Jag vet, nästan

Jag börjar mer och mer komma på vad jag vill med hästarna, hoppning och dressyr spelar ingen roll för mig längre, eller jag vet att jag kommer fortsätta att rida Kvirre på samma sätt som jag gör nu, kommer bara ändra lite på hanteringen från marken och lägga ännu mer energi på det. 
 
Jag och Kvicken har en kontakt som inte riktigt går att förklara, vissa dagar känner jag mig hopplös och jag förstår inte, det är dom dagarna som Kvicken inte riktigt vill vara med mig. Sen finns det dom dagarna som känns rätt, han vill vara med mig och jag vill vara med honom, men jag vet att jag aldrig kommer kunna tvinga honom att vara med mig, han måste vilja det. 
Jag blir frustrerad vissa gånger, speciellt när det kommer till hagen, det är sällan han faktiskt kommer fram och säger "hej, är du här", det är snarare "är du här igen..." Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Men jag försöker. 
 
Jag vill inte göra illa mina fyrbenta vänner, jag tror att vi människor gör dom mer illa än vad vi är medvetna om, vi förstår dom inte, och jag vet att det gör ont när människor inte förstår mig, förstå då att inte kunna säga det med ord, de måste visa, och alla har inte ögona öppna. 
 
Jag har nu börjat förstå varför jag slutade på Veda, det var inte för att jag var "dålig" som jag kände mig just då, det var för att jag ville inte rida på styrka, trycka ihop hästen för att få en så "korrekt form" som möjligt, de flesta storhästarna gick inte att rida på annat än styrka, vilket jag nu efteråt inser är absurt. Det kändes bara så fel, och jag var borta, kluven. 
 
För mig är inte en duktig "ryttare" den som kan rida hästen i en korrekt form och utföra alla skolor perfekt, som det var förut, jag brukade kalla det harmoni, nu kallar jag det att vara blind. För mig är en duktig ryttare/hästhanterare en sån som förstår sin häst och hanterar den på bästa sätt, som är förståndig, som försöker vara liksidig. Det är det som betyder nu, och det är det som alltid kommer betyda från och med nu. 
 
Jag ska lära mig, jag ska försöka bli en bättre hästhanterare, jag kommer inte acceptera det som jag accepterade tidigare, jag kommer att öppna ögonen, helt och hållet. 
 
 
 
 
Det här.
 
 

Nya skor

Sådärja, nu har Schatal fått fina nya fötter, äntligen! Killen som fixade dom är väl några år äldre än mig, typ 3-4 år kanske så han är inte jätte gammal!

Men han var jätte duktig och tog ett rimligt pris, så det var toppen!
Om inte Kvirres hovslagare kommer nu i veckan ringer vi nog den här killen för det är ganska bråttom med Kvirres fötter, dom är alldeles för långa och förjävliga, nästan pinsamt...

Men Schatal var en ängel att sko, alltid ett plus i kanten!


28 juli 2013

Kom till stallet vid 8 denna afton, killarna var redan vid grinden när jag kom, dom vet ju när maten vankas ;)

Schatal fick sig en redig borstning och likaså Kvirre, det var dax för det... Har inte så mycket att skriva förutom att Schatal ska få nya skor imorgon, ÄNGLIGEN, kan då börja rida honom igen !
Kvirre har förjävliga fötter och jag hoppas verkligen att han får nya fötter i veckan, annars blir det yttligare vila, suck.

Kan ju liksom inte göra så värst mycket nu med dom förutom att umgås, det funkar bra för mig Men det blir lite tråkigare här på bloggen att bara skriva "idag borstade jag på killarna", hehe.

Schatal kom och mötte mig idag, underbar.


Kajsa är sur på mig


Jag tänkte på en sak..

Tycker att det är så synd att så fina hästar ska bli så förstörda. 
 
 

Stallet

Kom hit vid kvart i 8 och dom stod så snällt och väntade vid grinden för att få komma in, killarna<3

Schatal longerades idag och skötte sig galant, var lite problem först att komma fram i galopp men efter ett tag så fattade han på första kommandot, duktig. Testade även att peka på höger ben först så att han skulle lyfta det, spanskt jävla lyft gjorde han? Ska öva i de kanske ;) sen gjorde jag likadant på vänster fram, samma lyft där!

Kvirre blev borstad och gosad med, såg att ha tappat högerbak sko, dax för nya nu verkligen....
Imorgon ska vi fixa och dona i stallet, städa osv, min favorit syssla, INTE!


Hovslagare

Det har gått ett tag nu sen killarna fick nya fötter, det är verkligen dax nu. Det har varit lite problem runt detta då våran hovslagare inte kunnat och inte Schatals heller pga av skador m.m. Men nu börjar det iallfall bli för långt, vill inte riktigt rida utan får longera nu tills de fått nya fötter. Kvicken är snubbligare än vanligt och Schatal märker jag inte av någon skilland på direkt, men kan vara skönt att bara longera och connecta från marken med honom, man glömmer ju lätt bort det när man bara rider och rider, haha. 
Så idag ska killarna longeras och borstas rent x1000. BEHÖVS. 
 
 
 
 

Hästnet

Ingen av oss kan förneka att vi minst några gånger om året (vissa mer än så) går in och kollar på hästnet och drömmer oss bort. 
Jag tycker att det är sjukt kul att bara gå in och kika, kanske tänka "japp, sådär ska min nästa häst se ut" osv, man kan drömma och tänka oavsätt hur priset ser ut, man tillåter sig själv gå in och kika på den där hästen som kostar 150000+. 
Slänger upp lite bilder på de hästarna som faller mig i smaken! Slänger även upp en liten kommentar om varför just jag gillar just den hästen, för ni kanske inte förstår alls varför jag skulle vilja ha en sån häst, hehe. 
 
Kommer att göra så att jag ej kollar på priserna till att börja med, gör det i slutet när jag lagt upp bild på hästen här, lite intressant att se vilken prisklass jag ligger runt ;) 
 
D-ponny sto, 10 år. Utseendemässigt diggar jag den här hästen, älskar hästar som ser lite annorlunda ut, tycker att den är skit ball. Glömde kolla på denna nu efteråt.
 
Ett varmblod, född 1996. FD travare, skulle lätt kunna ta med den hem. Utseendemässigt är det en fin häst fast ingen wowfaktor för mig bara vid första anblicken, men läste lite om den och då stod det saker som jag tycker är viktigt hos en häst, charmig. 164 cm hög. 10000kr.
 
HUR COOL? sto född 2004. 156 cm hög. Tycker att den såg himla trevlig och cool ut, en häst som sticker ut. Stod att den hade bra psyke ockås, det är viktigt för mig. 50 000 kr. 
 
Supersocial B-ponny till äldre van ryttare. Hästar säljes
Men alltså, vet inte ens vad jag ska skriva. Den är bara för uber söt. Skulle kunna köpa bara för att vara med den och gosa och ge kärlek. Vilken sötnos. 15 000 kr. 
 
Super snäll val som passar till RIDSKOLA/HOBBY/TANT. Hästar säljes
Vacker. Jag är riktigt svag för vita hästar också. 163 cm hög. Hoppad många 1m 110m tävlingar. Låter och ser ut som en lisse häst, jag hoppar ju gärna inte högre än 1m/110m högt då jag är en pusst när det gäller de högre höjderna. Hästen är 14 år också, skulle lätt kunna tänka mig att ha. HAHA såg just nu att rubiken lyder Passar till ridskola/Hobbby/Tant.... hahahaahh 45 000 kr. 
 
British spotted korsning Säljes Sto -06, Tigrerad. Hästar säljes
HUR?? hur kan man va så söt. Vill ha som en kompis. 115 cm hög, kan gosa med den. 15 000 kr. 
 
 
FÖR DIG SOM SIKTAR MOT TOPPEN! FILM!. Hästar säljes
Tyckte denna var riktigt snygg, men vem tycker inte det liksom? Dressyr, 170 cm, där faller det dock lite för mig för vill inte ha en så stor häst, men sjukt jävla snygg. 485 000 kr. 
 
Superb Morgan gelding 4 years. Hästar säljes
Hingst, född 2009. Älskar färgen på den och ser ut att vara en snäll och lugn häst. Stod att han behövde mera utbildning men det skulle nog bara vara kul tror jag. 154 cm hög också, bra storlek. 45 000 kr. 
 
Underbar valack med cool färg. Hästar säljes
Jag rider ju lite islandshäst så det här skulle vara den ultimata till utseendet. Total älskar färgen, född 2009, valack, cool och lugn häst. Som gjort för mig, om jag någonsin köper en islänning ;) 44 000 kr. 
 
Trevlig connemara valack. Hästar säljes
Connemaravalack. Har jag nämnt att jag älskar connemaror? Jag tycker dom är så himla vackra. D-ponny född 2010, ej inriden. Skulle kunna ta mig an den utmaningen faktiskt i och med att det är en d-ponny, har lite mer kontroll när det är ponnyer ;) 35 000 kr. 
 
Trevlig allround häst!. Hästar säljes
Valack född 2000. 153 cm i manken. Perfekt för mig helt enkelt, allround häst också. Riktigt fin i typen också tycker jag :D 45 000 kr. 
 
Avslutar här. Har nu kollat igenom 34 sidor på hästnet, kanske inte låter som så mycket men har ändå tagit typ 45 min... 
Tror att vi kan konstatera att jag inte går för de lite dyrare och finare hästarna. Vill ha en d-ponny eller en häst som max är runt 164 cm, helst mindre, hehe. Lite roligt för man lär sig verkligen vilken typ av häst man gillar, jag går för de lite mer kraftigare och inte så sportig i typen. 
Fortsätter kanske detta lite senare om jag har tråkigt, hörs. 

Tidslinjen

HAHA, rekommenderar ALLA att kolla igenom eran tidslinje på facebook, satan vad flummigt det är. Kunde langa fram en status som "luggen klippt ;D" och hade endast 4 st gratulationer året 2009, hahah! 
Hittade även massa hästrelaterade bilder från år 2009, tänkte dela med mig av dom till er ;) 
 
Kvicken och jag:
 
 
 
 
 
 
Jag och ridskoleponnyn Chicko:
 
Jag och min ridlägerhäst från björkängs:
 
 
 
 
Jag och Leo andra året på björkängs (2010):
 
 
 
 
Så himla kul och ha bilder från de tiderna, var ju inte jätte insatt i hela fotogrejen då men man får vara glad över de fotona som faktiskt togs då ;) 

2 bilder

 
 
 
 
Två bilder från idag. Testade även ha min egna dressyrsadel idag. Tyckte den funkade bra men tänkte fråga lite kunniga människor hur dom tycker att den sitter. Jag sitter mycket stadigare i den iallfall, blir lättare att rida med en bekväm sadel :)
 
 

1 häst badad

Tanken var ju att båda skulle badas, men Kvirre ville inte komma in, eller försökte inte ens få in honom han fick liksom välja själv och då blev det att vara ute :) Han e rolig han!
 
Schatal följde dock med in (som alltid, finns ingen gosigare än honom), han blev badad med sitt speciella vit-schampo, han blev förövrigt silvirg när han blev blöt, lite halv coolt. 
 
Laddar upp flera sen

GÅRDAGENS

Igår red jag och Kajsa på ängen, det har blivit en vana att hon tar Schatal nu. Jag vill såklart rida min fina kille så mycket så möjligt och Kajsa rider Schatal väldigt bra så ingen skadas av det, heihiheu! 
 
Juste vi hoppade ju här om dagen, ska ladda över videosarna snart och lägga upp någon här på bloggen kanske när Kajsa hoppar Schatal! :) 
 
Igår när vi red på ängen och var klara med killarna så ropade en dam i sina äldre år (runt 50 års åldern) på oss. Hon var inte en trevlig tant och för att dra detta kort så blev det lite tjaffs pga att våra hästar skiter nere på ängen vilket är typ absurt för jag har ridit där i 5 år och ingen har någonsin klagat? Tydligen var det för att hennes hund brukar rulla sig i skiten? Kände lite såhär att då kan hon hålla bättre koll på sin hund men alla har ju som sagt olika åsikter. Samtalet slutade iallfall med att jag var kaxig, att det inte kommer gå bra för mig här i livet och att jag har en diagnos? Kan ju kännas mindre moget av en 48 åring att säga, men det visar ju bara hur långt hon kommit i livet egentligen.
 
Tror att killarna får vila idag, eller rättare sagt jag... haha. Skönt ibland att bara ta in dom, gosa/borsta, sen ge dom krubb och sova lite. Detta är det sköna med att ha egna hästar, det är aldrig ett MÅSTE att göra grejer, man gör lite som man känner. 
 
Kvirrisen är typ fet 

2 bilder från våren 2012

 
 
 
 
 

tjäna, läget då?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sover för länge

Klockan är nu strax innan 1 och jag har precis vaknat. Rummet har slut på luft och jag andas knappt, en vanlig morgon helt enkelt. 
 
På schemat idag står det lättridning. Kajsa rider barbacka på Schatal och jag ska leda hennes pojkvän på kvickis, då han har velat rida ett längre tag fast det aldrig blivit av, haha. 
 
Får se hur detta slutar.. heh 
 
jag nu 

Söndags passet 7 Juli

Idag var det dags att rida ut igen för mig och Kajsa! Vi red iväg klockan kvart i 9 nu på kvällen, ÖH VARMT IDAG ELLER? Ja.

Vi red en runda och var tillbaka klockan halv 11 nu på kvällen, haha!
Killarna skötte sig fin fint och det blev blandat med lugna stunder och rejs stunder, jag och Kajsa har en tendens att börja små "tävla" så vi kommer ofta upp i en rätt hög hastighet ;)

Vi hittade en äng som vi red lite på, (skit mysig), jag filmade även men lägger upp lite stilbilder från den istället då jag inte orkar ladda upp den, heh! Schatal visade sina små bock/kicksprång väldigt väl idag;)


Kul ridning

Jag och Kajsa red ut för två dagar sedan och rejsade på en väg som heter traktorvägen!
Den är väldigt lång med grus/sand väg och många galopstreckor, heh!

Kajsa fick ta Schatal då jag kanske inte riktigt är den som ger mig ut oh vill rejsa på honom, Kvirre litar jag på så det är inga problem att göra det på honom för mig:D Vi körde galet och det resulterade i trötta hästar, haha!

Igår red jag och mamma, jag testade stt rida Barbacka på Schatal vilket gick super, han var lugn oh trevlig, vi red lite på volten och stretchade dom i endast trav, välbehövligt efter dagen innan ;)


RSS 2.0