Promenad

Idag kändes det som att Schatal ville ut och göra något så vi tog en mysig promenad tillsammans och här är några bilder jag tog! 


 
Här kommer han travandes efter att ha insett att han hamna lite efter hehe, så söt! 

någon som e grym på att lastträna?

Det är ju så att Schatal, Jag och Kvicken förhoppningsvis ska åka till Schatals ägares gård i Enköping i sommar men ett litet problem har vi allt, såklart.... Schatal hatar att åka transport, vilket för mig inte alls är något konstigt. 
Det sista jag vill är att tvinga in honom i en transport (skulle aldrig hända) så jag behöver verkligen tips och råd på hur man går tillväga, jag har googlat osv men det bästa är ju absolut att ringa någon som är grym på att lastträna och sedan göra det ett par gånger, problemet är bara att jag inte har resurser till det, suck... 
 
Jag har lasttränat Schatal två gånger innan och det gick ganska bra men jag har ett förjävla dåligt tålamod när det kommer till lastningen och är väldigt okunnig på det området (alltså att det ska gå rätt till, inge tvång eller liknande), och det är något jag verkligen måste jobba med, därför skulle jag behöva någon vid min sida när detta ska ske. 

Så, är det någon som har något tips, video, inlägg osv att rekommendera? 
 
 

spånar som vanligt

Ligger och funderar på det här med att stå upp för något man tycker och tänker, men jag tänker då även att själva ordet i sig "står för det jag tycker" kan bli lite bryskt.

Jag tycker inte riktigt om när människor ska låta nedlåtande i sina toner och ni vet den här typiska "jag vågar stå för vad jag tycker och tänker blablabla", det vågar jag med men vart går gränsen för att låta nedvärdernade?
Jag står också för det jag tycker och tänker, men det betyder inte att jag är villig att ändra åsikt och uppfattning om någon kommer med ett nytt förslag som för mig låter rimligt och vettigt. Det finns ju inge jobbigare än människor som ständigt måste skriva "men vaddå, jag måste ju få skriva och tycka precis som du gör?", ja men absolut får du det, men man måste också vara beredd på att personen inte alltid kommer hålla med och därav skapas konflikten, men det bästa är egentligen att vara öppensinnad och ta till sig vad folk säger och sen försöka formulera sig på ett vänligt sätt istället för att hugga till. 

Jag har många gånger svårt att inte hugga till, men det är väldigt sällan över sociala medier det händer, isåfall tycker jag att det är en diskussion som är bättre att ta i verkliga livet. Jag ställer mig frågandes till viss hästhållning men det är inte något jag skulle kommentera såhär över sociala medier, eller jo, det är absolut något jag skulle kunna skriva här på bloggen men sällan skulle jag kommentera någon annans blogg med sådant.
 
Man lär sig av att lyssna och ta till sig, men även jag kan vara rapp i käften om någon kommenterar något som ligger mig varmt om hjärtat med en riktigt illa ton istället för att säga "nää du behandlar dina hästar fel, du måste göra såhär" så kan man säga "vet du, jag har lite förslag som vi kan testa och se om det funkar", vilket är trevligast tycker ni? 
 

Jag är alltid väldigt trevlig mot folk som är trevliga mot mig, jag har oerhört svårt för vissa människor som låter otrevliga eller tror sig vara bättre än alla andra, tror nog alla tycker det men vissa kan ta det och vissa inte, jag är en av dom som inte kan ta det och då börjar tyvärr min käft gå i ett och adrenalinet pumpar lite för mycket, men det är för att jag mestadels hatar när folk säger åt mig vad jag ska göra, och ska vi komma in på det spåret så måste vi gå långt tillbaka i tiden, det orkar vi inte hehe! 
 
Nej men det jag egentligen vill säga är väl att det är skit bra att våga stå upp för något som du tänker och tycker, men det är lätt att falla in i någon slags enfiligbana vilket är väldigt farligt, var öppen och ta till dig saker, när du lyssnat klart på personen och fortfarande känner dig frågandes så var inte rädd för att säga något då, man måste få lära sig om saker och ting och skapa en uppfattning, men framförallt så är det viktigaste att vara öppen för förslag, det kommer du långt på. 

update

Ja hej igen! 

Gårdagen såg ut så att vi åkte in till stan halva klassen för att käka middag, egentligen skulle ju hela klassen med men många bangade, tyvärr. Vi käkade god mat och delade ut nomineringar, jag blev "klassens råtta", ett litet internskämt, blev iallfall väldigt glad haha. 
Sedan drog vi till sommar (klubben) och festade vidare men som den lata och nyktra människan som jag var så tog jag sista tåget hem hit till v-tuna, jädrans skönt. 
 
Idag kom jag till stallet vid en klockan 8 på kvällen och passade då på att ta ut Kvicken på en liten härlig tur nere på ängen. Måste ta mig i kragen någon dag och faktiskt få till lite fina foton (malin det här är en pik till dig) så att ni kan få lite sommarfräscha bilder här, skulle sitta fint va? :D
 
Kvicken var fin,men kände inte riktigt att vi klickade till 100% så fick bli lite träning i skritt och trav, varför försöka tvinga fram något som inte finns där den dagen? 
Avslutade med att borsta igenom båda killarna och gosade sönder Schatal, var riktigt mysigt. 
Kom hem vid halv 10 och nu ligger jag här i min säng och funderar på vad mer jag ska blogga om, har lite feeling idag för inlägg, får se vad jag hittar på!
 

Mys och lärorikt

Halv 9 kom jag och min halvsyrra till stallet idag och vi började med att ta in hästarna men sen ville hästarna ut en liten stund till så vi myste med dom i hagen och fotade lite! 
Men sen blev Schatal lite hotfull 1 gång så då började jag fösa undan honom för jag känner lite såhär , är du otrevlig så vill jag faktiskt inte vara med dig vilket resulterar i att jag föser undan honom. 

Sen efter kanske 10 min efter mycket spring från hans sida så kom han till mig och bad om att få vara med istället vilket han då självklart fick! 
Men fördelen e ju då att han följer mig vart jag än går vilket han gjorde så då fick det räcka och jag svampade av han lite lätt för han hann bli lite svettig hehe! 

Kvicken förstod att jag inte var på honom så han stod i ett hörn oh kollade vad vill höll på med, såg ganska gulligt ut! 





På dessa bilder har jag börjat fösa undan honom!


Här ber jag han att gå ifrån mig igen
Vilket han då gjorde! 



Riktgt snabb!! 
Sen var vi klara :) 
Och så lilla söta kvickisen!



läs

http://starstonestenfalk.wordpress.com/2014/05/21/jbk-festival-torture-like-in-the-dark-ages-anything-goes-in-the-equestrian-sport/

Dagen i bilder

Kom till stallet vid 8 och möttes av en väldigt glad Schatal idag! Espri min kompis ville rida lite s hon fick hoppa upp på kvicke medans min halvsyrra gick och höll i Schatal medans han betade på sidan av, jätte härlig onsdag!







filmsnutt

Juste, laddade upp en filmsnutt från 15 maj när jag och Shatte red, har glömt å ladda upp den för tyckte det var så dålig kvalité men är alltid något!!
 
Av någon anledning vill den inte bädda in länken så att man kan kolla direkt här men lägger upp länken så kan ni gå in och kika om ni är sugna! 
 
https://www.youtube.com/watch?v=7xzK_1fbTGU

att ha två hästar

Sitter och tänker på hur fantastiskt lycklig lottad jag är som faktiskt har två stycken hästar att gå till varje dag. Även fast jag varken äger Kvicken eller Schatal så har dom blivit som "mina hästar". Kvicken har ju varit i släktens ägo sedan många år tillbaka och jag började som sagt inte rida/vara med honom tills jag var 12 år gammal men nu känns han verkligen som min häst även fast jag egentligen inte behöver sätta något direkt ettiket på det hela. 
Schatal är jag också så jäkla tacksam över att få ha hos mig nu, att hans ägare kände den tilliten till mig är något som ligger mig varmt om hjärtat för Schatal har lärt mig så mycket om hur hästen fungerar och han får mig alltid att tänka till en extra gång. Schatal har liksom stått hos mig i snart ett år nu, helt sjukt. 
 
Det här med att visa att jag är tacksam för något är jag dålig på, men jag uppskattar verkligen alla i min omgivning som har gett mig chansen att få ens umgås med två så fina hästar, Mamma och Janne, Farmor, Ida och Fredrik, tack! 
 
 
 
 
 
 
 
 

galopp?

Idag galopperade jag och Schatal hela 2 steg uppe på volten!!! Kanske låter som en jävla skitsak för alla er andra men för mig är det enormt stort då vi inte galopperat på jätte länge i och med att Shatte har tvärvägrat så fort jag ens försökt öka traven lite....
 
Men idag kände jag att, vi testar och ser, går det inte så går det inte, hade förväntat mig ett tvärstopp så fort jag ens gjorde ljudet (när man fattar på Shatte så gör man ett litet ljud hehe) men han ökade traven mer och mer för varje steg och på typ 3 varvet så fattade han galopp, jag blev så jäkla glad och slängde mig på hans hals och kramade om honom men han blev lite rädd då så han sköt in baken och ba "WHAAAT??", åh blev så lycklig.
 
Han verkar må riktigt bra nu, måste ha varit att han haft ont eller något tidigare eller så är han bara mer villig till att arbeta nu vilket är toppen! 
Idag kunde jag även sadla utan problem (han har ju verkligen inte velat ha på sig sadeln några gånger förut), han var redo idag helt enkelt, gäller verkligen att kunna läsa av hästen, det ger så jäkla mycket!
 
Ni vet ju hur jag är, vill hästen verkligen inte så är det bättre att lägga ner och försöka igen någon annan dag, visserligen har det här tagit typ ett år nu men det är det värt så länge jag vet att jag aldrig skadar honom, fina lilla killen. 
 
 
 

schatal, annan energi

Hej allesammans!
 
Nu när jag longerat Schatal två dagar i rad så har jag märkt en helt annan energi på honom, han har kommit upp i en stadig och väldigt bärig galopp och sett ut att tycka att det är roligt, så idag bestämde jag mig för att hoppa upp och rida lite!
 
Min kompis Patte (Nattis) följde med och fick rida lite på Kvicken medans också. Idag valde jag även att rida i sadel för det var ett tag sedan jag gjorde det. Schatal var sååå framåt idag, han kom upp i en ganska ostadig trav till att börja med men sedan hittade vi balansen tillsammans och kunde även rida ganska jämt. Han protesterade typ 2 gånger under hela ridpasset men annars så hade han en väldigt bra energi och travade på enormt bra och fick det där steget han kan få när han kommer travandes i hagen. Han ville framåt idag och det underlättade väldigt mycket för mig, kunde be han gå framåt med röst och skänkel och han travade på framåt med energi, kändes jätte skönt. Det var en helt annan vilja idag så antar att jag bedömde rätt med att hoppa upp och rida lite. Han verkar inte ha ont någonstans längre och det känns så himla skönt, var nästan redo för att försöka mig på en galopp men så tänkte jag, varför riskera något när han faktiskt har pinnat på så himlans fint? 
 
Är överlycklig idag men vågar inte hoppas på för mycket, måste verkligen ta "baby-steps" och framförallt få han att tycka att det är kul framöver, det är viktigast för mig. 
 
 
 
 
 
 
 

Lära kompis

Idag fick en Ida min kompis följa med och rida på kvicken, vi har pratat om det länge men idag fick vi den idén och drog till stallet vid halv 8 tiden och tog en liten ridtur!

Hon har ridit lite smått innan men inte jätte mycket så visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig så satte på en lina till en början men insåg fort att hon faktiskt var hyfsat duktig så släppte iväg henne på egenhand! 
Sa lite hur hon skulle göra men tycker det är extra viktigt att dom får försöka känna av hästen själv också och få in känslan och sen berätta för mig vad dom känner/hur dom upplever hur hästen är! 
Gick svinbra och hon lärde sig fort och Kvicken var uppmärksam på henne! 

Sen tog vid ut Schatal på en liten longeringstur och satan vad fin han var idag igen, han har en helt annan energi och en annan vilja nu!! 
Ida fick också testa att Longera, var lite kämpigt första minuten då Schatal faktiskt är lite knepig att Longera om man inte vet hur man ska föra sig men hon kirrade det efter att jag visat en gång! 

Vi var klara i stallet runt 21:30 och det var super roligt!! 

Kvicken och Ida!

en annan känsla

Okej hej! Måste berätta om dagens ridpass på Kvicken för det var något som jag aldrig känt förut. 
 
Kom till stallet vid 6 för vi skulle lassa av 70 nya balar hö så passade på att umgås lite extra med båda killarna idag, Kvicken och jag tog ett litet ridpass och Shatte och jag longerade lite. 
 
MEN idag skrittade jag fram lite extra länge på Kvicken och försökte känna om han gjorde plats för bakbenen under sig, testade mig fram och tyckte till slut att jag fick till en bra känsla och kunde faktiskt känna när jag skulle trycka lite med högerskänkel så att högerbakben kom in under mer och likadant med vänster också. Höll inte alls i han då utan satt på långa tyglar. När jag sen kom upp i trav i högervarv så kände jag något helt fantastiskt, han liksom bar upp sig själv helt och hållet i typ 3 steg och det kändes rätt, det kändes som han satte sig under mig utan att jag knappt höll i honom något, var en märklig men väldigt skön känsla. Sen vet jag ju inte om han satte under sig bakbenen men det kändes tammefan så iallfall. 
Vi klickade jätte fint idag så det var super skönt!
 
Shatte och jag longerade lite och jag måste nog säga att jag inte tror att han har ont någonstans utan att han bara är jäkligt envis och helt enklet inte vill jobba osv. Men idag så longerade vi som sagt och det gick ruskigt bra, jag fick vara ganska bestämd men som sagt utan någon fysisk kontakt, mer visa med kroppen och "repet" jag håller i. Må jag säga att VILKEN FANTASTISK GALOPP KILLEN HAR!! Han bär upp sig själv så hiiimla fint i galoppen nu, stor skilland från förut. Han har helt magiska gångarter och jag måste på något sätt försöka få fram dom ur honom uppe på ryggen också, blir en stor funderare på hur jag ska kirra det, måste på något sätt lägga en plan.. hmm.. 
 
Uppdaterar mer imorgon (förhoppningsvis)!
 
 
 
 

saknar dig

<3

Den här dagen !!

Åh vilken härlig dag jag har haft det! 
Följde med min kompis Patte (nattis) till hennes stall och vi red ut på hennes islänning och en till som heter Alfur! 

Första jag gör är att möta upp Alfur i hagen och börjar klia han på halsen- det här är resultatet av det


Så himla mysig, han började klia tillbaka direkt och efter det blev vi bästa homies! 
Ridturen gick skit bra också! 

Efter det red vi en till av islänningarna som står där, Reimur! Vilken skygg liten kille men ack så trevlig han var att rida! Fick testa han en liten stund men körde såklart lite groundwork innan för att läsa av situationen och hur han var som individ, super trevlig! 

Sedan åkte vi till Kvicken och Schatal, hon fick rida kvicken och tog lillShatte hehe! Stressad som utav satan var han men vi red upp till volten ett litet tag och trava runt och då blev han super lugn efter ett tag så då red vi runt lite nere på ängen efter! 
Hoppade även upp ett litet tag på Kvickis , kunde inte låta bli hehe! 

Patte och Kvicken! 

Patte och Schatal! 

mösspåtagning

Igår hade vi mösspåtagning i skolan och det var riktigt skoj faktiskt! Började dricka runt en klockan 11 på morgonen i min ensamhet innan jag drog till skolan vid 1 snåret för att gå på lunchen där. 
Sedan drog jag och tjejerna till Våning för att köpa en bira och sedan ner till gästis för att köpa ännu en till bira. Jag var väl hyfsat berusad från klockan 11-16 sen gick vi hem till mig och jag däckade från klockan 18 till 19, åt middag sen till stallet vid 20 och så kom det över några fler kompisar hem till mig. Men jag orkade inte dricka något så var nykter hela kvällen vilket kändes jävligt bra nu på morgonen hehe!

Tyvärr var jag så stressad igår att jag bara slängde in hästarna i stallet och gav dom mat och sedan drog, fick så dåligt samvete men tänkte gottgöra dom ikväll istället! :D
 
Hoppas ni alla hade en trevlig valborg!
 

RSS 2.0