Denna bild


Allt bra

Nu känns allt faktiskt riktigt bra igen. Allt har löst sig vilket jag är jätte glad över, det är inte så kul att vara osams med en av sina bästavänner och bara gå runt och undra hur allt kommer bli, men i detta fall blev det riktigt bra, toppen!
 
Red till ridhuset idag och det gick väldigt bra, har väl inte ridit dressyr på typ 2 veckor nu tror jag så satte igång lite smått med lätta övningar. Testade även att rida på helt långa tyglar och det gick jätte bra, han travade på som vanligt och följde mina rörelser (oftast,haha). Han hade jätte bra galopp idag också så det var najs. Mår alltid som bäst när jag hänger med honom av någon anledning, han har så mycket personlighet och vi liksom bara känner varandra.
När jag skulle skritta hem så kom det en taxi bakom oss, och helt plötsligt började det att tjuta som utav helvete från den, Kvirre blev lite små rädd och började takta och det var ju rätt kul att den åkte bakom oss i 10 km i timmen i typ 5 min, haha det var lite skoj dock...
 

rubrik

Åh Hejsan!
Idag vaknade jag vid 12.50, alltså för en timme sedan, jag har hunnit kolla på 2 avsnitt av Ridiculousness och ätit pizza, gött!
Igår samlades vänner och Nattis släkt hemma hos henne och det var faktiskt riktigt kul, god mat, bra och trevligt folk, lite alkohol osv. Pratade med lite vänner vad som hänt på sistonde och dom var väldigt förstående och gav mig väldigt fina ord att ta vara på, underbara. Känner att jag är på en väldigt bra plats nu (förutom att jag är lite hangover, men det kan jag bortse ifrån), är glad och exalterad, vill att tiden ska gå lite fortare fast ändå inte för då är lovet slut, hehe.
 
Ska runt halv 3 dra till Kvirre för att eventuellt rida i ridhuset nu när det regnar, ska testa lite dressyr på sidepullet faktiskt och se hur han fungerar på det, spännande!
Nu känns det som att jag suttit och skrivit i en evighet även fast det bara är några få rader men får önska er en trevlig dag så hörs vi!
 

Lycklig

Jag har inte sovit speciellt bra inatt då jag somnade vid 5 och väcktes runt 11 av spring i huset... -.- Men jag somnade om till klockan halv 2 typ 0.0  Idag hinner jag inte gå till Stallet då jag ska hem till min käre vän Nathalie om 30 min för att fixa oss, hon fyller nämligen 18 år imorgon så hon har bjudit över vänner idag som ska fira henne, jätte kul! :D Vi har ju lite gemensamma (stavning?o.0) kompisar så ska bli kul att få alla samlade! :D
 
Men varför rubriken lyder lycklig är för att lösningen med Kvirre har kommit nu, och för min del så kunde det inte blivit bättre! Vi kommer att flytta honom till vågsjölund som ligger i Arninge och där även min vän NATHALIE står, det var hon som presenterade oss för stallet och jag fick en sån där good feeling första gången jag var där, jätte härligt område och allt ligger ganska tätt packat, dom har ridhus och jätte mycket ridvägar, ska bli sjukt kul!
Dock så kommer vi flytta honom runt 12-15 Januari då hon som äger stallet inte hade några inneboxar överhuvudtaget men efter att Mamma pratat med henne som äger stallet igår så var hon enormt sjysst och sa att hon kunde flytta ut sina fallabelor till utebox just för att vi skulle kunna flytta dit, hon vet att Kvirre står själv så tror hon vägde in att det är bättre att han får komma till hennes stall istället för att stå själv, verkligen jätte snällt av henne, tror inte jag kommer kunna tacka henne nog.
 
Men det här betyder också att jag kommer ta över all skötsel så som att boka skoningar, vaccineringar, hämta foder, mocka osv, och vet ni? Jag längtar. Har alltid velat ta hand om honom fullt ut och nu får jag chansen, kommer bli riktigt gött!
Jag är iallfall riktigt lycklig över detta och det känns som att jag kan börja om på nytt igen, den känslan är obeskrivlig.
 
Men nu ska jag snart pallra mig ner till Nattis för att fixa mig och vi hörs väl imorgon I guess! HÖRS
 
Den här bilden är tagen från i sommras, alltså kolla pannluggen vad kort den var!!
Hans är liksom ner till "nosgrimman" nu, hehe...
 
 

Också bra

 
 
Dom sjunger fint båda två. Älskar såna här covers, btw så låter killen som Ed Sheeran.

The Vamps

 
Okej, så igår när jag låg och streamade igenom Youtbue så snubblade jag över dessa killar (dock är dom 3 st i vanliga fall så detta är bara 2 av dom) jag tycker att killen som sjunger (Bradley) har en väldigt skön röst och sen kan man ju inte undgå att han är väldigt söt också, hehe. Jag tycker att ni ska kika in resten av deras videosars som ni hittar på youtube genom att helt enkelt söka på "The Vamps", man blir kär, jag lovar.
 
Jag kanske har hittat mitt framtida jobb? Bli lite "talang hittare" och sedan presentera dom för stora företag och få cash för det? Shit vad najs det skulle vara, älskar att hitta lite dolda talanger.

glömd

Ojoj, tyvärr blir bloggen lite bortglömd nu såhär på lovet, helt enkelt för att jag har lite andra saker att göra (som att sova, haha)
 
Nej men igår gick jag och Isabelle och släckte hos Kvirre, vi var ute på en promenad  så kom vi in på Kvirrespåret och att hon inte träffat honom så vi gick dit och hon fick träffa honom. Haha synd att han inte är så kärvänlig när det kommer till nytt folk men men ;)

Sedan så gick vi hem till hennes kompis Caisa och spelade spel och hade extremt roligt faktiskt! Känner att det är riktigt viktigt att omringa sig själv med positiva människor och det är verkligen dom!
 
Förövrigt mår jag mycket bra, är glad osv, ny energi har jag fått vilket känns super! Ska nog dra till stallet om 1 timme och rida ut med min fyrbenta vän, ska försöka trava mycket, DOCK så finns det inte jätte långa vägar just nu att trava på men jag kanske kan finna någon iallfall, hehe...
 
Vi höres!
 

rea

Steg upp vid halv 10 för att åka in till Täby med Nattis... Mellandags-rean... Något jag faktiskt aldrig tagit mig mod till att åka till just för att jag hatar stora folksamlingar, trängsel m.m. Men det var faktiskt inte så mycket folk som jag hade förväntat mig så det var chill, win situation!
 
Köpte med mig en ljusrosa kavaj samt en blå tröja (jätte fin blå faktiskt) och smink lite såhär inför nyår, tror allting gick på runt 500 kr, inte så farligt!
 
Sen åkte jag hem, bytte om och knatade till Kvirrisen! Invigde nya stallkängorna och även Sidepulltränset! Tyckte att det var lite konstigt gjort för det är liksom som ett kors därbak (väldigt svårt att förklara) men jag tror att det funkade så som jag satte ihop det!
Vi red ut en sväng, runt 45 min. Dum som jag var glömde jag sätta på reflexer för tänkte inte på att mörkret snart föll. Vi red bort till rydells jag och Kvirre, travade rätt så mycket och det var riktigt mysigt, behövde lite Kvirre-tid då jag inte haft tid att vara i stallet under Julen, väl behövligt!

Nu ligger jag och är helt slutslagen efter en fulldag med shoppning och häst, ska lira lite "Honey and the Moon" på gitarren också, en svår låt som jag försöker att lära mig, den är riktigt fin i fingerspelet så ska försöka komma på något då det inte riktigt finns en tutorial för det, får vara kreativ på egenhand!
Checking out!
Kvirrisen och nya tränset, ska fixa lite så att det sitter bättre
 

Och jag idag dåra
 
 
 

Dan efter Julafton

Ojojoj, klockan är nu 1 och jag kan säga att jag behövde verkligen sova ut. Inte för att det blev speciellt sent igår (01:30) utan för att jag har nog inte sovit ut på ett rätt bra tag, dock så var det inte jätte passande idag för hinner inte åka till Kvirre nu :( Om 1 timme ska vi bege oss av till Mormor och Morfar i Enskede för Kalkon"middag", standard såhär efter jul!
Åh fick ett par riktigt mysiga stallstövlar av Mormor och Morfar, dom kommer nog bli väl använda då de var riktigt gosiga innuti!
 
Men jag hade jätte gärna velat åka till Kvirrisen idag, blir liksom 2 dagar då som jag inte träffat honom, fast det brukar oftast bli såhär över jul för min del då vi åker bort mycket och träffar släkten, jag och Kvirre får ta igen tid hela veckan istället! :D
 
Menmen, julen blev riktigt lyckad, hängde mycket med småkusinerna, dom är underbara. Är jätte nöjd över alla julklappar också, tack alla!
 
Lukas och min Morbror!
Albiiiiiin
 
Han är lite läskig...
 
 
Shanie bror (Min "halvpappa")
 
Jag och älskade syster
 
Sidepull (får inviga det imorgon)
 
Massa panties, välbehövligt
 
Smått och gott!
 
Mitt älskade smink-kitt från Sephora! Jag älskar det, väldigt bra kvaliteé på sminket!!
 
 
 

GOD JUL

Lätt att skriva rubrik idag, skönt! Haha nej men god jul på er allihopa, jag har redan fått mina presenter öpnnade och jag kunde inte varit mer nöjd!:D
Fick ett kit med massa ögonskuggor och, penslar m.m, jag typ dog lite när jag såg alla gottigheter som låg i den, smink är väldigt spännande att kolla på tycker jag (speciellt ögonskuggor för det är så fina färger), och sen hjälper det att veta att det kommer att få dig att se snyggare ut också! x)
 
Men jag fick iallfall lite smått och gott samt hörlurar (som jag älskar, lyssnar ju mycket på musik och det finns inget bättre än att ha rätt stora hörlurar för då pumpar musiken väldigt bra i öronen, det jag speciellt gillar med större hörlurar gentemot små är att alla ljud kommer med, alla instrument osv, riktigt bra). Sedan fick jag faktiskt ett sidepullträns som jag önskade! :D Ska nog testa det imorgon då jag tyvärr inte åker hinna till stallet idag vilket SUGER menmen!
Jag är iallfall super lyckligt över alla de sakerna jag fick, hehe!

Jag vet inte hur ni brukar göra men jag öppnar alla mina julklappar på morgonen, delvis för att vi inte orkar ta med oss dom till min Morbror och delvis för att hur jävla kul är det att vänta? Jag hade nog varit riktigt uttråkad om jag inte fick öppna alla på morgonen, då kan man ju leka lite med dom iallfall! Som sminket, hur kul kommer inte det bli att svabba på när det är dax? Haha längtar...
 
Men ni får ha en riktigt härlig jul och jag kommer nog inte uppdatera mera idag, men ha det väldigt gött nu! :D GOD JUL IGEN
 
 

Snart Julafton!

Åh, tänkte bara gå igenom lite snabbt hur dagen har sett ut. Gick till Kvirre vid 2, han mötte mig i hagen och vi gick ner till stallet tillsammans (en bit iallfall till hans rusade ner för backen och började bocka, överskottsenergi).
Jag slängde på han grejerna och vi begav oss ner till ängen för lite bus och rejs. Han var extremt pigg och la på hela tiden, men efter cirka 15 min i högt tempo i hög snö så började han lugna ner sig lite och han gick i ett litet lugnare tempo än innan och vi hittade lite magi. HAHA galoppen var så jävla kul idag, han sprätte med bakbenen i varje galoppfattning så fort jag la till benen, men om jag bad han med rösten och bara sätet så fattade han väldigt lugna galopper, så söt!
Var väldigt glad över att se honom idag, han är anlednigen till mycket lycka i mitt liv, älsklingen.
 
Sen nu på kvällen åt familjen julbord (mitt första detta år) och gud vad gott det var, men makalöst mätt blev jag, helt otroligt hur kaggen växte sig 30 cm utåt.... Sen vid 8 tog jag och Nattis en promenad, snackade om allt mellan himmel och jord, bästavännen ever. Hon fyller dessutom år dan innan nyårsafton så hon ska ha lite party 2 dar innan så vänner osv är inbjudna, riktigt skoj! :D
 
Nu ska jag iallfall lyssna på lite musik, bli trött och sedan somna, vakna upp och inse att, nu är det jul igen! :D
Hej så länge så hörs vi kanske imorgon, om jag hinner då vi åker över till min Morbror i haninge för julfirande med släkten, ska bli så himla kul!
Janne kom precis och sa "god natt råttor" så jag antar att jag säger detsamma, GOD NATT ERA RÅTTOR!:D
 
Älskar såna här, får mig alltid att garva
 
 

Gårdagen

Åh jädrar vad bra gårdagen var, försökte lägga upp ett inlägg igår men hela mitt internet var ganska borta...
 
Jag,Fanny och Mamma tog bilen in till stan och mötte upp Mormor och Morfar på Friday's, det var verkligen jätte mysigt och trevligt, åt god mat, pratade, och det var nog bästa på länge!
Sedan efter det så kollade vi på bio tillsammans, det blev Taken 2! En film som jag rekomenderar starkt, den var sjukt bra tyckte jag, man satt inte uttråkad en ända gång under hela filmen för den var igång och pang på hela tiden, tyckte väldigt mycket om den! :D
 
Bion var slut runt 11 och då tänkte jag vad ska jag hem och göra? Så jag smsade en kompis och hon sa att jag kunde komma över och kolla på Sagan Om Ringen med henne och en till kompis, vilket blev väldigt lyckat!
Mycket skratt och prat under filmens gång och vi hade skit kul, hahah!
Mamma kom och hämtade mig halv 4 (vilken mamma hon är, min mamma är faktiskt världens bästa) och då gick jag och la mig och läste till halv 5 på morgonen, nattuggla? JA.
 
Nu är klockan 20 i 12 och dagen har precis börjat för mig, vädret är hyfsat fint så ska bege mig till Kvirre lite senare och rida på ängen tror jag, mys! :D
 

Datan

Hinner inte gå till stallet idag, hade visst lite saker att göra som jag glömt bort.
Känner mig lite halv taskig mot Kvirrisen när jag inte kommer dit men hinner man inte så hinner man inte:(
Det är ju en dag imorgon också (förhoppningsvis?!) :D


Ny dag

Ny dag, nya tag! Rätta takter där! Vaknade upp helt otroligt glad faktiskt, har egentligen inte världen största anledning till att vara glad fast jag är det, tror att det känns bättre nu när jag verkligen fått sagt vad jag vill ha sagt, kan liksom gå vidare utan att bry mig ett PISS.
Alla spänningar är släppta för min del och jag lutar mig tillbaka, garvar lite eventuellt också.

Ska till Kvirrisen vid halv 2 tror jag, rida lite och mysa, sen ska jag in till stan med mamma, Fanny, mormor och morfar och kolla på bio, lyckat ja!

Vi höres


Tror

att jag kanske ska gå hem och sova? Låter det som en bra idé? Ja det tror jag faktiskt.


K

K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
Kl
K
K
K
K k
K
K k
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K j
K
K
K
K
K
K
N
N
K
M
N n n

Kkkkk
K
Mm
V
Gömd
E

D
F
V

V
X
X


X
X
X
X
X

X
X

X
X
X
X

XZ

X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X

X
X
X
X
X
X
XZ

X
XZ
X
X
X
X
X
X
X

X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X

X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X

X
X
X
X
X
X

X
X
X
X
X
X

X
X
X
X
X
XZ
X
X

X
XZ
X

X
X
X
XZ

X
ERROR


Tjena, igen

Tror det var 3 min sedan jag skrev mitt förra inlägg.
BLOGGEN KALLAR, lite så känns det.
De har kommit så långt i filmen nu att Captain Jack Sparrow ska hängas, köttigt blodbad, fast nää, han kommer ju att överleva, det är ju en film!!!!!
Han håller sig vid liv, han är ju Captain Jack Sparrow, och nu jävlar spelas bästa musiken, MAGIC MOMENT.

Nattis rörde lite på foten, spädbarnet ( hatar det ordet) börjar vakna till liv, fast nej, nu snarkar hon högre än vad hon gjort på hela kvällen. False alarm( OJ, GLIDER IN MED LITE ENGELSKA).


Är för trött

För att vara inne på bloggen nu...
Men Twitter kan inte skriva mer än 130 tecken så det hade antagligen tagit slut på bokstäver runt snart, typ nu nu, nu hade jag inte kunnat skriva mer på Twitter.

Därför är bloggen bra, fatta kul när jag kollar tillbaka på detta om några månader och inser hur trött jag var? Ögonen är lite kines, händerna är slappa men bär fortfarande över bokstäverna, vilka krigare.

Denna afton bjuder TVN på lite Pirates of the carrabien ( ÖH STAVNING?), bra musik må jag tala om, behöver inte ens kika på TVN utan njuter av musiken, kravlöst.
Nattis snarkar.


BAM

BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
BAM
Jorden har inte gått under än, har ni märkt det?


K

K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
K
Nattis ligger och sover, jag skriver K, nailed it.


Min blogg

Egentligen så hatar jag det uttrycket, det känns lite för uppenbart att säga på något sätt, men på riktigt så har jag nu faktiskt börjat förstå vad som menas med det.

Folk kommer alltid vrida och vända på saker som skrivs, vi uppfattar saker på olika sätt och ser saker från olika håll, MEN man kan alltid fråga personen vad den egentligen menar om man känner sig träffad eller fel behandlad.

Men det är min blogg, mina känslor, mina tankar, mitt val att skriva vad jag vill få fram, men ändå ska folk hoppa på dina känslor och dina tankar, ingen nyhet? Även jag gör det, inget fel med det så länge det läggs på rätt sätt, jag kan ta en lugn konversation, dvs om personen som jag pratar med respekterar mig, om den inte gör det? Aa bye bye respekten för den också, Hejhej kaxiga Lisse som inte sätter en gräns utan kör på.

Varför ska jag undvika att skriva ut på min blogg för att göra andra till behag? Inte direkt så att jag fruktansvärd i mitt skrivande, även fast vissa kan se det som det.
Men frågan är om man ska lita på 2 personer som säger något negativt eller om man ska lyssna på 20 personer som säger något positivt? Andra alternativet SÅKLART, du ska alltid ta åt dig av det positiva, kasta iväg det negativa och börja inse att nej, ibland är det andra som faktiskt får tänka till en extra gång.

Jag har nu på senare fått höra mycket om min blogg. (Folk är lite väl insatta i den kan jag tycka) Jag som trodde min blogg var nästan helt utesluten, men icke, skenet bedrar och de sociala medierna får mer och mer uppmärksamhet, man sitter alltså hellre och läser bloggar än att fråga personen i sig vad som pågår? Skrattretande? JA.

Men det jag egentligen vill säga är att, det är min blogg, om du tar illa upp av den så behöver du faktiskt inte klicka in och kika, håll dig borta så mår du nog bättre själv.
TJA FRÅN HUMOR LISSE


What to Do

Vad ska man göra? Älska läget, luta sig tillbaka, garva, älska hästen, njut av vännerna som stöttar, njut av att vara en bättre människa, njut av folks missägande, njut av att vara stark, njut av att ha ett bättre liv, njut av att veta att du är bättre, njut och var stolt Felicia.JA


Pics


Åh

Vilka fina rubriker jag skriver nu förtiden, nailed it.

Nej men sitter just nu med Nattis oh kollar på Eragon! Nattis, vilken lirare, hahah får mig alltid att garva och jag får nog alltid henne att garva, lyckligt vänskapsband.
Vi har suttit och gjort lite videos och dom är på riktigt störda, men shit vad man garvar!!!
Har även snackat med Kajsa under dagen och BROR säger jag bara, alltid lika skönt att höra någon säga exakt det man själv tänker, lovely!

Är lite tröttis nu, planen var att försöka dra sig ut men istället hamnar man framför TVN med godis? Förväntat? Jo men ganska så!!


Looov

Åh, nu har man mycket gott att se fram emot! Julafton, nyår, 18 år, väldigt väldigt gött!
Har nog aldrig känt mig så älskad av vänner och familj som jag känner mig nu, så på den fronten känns det extremt förträffligt bra!

Imorgon blire in till stan oh kolla på The Hobbit med mamma, Sanny, mormor oh morfar, vilka bröder!
Har faktiskt velat se filmen för jag älskar Sagan Om Ringen väldigt mycket, tror det kommer bli bra!

Ska även hinna med att rida älsklings Kvirre, ta hand om han lite extra då jag inte riktigt hade tiden idag, eller vad man ska säga ;)


All around the world

Bieber börjar närma sig, hur najs är inte det?


Tummen upp

HA-HA-HA, komiskt va? Jag har idag fått höra att min blogg är källan till många samtal och uppfattningar.

Min blogg är tydligen ett hett-samtalsämne inom en grupp av vissa människor, kul att höra!
Jag som trodde min blogg var för mig själv och "hemlig" inför vissa, skämt åsido.
Nej men det är klart att jag vet att min blogg är öppen och att folk kan se och ta åt sig av vad jag skriver, men det är smällar man får ta ibland, för i grund och botten så är det ju bara mina egna tankar och om dem kan påverka människor så mycket så är det ju inte mitt problem riktigt, men det är ju kul stt man når ut till människor.
Jag hoppas att ** ser detta och garvar lite till, tack och hej!


tomt

Tomt i hjärnan.... Känner inte att jag har något jätte viktigt att skriva faktiskt!
 
Men imorgon är det fredag vilket innebär sista ridningen på Veda inför lovet, blir lite hoppträning, förhoppningsvis på Robban! :D Hinner troligen med att rida Kvirre också, (han har fått chilla ganska rejält denna vecka, har passat på att gosa gärnet istället) och sen så vet jag inte vad som händer på kvällen, hoppas på något roligt eller bara vara hemma med youtube! x)
Den 14 Januari fyller jag 18 år!!! WIHO!! MEN det sämsta med det hela är att jag fyller år på en Måndag, hur surt är inte det? Men ska bjuda över vänner och ha det väldigt trevligt/spårat.
Nu har jag inte mycket mer att skriva, förutom att jag får lov imorgon då... hehe
 
Måste även tillägga att jag nog är nästintill kär i Ryan Sheckler, han är gudomlig.
 
 
DOCK är han mycket finare i rörelse, (Inte på foto alltså)
 
Älskar förövrigt hans tatueringar.
 
 
 
 
 

Detta var ju i hans yngre dar då jag kan tycka att han var lite hetare än vad han är idag
 
Duger i strid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Segt

Jag tror att bloggen kommer komma lite i efterhand nu såhär innan jul men kommer att försöka uppdatera när jag hinner och om jag har något intressant att skriva!
Kvirre mår bra iallfall och igår hände en grej som jag blev lite tårögd och glad över. 
Jag tror nog att  vi alla har hört att "när hästen kliar en annan häst och hästen kliar tillbaka på kompisen så är de vänner", och det hände faktiskt igår. 

Jag stod och kliade på Kvirre och så började han att backa, och jag förstod inte vad han menade först men stod till slut kvar, och det var så att han ville nå min arm för att klia tillbaka lite försiktigt, det var oerhört gulligt och något som faktiskt inte hänt mig förut. 
Han var så himla lugn efteråt också och det var en skön känsla, min bästavän!
 

<3

 
Han må vara gammal, men det är inte över än. Tills döden skiljer oss åt Kvirrisen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoppsadel

Sedan jag fick ta över en hoppsadel från min faster för cirka 2 månader sedan så har jag insett hur förbannat sköna de är!
Jag har aldrig riktigt ridit i hoppsadel förut (har haft allround och dressyr) men nu när jag gjort det så tycker jag att det är underbart!

Dressyrsadeln är fortfarande lika skön men allrounden är inte alls skön längre, knappt så jag rider i den något då jag tycker den bara är allmänt obekväm.
Hoppsadeln får jag mera tryck i tycker jag, alltså det är lättare att rida lätt och få stöd, tummen upp för hoppsadel helt enkelt!

Här är hoppsadeln och Kvirre som skulle stå i vägen...


Skansen

Dagen har spenderat på Skansen med Mormor och morfar, syster, kompis och två små kusinerna.
Det var julmarknad och vi gick såklart runt och kollade som vi göra varje år, det är ganska mysigt!
Hade dock inte suttit fel med lite sol osv, är ju lite av snöblandat regn nu-.-

Jag hade extremt svårt att sova inatt, kan ha berott på min lilla NAP som jag tog igår på dagen, var vaken lite halvt hela tiden tills halv 4 då jag äntligen somnade, var ju iallfall 5 timmars sömn... Och jag som brukar sova tills 12 varje helg! :(

Ska iallfall rida Kvirrisen idag, vet inte vart, hur eller när, är inte taggad på att rida över till "andra sidan" ( alltså rida över ängen, området osv till ridhuset)så att säga, men det är sådan jädrans kramsnö på ängen nu så han lär få brutala styltor om jag rider där, kanske ska testa ändå bara för stt utmana, hehe!

Men nu ska jag iallfall vila kärt i min säng en liten stund, mina ögon börjar svika så säger som alltid, hej så länge, hörs!

Kusinerna:


Tja


Sova

Varför sover jag alltid när jag inte har något annat att göra?
Jag gick liksom och la mig vid typ 5 för att ta en "nap" men istället sover jag till 18:30... ? Snacka om att ha brist på roliga saker i sitt liv om man väljer att sova en Lördag kväll, haha!
Men det knasiga är att jag vaknar alltid upp och mår skit efter att jag tagit min såkallde NAP, liksom ont i huvudet, allmänt grumpy osv, vafan.
 
Hör iallfall att det vankas Tacos i köket nu, eller ja, jag vet ju att det är tacos vi ska äta så kan inte riiiktigt säga att det hörs som att det är Tacos, utan det var mer att jag visste det från början och hela den är meningen är onödig.
 
Var och gosade med Kvirre förut och han var väldigt sällskaplig idag, Nattis följde med och han var faktiskt trevlig mot henne idag också, haha.... Annars så brukar han naffsa ganska rejält efter henne men idag fick hon till och med klappa, framsteg!
 
Har inte så mycket mer att skriva nu, men vi hörs som alltid!
 
 
Lite sköna
 
 
 
 
 
 

Nattis Stall

Ja, nu har familjen samt farmor varit och kollat på det stallet som min Kompis Nathalie står i.
Jag har inget att säga att förutom att om Kvirre hade varit min och det var mitt val rakt igenom så hade jag flyttat honom, men Farmor är svår att ha och göra med så nu är det upp till henne hur det blir med detta.
Tycker förövrigt att det här är stört hur folk resonerar, har så mycket att säga men håller det tillbaka för min egna skull, kommer fullkomligt explodera då-.-
Så nu låter jag detta beslut gå till farmor och jag fortsätter som vanligt med honom!

Har annars fått rida islänning idag!:D det var super kul och jag älskar när folk inte är rädda för att kasta upp en på sin egna häst, tycker det är ganska töntigt med folk som tror att de är de ända som kan rida sin häst....
Men hennes häst är väldigt snäll, och jag börjar nog få kläm mer och med på islänningar, Nattis hjälpte mig att få in känslan och hon såg faktiskt framsteg, riktigt kul!:D

Nu ska familjen till Ica för att köpa pizza och kakao till varmchoklad!
GÖTT!
Åker till Kvirre senare och borstar och gosar, mys!

Moldi blev lite fin i manen, mamma fixade!


Klockan är 00:12

 
Haha, orkar inte att jag sitter och gör blogginlägg klockan 00:12 på en fredagkväll.... Menmen, har precis varit ute och åkt pulka med 3 vänner och det var skoj som satan, ända negativa är att man måste gå upp för backen när man tagit sig ner för den, LAT.
 
Red iallfall ut på Kvirre idag, han tyckte nog att det var jätte roligt tror jag, haha... Nej men red väl ut i 1timme och jag kan säga att det var så jädrans fint denna afton (eller eftermiddag kanske man ska säga). Det låg en tunn tunn dimma och solen trängade sig igenom och lite lycka i livet kom igen, det var underbart.
Försökte att fota med Iphonen MEN tyvärr så fångade den inte riktigt ögonblicket, SYND för det var helt magiskt.
 
Åkte sedan upp till Veda för en dressyrlektion på Robban (Jag rider då alltså lektioner på veda varje fredag på ridskolehästar).
Robban kändes positiv idag och jag fokuserade väldigt mycket på mina händer. Tyvärr så har jag en dålig vana att "mecka lite för mycket fram och tillbaka" så att hästen inte är riktigt inramad. Tror att jag har den dåliga vanan för att annars känns det som att hästen blir så stumm, men i själva verket så ger jag den bara mer tid åt att "skippa" det riktiga arbetet så att säga.

Men jag tyckte att jag skötte mig väldigt bra och var stilla och tydlig till att han skulle gå mellan hand och skänkel, han blev riktigt fin då vi också gjorde väldigt mycket övergångar från skritt, trav och olika tempon i traven.
Magnus (min ridlärare) sa att om du tänker att du rider ett program som både har mellantrav och ökadtrav, oftast så skjuter du på allt vad den har redan i mellantraven och då blir det ingen riktigt skilland i den ökade och du tappar poäng, så vi ska alltså testa att få hästen i olika tempon så att du själv känner vilket som är vilket.
Vi la alltså in växel 1,2,3,4 för att få en tydlig känsla på vad som är skillanden.
En riktigt bra lektion som faktiskt passade mig och Robban super, han blev riktigt fin och höjde upp sig själv, han blev även fin i handen vilket inte brukar hända så ofta då han ofta gärna är lång och låg samt hängande.
Jag gillar verkligen att rida Robban, han är snäll och försöker, han kanske inte är den lättaste att få upp i formen men han är på god väg nu, en häst jag inte skulle tveka på att ta hem och rida lite oftare!
 
Här har vi då lilla Robban. Ska försöka att få lite ridbilder på honom så småningom!
 
Åh lille Kvirrisen<3
 
Stadig ridbild på mig själv
 
 

Filmen

Tack så jätte mycket Jessica, nu har du gjort mitt liv lite lättare!:D

Film på Kvirre

Jag har tyvärr ingen aning om hur man lägger upp video så att det bara är att klicka på PLAY , så jag klistrar in istället så får ni kopiera länken i ett nytt startfält!

 
HÄR ÄR LÄNKEN
 
http://www.youtube.com/watch?v=KeiXOibaXD4

I skolan

Hejsan!
Började dagen med att vara på Veda och ha Teori med Malin. Det är ganska intressant att lära sig om hur och varför lösgörande övningar är bra för hästen, även fast jag tycker att det är ganska svårt att uttrycka mig och prata om det så är det kul att lyssna och försöka lära sig att förstå, för ofta så gör vi det bara för att vi lärt oss att det är bra fast vi vet inte riktigt varför, inklusive mig.
 
Dagen ser ut så att jag slutar 11.30, äter nog lunch i skolan om det är gott, åker hem, vilar lite (EVENTUELLT SOVER) åker till Kvirre, rider lite och sedan till Veda för dressyrlektion, antagligen på Robban!
 
Kan även tala om att när jag vaknade upp så var mina ögon BOKSTAVLIGT ihopklistrade, mindre trevligt var det, men det var bara att ta sig in i badrummet, tända lampan och utstå smärta för ögonen, sedan var problemet löst, YES.
 
Hörs senare!
 
Lägger upp en bild på Kajsa och Toffe från KM, kajsa är en vän till mig...................Väldigt stiliga var dom!
 

vafan

Läste detta inlägg på ponnysanning
 

”Storfilmen ”The Hobbit” är en dödsfälla – för djuren. Efter att 27 djur fallit offer under inspelningarna planerar djurrättsorganisationer protester vid filmpremiären. - Vi vet att vissa av dödsfallen kunde ha undvikits, säger regissören Peter Jacksons talesman Matthew Dravitzki i ett uttalande till tidningen AP.

 

Har ni hört talas om vilken skandal som har inträffat under The Hobbit inspelningen? Om inte, är det något alla borde vara informerade om. Jag hade planer att gå på filmen, tills jag läste detta. Det är förjävligt att filmen ens kan få visas på SF’s biografer. Det är förjävligt att detta inte tas på mer allvar än vad det redan har gjorts. Om sanningen ska fram, så är det 27 djur, inkl hästar, får, kor, getter och kycklingar som har dött. De har inte dött under inspelningarna framför kameran. ”– När jag kom till jobbet på morgonen så var en ponny fortfarande vid liv, men hans rygg var bruten. Han kraschlandade från en vall och var verkligen i dåligt skick, säger skötaren Chris Langridge.”

 

Anledningen till djurens olycksfall var alla slukhål, trasiga stängsel och branta klippavsatser som fanns i området. Flera hästar skar upp djupa sår i benen och totalt tolv getter och får dog efter att ha ramlat ner i slukhål. Trots att boskapsskötarna uppmärksammade problemet för produktionen så fortsatte djur falla offer för den farliga terrängen.

 

Jag rekommenderar er alla som har tänkt se filmen att inte betala för att se den. Detta är rent ut sagt för jävligt och det borde inte ens vara lagligt!


Det känns ju lite konstigt...

 


Kvirre och dagens aktivitet

 
Han kom så glatt in när jag hämtade honom i hagen idag, han var nog glad för att få komma in från snövädret!
Jag var vid stallet runt klockan 2, han är så himlans fin i pälsen just nu så det är inte jätte kul att stå och borsta på en häst som ändå inte visar ett finare reslutat än innan, men ack man ska inte klaga, 1000 gånger bättre än en lerig häst! :D
Valde att rida till ridhuset och hoppa några språng, satte upp två hinder på 80cm, och bara hoppade över dom några gånger.
Han har vilat från ridningen 2 dar i rad nu och han var något stel i höger sida, men det brukar alltid lösa sig efter ett tag. Hade generellt sätt inte så höga krav på han, utan körde bara lite basic och simplet som lite galoppfattningar, serpentiner och volter samt fyrkantspåret!

Han hoppade faktiskt väldigt bra idag, kom fel på hindret kanske 3 gånger så det var inte så farligt, han tyckte nog det var ganska kul också även fast det inte var "jätte avancerat".
Efter det stallet så följde jag och min familj med Nattis till hennes stall för att kika lite, kan även avslöja att jag familjen och farmor ska åka dit på Lördag (om det nu blir så) och kolla en gång till och eventullet bestämma oss för något! HOPPAS
 
Vi hörs imorgon!
 
 
 

Stallet

Ska nu bege mig av till stallet, trotsar min huvudvärk och rider nog till ridhuset kanske, måste komma på rätt bana nu igen!
Nästa vecka är en jobbig vecka i skolan så försöker rida de resterande dagarna som återstår denna vecka så kanske han får en liten vila nästa, sen är det lov och då kan jag köra på som vanlig! Känns bra!

Jag och bästis


Dag4.Mina mål/drömmar/önskningar.

Åh gud, det här är något jag har jätte svårt att svara på för jag har inga direkta mål eller drömmar som det ser ut just nu.
Om man ska kolla mål hästrelaterat så är det att fortsätta utvecklas på både Veda och på Kvirresrygg.
Eller jo nu när jag sitter här och tänker efter så har jag nog ett litet mål, och det är att jag och Kvirre ska få bättre relation från marken, alltså att han ska respektera mig i tex hagen och han ska känna att han kan lita på mig, det gör han nog redan iallfall 70% av tiden men det räcker inte, jag vill ha 100% blankt!
(Jag vet inte vad som hände med texten nu eller varför den blev så liten, men det var ju lite spännande)
Jag ´är inte så mycket av en målsättare, varför inte? Jo för att jag blir så fruktansvärt besviken på mig själv om jag inte klarar det, och det är något som jag upplevde väldigt ofta i mina yngre dar och det är inte kul att sätta upp mål och krav på sig själv, om man inte klarar det vilket man inte gör iallfall 20% av alla gånger.
 
Därför har jag valt att leva mitt liv som chillare, därför har jag inga mål på det sättet, men drömmar har vi väl alla förutom att jag inte riktigt kan komma på någon nu....
Haha ett väldigt oklart inlägg men, så får det bli!
 
 
 
 

Seriöst inlägg

Har ni tänkt på det här med att när ni är besviken på någon, eller arg eller ledsen för att den har gjort något som ni kanske du aldrig trodde att den skulle göra?
Jag har upplevt det ett par antal gånger i mitt liv, och det som aldrig slutar förvåna mig är att : Om jag är sur på någon så blir den automatiskt sur på mig tillbaka.
Jag vet inte om ni har fått en känslan men det har iallfall jag fått många gånger, tex om jag tycker att någon har gjort väldigt fel gentemot mig så börjar till slut den personen vrida och vända på saker för att få det att framstå som att jag gjort minst lika mycket fel, fast jag i själva verket inte gjort, något. Jag tror att folk gör så för att de ska få sig själva att må bättre och personen som tar skiten att till slut börja inse att "fan jag kanske gjorde något dumt också", fast du inte har gjort det.
Hur svårt ska det kunna vara för en människa att acceptera att DU har gjort fel och DU ska stå för att du har gjort, kanske en liten ursäkt skulle inte heller skada beroende på hur stor saken är.
 
MEN ett stort problem i detta är ju även om du inte vågar säga något, jag vet att i mina yngre dar så skickade jag iväg ett sms till den som jag kanske var lite små sur på, men då fick jag ofta anklagelser tillbaka eller som att jag "överreagerade", så idag har det tyvärr hjälpt mig att bli mer instägd i problemen och skriver ut det såhär öppet istället. Men om du känner att du har något problem med personen så får du faktiskt säga det till den om du känner att  det är värt det och om du känner att du vill lösa situationen.

Ett problem från min sida är att jag är alltid den som skriver om jag har ett missnöje med något, det är aldrig personen som jag har en konflikt med som skriver något till MIG för att lösa saker utan det är alltid JAG, vilket jag också har tröttnat på något enormt så därför är det enklare för mig nu att visa vrede genom tex bloggen osv vilket kanske inte är jätte bra för det kan misstolkas, men jag försöker hålla det på en nivå som inte blir för hisklig!

Men i en sammanfattning så är jag extremt "fed up" på att folk kan få saker att vrida och vända på sig, om jag är arg på en person så behöver den inte vara arg på mig tillbaka, det räcker med att personen som har gjort något tar tag i det och får sin kompis/vad det nu är att må bra igen, för varför skulle man i slut ändan vilja skada den man är vän med? Om du vet (som du innerst inne vet) att du har gjort något fel och det är ganska självklart att kompisen blir arg/ledsen/besviken så börja inte vrida på saker, gå inte till alla gemensamma kompisar och sök efter tröst i att "du gjorde faktiskt rätt någonstans" utan stå för det och lös det.
 
Detta är ett inlägg som jag velat skriva länge för i grund och botten så har jag känt såhär de senaste 2 åren, men ibland kommer det lite större utlösande faktorer som får dig att skriva och våga öppna upp,antingen accepterar människor det eller så tycker dem att du ¨har fel sätt att tänka på osv, men för mig kvittar det. BAM
 

Jätte tack

till er som tog er tid att skriva ner vad ni tyckte om uteboxar, är jätte tacksam för svaren som generellt sätt var positivta! :D
Jag vet inte varför men jag har vaknat med huvudvärk ganska många gånger nu den senaste månaden. Antingen kan det vara för att jag sover väldigt dåligt eller så är det för att jag är stressad, jag kan säga att min hjärna och kropp har tagit ganska mycket stryk från allt mitt tänkande och oroande, men snart hoppas jag att det är över och att jag kan börja leva på nytt!

Julafton närmar sig oh jag är hyfsat taggad, ska bli kul att träffa släkten och små kusinerna, dem är ju underbara!
Fast jag kommer träffa dem redan på Söndag när vi ska in till skansen på julmarknaden, får lite nostalgi av det då mormor alltid tog med oss på sånt när vi var små! :D
 
Men förövrigt så ska jag rida Kvirre idag, vet inte riktigt vart någonstans , eventuellt ridhuset eller ut!
Skriver lite senare, tjena!
 

Dag3. Min favorit årstid och varför.

Ganska självklart och tråkigt svar på denna. Helt klart sommaren, varför? Det är värme, sena dagar i stallet, fest med kompisar, ändlösa dagar med lycka. Jag blir alltid positivare på sommaren, många säger att de har att göra med att man helt enkelt blir mer deprimerad av mörker, kan helt klart stämma även fast jag gillar mörker i sig, men klart man förknippar solljus med lycka och mörker med depression.
Sommaren, ni vet när man får en såndär känsla av att "shit vad jag är glad att jag lever", såna får jag väldigt ofta på sommaren, det är grönska, och det är nog framförallt det jag älskar, när de gröna träden har blommat och solen steker, blir så jädrans glad av det. Sen kan man ju inte ungdå att det verkligen är bäst att ha häst på sommaren (OKEJ, om vi bortser från stekheta ridpass och mygg som biter hål på en), du kan åka till stallet 9 på kvällen om du känner för det för det är ändå ljust då, men nu på vintern? Kvirre går in halv 4 för det finns helt enkelt ingenting för han att göra ute, men på sommaren då kan han vara ute tills klockan 10 om det ska vara så.
För att inte låta allt för negativ mot de andra årstiderna så slänger jag in åtminstonde 1 positivt sak med varje årstid:
Vinter- Mysigt att rida i snön
Vår- Sommaren börjar komma och dagarna blir ljusare samt vackra färger
Höst-Vackra färger + mysig stalloutfit
 
MEN,sommaren är bäst.
 

Uteboxar

Jo jag tänkte på det här med uteboxar, jag har ingen erfarenhet av uteboxar på vintern, därför tänkte jag ställa en fråga om vad ni eventuellt tycker om det? Alltså vad anser ni om uteboxar på vintern? Tex. att de inte bör stå i det för att det är för kallt, eller att det är positivt för att de får frisk luft osv.
Skulle vara tacksam för rätt så utvärderande svar då jag är intresserad!
 
Bild från google

Bettdiskussion

 
 
Bett är ett ämne som är väldigt hett hela tiden, jag tänkte dela med mig lite smått av hur mina tankar ligger runt detta.
Eftersom att jag är intresserad av HorsemanShip och arbete från marken osv, (ska dock tillägga att jag har inga erfarenheter inom det området) så tror jag mer på att behandla hästen med rättvisa och mer naturligt. Det här är något som har intresserat mig ett ganska bra tag men tänkte försöka få mer kläm på det, för att stärka min och Kvirres relation osv. Jag rider på lite snällare bett än tex pessoa mm, oftast 2 delat eller 3 delat, men det man inte får glömma är att hästen är egentligen inte skapt för att ha bett i munnen överhuvudtaget, det är något vi människor har hittat på för att göra det lättare för oss att stanna och styra hästen. MEN, jag vet också att alla hästar är olika, men om jag köpte tex en väldigt het häst så skulle jag försöka att jobba med hästen från marken, och försöka överge lugn energi istället för att testa 100 olika skarpabett för att just JAG ska kunna stanna hästen, är det inte bättre då om jag försöker få en bättre kontakt med min häst så att jag kan ge den ett snällare bett i munnen? Jag vet att det skulle gå åt mer energi och tid men det skulle vara värt det, en häst kan inte säga till oss på samma sätt som vi kan säga att " nej det där gör ont, kan du snälla sluta", 99% av tiden så säger de inget och vi fortsätter som vanligt.
Jag har valt att önska mig ett sidepull i julklapp (ett träns utan bett) för att jag tror att Kvirre kommer att trivas i det och dels för att han fipplar så mycket med bettet i munnen, både för honom och för mig kommer det nog bli toppen.
En sammanfattning av det hela, jag är inte så mycket för bett generellt sätt, men ett snällare bett kan jag använda, tex som på Veda där jag rider lektionshäst, då är det inte riktigt upp till mig att bestämma vad hästen ska gå på.
Men för att avsluta detta inlägg så tycker jag att man alltid ska ha i åtanke att hästen är inte skapt för att ha bett i munnen, så tänk till en extra gång innan du rycker tag hårt i tygeln, det här är även något jag måste lära mig mer av, för jag har nog ryckt för hårt i munnen på hästen ett par flertal gånger så detta är relativt nytt för mig men jag ska försöka att ta hänsyn till detta mer och mer för varje gång!
 
 

Spännande Nyhet

Eventuellt framöver så kanske jag har en rolig nyhet att berätta, dvs om den nu går igenom vilket jag hoppas starkt på! Det har med Kvirre att göra och jag har tagit saken i egna händer nu, måste bara få med mig min farmor för mamma och Janne är redan på, men jag hoppas verkligen att jag snart kan lägga det här bakom mig och ta nya tag. Gör allt för att Kvirre ska få det bättre nu, även fast det inte var min ensak att ta saken i egna händer så spelar det ingen roll längre, någon måste göra det och då får det bli jag, jag kan iallfall hitta en lösning till skillnad från andra:) Dessutom så kommer det här bli mycket bättre om det nu blir såhär, jag håller verkligen tummarna för det kommer göra mig så jävla glad och framförallt avslappand, hoppas!
 
 

Dag2. En person jag vill träffa just nu.

James Arthur. För er som inte vet vem han är så deltog han i X-factor UK och vann nyligen i Söndags, han är helt sjukt bra. Jag skulle bara vilja träffa honom och tala om hur honom hur mycket jag verkligen är kär i hans musik/röst, gosh, är typ lite småkär?
Även fast han inte är min typ av kille till utseendet så spelar det ingen roll för han är så grym!

Litet test bara, haha

ÄGANDE
Äger du ett par ridstövlar? Ja
 Äger du några ridskor? Ja
Äger du någon ridväst? Ja, fast den är liten som satan
 Äger du några Helskodda ridbyxor ? Ja 1 par
Äger du några Vita ridbyxor? Ja
Äger du några Chaps? Nej
Äger du någon Ridhjälm? Ja, 2st
Äger du något ridspö? Ja fast brukar inte använda spö så ofta
Äger du någon Grimma? Ja, ty 5st
Äger du något Grimskaft? Ja
Äger du något Täcke? Ja
Äger du någon Sadel? Ja 3st
Äger du några ojlock/Schabrak? Ja ett par....
Äger du något Träns? Ja, 1
Äger du någonRyktlåda? Yesbox
 Jadå
 
TEORETISKT
Vet du hur man sätter ihop ett träns? Jävligt tvek, har aldrig riktigt varit min grej
Vet du hur man sadlar? JAAAAAAAA
Kan några sjukdomar? Ja några kan jag
Vet du hur man skor en häst? Alltså lite halvdant men nej jag skulle inte klara det
Kan du några kroppdelar på hästen? hÖhÖ ja
Vet du hur en krorrekt sits ser ut? Mer eller mindre ja
 
RIDERFARENHTER
Har du ridit barbacka? Ja ett par antal gånger i mitt liv
Har du ridit western? Nej men är intresserad av att lära mig
Har du hoppat med en häst? Heheh, jaaaa
Har du utövat voltige? Nej, men det skulle också vara kul att testa, är nog inte lätt!
Har du åkt på ridläger? Ja, jag har varit på Grällsta och Björkängsgård, Björkängsgård är bäääst
Har du tävlat? Det har jag
Har du ramlat av och slagit dig? Ja jag "hoppade" av i farten en gång och då bröt jag foten
Har du suttit på en bockande häst? HAHA jaa, många gånger
Har du suttit på en skenande häst? mHHHM, några gånger
Har du vunnit rosett inom hoppning? Yes i have
Har du vunnit rosett inom dressyr? Ja det har jag
Har du galopperat över en sommaräng? Ooooh ja, grymt härligt
Har du ridit två på samma häst? Ja jag och min lillebrorsa red två på Kvirre för några år sedan, vi ramlade av, haha
Har du suttit på en stegrande häst? Ja det har jag ju gjort
 
ERFARENHET MED HÄST
Har du haft egen häst? Kvirre jao
Har du ridit på ridskola? Gör det nu
Har du badat med häst? Ja, det är mysigt men lite läskigt
Har du förlorat en häst? Ja
 
JAG HAR RIDIT
En stor häst? Ja
En liten häst? jA
En kittlig häst? Ja
En pigg häst? Ja
En lat häst? Ja
En ambitiös häst? Ja
En connemara? Ja, dom är underbara
En fjording? Jadå, har en liten rolig historia som jag kanske kan dra i ett inlägg
En haflinger? Nej
En arab? Ja
En nordsvensk? Ja
En ardenner? Nej
En shettis? Jaaaa
 
Hur högt har du hoppat?
Tror att det var 130 med Kvirre
 
Hur högt har du hoppat med en A-ponny?
Inte säker men inte högre än 30 cm tror jag
 
Hur högt har du hoppat med en B-ponny?
70 Cm tror jag
 
Hur högt har du hoppat med en C-ponny?
1m om jag minns rätt
 
Hur högt har du hoppat med en D-ponny?
Runt 1m där med,höjdhoppning...
 
Vad väljer du?
 
Hoppning eller Dressyr? Dressyr, hoppning är kul men är mer dragen till dressyren
 
Rida ut 2 eller i grupp? Beror helt på vilket humör jag är
 
Gymkhana eller hopplektion? Hopplektion
 
C eller D-ponny? D-ponny, storleksmässigt
 
Stå i stort stall elle litet stall? Litet stall
 
Berätta om första gången som du ramlade av: Det var på Veda tror jag, red på en ponny som heter Anastasia och vi hade ridit ut hela gruppen, min ridlärare var lite knasig och sa att vi skulle trava ner för en backe? på hemvägen, och då började hästarna att skena och jag typ ramlade/hoppade av, lite av min grej att hoppa va faktiskt.
 
Luddisen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tråkig dag

Ja, finns inte så mycket mer att säga. Försov mig ganska brutalt så var inte så mycket att göra åt det. Förövrigt har jag en väldigt lugn vecka, ridning imorgon med skolan och sen ledig resten av dagen, på onsdag har jag en lektion på morgonen och slutar sen, riktigt skönt!
 
Idag rider Ulrika Kvirre och jag är hemma och gör ingenting. Kan säga att jag skapade nog den mest konstigaste lunchen, koktägg, corn, pasta och Café de Paris sås, haha konstigt som satan men gott var det, älskar Corn!
 
Ser förövrigt bara fram emot att julen ska komma och framförallt LOVET, är riktigt taggad på att vara ledig, är ganska skoltrött nu och behöver en paus!
Sen den 14 Januari fyller jag hela 18 år, går ju inte att längta mer än vad jag gör nu, åååh!
 
Kanske skriver mer lite senare om jag finner något att babbla om, haha!
 
 

Dag1. En bild på mig + 10 fakta om mig

 
1. Jag sover ALLTID till 12 på helger om jag inte ska tävla eller göra något speciellt.
 
2. Jag har på riktigt varit förkyld sen i sommras, alltså typ 6 månader? Helt sjukt
 
3. Jag äter inte hamburgare (eller nja, äter tillbehöret men inte självaste hamburgarköttet)
 
4. Jag spelar lite gitarr, det är lite halvknackigt men några låtar kan jag såsom,
Ed Sheeran- A team, Ed Sheeran- Small bump, Justin Bieber- As long as you love me, Justin Bieber- UP
Bon Iver/Birdy- Skinny love, och Little things med One Direction!
 
5. Jag älskar älskar älskar X-factor USA och UK, min favorit deltagare bland alla som någonsin varit med är James Arthur som faktiskt kammade hem segern igår i X-factor UK, han är helt sick bra.
 
6. Jag sitter inne på Youtube minst 3 timmar varje dag bara för att jag har inte ett roligare liv än de klippen som läggs upp där...
 
7. Min favoriträtt är nog Tortellini i ung med ostöverdrag som mamma gör, det är amazing.
 
8. Jag älskar att kolla på när Barcelona/Argentin spelar för då är Messi med, och jag älskar Messi.(Fotboll)
 
9. Jag har varit i Frankrike minst 10 gånger i hela mitt liv och ändå kan jag knappt säg HEJ. -.-
 
10.  Jag älskar djur, djur får mig att bli riktigt jävla lycklig

Tänkte att

jag gör på en liten lista som lyder:
 
Dag1. En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag2. En person jag vill träffa just nu.
Dag3. Min favorit årstid och varför.
Dag4. Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag5. Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag6. Typ av killar jag faller för.
Dag7. En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag8. Någonting jag oroar mig för.
Dag9. En bild på ett ställe jag vart på.
Dag10. En bild på mig själv för ett år sen.
Dag11. Vad jag åt idag.
Dag12. Min favoritfilm.
Dag13. En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag14. En låt som får mig att gråta.
 
Kan vara ett bra tidsfördriv och kör antigen 1 eller flera om dagen beroende på hur uttråkad jag är, börjar med första idag.

Kvirre the man


Rolig dag i stalle(n)

Åh denna dag har varit den mysigaste på länge! Följde med min kompis Nathalie till hennes stall som hon flyttade till för 1 vecka sedan med sin 5åriga islänning Moldi, han är ubersöt!
Vaknade upp vid halv 10 av en strålande sol, kunde inte blivit mycket bättre, sen åkte vi till hennes stall som ligger i Arninge. Vi möttes upp av ett gäng på 5 stycken små falabellor, kan säga att jag aldrig sätt några så söta hästar, eller man kanske ska säga? hundar? i hela mitt liv, typ 50 cm höga och bara sååååå söta, visste inte vart jag skulle ta vägen för att dom var så söta. 
Sedan red hon sin häst Moldi i ridhuset och de skötte sig jätte fint! Fick sedan hoppa upp och testa, jag har ridit isländshäst cirka 10 gånger innan men aldrig har jag ridit en íslandhäst som är så ren i sina gångarter, hon ba: spänn rumpan på dig så börjar han tölta, ganska cool känsla faktiskt att han var så väluppfostrad även fast han bara är 5 år gammal, tror att dom kommer kunna gå långt!
 
Efter cirka 3 timmar i det stallet så åkte jag hem, bytte om och fick skjuts till Kvirre! Han hade faktiskt orkat sig upp för backen i hagen idag för första gången sedan snön kom, duktig kille! Han kom dock med glädje när jag ropade in honom, haha.
Borstade lite, sadlade och red ner till ängen, ett pass på cirka 25 min. Snön är ganska djup där så det blir lite kortare pass.
Det var faktiskt ganska flummigt att rida idag för jag satsade bara på att ha kul och shit vad kul han hade då, körde iväg i lite galopp, han blev till och med på hugget vilket inte händer så ofta, han brukar oftast ha väldigt stor koll på hur jag gör uppe på ryggen men jag släppte lite på garden och lät han gå, han spruttade på ganska rejält, skit kul!
 
Låter lite bilder tala för resten av dagen!
 
Jag och de små liven
 
HAHA, kattfan asså
 
En sötis
 
Hingst falabellan
Hovarna var ju inte jätte stora...
 
Fölet gillade kameran
 
Asså getfan, han stångade mig lite lätt också, vilken lirare
 
Nattis och hennes Moldi
 
Ååååh, han var så underbar
 
 
Min favorit kolan!
 
Kolan:')
 
Kvirrisen igår!
 

Kvirre 8 December-Bilder

Så söt
 
 
 
 
 
 
 
 
HAHA, han blev lite taggad
 
Tyvärr blev det inga bra galoppbilder
 
 
 
Min personliga favorit!

Ni får ursäkta om det är lite långt ifrån eller om kvaliteén suger, men det är den ´kameran jag har óch den duger ju!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

smakprov


Snart

Kommer bilder från ridturen idag, dom blev faktiskt väldigt fina!

100% säker

Jag har 100% säker på att Kvirres bett är för stort på honom. I somras testade jag att byta till ett mindre bett, tyckte han gick bra på det till en början men märkte av att han blev allt mer hängande i handen och ville inte alls jobba på som vanligt, det mindre bettet ledde till mer bråk och tjafs och vi tappade liksom lite sammarbete.
Därför valde jag att byta tillbaka till det bett som han tidigare haft, även fast det är för stort så går han mycket bättre på det än det lite mindre, jag frågar mig själv, varför?
Borde han inte gå bättre på de bettet som antagligen sitter lite stadigare än hans vanliga?  Jag har verkligen noll kunskap när det kommer till bett, har alltid ridit på 2 delat eller 3 delat, har inte haft behov av andra men ja förundras över varför han går bättre på det större, kan det vara ren inbillning och bekvämhet från min sida eller jag vet helt enkelt inte, får nog spåna lite mer i detta!
 
Här är bilden på det bettet han går på (det större bettet), det är nog lite förstort fan

Update

Jag har ett tråkigt liv. Haha nej men det summerar upp denna vecka iallfall, inte mycket ridning, snöstorm och allmänt lite borta i huvudet?
Tror inte jag är den ända som får såna här veckor, men jag tror att man får fokusera på det man faktiskt gjort. Jag har ridit ett fåtal gånger den här veckan, vilket har gått mycket bra, jag har varit i stallet och gosat och bara flummat med Kvrirrisen, om man lägger fokus på de sakerna och inte "fan jag red inte varje dag, jag hann inte med allt i skolan osv" då tror jag inte att man kommer så mycket framåt.
Det ligger faktiskt mycket i att bara ha kul också, och ibland har jag kul av att bara vara i stallet och ibland har jag roligare när jag rider, ganska enkelt ändå.
 
Om 2 timmar åker jag upp till Veda och hopptränar, lär antagligen bli Robban, ska bli mycket kul! Senare på kvällen ska jag ut med en koooompis och ha lite roligt! Ulrika red Kvirre idag, så den biten är avklarad och imorgon blir det eventuellt kanske lite bilder tagna när jag rider? Har ju inga vinterbilder och jag tycker allmänt att en blogg är tråkig att läsa om inte bilder finns med, speciellt om det är långa inlägg som jag oftast gör.
Det får vara nog för idag och så uppdaterar jag lite mera imorgon! Tjena...
 
 

Ruskigt Kallt

Helvete, begav mig av till Kvirre runt klockan  halv sex och satan vad kallt det var. På toppen av att det redan var kallt så red jag till ridhuset på 15 min, de värsta 15 min av mitt liv.. Haha nej men kallt är typ förnamnet, efternamnet kan man ju tala mer om så att säga.
Trimmade honom inför hoppningen imorgon men hoppningen var inställd fick jag höra senare på kvällen så det var ju lite tråkigt, jag ¨är allt för lat för att orka bygga upp en egen bana, så blir att vänta ännu en vecka på lite hoppning!
 
Han var förvånansvärt fin idag, han stod igår och i lördags red jag bara ut så hade kanske förväntat mig en lite stelare Kvirre men icke, han slutar aldrig förvåna mig! Inte för att vara sån men han är rätt fint riden fan, han håller sig fin även fast han får stå i 2 dagar, en riktig kalas häst är han!
Red cirka 45 min i ridhuset, mycket lösgörande arbete, låg form och lite varierande tempo, dock lite undertempo denna dag, kände inte att jag behöver pressa han till max, så ett behagligt tempo fick duga, då menar jag typ vanlig arbetstrav kanske lite saktare ibland.
Körde igång han i trav, lite volter, serepentiner, väldigt basic stuff. La in lite galopp i låg form och lågt tempo, och körde utefter det.
Kan säga redan nu att jag aldrig har varit sådan som lägger upp ett "ridpass" varje dag, jag får se vad jag känner för och sen om Kvirre känner för detsamma, om inte så får jag anpassa mig lite efter honom och han efter mig, ge och ta för fan!
 
Sen ett litet tips om ni blir kalla om fötterna, släpp ur fötterna ur stygbyglarna¨, stygbyglar är Järn och vi alla vet ju vad järn drar till sig, kyla. Jag släppte mina på hemvägen och det var gudomligt, helt suveränt magiskt till och med, kunde inte blivit mycket bättre!

Sen så var det ju det där med svettig häst och skrittväg hem på 15 min... Jag kan säga att jag hade inte en brun häst längre, han vart vit. Slänger upp lite bilder på en sammanfattning av 2,5h hos Kvirre!
Och ja, jag gillar att redigera mina bilder lite för mycket bara för att
Jag och ett riktigt sött fläskberg (Kvirre)
 
In tha riding hus
 
Från brun till vit häst, ni ser ju hur frostig han blev, helt sjukt!!
 
Lilla stallet
Tjena istappar på nosen, tycker att den här bilden avspeglar hur kallt det var
 
Snygg fotomodell, han ser ju förjävlig ut
 
En GRIS, en Ginger???
 
 
Den obligatoriska ego-bilden i stallet, riktigt trevlig look må jag säga! Fy....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vinter-Design

 
Något jag har märkt är att många ändrar sina bloggdesigner beroende på vilken årstid det är, vilket jag tycker är toppen! Jag skulle också vilja göra det om jag nu hade den blekaste aning om hur man gör en design, haha! Nu har jag ju en ganska sommrig design som nog kommer få vara ett tag, det blir ju trots allt sommar snart igen ;)
 
 
 

Vinter

Är det bara jag som alltid blir lite små sjuk varje vinter? Alltså jag känner mig allmänt lite halv nere, inte psykiskt men fysiskt, kroppen är inte riktigt med, iof inte hjärnan heller, haha men ni förstår!

Idag har jag varit hemma från skolan, huvudvärken har suttit i några dagar men ska försöka pallra mig till Kvirre senare ikväll och rida lite, blir hoppträning imorgon så ska försöka rida igenom lite dressyr ikväll då så att han är fin till imorgon, det ligger ju lite i att ha dom fina dagen före en hoppträning tycker jag, blir mycket lättare att utföra övningar och hoppningen blir bättre i sig då tycker jag!
 
Förövrigt så är det typ -15 grader här i Vallentuna, det är inte nådigt!! Jag tror att jag hade tyckt om Vintern om jag inte hade haft häst, men man refererar alla årstider när man har häst tycker jag, sommaren är bra för att man kan rida sent på kvällarna, rida och bada m.m, vintrarna blir obehagligare för då måste man rida i kylan, fötterna blir iskalla m.m!
Annars så händer det inte så ,mycket under dagen, spenderar tid framför X-factor på youtube, kollar allt från X-factor Uk till X-factor USA och Australien, tycker alla håller en högre standrad än vad Sveriges deltagare gör, haha!
 
Ska försöka få en photoshoot snart på Kvirre i snön, blir nog till helgen när man kan rida i dagsljuset, hörs!
 
En bild jag tog från förra vintern!

Sidepull

En sak jag har önskat mig i Julklapp är ett SidePull träns, alltså ett träns utan bett. Det sitter som ett vanligt träns fast man bortser från bettet dåra.
Varför jag önskar mig det är för att variera med och utan bett, de flesta brukar variera på olika bett men jag känner att jag och Kvirre trivs bra utan bett också, dessutom verkar han trivas bättre utan bett då han safsar så mycket med munnen när han väl har det. Då känner jag att det kan vara både snyggare och skönare med ett SidePull istället för att slänga på grimman så fladdrar typ 15 cm bakom öronen på honom! Jag håller tummarna för att få detta sidepull, förstå hur skönt att kunna rida ut tex utan bett, eller ett litet dressyrpass utan bett, längtar!
 
Ett exempel på sidepull träns!

Sammanfattning av veckan

Hejsan! Jag vet att det är lite dåligt med uppdatering osv, men om vi säger såhär, jag har Kvirre som jag rider och 2 lektioner på Veda i veckan, allt är inprincip detsamma varje vecka så till slut får man idé torka på hur man ska skriva inläggen på ett roligt sätt!
Men jag kör iallfall en sammanfattning av hur denna vecka varit.
 
Kvirre har jag ridit 3 gånger denna vecka samt att han har gått 1 gång med Ulrika, han har haft en väldigt chillad vecka vilket jag tycker har varit skönt då snön kom pladask. Anledningen till varför jag har tagit det lugnt denna vecka är för att 1. Jag har inte haft jätte mycket motivation till just ridningen 2. Han är igång ganska mycket och jag tycker att han förtjänar lite vila även fast det kan bli tråkigt för honom. 
Jag har iallfall ridit ett seriöst ridpass denna vecka vilket var dressyr barbacka, varför jag red barbacka var för att jag tycker att man kommer närmare hästen då och hittar en finare känsla, så det gick väldigt bra! Sen har jag ridit ut 2 gånger, dock har jag varit hos honom varje dag och kelat och bara varit, mysis!
 
I fredags red jag lektion på Veda, fick en häst vid namn Caramelle. Hon är ett litet litet sto på kanske 150cm? Liten är hon iallfall, grå skimmel född 2003, 9 år gammal!
En häst jag ridit 2 gånger innan, min uppfattning av henne är att hon är känslig men lurig samt en bitch, om jag får uttrycka mig så, haha.
Vi började lite på fel kant, hon var mest stressad och studsig så jag lugnande ner allting och började om från början vilket var tur för det resulterade i en väldigt fin häst i slutet. Man känner verkligen att hon mer är åt ponnyhållet än åt hästhållet, hon är så pass liten så jag tycker att hon är en ponny, haha!
Jo men orkar inte skriva så utförligt, kan säga att det gick bra de sista 25 min av lektionen, en fin häst!
En bild på Anna Berggren som rider henne, jag fotade denna för cirka 1år sedan när hon var precis ny, men ni får iallfall en skaplig bild på hur hon ser ut och sådär!
 
Lägger upp en bild på mig och Kvirre också, bara för att!
 
 

RSS 2.0