Mormor och Morfar

Idag kom min mormor och morfar hem ifrån Frankrike, de är på besök över julafton vilket är roligt! De har köpt lägenhet här i Sverige nu så att de ska kunna hälsa på lite när de vill, kul! De kom hem till oss vid lunch och köpte kinamat och skjutsade mig till Kvirre, snällt !

Sitter just nu på Kvirre och ska rida ut en runda , red ett ganska seriöst pass igår så får bli lite slappt idag, Inge fel med det !:D Menmen, inte så mycket mer att säga , hörs !


Något jag inte klarar av

människor som håller saker för sig själva. Jag är en öppen person, jag delar med mig av tankar och andra saker till människor osv för att jag vill berätta om saker, saker som händer i mitt liv. Visst, jag berättar inte allt för alla men jag försöker, och sen när man får reda på att de man öppnat sitt hjärta till inte berättar saker till en själv, då blir jag förbannad rent ut sagt. Jag ger så mycket hela tiden men får aldrig något tillbaka, visst blir man irriterad och ledsen ibland men det här får ju mig att inte vilja berätta saker till andra, varför ska jag dela med mig av mitt liv när dom inte delar med sig av något till mig?
Människor som inte vågar säga saker till mig har jag ingen nytta av, jag vill inte gå ovetandes om saker, jag vill inte behöva läsa om saker som jag aldrig hade kunnat tänka mig att den personen skulle kunna skriva/säga, seriöst, antingen så ger vi oss båda till varandra eller så får det vara, fuck it.
 
 

Robin

Det kom en ny häst till Veda för typ 2 veckor sedan och jag red han för första gången förra fredagen!

Han är en ganska liten häst, kanske 156 cm hög, brun och 8-9 år gammal! Han är mera en hopphäst än en dressyrhäst!

Jag tyckte han var väldigt trevlig, oerhört snäll men lite seg, dock inte så seg som jag förväntat mig då jag sett han gå ett par andra gånger innan! Han är enligt mig en sån häst som måste skritta fram ganska länge med lösgörande arbete, då blir han riktigt trevlig i traven!
Jag red han i morse också och det gick bättre denna gång, han har väldigt härlig galopp , lite låg blir han dock men det går att jobba upp! En häst som jag tyckte väldigt mycket om, en riktigt Lisse häst!


Höstmys


Inte jätte aktiv

I know.. Men ibland så orkar man helt enkelt inte blogga eller har inget att blogga om, en blandning av både och för mig kan jag tala om för er. 

Förra veckan tog både jag och Kvirre det lugnt med lite roliga pass så som longering/kommunikations övningar och lite gos bara, denna vecka gåre lite segt, har inte så mycket motivation men av någon anledning så går den uppåt när jag sitter och läser hästbloggar, så det är alltid bra!

Tänkte denna dag bege mig iväg till stallet om en timma (16:00) för att rida ett litet ridpass i ridhuset. Juste har även fått en hoppsadel av min faster då hennes häst tyvärr gick bort för någon vecka sedan, rest in peace Abbe. <3 
Jag tror att den ligger ganska bra, dock har Kvirre inte gått lika bra under passen när jag ridit honom i den men kan helt ärligt tro att det är pga att jag har spänt för hårt, oooopsi... .. . . .

Annars så rullar det på som vanligt, inget mer sagt om hästen ska komma eller inte, får helt enkelt se. Kvirre trivs annars bra men tror han skulle uppskatta en liten kompis, det positiva är att han iallfall är mycket gladare nu när ja kommer, det är tummen upp gånger 1000! 

Har anmält mig och honom till KM någon gång i november, tänkte vara något i stil med Valentine's day, lite romantiskt och sådär, anledningen till varför jag valde det temat är för att han är väldigt fint i rött :D 

Juste min vanliga data är paj så den jäveln ska lämnas in imorgon i skolan så att jag kanske kan blogga lite mer snart också! hörs bröder!
 
 
Lite random bilder

Hoppträningen igår

Kvirrisen var gudomlig igår. I gjorde väldigt roliga övningar tycker jag.
På ena långsidan var det först en galoppbom *5 galoppsprång* ett hinder och Sen *4* galoppsprång. På andra långsidan var det ett hinder snett in mot mitten, ett hinder på mitten oh sen ett ut till väggen igen så att det blev som på en båge, kanske lite svårt att förstå men fan kan inte förklara bättre xD sen var det en oxer längre ut mot väggen (bågen var alltså lite mer förflyttad mot mitten) och den hade 2 eller 3 galopp bommar framför sig.

Han skötte alla moment väldigt bra utan några problem. Jag lät honom vara ch han skötte resten. Är så skönt att hoppa honom för jag känner mig så trygg, som om att det ska vara han och jag om ni förstår? Haha...

Jannica hopptränaren säger att han är riktigt härlig, att han är sjukt charmig och hoppar med så jädrans mycket glädje, han är grym också, hehe!
Blir så himla glad när tränare säger så för det stämmer verkligen, han är helt otrolig!


Hoppträning på G

Är påväg till foderby nu för att hoppträna! Är lite sen till banbygget men fan försov mig lite, var trött .... ^.^ säger sen hur det gick!


Inlägg då

Sorry för ingen bloggning men denna vecka har jag varit hos Kvirre varje dag vid 5 och ridit/longerat, sedan har jag fodrat han osv.
Han har varit super fin i ridpassen och även i longeringen!

Han verkar faktiskt trivas själv men kommer nog bli glad när nya kompisen kommer vilket är ganska så snart ändå förhoppningsvis! Då får även jag lite nya utmaningar! :D

Igår red jag pepsi på morgonen det gick halvdant och tänkte faktiskt stryka på får tävlingen den 14 oktober för jag känner inte att jag vill tävla när det inte känns helt 100!
På kvälls lektionen red jag Alladin, vi höll hus ute på utebanan! Han var fin i traven men började hoppa och studsa i galoppen vilket jag tyckte var obehagligt som fan ,han är ju en väldigt stor häst...

Idag har jag sovit till klockan 1, gissar på att jag har varit helt utmattad och sov tills nu, skönt ändå! Ska till Kvirre snart och rida ut, stört fint väder!!
Sedan ska jag in till stan med en vän och käka pizza hut!! Gudomligt


RSS 2.0