Hoppning-Fanta

Åkte till Kvirre runt klockan 4 och gav mig ut i regnet, red kanse i 40 min, haha 15 min skritt dit, 10 min jobb på volten och 15 min hem igen, blir det 40? orkar inte ens räkna...
 
Åkte sedan till veda för att hoppa Fanta på lektion.
 
Ridpasset: Det gick sådär, hon har inte mycket framför skänkeln men ja helt okej. Hon travade fint överbommarna osv men det var inte mycket mer med det.
När det var dax att börja hoppa så gick det inge vidare, hon vägrar liksom flera meter innan hindret och vägrar att gå, ställer sig på bakbenen eller kickar, i den situationen så är det inte alltid värt att ta en strid så det var bara att hänga som ett snöre bakom en annan häst, då hoppar hon klockrent.
Fick dock ett väldigt fint hopp utan att hänga snöre på en annan häst, då var jag nöjd, det är så lite som kan få en att bli glad på den där hästen, för det är inte lätt.
Men hon är så mysig att rida och det betalade av sig mot slutet, då var hon sååå lösgjord så jag behövde bara sitta där och hålla i tyglarna och rida med skänkeln, det var helt underbart, det är då man har lust att fortsätta för att se yttligare vad hon har att komma med!

Visst är det tråkigt när hon börjar hålla på och ska vägra, för det går nästan inte att vinna över henne då, det gäller att ha mycket ork och energi, och tyvärr så har jag inte alltid det :/ Men det är roligt att rida henne, och jag gick fin kommentar av Malin Isaksson som vi red för det löd såhär "Det såg jätte fint ut, hon hoppade ju tom flera rundor". Det var ju någonting iallfall :)
Sitter just nu och jämar lite gitarr, ska upp tidigt imorgon och följa med min kompis på islandhästtävling, ska bli mycket roligt!
Mer imorgon, hej så länge!


Fanta. Ska försöka få lite bilder när jag rider henne så att jag har lite mer att bjuda på !

vaken!

Ojoj, vaknade tidigt idag, klockan 10 faktiskt, och då kunde jag ändå sova hur länge jag ville! Det regnar ute idag iallfall, inte riktigt det jag hade hoppats på kanske men men, kan ju tyvärr inte styra det där vädret...
 
Ja dagen ser väl ut så att jag rider på kvirre antingen direkt innan jag åker upp till veda så att jag inte behöver åka hem och igen eller så rider jag nu på dagen, tuffa beslut som ska göras...lol
 
Klassiker, får mig att garva varje gång!
 
 
 
 
 

nI FÅR URSÄKTA

Tyvärr så har jag ingenting roligt att skriva om på bloggen, men kan säga att idag slutade jag sent och red INTE. Är ledig imorgon från skolan och då ska det bli ridning för fulla bullar, först på kvirre (får se vilken tid) och sedan på veda, det blir hoppning, super kul!!

Har börjat hitta tillbaka till min hoppglädje, tappade det där ett tag men nu är det så roligt igen sedan vi var och jobbade hos Angelica :D
FÖRÖVRIGT DÅ?
Ja jag går ju i skolan, gör lite uppgifter om dagarna och sådär, JUSTE, var hos doktorn iförrigår och jag har något förbannat virus? Vad är det för roligt med virus liksom, vad ska dom egentligen göra i min kropp, dom för mer än gärna FÖRSVINNA..... Fick iallfall ansträgninsastma medicin som jag ska ta innan jag rider så att jag inte håller på att dö av hostattacker och kväljningar, och ja ,det har varit när några gånger...
 
Jaja, börjar bli trött nu, HAHA, kom precis på att jag är som två presoner nu, skrev ett litet deppinlägg precis innan detta och nu helt plötsligt är jag glad? Fattar ni då vad jag menar med att bara säga fuck it och stänga av?
Älskar när man kommer på sig själv..
 
NATTI
 

En bild på mig själv som jag tog idag under min ensamhet, ser ju helt överexalterad ut!

Jag har tänkt

eller tänker kanske man ska säga. Jag har nyligen förlorat en av mina bästavänner på grund av ett bråk, det konstiga är att jag är inte ens ledsen över detta. En kompis som jag känt ändå sedan dagis, som var en av mina bästavänner, och jag känner INGENTING. Men ändå så sitter jag här och nu och gråter över hur det skulle kännas att förlora min allra bästavän, Kvicken. Han är ingen som svarar mig när jag pratar med honom, inte muntligt iallfall men det gjorde min "människo" kompis så att säga, men ändå så är jag inte ledsen? Jag skulle bli helt krossad om det hände något mellan mig och Kvirre, och han är en häst... en häst, ett djur, hör ni hur sjut det låter?

Jag sitter och tänker hur det skulle vara att förlora flera, och tro mig när jag säger att jag har förlorat en hel del, men det som skulle göra mest ont är Kvirre, 20 åriga travaren som helt enkelt är en helt underbar individ.
Bara tanken av att något skulle hända honom får mig att gråta, varje gång.
 
Åh jag hatar när mörkret faller för det är då jag börjar tänka, gå igenom alla händelser under mitt liv, ibland kommer jag ihåg de bra och ibland de dåliga, beror lite på vilket humör jag är på, som ni märker just nu så är jag lite "up side down", vet inte rikigt vad jag skriver om osv. Men ibland är tankar inte alltid så logiska, eller så är dom det, bara att det är så svårt att få ner dom rätt på ett papper.

Jag kan iallfall säga att jag är glad att det blev som det blev, en äkta vän skulle stannat oavsätt vad, jag vet att det här inte kommer att tära på mig, och om det börjar, då säger man fu*k it och stänger av, vilket är precis det jag ska göra nu.
Lite tankar från min sida bara, fan nu blev ju bloggen som en liten dagbok, men det gör inget, är inte rädd för att dela med mig av mina ologiska tankar.
 

´kjj
 
 

Du och jag.

'
Åh jag tänker på dig idag min vän.<3 

Kort dag= ordentligt ridpass!

Slutade 13:50 idag så blev att direkt åka till stallet, mamma jobbade hem ifrån så hon tog med ridkläderna direkt och skjutsade mig direkt, sjukt soft.
 
Ridpasset: Han gick väldigt bra idag, red bort till Foderby och red Markarbete med Jocko.
Såhär såg dett alltså ut, två små fjutthinder och tre bommar på marken. Kan dock erkänna att han blir starkare på det bettet jag har nu, men när han väl släpper och blir bärig så är han fin som aldrig förr, så det är värt det. Han tar emot i höger ganska mycket men efter lite volter och "taktövningar" så hittade han tillbaka till det stabila. Rullade även runt på de två hinderna på varje lång sida.
"Högervarv, trav över bommarna, ut i högervarv, högergalopp och över hindret till vänster om bilden. Sen ner till tunnan längst till höger och lägga en volt och sedan byta galopp och över hindret längst till höger. Så såg övningen ut lite och det var super kul, jag vart tvungen att fokusera och likaså Kvirre. Imorgon tror jag att jag hinner rida efter skolan, slutar 16:05, INTE KUL :( På fredag är jag dock ledig (bestämmer jag, skolansdag är inte något att gå på tycker jag).
 
 
 
Så ridpasset var super och jag kunde inte vara mer nöjd över honom! :D
 

Lite flummig bild ifrån våras...
 
 

ont

Den här Tisdagen har inte varit speciellt rolig, började med ridning på veda klockan 8 på morgnen med skolan... Fick Pepsi men visste nästan redan innan att jag INTE skulle orka rida ihop han till max.
Min energi har varit urusel idag och när jag inte är på topp så väljer jag att inte rida fullt ut, för det resulterar oftast i att jag blir arg eller ledsen för att det inte gått så bra som förväntat.
 
Hade gärna ridit ut i skogen och chillat men det funkar inte riktigt så när det faktiskt är lektion. Skrittade väldigt mycket idag för jag hade ingen ork, när jag väl red så red jag i ganska mycket undertempo så att jag skulle klara av att ha han löjgjord och mellan skänkeln, kände att jag kommer aldrig kunna hålla ihop honom om jag ökar, så det blev ett rätt chillat pass för min del.
Det är faktiskt ganska lönlöst att rida när man mår illa i varje rörelse man gör, och när det känns som om att kroppen inte pallar mer, MEN jag kommer att gå till doktorn imorgon för att kolla vad som är fel, har varit sjuk i 5 veckor nu tror jag och det börjar bryta ner kroppen nu känner jag.
 
Jag åkte faktiskt hem efter det och sov tills klockan 1, huvudet var nära på att sprängas och är fortfarande nära, men inget man kan göra, det lär ju gå över någon gång iallfall!
Imorgon blir det lite nya tag (förhoppningsvis) och jag hoppas att jag kommer att få rida Pepsi mycket nu innan tävlingen så att allt sitter, så att jag känner att jag kan reglera honom och sitta ner utan problem. Tyvärr så krävs det väääldigt mycket av en om man ska få honom att gå SUPER, men jag ska kämpa!
 
Hörs möjligtvis imorgon :)
 

PEEEPSI

 

Tråkigt Måndag...

Vilken dag man har haft, inte hänt ett piss... Började med att vi skull åkt till NATUREN (naturkunskap) för att granska dess levnad... Det var dock för dåligt väder så det blev att stanna i skolan, SKÖNT. Dock hade en bunt i klassen köpt med sig matsäck och en tjej i min klass blev då lite sur, kan ge citate som hon sa, det kan vara något av det dummaste men roligaste jag någonsin hört, korkat.
 
Hon sa alltså när vi fick reda på att vi skulle stanna i skolan: "Men, om vi ska stanna i skolan, varför har jag då köpt med mig matsäck helt i onödan, då får faktiskt ni betala den åt mig. "
 
Det citatet kan vara något av det mest korkade jag hört en människa säga, VARFÖR skulle skolan betala för hennes matsäck? HAHA är så roligt så jag satt bara och stirrade på henne, gud så roligt det var..
 
Sitter just nu och pluggar in LB:2 2003 programmet tills den 25 oktober, är ju tävling då! Har på riktigt inte tävlat något annat program än LB:1 på 2 år, kan bli spännande!
Det var väl det roliga på min dag, jiiiihaaa
 
 
 

Ludde-Bilder-Idag

Bild: Jag och Ludde framridning. Tagen av: http://ponnitjejens.blogg.se/
 
Jag är kär i honom, PÅ RIKTIGT
 
HAHA hoppbilderna blev ju sesådär bra;) Men här ser ni ju även hur låga hinderna är, vilket är väldigt tråkigt, men men, vad ska man göra?
 
Av någon anledning så stannade alla på 3an? Så Ludde fick gå gram och kika innan han hoppade det, ingen vägran på det eller något annat hinder, stolt!
 
 
Ja han är ju vacker...
 
 
 
 

Ludde

Bild på Ludde ifrån när jag red idag, bilden är tagen av http://ponnitjejens.blogg.se/ :D

men gud

vad det regnar ute, ser blixtar, hör dunder och smatter, känner mig dock väldigt trygg i mitt lilla rum! Tycker iof det är mysigt när det öser ner och man är nerbäddad i sängen framför datan.
 
Ligger just nu och kollar på The Avengers, vet inte riktigt om det är min typ av film, men fan har man börjat kolla så får man faktiskt ta och kolla klart!

Tänkte egentligen bara slänga in att jag red inte Kvirre idag, hade ingen ork + att vädret tillät inte direkt det heller, är inte sån som hoppar upp i regn och sitter och trimmar bara för att, då kan han lika bra stå och ha en trevlig dag i hagen! :D
 
Förövrigt så är jag ganska "fed up" på vissa i min omgivning nu, eller det är bra ibland men ibland blir jag så irriterad av olika anledningar, blir irriterad för att ingen verkar förstå helt och hållet, resten håller jag för mig själv för känns onödigt att starta något som inte behövs startas, haha lite oklart, menmen.
 
Imorgon väntar skolan på mig, åh så roligt det ska bli, inte alls faktiskt. Har naturkunskap hela förmiddagen vilket inte gör mig så exalterad, men det är bara att gå dit och lida i några timmar sen gå hem och CHILLA, hehe!

Uppdatering följer... hehe
 
Lite så känner jag inför vissa människor
 

Tävlingen-Ludde

Åååh fick lilla gosegrisen idag på tävlingen, sikken tur jag hade!
Vem är Ludde då egentligen? Ludde är en D-ponny och 8 år gammal om jag minns rätt. Han är en Connemara Valack (min favorit ras, tycker att dom är så vackra) Han är väldigt fin i dressyren. I hoppning kan han vara tittig och vägra, även släpa med benen lite så att det oftast blir en rivning.
 
Framridningen:Han var så fin så fin, kändes väldigt med på noterna. DOCK så är han väldigt "slapp och tung" i galoppen vilket gör det ganska svårt att få ett bra grundtempo, sen vet jag inte riktigt hur den ska vara för jag brukar inte hoppa honom, så visste helt enkelt inte vad som passade honom bäst. Men han kändes väldigt fin och jag skrittade även massa så att jag själv skulle orka att hoppa banan, blir så trött när jag rider fram för länge xD
 
På banan: Han var tittig, lite okoncenterard men jag lät han få gå och kika runt lite, dåvart det bra! La upp ett ganska stadigt tempo, mycket tryck men inte så fort, och han hoppade hela banan väldigt bra, kunde även svänga hyfsade hoppsvängar.Jag var så himla nöjd med han efteråt för att jag vet att han brukar vägra och titta lite, men inte idag, mamma (jag) var bestämd, hehe
 
Resultat: 8 i klassen deltog, alltså bara 2 placerade, blev ingen placering för mig men en värdig 4:de plats :D Vi som var bland dom 4a bästa i toppen låg på 21 sekunder plus hundradelar, så det var inprincip bara det som skillde åt, men jag går aldrig in på en hoppbana för att vinna, utan för att ha kul, sen om jag känner att hästen har mer att ge då kan man ju köra på lite, men åh jag var nöjd, är bara så glad av att få sitta på honom :D hehheheöhhöh
 
LYCKAD DAG!
Bild från framridningen. Dock fick jag fota direkt från system kameran för att det var inte min.
 
Kika lite på hindret...
 
Lilla stjärnan.<3
 
 

Ridning Kvirre

Har precis kommit hem från stallet, jag och mammaaaa var och shoppade lite nya saker som ridbyxor,ridjacka och strympor, MYCKET nöjd! ^.^
 
Kvirre kändes bra idag, han var liksom... bärig. Han var dock lite knasig i höger idag, lite mer strängare i bettet och hårdare, kan vara för att det bettet jag har nu är lite mindre än det han haft innan och han kanske helt enkelt bara blir så då, men efter måååååånga volter så tycker jag att han blev hyfsad i höger iallfall.
I vänster var han på topp, som alltid :D
Red i cirka 25 min, behövs inte så mycket mer för han är så pass fin så känns onödigt att göra för mycket.
 
Imorgon blir det hopptävling på veda, kommer att tävla ponny då och förhoppningsvis Ludde, beror ju på vilket nummer jag får på lotten att välja ponny. Ludde kan vara lite "råttig" och stanna på vissa hinder men det gör inte så mycket, går helt ärligt inte in där för att vinna, bara för att ha kul, vilket gör allt så mycket enklare och oftast rider man bättre då också!:)
Jaja, mer imorgon!
 
 
 

Ludde-Fredag

Vad var det jag sa? De vill fortfarande inte kasta upp mig på häst än så länge ;) Haha nej men skulle haft Pepsi men blev lite ändrat då en vuxen inte fått någon häst så då satte dom mig på Ludde istället, som jag förövrigt är KÄR I.
 
Har ridit Ludde rätt mycket vintern 2011 (november,december,januari,osv), men sen fick jag ju byta till Twist istället. Har iallfall tävlat Ludde 3 gånger tror jag, 2 gånger dressyr, 1 gång hoppning. Första dressyrtävlingen vann vi och andra kom vi 3/4? (det var knasig bedömning på den, för man hade ett eget tema med sång och allting, så allt skulle klaffa tillsammans, jag var Harry Potter:D) och hopptävlingen fick vi en rivning på om jag minns rätt?
När han kom var han en riktigt knepig ponny, stretade emot mot varenda människa och vägrade gå,sen testade jag han ett tag och jag tyckte han var ruskigt fin, visst hård i munnen osv men mycket att arbeta med, vilket jag tycker är väldig roligt!
Nu efter ett 1 år? (vet inte riktigt om det är så lång tid) så är han sååååå fin, alltså jag kan inte beskriva min kärlek till den ponnyn.
 
Ridpasset: Han var fin från första början, hade riktig power i sitt steg och jag behövde fokusera på att få han jämn och inte för ihoptryck eller för låg. Magnus skojade lite om att jag behövde spänna ner nosgrimman lite för han tog så höga benlyft så att han nästan slog i huvudet, haha. Han är så gudomlig, jag bara känner att shit, det där är min typ av ponny, jag tycker helt ärligt att vi passar tillsammans, som handen i handsken. Han har ett sånt steg, power, tryck men man kan även korta upp han och få takten, helt galet vad jag tycker om den ponnyn, tror att han skulle kunna gå hur långt som helst.
Ända nackdelen är att det är SÅÅÅ mycket ponny att rida, visst det går och chilla runt i en låg form utan tryck osv men det räcker inte för mig, har ponnyn DET så ska man utnyttja det, men det gör det såklart hela jobbigare för det blir ju mer att rida ihop men det är så värt det!!
 
 
 
Mamma filmade faktiskt så här har ni länken. http://www.youtube.com/watch?v=NyuTaQ9NLtE
Han är alltså den vita ponnyn i filmen... haha
 
 

Maybe Baby

Kan ju passa på att skriva ett litet inlägg, inget är dock säkert än om det jag kommer att skriva.
 
Men det är ju så att Jocko min kusin har en häst, och den står ju med Kvirre cirka 30 sekunder ifrån där Jocko bor, och det är bara de två killarna som står där, och nu har Jocko fått stallplats på ett större stall cirka 10 min gåavstånd där ifrån och då vill vi ju inte att Kvirre ska stå själv.
Alltså, inget är som sagt säkert så kanske det ska komma ett fint nytt litet travsto till "lillgården" och hålla honom sällskap,
Isåfall blir det ett sto, travare cirka 5 år tror jag? Ej inriden osv, men det går ju att fixa med lite tid!
Om det här nu går igenom så tycker jag att det ska bli jätte kul, kul för att det är något nytt och jag hjälper mer än gärna till med lilla hästen då :D
MEN, inget är säkert, det är oklart än MENMEN, många men, får se hur det blir ;)
 
 

25 Oktober

Det var ett par antal ryttare som fick ett mejl om att vara med på en lokal/Regional tävling den 25 Oktober, alltså ett par av ridskoleryttarna menar jag då, och jag var en av dom!:D
Man fick alltså ett mejl av ridläraren Malin Hamilton om att vara med och delta och att man skulle svara så snabbt som möjligt, eftersom att det är min Mamma som tar hand om dessa mejl så var hon snabb med att fixa ett TDB?konto åt mig, alltså ryttarlicens och hästlicens.
 
Tidigare idag fick jag reda på att det kommer bli Pepsi som jag ska tävla då, haha hans riktiga namn är Patrick? Vilket jag tyckte var väldigt flummigt för han är verkligen en PEPSI xD
Men iallfall så är det ju inga garantier att jag blir en av dom första 40 som anmäler mig för de platserna brukar ta slut rätt fort så jag måste "hänga på låset" som Malin uttryckte sig!

Tycker iallfall att det är otroligt sjysst av dom och super skoj ska det bli! Nu blir det alltså hårdträning på Pepsi, så hoppas jag på att det kommer kännas bra frams till tävlingen! :D
 
Här har vi då fina Pepsi, mycket som behöver fixas, speciellt min sits som inte ser nådig ut på denna bild, men det ska nog gå att fixa;)
 
 
 
 

Hmm

Kommer kanske vara lite dött här nu för ett litet tag, iallfall idag och imorgon för jag har verkligen ingenting intressant att skriva...
 
Skulle iof kunna koka ihop lite åsiktsinlägg osv men å andra sidan, varför...? Finns ju så jäkla mycket sånt redan och jag tror inte någon kommer bli klokare av mina, hehe!

Som sagt, ni får förbereda er på dålig uppdatering tills jag börjar bli intressant igen ^.^
 
 
 
 
.

Måndag 20 Augusti

Denna dag var jag och shoppade lite höstkläder inför hösten, logiken är hög.
Det blev lite tröjor och smått och gott, inte mer med det. Tycker att det är så fruktansvärt tråkigt att shoppa menmen, you do what you gotta do.
 
Vid klockan halv åtta (kvällstid) gick jag och min kompis Nathalie till Kvirre för att longera lite. Eftersom att han ej fått nya skor på bak, han hade idag tappat båda bak så det var ju kanske inte jätte kul men longerade ändå för att se hur han såg ut.
 
Ibland longerar jag med inspänningar och ibland i bara grimma och longeringslina, det är då enbart för att jag ska se hur han lyssnar på mig, och för att jag vill att han ska vara avslappnad utan massa inspänningar och grejer, han var väldigt fin idag i vänster varv, han var låg med huvudet och hittade takten fint, han är så himlans lätt och rolig att jobba med, vilket gör det hela lättare och roligare, logiken är hög även här.
Men när jag skulle longera i höger så var han oren, vänsterbak om jag minns rätt. Kan ha varit för att han lutar sig så mycket inåt eller inte, ett mysterium, ingen större fara dock men valde att avsluta där.
 
Kvirre blir så gosig när man gör såna här saker med honom, blir liksom en helt annan kontakt och det uppskattar jag själv så himla mycket, han blir en liten goesgris och han lyssnar så bra efter dessa övningar, min lilla grisråtta, han är allt bra han.
 
 
 

Skolstart

På Torsdagen denna vecka börjar jag skolan igen. Ser inte fram emot det speciellt mycket då jag aldrig riktigt gillat skolan. Ska iof bli väldigt skönt att få lite struktur på vardagen igen, även fast det kommer att vara jobbigare än någonsin att behöva gå upp tidigt på morgonen för att inte göra något kul alls, för det är precis vad skolan är, INTE KUL.
 
Man kan se det på så många olika sätt, antingen ger man sig f*n på att göra sitt bästa och tänka positivt eller så bryr man sig knappt, hur mycket jag än skulle vilja bry mig så går det inte, jag skulle vilja vara den som satsar fullt ut och hoppas på en bra framtid för att det står på ett papper att shit, hon har A i alla ämnen, hon går att räkna med, men så tänker inte jag, det som står på ett papper står på ett papper.
 
Min passion kommer sannerligen att ligga i ett jobb, då får man ju iallfall pengar för att slita röven av sig, men i skolan, jo man får ett betyg, bra eller dåligt , i vilket fall som helst så finns det inga garantier för framtiden, jobbindustrin blir allt svårare att få grepp om, speciellt för folk i en ung ålder, men jag tror och hoppas på att jag kan snacka mig till ett bra jobb för det som kommer stå på mina betyg, kommer antagligen inte ge så mycket.
Jag kan välja att slita sönder min hjärna i skolarbeten, att kämpa till jag inte har något liv i kroppen kvar, men helt ärligt så fungerar inte jag på det sättet, jag kämpar när jag verkligen vill något och skolan är ingenting jag vill, jag tror inte på betygen, jag tror på att en människa kan prestrera utöver dom.
 
Det finns kanske 1 av 10 som verkligen lägger ner all sin energi på att få bra betyg, och all kred till den för jag kommer aldrig bli sådan, men på ett sätt är det så spännande att kunna se OM allt ligger i betygen, fan folk är lata, jag är lat, kan säkert ge 110 % mer när det väl gäller att finna ett jobb, men som det känns just nu så ska jag försöka göra mitt bästa detta år, försöka att få någorlunda betyg så att jag känner mig nöjd men jag kommer aldrig låta skolåren gå ut över det som komma skall, för när skolan är slut och tiden är inne, då är jag redo att ge allt.
 
Jag är iallfall tacksam över att min mamma stöttar mig i allt, hon tror på mig i allal lägen även när jag inte ger allt, jag har ingen prestations ångest, det kan jag vara glad över även fast jag kan behöva göra lite extra ibland, men det kommer ;)
 
 
 
 

Kvällen

Ska alldeles strax ut och träffa en mycket god vän till mig. Man får passa på när det fortfarande är sommar, äveb fast det är mörkt vid 9snåret så är det fortfarande varmt, har hört rykten om att det ska vara väldigt varmt ute nu också, har ju inte satt foten utanför huset på hela dagen..
 
Jag tycker personligen att det är jätte härligt att sitta ute med kompisar och bara snacka om allt mellan himmel och jord, har inte blivit så mycket sånt den här sommaren men men, å andra sidan har hela sommarlovet varit tråkigt så!

Imorgon ska jag in till stan och shoppa lite, lite nya tröjor inför skolstarten, finns inget värre än att gå till skolan och inse att man inte har något att ta på sig, hela 1 året i gymnaisumet fick jag genom lida detta vilket innebar samma kläder väldigt ofta, inte för att det gör så mycket för min del då jag inte är super modeintresserad men vafan när man haft samma tröja en gång i veckan så tröttnar man fan på det själv till slut.
På vintern är det mycket lättare då jag brukar ha på mig vinterjackan KONSTANT, har så stor fickor på den så även om jag skulle vilja ta av mig den så skulle det TYP inte gå, haha, menar alltså att jag har allt i den då, nycklar, hörlurar etc, name it!

Menmen medans mörkret faller så finns jag där ute någonstans i det...
 
Hejsvejs
 
 
 

Tävling-Design

Är med och tävlar om en design på Ponnyboken.blogg.se !


Lössko

Igår när jag kom till stallet så såg jag att Kvirre hade en lössko, hade ändå inte planerat på att rida så det var ju tur det!
Idag blir det att stanna inne hela dagen för är lite sliten från igår och så är jag helt OK sjuk också, har ju varit det i 1 månad nu men vad ska man göra? Man får låta kroppen läka och hoppas på det bästa!

Tråkig dag idag förövrigt, så blir antingen några fler inlägg eller inga alls, får se!
 
HÖRS

Fanta

Första hopplektionen avklarad! Har ju sagt att det är storhäst som gäller nu ett tag men ack så fel man kan ha, det blev en D-ponny vid Namn Fanta istället! Dom vill verkligen inte ha upp mig på de stora djuren än, planen var att jag skulle hoppat upp på de stora för ett år sedan, men då fick jag ju rida D-ponnyn Twist istället, fast det gör verkligen ingenting för det är så roligt att rida ponny och jag kan skatta mig lyckligt att jag KAN rida ponny!

Iallfall, lite fakta om Fanta! Hon är ett väldigt kraftigt D-ponny sto född 2001. Cirka 148 cm i manken, alltså maxad. I mitt tycke så är hon en väldigt mysig ponny fast mesig, hon är "rädd" (brist på bättre ord) för det mesta och envis. Att rida dressyr går bra men när det är hinder/bommar på marken framme så är det läskigt. Tvärnit kan det bli 3 meter innan hindret även fast hon gjort det 200000 gånger tidigare. Jag tycker faktiskt väldigt mycket om den ponnyn, kommer ihåg för kanske 2 år sedan så red jag henne väldigt mycket, både dressyr och hoppning, blev även "tillsagd" att tävla dressyr på henne (alltså välja henne på dressyr tävling) men det gick aldrig ann då jag tyckte hon var ett för osäkert kort då jag mest ville vinna på den tiden.
Hon är dock väldigt snäll, gosig att ha och göra med och även att rida om man bort ser ifrån fjanterierna.
 
Ridpasset: Mitt fokus idag låg på att få henne framåt, istället för att sitta och rida hästen i form,vilket hon förövrigt har ganska svårt med, så var det bjudning som gällde, hon skulle trava på i ett friskt tempo i valfri form som jag tycker att jag lyckades med någorlunda. När det var dax för att trava över bommarna så var det stopp, jag fick ursäkta ordvalet "daska" till henne med spöt en gång för att markera att nej, såhär får du inte göra, vände sedan om och gjorde ett nytt försök, denna gång med mer tempo, vilket funkade och gud så hon lyfte på benen, den ponnyn kan om vi säger så. Sedan skulle jag trava över att par nya främmande läskiga bommar vilket även där det tog stopp, markerade ännu en gång att nej, så gör du inte och då fick jag smaka på några sparkar och en stegring, men inte hindrade det mig, hon skulle över, vi lyckades. Efter minimalt bråk så lugnade jag ner tempot och bara travade på i ett lugnt tempo för att lugna ner henne lite och lösgöra, hon vart fin, lugn trav och mjuk i munnen och jag kände att ja, nu är hon uppvärmd. Men man får aldrig ta det lugnt, det är tempo som gäller och lite draghjälp emellanåt. Så för att summera så var det ett roligt,svettigt,lärorikt, och härligt pass, en ponny som man får kämpa lite med, men ändå ha kul med, mycket trevligt, kanske blir henne några gånger framöver?

Hej så länge, see you again, sooooon.
 
 
Här har vi lilla djuret, har tyvärr inga bilder när jag rider på henne.
 

Förallitd

Den här killen är det finaste jag har.

Ridningen

Testade ett nytt bett idag, två delat fast mycket mindre än det han haft innan. Har ju tidigare nämnt problemet med att han öppnar munnen så mycket.
 
Jämförelse
Bettet innan:
OBS, BILD FRÅN GOOGLE
 
Om vi säger att han hade lika stort bett som på bild 4 innan så bytte jag till ett bett som bett nummer 1. (Inget av det här blir korrekt eftersom att det inte är mina bett, men ni får försöka hänga med). Jag tror att han har haft ett för stort bett, det har stuckit ut på båda sidor och man har kunnat dra i det väldigt mycket, jag är ju ingen bett expert, har nästan ingen erfarenhet alls om hur det ska lika osv fast jag har en aning, så det enda jag kunde göra egentligen var att testa rida på det mindre bettet för att se hur reaktionen skulle bli!

Ridpasset gick faktiskt förvånansvärt bra, han fick ett annat sug på bettet än vad han haft tidigare, han spottade inte ut det som han kan göra ibland heller han liksom sög tag i min hand istället och jobbade utirån den vilket var tummen UPP. Han hade ganska mycket gapkäft, men jag tror faktiskt helt ärligt att det är hans grej, han är nog en sån häst som håller på väldigt mycket med käften och det får man lära sig acceptera, men jag ska testa rida på detta bett några gånger till, håller er upptaderade om detta spännande fenomen jag har upptäkt... whateeee
Jaja ingen tid ska spillas, gå och gör något roligare nu än att sitta och läsa om min reaktion till bett, rätt ointressant ändå va?;)
Natti på er som brukar sova runt 21:00 snåret!
 
 
 
 
 


beslut

Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska rida nu eller senare? Har lite besultsångest men eftersom att det verkar regna ute nu så blire nog ikväll, hoppas på lite goare väder då!
Funderar på lite hoppning?
Det är ju så himlans roligt och det tycker Kvirre också så man kanske ska försöka sig på några småhopp för skojs skull, lätt värt!
 
Imorgon är det ridning på Veda om jag kommer ihåg rätt? Vet dock inte om det är dressyr eller hoppning än, hoppas nästan lite mer på hoppning för isåfall blire första gången på storhäst, ska man vara nervös? ;) Njaaa, efter veckan hos Angelica hoppas jag att jag har mer självförtroende inom hoppningen då det brukar brista för mig där, har aldrig riktigt lärt mig "hoppning" än, vet hur man tar sig över ett hinder och hur man rider emellan men har absolut ingen aning om avstånd osv.
 
Och nu när jag kikar ut så ser jag att det regnar ganska mycket, vad hände? Vill inte ha regn, visst kan det vara mysigt när man ska sooova lite men inte nu, när man helst vill sola och lägga standrad brännan innan skolstart, fy...
 
Skriver lite fler inlägg nu när jag är uttråkad, såhär ser dagen ut iallfall!
 
 
 
 
 
 
 
 

ridpasset

Heisan på er!
Idag var en seg dag, solade lite på baksidan, åt mat och inget mer typ...Fast åkte till Kvirre vid 7 tiden och red, det var så varmt idag så bestämde mig redan vid klockan 11 tiden att idag blir det ett pass senare på kvällen!

Ja vart ska man börja?
Började i skritt ett lååångt tag för att känna hur han kändes, han kändes helt okey i munnen, låg och fin, bra tryck och lyssnade på mina hjälper... 
Satte sedan igång i trav för att känna hur han kändes då, han kändes sådär, (haha ni ska se mig nu när jag försöker förklara hur ridpasset gick, det var så konstigt idag s
å har lite svårt för mig hur jag ska beskriva, iallfall). Tänkte väldigt mycket på min sits idag (ups nu hände något så jag inte vet hur man fixar? haha det går bra nu, menade linjerna...
 
Yes, lyckades komma ur linjerna, OKEJ, åter till det seriösa... Som sagt sitsen, jag försöker komma iunderfund med sitsen, för jag vet från tidigare erfarenheter att när man sitter korrekt så är det MYCKET lättare att rida, men fan den är inte alltid så perfekt, speciellt inte på Kvirre som får mig lite lätt framåtlutad och studsig i sadeln, sen är det så svårt med handen tycker jag när han är så öppen i käften hela tiden, börjat fundera på om bettet är förstort kanske? Ska kolla upp det där lite mer, för det är inte roligt när han bara gapar hela tiden, alltså han är så stadig i formen men inte i munnen, det går inte ihop för mig,
för jag kan reglera honom i olika tempoväxlingar utan att tappa honom, jag kan göra allt det man ska kunna när dom är lösgjorda, men ändå så vill han inte stänga den där munnen? :@ (sen så låter det förjävligt också, som att någon smackar hubbabubba i fejset på dig -.- )
 
Som ni kanske märker så vart det ett väldigt rörigt ridpass för jag försökte fjupsa med min sits väldigt mycket och hästen samtidigt, det ledde till att Kvirre blev väldigt stressad och typ trippade mestadels och gjorde så jag tappade bettet ur handen, makes sense?
Ska ta mig en funderare, en riktig funderare...
Måste iof säga att han hade väldigt fin trav idag, mycket power och takt, något posetivt kan man alltid slänga in ;)
 
HEEEIDÅÅ
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Videoklipp

Såg nu att Kvalitéen när man laddar upp film från Iphone blir uuuusel, men det är ju iallfall något? Blir bättre om ni gör stor bild, typ...
 
LÄNKEN
 
http://www.youtube.com/watch?v=Ew8MKTcZeKA&feature=plcp

Small talk

Har läst runt på lite bloggar och de skriver väldigt mycket om artikeln som handlar om OS, om den här tjejen
Sara Algottson som fick silver i fälttävlans OS
 
I samband med att hon fick silver så skrev någon gubbe i tidingen att hästarna borde få medaljen för hur lätt är det för ryttaren att hoppa hela banan själv?
För att provocera tycker många, men vafan säger jag då, är det bara jag som inte bryr mig det minsta om vad dom skriver i tidningarna om ridsporten ? Alltså på riktigt, inte ens en tanke har skänkts (förens nu) till det som skrivs, kan nog vara för att alla lägger redan så mycket tid på det, känns så onödigt att vi ska behöva försvara oss när vi tycker att sporten är så rolig,visst tar det lite bort glädjen när det ända man ser är tjatet om det som skrevs i tidningen ? Dom vet inget vi vet, end of story

Hejhej

Har kanske glömt att nämna att jag varit halvkrasslig i typ 3 veckor nu? Eller alltså haft brutal hosta (dock endast förgående vecka) och varit väldigt förkyld?
Börjar bli lite långtråkigt också att inte känna någon ordentlig smak på den maten man äter -.- Men det är nog över snart!

Måste erkänna att jag är lite halv pepp tills hösten kommer när man får sätta på sig myskläder när man rider och så,älskar att rida i goskläder och älskar att rida när man inte blir så förbannat svettig för att det är 25 graderute liksom... Längtar dock inte tills hästarna får vinterpäls och ländtäckena måste på igen...
 
Håller just nu på att försöka ladda upp ett filmklipp på youtube när jag red Pepsi på lägret i början av sommaren, han var väldigt fint det passet så hoppas det går att ladda upp så att jag kan dela med mig!
 
En bild från i vintras...
 
 

E han inte fin?

Visst är han fin min lilla gris?
 
 

Typiskt mig

Hhaha, jag måste skärpa mig, kan inte se ut såhär på alla bilder när jag rider xD

Kommer att kalla den:En typsik lisse min
 

Augustidressyren-Bilder

Tänkte slänga upp lite bilder på ekipage ifrån Augustidressyren som hölls i Helgen, och lite allmänna som jag tog den dagen :)
 
 
Anna och Nougat! (hemmaryttare) 5 placerad i LB:2
 
 
Therese och Cnadi, hemmaryttare!
 
Annette och Dorina, Hemmaryttare!
 
 
 
Jocko och Sinne!
 
Gosisar i hagen, Pepsi och Käck!
 
Chicko kollar snett på mig ^.^
 
Gos med Lille Chicko :D
 
Jag och Troccadero, jäätteeee slirrig bild...
 
Jag och Lille Bailey, han är så söööt
 
Ludde leker herrepåtäppan, älskar förresten denna bild
 
Det var väl dom bilderna som var lite spännande, hehe
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DATAN=FIXAD

Nu har Dell Killen varit här och fixad min data, så nu är jag back on track!
Det är så bra för det här är min skoldata och varje gång dom inte funkar så är det bara att ringa till deras Service så kommer dom och fixar hemma hos en eller i skolan om man är där :D
Det bästa är att alla saker finns kvar på datan, bland annat alla bilder från stalltärna, YEES!!!

Idag är det Måndag (om  någon missat det) och då blir det alltså ingen Kvirre för min del, fast det gör inte så mycket för idag är solen framme och det är solväder, vilket behövs då jag är blek som attan nu! :(
 
Slänger väl in lite inlägg idag, om jag har något intressant att skriva, pössss
 
En bild på Kvirrelutt ^. ^
 
 
 

Gårdagen

Igår red jag Kvirreponken på ängen han gick väldigt bra! Red i ett ganska kort tag på bara rakspår (mestadels rakspår)n i trav och mycket galopp, Trodde han skulle gå lite halvdant eftersom att han vilade i två dagar men han var faktiskt förvånansvärt bärig och mjuk, (haha vet att jag skriver mjuk väldigt mycket men för mig är det viktigt med en mjuk häst, mitt favoritord, hehe), Han var dock ganska stark i höger, tog ett litet minitag att få honom bärig där men kan berott på att jag red för lite med skänklarna! 
 
Vi åkte till veda vid halv två tror jag och då var det dax för Malin Hamilton och Fleetwood att tävla! Alltså den hästen är så fruktansvärt snygg och vacker att kolla på, och Malin rider ju som en gud så det var en fröjd för ögat. Hon gjorde en liten miss i början av programmet då hon inte kom fram i rätt galopp efter halten så det blev lite studsigt och så, men resten var väldig bra! Hon tävlade då alltså Grand Prix och fick 67%, en andra placering helt enkelt :D
 
Får se om jag rider idag, vädret är lite äckligt, höööörs
 
Malin och Fleetwood ( inte från gårdagen)

STADIGT

Vaknar upp med en helt igen täppt näsa, kunde inte ens dra bak snoret ner i halsen för att det var så stopp... 
Fy lite panik, men efter massa nässpray så började det iallfall lätta på trycket så nu mår jag fin fint igen, med överdrift.
 
Ska hinna rida Kvirre innan jag åker upp till Veda för att yttligare kolla på tävling! Vid antingen 1 eller två så startar min ridlärare Malin Hamilton på sin fina Fleetwood, det måste man ju bara se alltså :D
 
Känner ingen smak i munnen heller eftersom att luktsinnet och och smaken hänger ihop, så när näsan är så igen täppt så känner man ingen smak, vilket jag har råkat ut för nu, vet ni hur jooobbigt det är? Jag äter ju fasn hela tiden men inte nu för varför äta när man inte ens känner smaken? :( Åh vill kunna äta ordentligt igen, inte så roligt att klämma i sig en pizza när man inte känner smak, känns ju onödigt (gjorde det igår).... 
 
Menmen, lär ju inte bli så mycket uppdatering idag för dagen är fullspäckad, hörs imorgon då! :D
Hhaha, har ju inga bilder på denna data förutom ego bilder osv, men här är en jäääätte gammal bild på mig och Jockos hund Ruby... xD
 
 
 
 

Augustidressyren

Jag skippade att rida Kvirre idag så jag borstade på honom i 1 timme istället så att han blev blank och fin. 
Tror att han tycker det är skönt att vara hemma faktiskt :D
 
Vid klockan 3 bar det av till Augustidressyren vilket var mycket roligt, så jäkla fina hästar så man vill ju bara döööö, tyvärr så tror jag inte att jag kan ladda över bilder från dagen på denna data, har på väldigt fina ekipage men även på gos i hagen med ridskolehästarna/ponnyerna, ååh så jag har saknat dom, vackra hästarna:D
Det var jul att träffa alla igen och nu taggar jag till nästa tävling som jag kommer att vara med i, tror mamma sa att det var ridskolecupen hoppning den 18 Augusti redan? Är inte säker på om det blir att tävla häst nu, troligtvis inte då jag inte har ridit häst än? Menmen, får se hur det blir! 

Hej så länge
 
En bild på mig och Ludde från dagen. Visst är det en viss harmoni i denna bild, så lugn på något sätt!
 
 
 

IDAG

Jag vaknade upp runt klockan 9 idag och började med att försöka komma in på bloggen vilket jag nu gjorde också, har gjort 3 inlägg på 50 min (haha seg människa?) och är nu inne på mitt fjärde, detta inlägg kommer då handla om dagen, häng med.... 
 
Kommer att gå till Kvirre vid klockan 12 för att rida lite lugnt på ängen, igår fick han vila för han har trotts allt gått hyfsat hårt förgående vecka. Sedan är det faktiskt tid för Augustidressyren på Veda och Jocko ska vara med på Finnegan :D Jag ska hjälpa henne innan att fixa honom lite och sådär, sedan rullar transporten vid klockan 3 till Veda! :D
Ska bli så kul att kolla lite tävlingar nu igen, är så jäkla kul tycker jag, man ser så himla fina ekipage!

Lillegrisen 

Onsdag-Farväl

På onsdag var det dax att säga hej då på stalltärna :( Vi gjorde en avskedsritt runt trakterna med No Sadlar (Barbacka).. Det regnade men det gjorde inte så mycket för det var en liten mystur. 
 
Vi åkte inte därifrån förrens halv nio på kvällen tror jag, och då fick jag hjälp av Angelica och Kajsa att lasta, eller alltså jag fick lite tips, jag skulle kolla rakt fram istället för på honom, och bara vara lugn. Han har en tendens att gå av på sidorna så då stod Angelica och Kajsa som stöd där, till slut gick han på utan problem, kanske tog 10 min att lasta, vilket är bra!
 
När det var dax att säga hej då så var det helt okej, väldigt tråkigt men inga tårar kom, men så fort jag satte mig i bilen så kom den blödiga lisse fram, kom och tänka på att allt är så lätt på stalltärna, inge dramatik osv, bara leva ett liv med hästarna, det är så underbart... 
 
Längtar tills nästa gång vi ska dit, kanske redan på höstlovet?... får se ;) 
 
 

Tisdag-Stalltärna

På Tisdagen så hoppade vi igen, det gick väldigt bra för alla tre om jag får säga det själv. Jockos häst Finnegan hoppade näst intill utan problem (efter några galoppvarv, Kajsa och Larry hoppade också väldigt fint, Kvirre var helt gudomlig!
 
Jag gick verkligen in snitsen i Tisdags på hur jag skulle hoppa honom korrekt vilket var att sitta ner och "spänna bågen" och vänta in honom så att jag inte hoppade före varje hinder (vilket jag gjort tidigare), jag skulle vänta in honom tills han hoppade, det resulterade i att hoppen blev tusen gånger bättre och samspelet ocskå, han tycker ju att det är så fruktansvärt kul att hoppa, åh det gör det så mycket roligare för mig!
 
Hoppade några hinder på 1m med honom, men han är på riktigt säkert 10-20 cm över när han hoppar, själv så flyger jag som en liten vante, men kul är det ! :D 
 
Har dessutom bytt ut en av mina dressyrspecialer på Veda mot en hoppspecial istället, och på storhäst? Nu börjar the bigstuff, inge mer ponnyridning utan nu blire stora djur att handskas med, KUL KUL! 
Nya utmaningar funkar alltid ;) 
 
En gammal bild på mig när jag hade lugg! :D
 
 

SKIT BLOGG

Har inte kunnat logga in på den sen i onsdags vilket betyder, NO BLOGGNING... 
Har försökt med att byta lösenord 1000 gånger men inte fan ville det funka heller, för lösenordet stämde inte in? 
Men sen nu, alldeles nyss så bytte jag tillbaka till mitt första original lösen och då funkade det helt plötsligt? 
Väääldigt konstigt har det varit iallfall, menmen, nu är jag inne iallfall. 

Kommer att göra andra inlägg om vad som hänt sedan i Onsdags, och om vad jag kommer att göra idag och imorgon, spännande? Nej inte speciellt, nu råkade jag nog göra så ni fick upp hoppet, lägger till en ursäkt! 
 
Jaaaa, höll ju på att glömma att min original data har kraschat också vilket innebär att ALLA bilder ifrån Stalltärna är kanske inte går att rädda, vilket är inte kul någonstans :( Åhhh mamma tog med den till sitt jobb iallfall så får hoppas på att hennes kollegor kan fixa den, skit data! 
 
Lilla blåa datan som jag kommer att blogga på framöver, men som sagt, kommer inte upp bilder ifrån stalltärna, iallfall inga nya!:(

DAG6-STALLTÄRNA

Idag har vi mest chillat runt på förmiddagen, fixade lite i stallet sen gick vi in och kollade på finalen i hoppningen, OS.
Fan så nervös man blir när det är svenskarna som ska hoppa, Lisen gjorde en jätte fin runda med bara 4 fel, men sedan gick det ju lite mer utför kan man ju säga, Jens fick 12 fel (tror jag), Eckerman fick 16 fel och Roffe 8, inte så mycket att heja för kanske, men det var iallfall kul att vi kom till final! :D
 
Sedan red jag och Kajsa ut med Larry och Kvirre, vi red på åkern i super duper korta Jockeyläder, och fyfasen så jobbigt det är för benen och alla leder! Vi galopperade rätt mycket (4 gånger fram och tillbaka i ganska "snabb" galopp) och sedan släppte vi stygbyglarna och red en länga i galopp också, dom var så fina efter det, Kvirre var så följsam, han är ju för underbar hela tiden!
 
Efter det så duschade vi Addo och Lukas (hundarna) det var inte jätte uppskattat från deras sida men fina blev dom iallfall, även fast dom gnällde lite under processen...men som sagt, vill man bli fin får man lida pin!
 
Efter det gick vi ner till ridbanan för att kolla när Angelica hade lektion för två stycken ryttare med vääääldigt fina hästar, en stooorhäst och en lite mindre, så sjukt fina hopphästar det finns alltså, och så man lär sig så mycket av att bara lyssna och titta på, ruskigt nyttigt faktiskt. Men det började regna som fasen och nu är det fortfarande väldigt mycket regn som öser ner, smattrar som attans mot husvagnen, lite mysigt faktiskt!
 
Imorgon ska vi hoppa för Angelica, och juste för er som undrar så är hon en väldigt duktig hoppryttare som tävlar upp till 150? hoppningar, och för er som vill checka in henne så är det bara att söka på youtube,"Angelica Jacobbson", kan även söka på stalltärna!
 
Over and out!
 
Utsikten ifrån husvagnen, åh fyfan så dålig bild... men orkar inte byta, tar på krafterna!
 
Kajsa och Larry igår, synd att han inte fastnar på bild så bra!
 
Såhär kan det se ut på kvällarna, hunden är då Lukas, även kallad Guldfisken
 
Kajsa och Larry i stallet!
 
*Orkade inte göra om bilderna idag med bättre ljus, hoppas det duger ändå!*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


DAG5-STALLTÄRNA

Tja....
 
Idag har varit en allmänt chillad dag för oss alla, vi har ätit och fixat lite i stallet, inte mycket mer än så. Kvirre fick vila idag och Finnegan (jockos häst) hade en lös sko så¨hon kunde inte rida heller, men Angelica som som äger stallet sa att hon kunde slå på skon imorgon vilket är GULD!

Kajsa red Larry på ängen idag, så jag fotade lite men har inte laddat över bilderna än, han blir lite halv dåsig på bild också vilket är synd för han är så snygg i verkligheten!
 
Vi har chillat med hundarna idag, dom har tre hundar, Lizzie,Addo och Lukas, tre mycket underbara hundar som är sociala till 1000, Lukas kallas dock guldfisken för han är allmänt retarded...
Vi tog in fölisen och Majsan idag också (dom går annars ute) för imorgon ska Majsan åka iväg och så ska vi se om hon har en ny bebis på G, kämpe glöd på den hästen, klämmer ut lite ungar varje år, ligger  i alltså!
 
Imorgon blir det lite ridning osv, dagarna är helt underbara, vill inte åka härifrån  :( På onsdag blir det hämfärd, vilket inte är kul, vad ska man göra då? Sova till 1 på dagarna och vänta tills middagstid kanske? Nej usch fy, längtar inte, vill bo på en gård faktiskt, drömmen!
 
 Mer uppdatering imorgon dåra, blir tyvärr ett inlägg per dag, hinner ju inte mer 0.o
 
I center på denna bild skådar vi Lukas! Retard hunden...
 
Lilla Lizzie, hon fastnar inte så bra på bild...
 
Addo, ni ska veta hur stor han är asså...
 
Kajsa och Larry ifrån gårdagen!
 
 
 
 
 

DAG4-STALLTÄRNA

Dagen började runt klockan 9 idag (då jag och kajsa är jätte sega på morgonen och Jocko jätte pigg som går upp vid halv åtta)...
 
Allmänt så har det varit en ganska lugn dag idag, familjen som bor här, dvs Mårten,Stina,Angelica och Jonas åkte iväg på ett bröllop vid 11 tiden så vi har fått sköta allting själva, vilket gick jätte bra, vi är duttiga!
Vi är fortfarande själva (klockan är 23:02) och vi kommer att vara det tills eftermiddagen imorgon.
Lite läskigt så här på kvällskvisten men det funkar, lite läskigt att gå på toa bara (som jag gör typ 11111 gånger innan jag sova -.-)
 
Idag red jag och Kajsa på ängen med Kvirre och Larry, det var suuuuuper härligt, och Jocko följde med på fyrhjulingen och fotade lite! :D
 
Till middag så åt vi KORVSTRÅGANOF, fan så gott det är, helt underbart, helt klart höjdpunkten genom hela livet!
 
Kajsa frågade mig precis om jag ville lukta på hennes mök, jag sa ja, hon öppnade täcket men jag kände ingen doft, kan klar göra att den inte var godkänd.
 
Finnegan blev väldigt snygg när han sprang runt och var stressad över att Kvirre inte var i hagen!
 
Kolla vad snygg Larry är, den hästen Kajsa rider nu!
 
Kajsa och Larry,checka in galoppen, helt amaaazing
 
Såhär såg Kvirre ut idag, Turkos outfit på honom, ser dock lite mer ljusblå ut på bilden men kan visa bättre imorgon för nu skall jag sova!
 
Natti
 
 
 
 
 
 
 
 

DAG3- STALLTÄRNA

HEISAN! Det är ganska mycket att göra här på förmiddagen och under dagen, men jag kämpar på med inlägg såhär lite senare på kvällskvisten då vi har lite chill tid innan hästarna ska in.

Dagarna börjar klockan halv nio med att vi fodrar osv, sedan släpps någon häst i skritten och vi mockar och fyller på höpåsar. Idag red vi på förmiddagen innan lunch också,vi hoppade!

Jag red ju då på min häst Kvirre, Jocko på sin häst Finnegan och Kajsa lånar en häst som står här som heter Larido (Larry), sjukt fin häst, hoppar runt 140 klasser om jag minns rätt!

Måste säga att det gick jätte bra för alla tre, roligt var det också! Kvirre var verkligen jätte jätte dutti, han hoppade allting utan problem, det var en liten knepig båge på ena långsidan som vi kom fel på ett par gånger men en tre kombination (som jag aldrig har hoppat förut på honom) gick jätte bra, han klarade det galant!

I slutet av passet så sa Angelica att han var en häst som verkligen hade rätt inställning och att han var,hör och häpna, GRYM!Åh blir så glad när han får såna fina ord, för det stämmer verkligen, kan inte önska mig någon häst med bättre hjärta och psyke än det han har! Fina killen <3

 

Det är just nu 3 ridhästar på gården som Angelica har, Larry och två st 4åringar, dom är höga som hus kan jag säga, minst 180 båda två 0.o Sedan har hon en MILFoch ett föl, underbara.Sen så har även en tjej vid namn Carro 4 hästar i stallet där nere, men dom tar inte vi hand om, för det gör hon på egenhand.

Imorgon är vi själva på gården,för familjen ska iväg på bröllop och kommer inte ´hem förrens på söndagen, ska bli spännande att se hur vi klarar oss på egenhand, kommer nog gå bra ;)

Hörs imorgon då era små rävhönor!

 


Här har vi kajsa och ena stora hästen, Spandex, han är dock större i the verklighet!

 

 


DAG3- STALLTÄRNA

HEISAN! Det är ganska mycket att göra här på förmiddagen och under dagen, men jag kämpar på med inlägg såhär lite senare på kvällskvisten då vi har lite chill tid innan hästarna ska in.
 
Dagarna börjar klockan halv nio med att vi fodrar osv, sedan släpps någon häst i skritten och vi mockar och fyller på höpåsar. Idag red vi på förmiddagen innan lunch också,vi hoppade!
Jag red ju då på min häst Kvirre, Jocko på sin häst Finnegan och Kajsa lånar en häst som står här som heter Larido (Larry), sjukt fin häst, hoppar runt 140 klasser om jag minns rätt!
 
Måste säga att det gick jätte bra för alla tre, roligt var det också! Kvirre var verkligen jätte jätte dutti, han hoppade allting utan problem, det var en liten knepig båge på ena långsidan som vi kom fel på ett par gånger men en tre kombination (som jag aldrig har hoppat förut på honom) gick jätte bra, han klarade det galant!
I slutet av passet så sa Angelica att han var en häst som verkligen hade rätt inställning och att han var,hör och häpna, GRYM!Åh blir så glad när han får såna fina ord, för det stämmer verkligen, kan inte önska mig någon häst med bättre hjärta och psyke än det han har! Fina killen <3
 
Det är just nu 3 ridhästar på gården som Angelica har, Larry och två st 4åringar, dom är höga som hus kan jag säga, minst 180 båda två 0.o Sedan har hon en MILFoch ett föl, underbara.Sen så har även en tjej vid namn Carro 4 hästar i stallet där nere, men dom tar inte vi hand om, för det gör hon på egenhand.
 
Imorgon är vi själva på gården,för familjen ska iväg på bröllop och kommer inte ´hem förrens på söndagen, ska bli spännande att se hur vi klarar oss på egenhand, kommer nog gå bra ;)
 
Hörs imorgon då era små rävhönor!
 
Ena stora hästen, han är större i verkligheten!
 
 
 
 

DAG-2 STALLTÄRNA

Denna dag var en ganska chillad dag. Vi red markarbete för Angelica, det gick faktiskt förväntansfullt bra! Han klarade galoppbommar utan några problem, vilket jag blev förvånad över pga att han är inte så hajp på bommar framför hinder osv.
Han var iallfall jätte dutti, det jag skulle tänka på var att hålla ihop honom isället för att antingen hålla bara i munnen eller bara i benen, jag skulle använda både och, vilket resulterade i väldigt bra markarbete!
Super nöjd med han!
 
 
 Det här inlägget skulle upp igår då alltså men ville inte funka

dag 1- stall tärna

Denna dag började klockan halv åtta av att jag och min kusin Jocko gick och fodrade våra två hästar, det tog på riktigt 3 min sen gick vi och sussade igen till klockan halv nio, då mockade vi lite och fyllde på höpåsar osv. Dagen var ändå helt Ok chill, visst man rör på sig hela tiden så till slut gör fötterna lite ont men annars är det ju bara kul:)
 
Red Kvirre två pass idag, ett litet vid 11 tiden, red ut  en pytteliten sväng med Jocko och Kajsa, sedan red jag och Jocko ett till Pass nu vid 6 tiden (en timme sedan). Han kändes jätte fin idag faktiskt, han var inte alls lika nyfiken och trippig som första lilla rundan,han var fokuserad, Kvirre helt enkelt!
 
Låter lite bilder tala för dagen osså.
 

Kvirre är nöööjd
 
Lilla killarna
 
4 åriga Spandex gillar att pussas, gosegris!
 
Kajsa och fölis har en liten dragkamp
 
Lilla Lizzie, aka Korven
 
Le gang
 
Stackars hästar som får mitt rått tryne i fejan hela ti'n
 
Snyggis fölis
 
Finnegan, aka Sinne!!
 
Glada killar!
 
Det är ju inte små hästar
 
Fina Addo!
 
 
eh jaha
 
jocko och sinne<3333
 
Grisen
 
Han tog i lite idag i galoppen iallfall!:D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0