icke. Ska försöka pallra mig till stallet om snön upphör, så mysigt att rida när solen är framme vilket den är just nu, hoppas den håller sig tills skolan slutat :D På söndag är det tävling och jag är hyfsat taggad! Jag tävlar alltid bara för skojs skull och för att få en liten bedöming på vad jag själv behöver träna på, det är svårt att träna på detta just med den hästen man tävlar då man kanske inte alltid får den hästen på lektion. Men jag tror att jag ska välja lilla Ludde, vågar inte riktigt ta Twist än men det beror oxå lite på vilket jag nummer jag får och vilka ponnyer som finns kvar, så får helt enkelt se och göra det bästa av situationen om jag får ett dåligt nummer, tagg tagg :D


Dessa dagar är mysiga att rida på!

Något jag tycker är roligt

Om det är något jag tycker är roligt så är det att analysera djupt in på hur ridpasset på en häst gick. Alla hästar är så himla olika så det gäller verkligen att kunna analysera på rätt sätt så att man kan förbättra det till nästa gång. Det är många gånger det har gått för jävla dåligt för mig uppe på hästryggen, på tex ridskoleponnyn Plopp, vinglig D-ponny som inte har så mycket stöd, stundtals kunde jag verkligen känna att han var sjukt fin men sen i galoppen blev han sjukt jävla stark och jag ballade ur, alltså pallade verkligen inte mer och det slutade med att jag hoppade av honom och började as böla och mådde dåligt över det i 2 veckors tid, detta var typ 1 år sedan och ibland kan jag fortfarande gå tillbaka till just det ridpasset och fundera över vad som gick så jäkla dåligt, och egentligen gick det inte så dåligt det var bara det att jag hade för höga förväntningar och för mycket press på mig själv, så det där ridpasset har hjälpt mig oerhört mycket genom min "vidare utbildning" på hästryggen så att säga. Jag anser att man inte kan utvecklas om man inte tar itu med dessa punkter

* Man tar åt sig av vad ridläraren säger till en
* Man tänker efter hur ridpasset gick och vad som var bra och vad som behöver mera jobb
* Man måste tro på sig själv tillräckligt mycket och veta att man vill utvecklas till en uppnåbar nivå
* Man får inte sätta för högpress på varken sig själv eller hästen
* Man måste anpassa sig till den hästen man rider, om man han är van vid att rida en hetsig och het häst så kanske det inte alls är så man ska rida på en slö och trög häst, alltså analysera och kolla av hur den hästen/ponnyn du rider är

Detta är nog de viktigaste punkterna som jag väljer att tänka på när jag rider, det är mycket bollar i luften, men man lär sig handskas med dom ;)


Jag och Plopp för år och dar sedan,kan det ha varit 2010?




Today

Ja idag har jag mått lite halv bra så drog hem tidigare ifrån skolan. Mår bättre nu dock men det blir ingen ridning idag så Kvirre får alltså vila! Tar nya tag imorgon och ser vad jag ska hitta på med honom :)
 

Lite Irri

Om det är något som jag kan bli väldigt irriterad på när det gäller hästfolk så är det när de konstant ska försöka bevisa för en att dom är mycket duktigare än alla andra genom att prata om hur duktiga de är och försöka rätta ens fel hela tiden även fast man vet att man har rätt, att de använder termer inom ridningen som de inte har någon aning om vad det betyder men det låter ju trots allt lite små "häftigt", när de på ett påstår att det går bättre för dom på alla typer av hästar, fast de säger de inte rakt ut men ger en väldigt tydlig ton att det är precis det dom menar.
Jag förstår verkligen inte varför hästmänniskor ska vara så extremt jävla bittra och alltid ha rätt och så fort någon annan gör något fel så ska dom rätta dom, det är självklart inte fel att rätta någon men gör det då inte på ett nedvärdernade sätt så att personen i sig tar illa upp. Och en till sak är när man själv kanske försöker rätta just denna väldigt irriterande person, nää då jävlar får man smaka på attityd och ett väldigt arg svar tillbaka, därför väljer jag väldigt ofta att vara en såpass TREVLIG och FÖRSTÅENDE människa i stallet och när jag är hjälpsam så är jag det på ett HJÄLPSAMT sätt och inte ett "Jag är mycket bättre än dig" sätt..
Dags att tänka efter för några tycker jag


Hoppningen

Dagen började med att jag gick upp klockan 11, drog på mig ridkläderna och runt en klockan 12 började jag knata till stallet. Vi var väl framme i ridhuset klockan kvart över 1. Byggde upp en tre studs på ena långsidan, ett rättuppstående på andra och ett hinder halvt igenom med an galopp/trav bom framför. Jag övade mycket på att få han rätt på trav/galopp bommen vilket vi bara övat på en gång innan och då gick det sesådär för han fatta inte riktigt, men den här gången satte han det klockrent och då var det bara att öva på att få han att bli lugn efter hindret.
Han var väldigt fin vid framridningen men så fort hinder börjar blandas in så blir han tyvärr väldigt lätt stressad och han blir nästan lite arg på sig själv när han ska byta galop efter vilket resulterar i att han sprätter med benen åt alla håll och drar lite lätt ifrån mig. Han hostade lite idag oxå så vågade inte hoppa extremt mycket men gjorde som sagt ett par övningar och det gick helt okej, vill inte pressa han för mycket så att han stressar sönder, samtidigt tycker han att det är väldigt roligt så det blir rätt så blandade kännslor, men han är alltid posetiv att rida och gör alltid sitt bästa så han är min lilla ögonsten! :)


Jocko känner du dig lite som en ompalombi kanske?


Jocko och hennes pålle finnegan :))


Jag och fina älskligen, ser dock lite uppstoppad ut?


IM UP!

Såååja, nu är jag tammefan uppe och ska snart knata upp till stallet! Är rätt stolt att jag knyckte åt mig 11 tiden så att jag kan börja dagen tidigt!(Brukar annars sova till typ 1-.-)... Iallfall jag och Jocko ska upp till ridhuset och hoppa lite, ska bli skoj för både mig och Jocko men även hästarna! Skriver SÅKLART efteråt hur det gick, blir nog inga roliga bilder dock idag men kan ta lite påvägen dit eller såxD

Hahahaha såg även nu när jag läste igenom vad jag skrivit att jag har en tendens till att formulera om mina meningar så att orden sätter sig på fel plats och det blir jobbigt att läsa, som tex"Blir nog inga roiga bilder dock idag",isåfall skriver man ju fasn "blir dock inga roliga bilder idag", hahah sick!


U mad bro?


Jahaja


~ Utrustning ~
Hur många...
Ridbyxor har du: 2
Hjälmar har du: 2
Ridspön har du:


2
Ridskor har du: 2
Grimmor har du: 3?
Vilken färg var dina första ridbyxor: Blåa kanske?
Vilka färger har dina nuvarande ridbyxor: Mörkblåa och Svarta
Vilken färg var din första grimma: Blå eller röd, kommer inte riktigt ihåg faktiskt

~ Vad har du gjort inom ridningen ~
Hoppat [x]
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Piaff [ ]
Passage []
Tölt [x]
Hoppat utomhus
[x]
Badat med häst [x]
Testat voltige []
Suttit på en häst som skenat [x]
Tappat kontrollen över hästen helt [x]
Ramlat av [x]
Bakdelsvändning [x]
Framdelsvänding [x]
Ridit dressyrprogram [x]
Tävlat i hoppning [x]
Tävlat i dressyr [x]
Tävlat i fälttävlan [ ]
Tävlat i någon annan kategori
[]

Hästraser ~
Jag har ridit...
en Fjording [x]
ett Arabiskt fullblod [x]
en Welsh []
en Tinker [x]
en Shire [ ]
ett Engelskt fullblod []
en Connemara [x]
en Dartmoor [ ]
en Islandshäst [x]
en Shetlandsponny [x]
en korsning [x]


~ Din ridning ~
Rider du på ridskola: Ja det gör jag
Isåfall, hur många gånger i veckan: 2 gånger
Har du medryttarhäst/ponny: Nej, har haft en men det gick inte så bra
Isåfall, hur många gånger i veckan: -
Har du häst/ponny på foder: nej
Hur ofta rider du honom/henne isåfall: -
Har du medryttare på honom/henne:
Har du egen häst: Ja, älskade Kvirre ju!
Hur ofta rider du honom/henne: Så ofta jag hinner!
Har du medryttare på honom/henne: Nej inte medryttare riktigt men en "medelålders tant" brukar rida honom på måndagar för att hon tycker att det är roligt!:)
Har du tävlat med någon av dessa hästar:
Vilka??

~ Dina avramlingar ~
Hur många gånger har du ramlat av:
Kanske 50? Vet faktiskt inte :S
När och på vilken häst ramlade du av på första gången: På en ridskoleponny som heter Anastasia, hon skenade och jag tror att jag t.o.m kastade mig av i ett dike...
Har du ramlat av och skadat dig allvarligt: Inte jätte allvarligt men bröt foten en gång när jag "hoppade" av Kvirre, fast det var inte så farligt, mera läskigt.
Brukar du skratta eller gråta när du ramlar av?: Länge sen nu men det beror ju verkligen på hur fallet är!

Lite allmänt skit bara såhär innan jag ska somna! Blev lite cp med fet text och hela sk*ten menmen,är för trött för att ändra! Har satt mitt alarm på klockan nio och är förhoppningsvis pigg då så att jag kan gå upp och börja den fina dagen som  väntar!
Nattinatti


Yey det gick!

Gjorde om en video till youtube format så nu kan jag ladda upp den! :D Den är dock bara 5 sek lång och en liten fjuttig galopp på en långsida men det jag vill visa är att även fast Kvirre är en 19 årig gammal travare så har han ändå en jäkligt bra galopp! :)

http://www.youtube.com/watch?v=DusLilYWcRg&context=C35575d3ADOEgsToPDskI1Fa_Pxdaw6ayoxwxoRkrB

Ja det är alltså bara att klicka länken för att se den! :)

Ledig imorgon

Imorgon har vi friluftsdag så jag och Jocko tänkte passa på att hoppa lite i ridhuset med Kvirre och Finnegan. Eftersom att jag bara rider dressyrspecialer på veda nu så är det väldigt skönt att ha en egen häst att kunna hoppa på när man känner för det. Dock blir det inte så mycket hoppning på Kvirre heller såhär på vintrarna då jag knappt har tid att rida till ridhuset och ännu mindre tid att bygga upp en bana att öva på. Allt är mycket enklare på sommaren när det redan är uppbyggda hinder på foderby så att man bara kan hoppa som dom är. Jag har alltid varit lite halvrädd för att hoppa men så länge det håller sig på en höjd där jag själv känner mig säker så är det oftast inte något problem, på kvirre brukar jag ligga runt en 90 och enstaka hinder på högre hjöder men det är inte riktigt mitt syfte med att hoppa på honom då han oftast blir väldigt hetsig och glad. Han behöver mer övning på grunderna som tex att kunna hoppa med en bom framför hindret, att kunna samla upp sig efter ett hinder osv. Så imorgon blir det lite välbehövda övningar istället för att fokusera på höjden.
See ya tomorrow


Detta var ett tag sedan men det är en hoppbild iaf. Idag rider jag honom bara på ett tvådelat bett i hoppningen och ingen martingal eller brösta, blir kanske en brösta imorgon om jag hittar den då sadeln har en tendens att glida bakåt...


Lite framridning, detta var dock 2 år sedan? Men det är lugnt för han är finare idag ;)


StallTärna

Tänkte ladda upp lite bilder från i sommras när jag och Kajsa var och jobbade hos Angelica Jacobsson som äger ett försälningstall med hopphästar! Vi var där och jobbade i en vecka i sommras för att testa på och en vecka räckte inte kan jag säga. Att jobba där innebär tidiga mornar för att fodra hästarna, sedan äta frukost, ut och släppa ut hästarna och rida de som skulle ridas, vi jobbade ifrån klockan 8 på morgongen och var helt klara klockan 8 på kvällen, men när man jobbar med hästar så blir det en helt annan sak, det är roligt och tiden bara flyger förbi. Angelica som bor och äger "StallTärna" tävlar 1.30-1.50 hoppningar med sina hästar så att få rida hennes hästar är en extremt cool känsla och hela den familjen  som bort på gården är sjukt snälla människor! Ska förhoppningsvis åka dit i sommar igen och jobba, satsar nog på 2 veckor isf, så sjukt mysigt att få andas in hästarna varje dag och få chansen att ta vara på råd från en så duktig ryttare!
Jag älskar verkligen den gården som ligger vid sala? om jag minns rätt och det är lite som ett "andra hem" kan man nästan säga, inte riktigt men det är absolut inte långt ifrån! Sjukt taggad till sommaren 2012 och förhoppningsvis blir det en hästrik sommar, nästan garanterat att det blir, TAGG!

Detta är jag och Adde vid fodringen, här ser man hur sjukt stor han är o.0


Jag och Kvirren när vi var där, han följde såklart med!


Kajsa och Ubald!


Jag och Lady, som ni ser så är det inga små hästar man har att göra med!


Jag och Adde


Fina Adde!


Kajsa och Larry


Jag och Kajsa i Mårtens och Stinas raggarbil, vi tog en paus ifrån arbetet och åkte in och käkade!


Kajsa är redo för stallet

Kajsa och Treåringen ( som även jag flög av en gång för hon panikade när vi skulle testa sitta upp på henne, en hyfsat galen och stor häst men urtrevlig ändå). Hon ser lite ihoptryckt ut xD


En kvällspromenad runt deras hagar, saknar som fasn!


Lilla fina hunden Lizzie som älskar pinnar


Standard att leka med fyrhjulingen


Kajsa och fina Larry!

Angelica hade cirka 13 hästar när vi var där, därav ett föl, två treåringar och en fyråring som mest gick på lösdrift! Vi hade fullt upp varenda dag och jag ångrar inte en sekund av när vi var där, vi är fan lyckligt lottade som hittat så underbara människor som även älskar hästar. Mycket kärlek till familjen Jacobsson

Stallet

Sådärja, kom hem ifrån Kvirre för cirka 30 min sedan!
Idag tog jag in Kvirre och Finnegan (Min kusin Jockos häst) och lät dom äta upp sitt foder. Sedan tog jag ut Kvirreponken på en barbacka tur vilket jag inte hade planerat för kylan, men var sugen på att komma ut lite med honom så blev ett skrittpass på cirka 20 min. Kylan var enormt stor och jag trodde ett tag att jag skulle frysa till is, men vi klarade det bra... Imorgon är det friluftsdag och jag och Jocko ska ut på en tur med Killarna, blir nog en uteritt kanske, får se hur långt vi pallar!


Jag och Kvirre 2010? Shit vad länge sedan, kommer ihåg det som om att det här var igår, vi hoppade i ridhuset på foderby och Jocko fotade, det var en riktigt härlig dag det, han är ju sjukt duktig i hoppningen!

Kajsa Andersson

Eftersom att jag är med min vän Kajsa just nu så valde jag att dedikera(stavning vafan?) detta inlägg till henne. Hon är en rolig och väldigt ful vän som man kan ha kul med(garvar ju alltid åt hur hon ser ut), nää skojar bara, hon är jätte fin och jätte duktig med hästar. Fin känslig ryttare som är mjuk i sina rörelser och förstår sig på hästarna! :) Hon gillar alla typer av hästar men även att äta mat(vilket hon gör nu).
Inte så mycket att säga förutom att hon är allmänt lite som en tiger!:) hejhej



Hissar och Dissar


 
BILD IFRÅN GOOGLE(alla mina vänner är talanglösa på att rita)
 Jag väljer att hissa dom som kan rita sjukt bra hästar, VILKEN GÅVA!




Bild ifrån google
Jag väljer att dissa ridsätter "Rollkur" som är ett ridsätt när man rider hästen som på bilden ovanför. Man rider ner den hårt i handen och så intryckt som möjligt, många elit ryttare anser att detta är ett mycket bra variernade sätt att rida sin häst på vilket jag total DISSAR! Det är ju absurt rent ut sagt, mår ju fan dåligt av att se det.


Imorgon

Just nu ligger jag och kajsa i sängen och kollar på harry potter, världens bästa film, vi älskar ju HP!
Imorgon skall jag till Kvirre och rida, blir nog runt klockan 4 för då är det tänkt att jag ska ta in dom :)
Skall bli mycket trevligt och MYCKET KALLT men sånt får man ta ibland. Tror det blir lite ridning på ängen, alltid mys liksom! :D
Nightynight


En finfin bild på MIG och KAJSA, standard:)


Veda

Hejsan!
Kom hem ifrån veda för cirka 1 timma sedan. Idag hade jag ett D-ponny sto på 5år som heter Twist.
Har ridit henne ett bra tag nu och är helt nerkärad i henne, hon och lisse (tredje person, gulligt...) passar bra ihop liksom, förstår varandra och som jag tidigare nämnt så är det väldigt viktigt för mig. Tidigare har jag mest tänkt på att få henne i en sån låg och lugn form som möjligt med en bra takt men nu har vi lärt känna varandra så pass bra att jaghar börjat med sidförelser vilket är skänkelvikningar, bakdelsvändingar, öppna, sluta m.m. Hon sköter sig riktigt bra men iochmed att jag kräver mera av henne så resulterar det i att hon blir något hårdare i munnen och lite mera stretig än vad hon är när jag fokuserar på låga formen, men jag är väldigt nöjd med henne för hon försöker vekligen och det gör så att det blir mycket roligare för mig att arbeta med henne.
Riktigt fin ponny det där.
(Mamma försökte att ta bilder men dom blev lite halvsuddiga men det funkar)


Långt där borta ser man henne..... Fan vilka bilder asså


Yes kunde zoooma lite, duktig!


lilla ponnyn, fast hon är rätt stor faktiskt 0.o



Hejsan

Nu är jag uppe och redo för skolan, har såhär mycket jobbiga redovisningar idag som man helst vill slippa men det är bara att babbla på och se om det är något som duger :)
Senare ikväll ska jag rida lektion på Veda, ska bli asa roligt!
Känner dock på mig aytt det är kallt ute idag, jag gillar knappt vintern men visst lite mys är det ju men sommaren, ingenting slår sommaren.

Sommaren, vart är du?


Saker jag vill ha till Kvirre

 Ett par röda benlindor för det är så stört jävla snyggt på honom!

 Ett sådant gult schabrak fast med lite finare kanter
Sån här lila färg fast i en annan modell kanske
 En fin liten fårskinnspadd

Det är väl dessa saker som skulle kirra fint på kvirre, har dock ingen aning om vilka märken osv. Är verkligen inte märkes tönten som ba, aaaaaa nu måste jag ha min pikeur väst annars dör jag OMG!!!!!
Nää det är inte min grej och kommer aldrig att bli, jag köper det jag tycker är fint och är nöjd med för den lilla kosingen jag har!
Han har redan en bra dressyrsadel och hoppsadel skulle väl kunna bli bättre och hans dressyrträns är det bästa enligt mig och har faktiskt inte hittat ett ända som skulle kunna utklassa mitt, hehe!



Vad vill jag satsa på inom ridningen?

Drömjobbet är såklart elit dressyr ryttare men att bara få vara i stallet är jävligt bra det med. Jag kan nog anse mig själv som en "satsare" inom ridningen pga att det är det ända jag brinner tillräckligt mycket för som jag känner att jag skulle kunna bli något inom så att säga.
Dock inom ridningen så måste man ju tänka på att det kommer inte alltid gå bra, man kommer inte alltid prestera sitt bästa, men bara det i sig är mycket lärdom och extremt mycket utveckling.
Jag har nog valt att satsa mera på dressyren för att det är så förbannat jävla roligt, visst det kanske inte är samma "action" som hoppning men det är mera känsla, det handlar inte bara om att hästen ska gå på tyglen, det handlar om att lära känna sin häst och verkligen känna att du och din häst är ett "team" som jobbar med varandra och inte emot varandra. Om jag får en häst som är bockig eller springit eller liknande så är inte det första jag gör att börja bråka med den, jag är bestämd men på ett sätt som gör hästen lugn istället för mer galen, det blir lite som om att man ber om att den ska fortsätta hålla på, sen är det självklart olika i alla fall men det är kommunikationen som jag söker. Så jo jag vill satsa på dressyr eller bara få umgås med hästarna för det är med dom som jag mår som bäst, och det är jävligt skönt att ha hittat något som talar till mig på ett så posetivt sätt.


Jag och en häst ifrån Ponnycupen på tyresö, en häst jag "connectade" med och det kändes allmänt bara stört skönt.

FRÅGOR

Ni får mer än gärna ställa lite frågor som jag kan skriva ett inlägg om bara för att ha något att göra, har lite uttårkade ideer så om något ploppar upp i era småhuvuden så tveka inte att skriva en snabb kommentar, det går ju fort om ni inte är slöa...
(Råttorna får oxå kommentera,alltså mina kompisar..)


Tråkigt

Just nu har jag väldigt tråkigt och sitter bara och degar framför datorn så därför tänkte jag ladda upp en bild på vilka priser jag har vunnit under de åren jag tävlat vilket är 2/3 år? Då har jag alltså tävligt inom veda i "Ridskolecupen" som det heter som är tre tävlingar ( eller är det 4?) i både hoppning och dressyr.




Inte super bra bilder men dom funkar

Home

Nu är jag hemma ifrån skolan och bara chillar framför X-FACTOR US. Idag blir det ingen ridning utan bara chilla hemma så kvirre ponken får vila idag så är vi påt igen imorgon.


En bild från i sommras när jag och Kajsa var och jobbade för Angelica Jakobsson!
Denna hästen heter Adde och är 1.83 cm hög och sjukt jävla finriden, underbar häst:)

GodMorgon

Nu är det morgon och jag har försovit mig rätt rejält (förlåt mamma, ska bara blogga sen åker jag till skolan)
Hittar inte riktigt min mobil så snart är det på jakt efter den oxå...
Idag blir det nog till att skritta ut på kvirre eller möjligtvis bara låta honom få vila, det återstår att se! Imorgon är det ridning på veda och då hoppas jag på lilla Twist, en fin liten D-Ponny dam på 5 år som är urmysig :) (yey min första smiley) Vill ladda upp en video på när jag galopperar lite på kvirre men det går tydligen inte, wtf! Jag ska försöka lära mig bloggen mera sen!


Jockos lilla fina häst Finnegan som är polare till Kvirre

DESIGNEN

Nu är det så att jag och Killander försöker att fixa Designen, men på någotvis så går det inte jätte bra för när hon lägger in sin kodmall så blir min blogg lösenordsskyddad och det vill vi ju inte ha! Så vi ska trixa och fixa lite dom kommande dagarna, ha tålamod!!

<
Jag och Brownie i sommras!


Ponnyakuten

Hahah håller fortfarande på att kolla på Ponnyakuten säsong 1, så sjukt mysigt! Är på avsnittet när Malin och Jakob bakar chokladbollar och dom ska bjuda alla deltagre på det. Alla är jätte taggade på krubb liksom och så kommer det fram en liten tallrik med chokladbollar, typ en var... Jag hade blivit så sjuukt besviken, klarar man sig på en chokladboll? NEJ! Då vill man ju bara ha mer, lite komiskt faktiskt!
Älskar ponnyakuten, man blir så mysig och vill bara att det ska bli sommar igen och ha kul liksom, men den är snart här, och då jävlar ska jag skrapa ihop mina egna deltagare och leka ponnyakuten, ni vet vilka ni är babes, förbered er.


En bild jag tog på Jacob och Destiny sommaren 2010!
Eller nää, klart google, google fixar allt

Ridning på Kvirre

Sådärja, nu är ridpasset med kvirre avklarat. Jag red till ridhuset då även killander var med och fotade lite awsome bilder, dock är det ju lite mörkt där inne men några bilder funkar nog bra!
Han kändes grymt jävla fin idag, med på hjälperna och allting. Hade ridhuset för oss sjävla ett tag där mot slutet så kunde rida fritt!
Han var lugn och framåt, lyssnade extremt bra på mina hjälper och idag var vi ett team tillsammans, helt ärligt så brukar vi alltid vara det, men idag lite extra... I traven gjorde jag lite ökningar, flyttningar, tempoväxlingar men framför allt så ville jag att han skulle hitta takten. I början red jag honom i låg form och bara lät han flyta på, men cirka 20 min in i ridpasset så red jag upp han lite så att han jobbar mera med baken och skjuter lite framåt. Galoppen var kanon idag även den, han är ju trots allt en travare och man förväntar sig ju inte att galoppen ska vara på topp men det var den, han flöt på bra och mjukt, stolt äver honom! Körde lite skänkelvikningar i galoppen, byten, ökad m.m. Nää fan vad fin han var, sjukt nöjd!


Bild på väg till ridhuset


Fina Killander?


Lite framridning, inte så intressant bild, tog den bara för att det ser ut som om att han är aaaas långa ben


Bilderna är tyvärr lite halvsuddiga, men det duger




Biffig...




Tror att han blev lite taggad vid detta tillfälle..


Sorry att dom blir lite suddiga, men om jag kan leva med det så kan ni :')


Ramla av

Vi har alla ramlat av någon gång. För det mesta är det en rädsla att ramla av, speciellt på ett hemskt sätt, jag själv har lite rädslor för att ramla av fel eller liknande. Så oftast om jag känner att jag är påväg att flyga så hoppar jag av istället, i farten, i bockningar m.m, men man får aldrig känna när man hoppar upp på en häst att, fan nu kommer jag ramla av, speciellt om man vet att det kan vara en liten bråkig häst, då är det bara att vara bestämd och försöka klamra sig fast så hårt som möjligt. Ponnysar är en liten annan sak tycker jag, inte alls rädd för att rida på ponnyer, men när man hoppar upp på de stora biffarna är det en annan sak, längre att falla ifrån och köttigare att rida, alltså mera häst. Så nej jag hatar att ramla av, men det händer och då jävlar är det bara att hoppa upp igen (om man inte bröt något)....

Så här illa kan det gå, fattar dock inte varför dom flesta flinar i bakgrunden, jag hade typ sprungit därifrån faktiskt xD

Vad för hästar tilltalar mig?

Såklart gillar jag alla typer av hästar men de som tilltalar mig mest är de hästar som visar en förmåga att försöka. Dom får gärna vara lite bångstyriga(stavning vafan) men absolut inte bocka och hålla på med sånt skit för då flyger jag av som en liten vante och skadar mig, har faktiskt brutit min lilla fossing en gång pga kvirre, det var lite halv läskigt och efter det så är jag alltid på min vakt när det gäller lite halv galna hästar. Snälla hästar är good shit och känner mig bekvämare med dom. Har dock inga problem med att hoppa upp och testa en lite halv galen häst men om jag känner själv att det inte kommer gå så börjar jag antingen storböla eller hoppar av fort som fan, lite halv töntig brutta men försöker övervinna min rädsla. Favvo ponnyerna på veda är Ludde och Twist, ett par riktigt trevliga hästar med mycket engagemang, brownie har ju oxå alltid en plats.


As frän bild på mig och kvirre, lite halvmaka par va?


Rida

Hej igen!
Känner mig fuktansvärt blogg sugen såhär på förmiddagen/eftermiddagen?
Ska till kvirre senare när killander slutar, hon slutar halv fyra och jag tio i två så det är bara att jag väntar på henne hemma eftersom att hon ska följa med mig till honom idag. Tänkte väl göra honom lite extra fin då vi ska fota honom så att han inte ser ut som en liten råtta.... Skriver hur ridpasset gick sedan, är ju ett tag kvar -.-


En liten fin bild tagen på honom sen i sommras! aaas fin

Hej

Detta är det första gästboksinlägget, detta kommer göra lisses blogg känd!
Kajsa heter jag.
jag och lisse är lite halvdana kompisar, vi har träffats ca tre gånger, men jag tycker hon verkar snäll(alla är ju snälla). Vi rider på samma stall och går i samma klass, fast vi pratar nästan aldrig med varandra, kan hända att vi tittar på varandra när fröken säger att vi ska para ihop oss. Vi har samma tankar om personerna i inlägget innan. Jag kommer inte på så mycket att skriva, jag är även dysse så det kanske inte är jättelätt att för er o läsa. Jag rider två dagar i veckan på Veda, jag gillar alltså hästar, började rida runt sex år. Jag gillar alltså hästar. men nu ska jag läsa om etik. Hejdå.
ps. om du läser detta Hanna så är Harry INTE din man.. ;)

HAHAHA

"Överklass" bruttorna i klassen, garvar åt dom varje gång, extremt roligt! Inge fel med att vara vacker (för det är jag,hahahaah neeeej felicia nej) men vacker/fjortis är två helt olika saker. Inte värsta hästinlägget men nu blev det lite rolig info bara, aaaaasa kul ju!

Det här tycker jag är vackert <3

DAGEN

Dagen har precis börjat med en franska lektion, det suger ju rääätt jävla hårt men slutar tidigt idag, 13:50, för er som inte kan digital (kajsa) så är det alltså tio i två!
Efter skolan ska jag och killander till kvirreponken och ta lite fina bilder när jag rider, även hon ska få känna lite på de starka hästkraftena! hehe


Liten bögig bild ifrån förra vintern, har ju inga nya!

RSS 2.0