För & Nackdelar

Nu är det dags för mig att ta upp lite för och nackdelar om min vackra gris(Kvicken).
 
Nackdelar:
1. Han är väldigt sur mot nya människor. Han lägger bak öronen och markerar ganska väl att han hotar om dom kommer för nära, samt att han naffsar. Dock så gör han nästan aldrig någonting, men människor som inte känner honom vill gärna inte komma för nära.
 
2. Han har inte världens bästa galopp. Den duger mycket väl för mig och låt oss inte ljuga, den är bra för att vara en travare (skriver inte detta som något nedlåtande mot travare) men oftast har inte travare en super bra galopp och så är det bara.
 
3. Hans hovar växer alldeles för fort.
 
4. Han har en tendens att "attackera" i hagen. Han har inte gjort det på väldigt länge nu, var senast 1 år sen, men det här var ett stort problem vi hade förut, antingen anföll han eller sprang iväg, kunde ta upp till 30 min att få in honom.
 
5. Kommer inte på fler
 
Fördelar:
1.Han är underbar när man lärt känna honom. Han har så mycket personlighet i sig och man får lära sig att hantera den och förstå den. Han är inte den hästen som du står och kelar med i timmar, lite gos då och då uppskattar han.
 
2. Han är helt amazing att rida. Grejen är den att, han är nog ganska simpel, men ändå svår. För mig passar han som handen i handsken, vi fungerar ihop som ett team.
 
3. Han är ofta sammarbetsvillig.  Alltid i ridningen dock, i hantering, det går att diskuteras.
 
4. Han är klok. Helt ärligt så funderar jag ibland över om han är smartare än vad jag är. Han är väldigt självständig och skulle nog klara sig fin fint som vildhäst, haha.
 
5. Han är aldrig skadad. Han har varit halt typ 2 gånger under de 5 åren jag har ridit honom, och den hältan har varat i typ 2 dagar.
 
Dessa var väl de jag kom på nu i stunden, finns såklart massa fler fördelar som att han exempelvis är min bästavän och min lilla gris m.m.
 
 

Jag tycker om honom

Min älskling

Snart sommar, håll ut

 

31 Mars

OBS.Innan ni börjar läsa detta inlägg så ska ni veta att jag har fått c* svårt med särskrivningar, hahaha vet inte vad som har hänt, så om ni ser att shit, det här är så fel så vet ni att det är för att jag har kommit in i en period när jag inte kan skilja på om ord ska sitta ihop eller inte HAHA. Att man ens kan ha såna perioder, bara det är ju konstigt...
 
 
Sista dagen i Mars och det känns väldigt skönt.Idag var en sån dag när Kvirre vägrade komma in från hagen,så jag satte mig och njöt i solen istället tills det var dags för insläpp,då han så snällt kom in.

Ville göra lite bommövningar så la ut 4st galoppbommar samt 3 st (bommen i mitten upphöjd) travbommar och ett litet kryss snett igenom. Han skötte det galant och jag måste nästan säga att dessa övningar är bättre än alla dressyrövningar du kan komma på, Kvirre blev typ lösgjord 10 gånger fortare än vanligtvis, super!
Jag har filmat en liten snutt som jag kan visa, dock så är det med en iphone och det är så dammit i ridhuset, men man ser iallfall något, så det får duga!

Nu när våren drar igång ska jag nog börja fota/filma med min Kamera igen, lätt värt.
 
 

Min vackra ...

springare var på riktigt bushumör idag. Han bara betedde sig med glimten i ögat och såg så himlans busig ut, haha.

Vi red ut i 1 timme han och jag och det vad underbart, även fast det bara är 2+ så blir man super varm, men inte ska man klaga, betydligt mycket skönare än - grader...
Vi rejsade lite och jag släppte på gasen helt och lät han få bestämma, han trotsade "the speed limit" iallfall, hehe.

Han har på sig ett tunnare täcke nu också, känner inte att han behöver gå i ett fodrat täcke när det är + grader, han har ett tunt litet regntäcke nu bara för stt skydda han lite mot Karino som är bakom honom hela tiden och smånaffsar lite.

Kvirre har högst rang i hagen, ibland sätter sig han och Karino i lite kamper men Kvirre vill verkligen inte att Karino ska stå vid stona som står i hagen bredvid, så han håller honom undan från där och då kan det bli lite tjafs ibland!

Kvirre trivs förövrigt jätte bra och vi är glada och nöjda!!:D


Tidig morgon

Gick upp klockan 7 för åka till stallet och morgon fodra alla hästar för första gången!
Det gick väldigt bra men tog typ 2 timmar? Så himla mycket som ska fixas och de som har varit där en lång tid säger åt en exakt hur man ska Göra, och om man gör fel så ryter de, fast jag ryter tillbaka då, hehe...

Iallfall så fick Kvirre gå utan Täcke i typ 2 timmar för det var/är så fint väder, vädra lite är alltid bra!
Sen så fick jag testa rida shatall (Kvirres boxkompis) och det gick väldans bra! Anledning till varför jag fick testa är för att jag ska börja rida och ta hand om han lite i veckan då ägarna behöver lite hjälp, och jag stället ju såklart mer än gärna upp!

Shatall är en vit arab som mest rids i western, han är 10? år och väldigt snäll, lite stressad ibland men mycket trevlig:) Ska väl rida lite dressyr på han för dom vill att han ska bygga muskler! Måste även säga att min dröm kom i uppfyllelse och jag fick rida i westernsadel, den var underbar, kär...!

Kom hem vid klockan 20 i 1 och nu ligger jag i sängen och kollar på Zoey 101, bra start på dagen helt enkelt!!


Red...

Pepsi idag på lektionen! Har inte ridit han på ett halvår säkert så det var kul att hoppa upp igen :) gick helt okej, han blir så sjukt jävla stark i höger när man tar i lite, mjölksyra i armen kan jag tala om, inte jätte najs.

Men när jag var mjuk och lugn så var han mjuk och fin, hade velat ha lite mer power och reglering men fick duga för denna afton, han är en mysispojke, så himla gosig.


Min finaste


Lös

Åååh måste bara berätta/dokumentera att jag släppte lös Kvirre för första gången idag i ridhuset. Jag gick runt med han ett tag innan men sedan gav en tjej mig i stallet förslaget till att släppa han lös för att se hur han förhåller sig till mig.
Helt ärligt har jag varit lite nervös inför detta för har velat testa det många gånger men antingen känt att nej, han kommer inte vilja vara med mig, han kommer bara gå ifrån osv, men skenet bedrar. Han gick efter mig 95% av tiden förutom när han fann mamma i ett hörn och ville gå dit och kika istället, men annars följde han mig, när jag sprang, när jag stannade, när jag vände osv. Lyckan är som sagt gansak total nu och jag trodde aldrig att han skulle vilja vara med mig om han fick välja själv därför var det väldigt kul att se att han vill vara med mig lika mycket som jag vill vara med honom. Älskar honom av hela mitt hjärta.
 
 

Länge sedan!

Det var ett tag sedan sist hörni!
Tänkte bara meddela att allt går jätte bra med Kvirre och han är pigg och fräsch!

Igår red jag och min kompis ut till en stor äng som ligger cirka 10 min skrittavstånd från stallet, den är väldigt stor så vi körde lite galopp fram och tillbaka, underbart i det fina vädret!
Idag tar mamma och Janne hand om Kvirre så att jag får vila då jag börjar bli sjuk, inte jätte kul!


RSS 2.0