Oj

Råkade publicera utan att ha lagt upp alla bilder, så här kommer de xD

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3301149/images/2012/pic_50688149e087c310377308c9.jpg" class="image">


Direkt efter

Tävlingen så åkte jag hem och bytte om till svarta ridbyxor, haha kunde verkligen inte bara åka med vita ridbyxor till stallet , hatar vita ridbyxor förövrigt...

Möttes av en gnäggandes Kvirre som jag tror var glad att se mig, dag 2 han står själv, han verkar klara sig bra hittills.

Valde att byta bett idag, jag har känt att det mindre bettet jag bytte till var för skarpt för honom, han blev lite som en stel åsna...
Så jag bytte tillbaka till mig tjockare tvådelade bett och så var vi on the right track igen, han var gudomlig!!
Höll käften ganska så mycket stängd faktiskt, super!

Red först på volten men den är så liten så ville få lite mer tryck och fart i honom vilket ängen fixade!:D
Nej Me han var jätte fin, kändes väldigt bra!

Efteråt så smörjde jag lite grejer och gjorde lite trickövning på amatör nivå, typ att han ska lyfta på benet när jag nuddar med spöet lite, han var dutti!
Tog även lite bilder på hur stallet ser ut, det kommer här:


Precis tävlat!

Det blidde lilla Fanta idag på tävlingen, jätte fin på framridningen och hälften av programmet tills det tog stopp i sista galoppen...
Hon blev lite sur på mig i galoppvolten för att jag villw att hon skulle gå mer framåt men nej, då tog det tvärstopp istället >< men roligt var det! :D jätte fin i traven, något att vara glad över!

Några bra procent tror jag inte att det blir men var ska man göra liksom, mina skänklar är tyvärr inte starkare än hennes vilja att stanna, Haha.
Bara att skratt och gå vidare :D


Fredag-Fanta

Igår på hoppningen så fick jag lilla älsklings Fanta!
Hon var faktiskt väldigt bra på framridningen, travade snällt över alla bommar och galopperade över dom när det var dax, med andra ord så var hon väldigt modig i början av lektionen vilket hon inte alltid är...

Men så fort ridläraren Malin höjde hindret till typ 30cm? Nej då skulle hon inte vara med längre, vägrade att gå i närheten av hindret, stannade typ 10m innan och började bråka, men då fick jag faktiskt ta till spöet några gånger tills hon hoppade, vilket hon gjorde efter ett par antal backningar och stegringar. Sen hoppade jag banan bakom Michelle och Rafiki en gång men efter det så testade jag faktiskt att hoppa 3 hinder själv och hon hoppade dom? Då vart jag extremt nöjd för det är inte ofta hon hoppar själv faktiskt!

Men over all så vart jag jätte nöjd på lektionen för jag tycker att det är ruskigt kul att rida henne, hehe!

Hittade tyvärr ingen bild på henne då jag mobilbloggar, får bli en på mig och Kvirre istället!


Lördag

Idag flyttar Min kusin sin häst till ett annat stall så från och med nu kommer Kvirre att stå själv i cirka en månad.
Jag kommer att försöka vara där så mycket som möjligt, dock är det ju svårt att bestämma exakta tider när man går i skolan så det lär ju bli några timmar efter skolan.
Och nu när jag är där själv så kommer jag kanske försöka trick träna lite? Eller något liknande, skulle vara as kul!
Skriver om ridningen igår i ett annat inlägg! Pösa

Han är allt bra fin han, austin*.*


Kvirre-Bilder

Igår red jag på volten med min fina kille (Kvirre alltså, ingen pojkvän här inte) och när jag kom dit så var det ett litet russ och en liten shettis som red på den också ifrån 4H gården, så söööta! Men även fast den är så liten volten så frågade jag om jag fick rida med dom vilket de inte hade något emot så lilla shettisen travade bara när Kvirre travade, det var så gulligt!
Kan ju inte direkt säga att jag red jätte seriöst men mysigt var det! :DLägger upp lite bilder
 
 

Min ehm kamera man... Och finnegan :D

Lilla sötnosen såg kamera mannen sitta i gräset och fota med blixten på, då blev han nyfiken!
 

Mina två kompisar, så söta:')
 

Jag vet bilderna suger, men vafan det är något iallflal!
 

Fin halt iallfall...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our soul

Our soul, so connected. Our bodies, working as one.
You are my soulmate, we share the delicate bond.
You are the minor of my sould.
 

You have a beauty not many hold...

that glows like indecent sky, A beauty that emenates from deep whitin, in the honest of eyes. With such majesty, and such grace only mother nature could render. Oh sweet creature you are some what unrivalled. In gentleness and sprender. Captivating in charm, and on your serenity I do don't. From thy fine back it has been said, man's history once wrote... In your unfaultering silence, a shrouderd sanctuary we encounter, and with a wild flowing tempest, man's hand was never intended to alter.
 
 
 
 

Bloggish

Drar iväg ett litet inlägg nu då.
 
Det har inte hänt så mycket från senast jag bloggade, har några uppgifter i skolan som jag fokuserat på och tror att en är klar nu, toppen!
Idag red jag Kvirre, blev ut en liten sväng men började att regna lite obehagligt så skrittade hem igen, jaja var iallfall något.
Imorgon vill jag rida ett dressyrpass, hoppas vädret tillåter och humöret.
Är allmänt inte taggad på att tävla överhuvudtaget men det är nu tävlingarna börjar att komma, på söndag är det dressyr tävling (får se om jag orkar vara med, man ska tävla för att det är kul och inte för att man känner press att göra det, alltid ett motto för mig). På måndag så flyttar min kusin sin häst och då kommer Kvirre att stå själv i cirka en månad, det gör inte så mycket längre då jag kommer att spendera så mycket tid som möjligt med honom!

Idag blev jag även sjuuukt glad, checkade min instagram precis i början av ridturen och såg att självaste
CONOR MAYNARD hade gillat en av mina bilder, fan så glad jag blev då, tycker ju att han gör skit bra musik, och för er som inte lyssnat på honom, han är GRYM. Började som youtube amatör och är nu känd som fan, galet!
Så detta gjorde min dag och kommer sannerligen att leva på detta ett tag framöver.
HEJ SÅ LÄNGE!
 

Conor Maynard, checka in honom, han är även sjukt rolig som person.

Kvirre-Oktober

 
Det som nu framför kommer att hända är att Kvirre kommer att stå själv i stallet igenom hela Oktober. Jag har känt väldigt mycket för detta och varit hyfsat ledsen för, vem vill att sin häst ska stå själv? Men det som gör att man håller humöret uppe är att  jag vet att den där nya hästen kommer att komma någon gång, så det känns skönt.
Varför den nya inte kommer tidigare är för att den har ett föl som måste avvänjas först, och varför min kusin inte kan ha kvar sin häst är för att då kommer hon mista sin nya stallplats. Visst kan jag tycka att det är surt att Kvirre ska komma i sista hand men samtidigt så betyder det bara att jag får spendera mera tid i stallet och försöka hålla han social så ofta jag kan, inget jag direkt tycker är jobbigt utan kul.
Men det kommer nog att bli bra i slutändan, bara att få livet att rulla på!
 

 Min lilla gris. <3
 

Gulleråttan


Regn

Sitter just nu i stallet och hade planerat på en ridtur på fina Kvirrisen men det regnar, så syyynd! Känns inte som någon idè att rida då tyvärr :( men lite gos funkar alltid! :D

HAHA såhär glad är Han på mig idag:


Alladin-fredag

Igår när jag kom till stallet så stod det Alladin på schemat!
Han är en väldigt stor häst typ 172 cm hög kanske? Han är enligt mitt tycke en av dom snyggaste hästarna på Veda, om inte den snyggaste, det har jag tyckt ända sen han kom till ridskolan.

Han vad helt amazing att rida, vilken häst alltså.... Jag kan ju redan nu säga att jag inte vågade rida fullt ut men det vågar jag ju aldrig när jag rider ändå ;) Han var inte alls storriden som jag trodde att han skulle vara, han var liksom lagom! Dock är det svårt att rida med så många för han har ganska stort steg som man måste uttnyttja så att han går ordentligt framåt!
Dock blev han lite seg emot slutet vilket är ganska synd för då kan man inte lägga fokusen på det man vill.
Men jag tycker han var väldigt härlig och rolig att rida, ett stort + på honom!


Noterade

att Kvirre har myyyycket längre pannlugg nu också! Jag som alltid tyckt att han har haft lång men nu har den växt väldigt mycket om man kollar på bilder från 2009
 

Kanske inte bästa bilden men om ni kollar på bilden till höger så är pannluggen lite mer "kompakt" och rakare eller vad man ska säga, och nu är den mera lång och tunn, haha! RANDOM

The Good Old Times

Kikat igenom lite gamla bilder på Facebook och fann dessa bilder från år 2009 när Kvirre och Tilsy (lilla ponnyn vi hade) var boxmates! Saknar ju dom tiderna något så fruktansvärt, allt var så lätt då...
 
 
Haha best buddies?
 
HAHA Kvirre äter hö ute, rätt charmig kille asså...

HAHA

Hittade denna bild, visst var man en pudding
 

Om ni kikar i bakgrunden så ser ni min favorit hund genom alla tider, Penny, som tyvärr är borta nu!:(

Måndagsridningen-Pepsi

Jag har glömt att skriva om skolridningen som höll i Måndags.

Jag hade Pepsi. Han är alltid så himla rolig att komma till på morgonen när man är som tröttast, han har alltid öronen framåt och ska alltid välkommna en på ett posetivt sätt, det blir man glad av!

Ridningen gick ganska så bra. Har lagt upp ett helt nytt tänkande nu när jag rider honom, kommer att punktera varför.

* Nu när jag har varit sjuk i cirka 6 veckor, haft förkylning som inte heter duga, har jag haft väldigt svårt att andas när jag rider. Har haft sjukt mycket slämm i munnen och så fort jag ansträngt mig för mycket så har jag inte kunnat andas, fått upp kvälvningar osv. Därför har jag valt de 2 senaste gångerna att ta det lugnt i min ridning.

* Han har helt enkelt inte gått så bra heller när jag ansträngt både mig själv han och för mycket, när jag h
ar tagit i för mycket redan från början osv så har det bara blivit pannkaka, och det var ju inte det jag ville å därför har jag nu försökt att hitta tillbaka till mitt lugna jag, vilket passar prefekt i och med min ansträgnings astma, jag får alltså inte anstränga mig för mycket.
 
Dessa 2 punkter fick mig att tänka om lite i min ridning, är det verkligen värt att anstränga sig själv till max när man inte kan andas efteråt? Nej det är det inte, därför har jag valt att lägga han i en lite lägre form och jobbat han utifrån det, och nu är inte Pepsi en sån häst som går sååå fint av sig sjävlt, så självklart har jag fått jobba lite men då har jag ändå haft 1 timma på mig att fixa till lite istället för att försöka fixa allting på 10 min så jobbar jag han lugnt i 1 timma istället.
Visst, det är mycket jobb kvar och just nu känner jag att galoppen är 1000 gånger bättre än traven, vilket iof är väldigt skönt att något funkar men jag vill få till traven, så att jag känner att han är mellan skänkeln och handen, och inte tex bara för skänkeln och så fort jag tar tag lite i han så slänger han upp huvudet och drar iväg, nej jag vill få både och att fungera!
Men overall så gick det bra, kan vara hyfsat nöjd iallfall!
 


Ute med älskling

Hemma från skolan idag av en orsak, behöver rensa tankar.
Drog såklart till kvirre då som alltid muntrar upp mig.

Han äter just nu nypon, hans alldeles egna favorit, haha.
Tänkte ta en väg som heter traktorvägen där man kan galoppera längre sträckor, skönt!
Så jäkla skönt att komma ut med honom


Varit hos älsklingen!

Åh hatar ju när man ska mobil blogga för att man är lat och så funkar det inte att ladda upp bilder så måste man ändå logga in på datan och slänga iväg ett inlägg!

Ska dra en kort förklaring varför jag inte bloggat så mycket nu, jag har ett tråkigt liv, that's it. Har knappt något att blogga om liksom... menmen, det går att leva med!

Idag fick vi sluta skolan tidigare, så vad gör man inte? Jo man åker till hästen, eller iallfall jag då det ändå är på vägen hem, passade på att longera lite! Han var väldigt fin, harmonisk och fokuserad, han var väldigt fräsch i gångarterna idag också, hade snodd för en gångsskull och han går väldigt fint då, framförallt snygg att kolla på!!

Det var lite roligt för att när jag longerat i 10 min så kommer det en bild in på volten, ut hoppar 7 gubbar som ska klippa gräsmattan som är precis bredvid volten, 7 gubbar sätter igång sina mackapärer (så som gräsklippare osv), och kvirre bara kollar lite, spännande var det såklart men när jag sa åt han att sätta igång igen så var det inga problem. Gräsklipparna lät så högt så att jag själv inte kunde höra min egna röst, men Kvirre var fokuserad och skötte sig jätte bra, han var cool lugn, det gillar jag!!


Två av gubbarna

Snyggingen
 
Åh iväg
 

Fredag-hoppning

Denna fredagen fick jag faktiskt inte Fanta utan jag fick en stoooor häst som heter Toy!

Jag tyckte att han hade en extremt skön trav att rida lätt i (haha) men det var inte riktigt min typ av häst i överlag, han var stor att Rida..

Men jag måste ändå säga att han är en trogen häst, hoppade allting även fast jag satt där uppe oh var jätte rädd, haha blir alltid rädd när jag ska hoppa en häst jag aldrig suttit på, iallfall när dom är så stora. Jag måste erkänna att jag red inte speciellt bra, jag var på riktigt rädd men i stunderna när jag skärpte till mig så hoppade han faktiskt riktigt bra, lite osammanhängande men det är jag van vid!
Men tror iallfall att om jag fortsätter att hoppa honom så kommer jag att tycka att det blir allt mer roligare och roligare när jag ruffar till mig och rider på riktigt!


Western

Någonting jag faktiskt är väldigt intresserad av är western, jag skulle lätt vilja åka till någon ranch och rida western varje dag och ha min alldeles egna westernhäst! En helt klar dröm jag har, vet inte riktigt varför jag fastnat för det ridsättet, det känns så kravlöst och mycket kontakt mellan häst och ryttare.
Jag skulle nog inte klara av att se kalvar brännmärkas och såna saker som händer på en ranch men ja jag vill ha min egna häst som jag rider med till horisonten.
Har alltid varit ganska chillad av mig och kan inte tänka mig något mer chill, på med cowboy hatten och rid iväg, haha det är så jag!
Eller tänk att kanske t.o.m äga två stycken westernhästar? Gud så coolt det skulle vara och KUL, skulle dock vilja på någonstans i USA och ha dom, lite mer känslan ni vet ;)
Nää fasen, någon gång ska jag bege mig till en ranch här i Sverige och testa på, om det passar så tar jag mitt pick och pack och drar!
 
 

NOMNOM
Jag vill också :(

Typ min utsikt när jag flyttar

Ja men faktiskt, skulle lätt kunna bo sådär, med maaaassa hästar ute på prärien, haha!

Beautiful boy

Den här killen må vara det finaste jag har.
 

Dagen

Seg dag idag, slutade 16:00, INTE ROLIGT!
Men sitter iallfall hemma nu och kollar på top modell!

Idag orkar jag inte rida så Jocko tar med sig Linnea istället (som ska rida kvirre alltså)! Är inte så kinkig med att låta andra få rida faktiskt, tror att dom uppskattar det :D

Men ja imorgon är det fredag, WIIIHO, fan så fort veckan har gått :0


Ridtur istället

Blev lite ändrade planer! Red på lilla volten som ligger typ 3 min härifrån om man skrittar!

Han kändes väldigt fin idag, en gosegris! Börjar arta sig i höger nu också, han börjar släppa lite mer!
Det jag älskar med att rida kvirre det är att vi kan liksom varandra utantill,jag rider mycket med rösten på honom vilket är SKÖNT, slipper göra stora hjälper då eller vad man ska säga!

Det som är bra med att rida på en liten volt (alltså Inte en liten 10 m utan en mindre ridbana) är att i tex hörnorna så får dom under sig bakbenen mera när man vänder snävare, kvirre hittar takten väldigt fint då, alltid något att ta vara på!

Imorgon vet jag ej om jag kommer att rida då jag slutar 16:05, blir kanske e vilodag! HÖRS


Åh gud

Solen skiner och det är varmt ute, vad gör jag? Jo ligger och vilar i mitt rum? Är jag helt lost idag kanske? Har på riktigt legat och vilat i 2 timmar nu för att jag var lite "små trött", Haha skärpning!

Ska alldeles strax ta bettan till stallet, (min Cykel) fast det är faktiskt lite pinsamt att komma rullandes på henne för hon gnäller så mycket-.- råkade sparka lite på henne och vips så börja hon gnälla, tror hon är lite sur eller har ont, går nog över!

Kvirre ska jag nog Longera i bara grimma, dels för att han ska vara avslappnad utan massa krimskrams som inspänningar osv, (vet själv att det absolut inte blir samma arbete som med men jag vill idag att han ska lyssna på min röst och kroppsspråk)samt röra lite lätt på sig!:D


Gos med Kvirre

Har precis kommit hem ifrån kvirre, idag cyklade jag dit med mjukiskläderna på!

Gosade med honom och borstade han fin, och plockade bort massa äckliga gula ägg från hans ben, ni vet flugägg som sätter sig? Usch och fy vad jag hatar dom!
Varje gång jag ska plocka bort dom så är han så söt, han stannar upp och står blickstilla, om han äter så slutar han tugga tills jag plockat klart, haha så söt!

Passade på att duscha hans man oh svans som förövrigt var extremt dammiga, lite hästschampo i så var det fixat!

Mycket mer händer inte denna dag, så hej så länge!:D

Bild: grisen idag!


Morgon ridning

För cirka 2 timmar sedan så red jag lektion med pepsi! Det var med skolan då vi har ridlektion tisdag morgon!

Idag tog jag det väldigt lugnt, fokuserade mer på min sits och att jag skulle vara lugn,sansad och mjuk. Han blev väldigt slajmig i början och inte mellan skänkel men jag lät han ta sin tid så att han hittade till takten och formen med lite utav min hjälp och det funkade, galoppen var helt gudomlig idag också!

Jag red han lite som jag brukar rida kvirre vilket var bra för då låter jag dom hitta till takten och alla de sakerna själva, men att jag som sagt hjälper till att komma dit, men så att man inte kräver för mycket till en början, han är ju trots allt ridskolehäst och rids av flera olika människor, klart han inte fattar vad jag menar om jag sätter press från början! Men jag kommer nog fortsätta såhär ett tag för det hjälpte mig att andas också och kände inte av min ansträngnings astma som jag tydligen har?

Haha men ja, lite uppdatering bara!


Oj förlåt

Har helt totalt glömt bort att skriva här :0

I fredags fick jag iallfall rida en häst jag aldrig ridit förut, Maestro!

Han är en stor kille på 173? Cm och tror han är född 1998 eller något!

Han var väldigt mysig att rida, men han är så stooooor, världens nacke och om jag får säga det själv så har han värre galopp än någon annan häst jag ridit, den är riktigt kantig alltså! Men han gick över mina förväntningar, trodde han skulle vara allt för stel men det var han inte, väldigt mysig att rida men lite för stor för mig, ingen nyhet att det är ganska svårt att hålla om en bamsing på 173 cm när man själv är 163!

Men jag tyckte mycket om honom, väldigt snäll men mycket karaktär, något jag gärna fortsätter på!

OBS! Bilden när en rider på honom är inte jag!


Kvirres historia

Tänkte dra igenom vem Kvirre är och hans historia genom livet. Det här är information som jag kommer ihåg som min farmor och andra i släkten har berättat för mig.

Vicken Kvicken som är hans fullständiga namn föddes 1992, han står i ägare hos min farmor eller faster, lite oklart. Min faster köpte honom som 3 åring (tror jag) och som travhäst, han var alltså inte inriden.

Hans första körning (bakom vagn) såg ut så att han la sig ner när dom spände fast honom, han fick ligga där i 2 min och sedan reste han sig upp och så vad det aldrig något problem igen. Han gick några lopp och var ganska bra, vann ögon gång osv. Men Anki (min faster) köpte honom då vid 3 år ålder för att ägaren inte hade tid och han var kanske inte någon stjärna på travet.

Vid 4 års ålder reds han in och från vad jag har hört så var det inga problem, han var en snäll häst som var trogen och lätt att lita på. Hon hopptrände honom och han var äckligt bra på att hoppa, tvekade aldrig och hoppade högt över höjderna.

Under åren där emellan så var det många som red honom, olika medryttare osv.

När jag och min kusin blev äldre så började vi att rida Kvirre och lilla ponnyn Tilsy som stod här då. Jag red Tilsy och hon red Kvirre, men lilla ponnyn Tilsy var väldigt bockig oh bråkig så hon kastade gärna av mig,jag hann bli rädd och vi bytte helt enkelt, hon red Tilsy och jag kvirre, vi var i 11-12 års åldern när vi började rida dessa två.

Tilsy blev sjuk i fång och stod i två år utan förbättringar, vi fick ta bort henne (runt 2007-2008, kommer ej ihåh)och eftersom att jag red Kvirre så valde min 0kusin att köpa En ny häst, Tony. Jag började att se Kvirre som min alldeles egna och jag kom hit regelbundet för att rida och ta hand om honom, i det spåret har det fortsatt.

Jag red alltså inte Kvirre till en början och han är INTE min på papper, men min i mitt hjärta. '

Vi red mest runt och flummade men de 2 senaste åren började jag att utvecklas och likaså han, vi började öva mer seriöst i dressyren och i hoppningen, vilken stjärna han är, han kan jag tacka mycket för i min ridning samt bandet mellan häst och ryttare. Vi har hoppat några pay n jump med felfria resultat samt deltagit i 1 dressyrtävling.

För 3 år sedan hände en olycka, jag var ute och red och hade inga tyglar så rotade fram några gamla i Boden, hittade ett par som inte gick att spänna ordentligt i bettet men jag gav mig ut ändå, galopperade ner för en liten "slutt" på en gräsbana, han blev stark och jag tog tag i han oh *boom* tyglarna gick ur bettet och där satt jag på en skenade häst utan tyglar i bettet, jag var så rädd så jag hoppade av i farten och såg min älskling skena iväg i full panik. Jag reste på mig och konstaterade att jag mådde bra, jag gjorde det och började gå/små springa efter honom, medans jag gjorde det så ringde jag mamma och berättade vad som hänt, helt plötsligt är jag *klick* i foten, men jag kände ingenting förens jag sprungit en bit till, min fot gick av, bröts med andra ord utan att jag känt något. Satte mig ner och fick hjälp hem, Kvirre mådde bra men var uppe i varv och svettig som satan, red inte på 6 veckor.

Efter händelsen blev jag lite rädd men fortsatte att rida, till slut fick jag tillbaka förtroendet mellan mig och hann och sedan dess är vi ETT tillsammans.

Kan även säga att Kvirre är aldrig sjuk, han har varit halt 3 gånger under 5 år, halt i 2-3 dagar, han har sån jävla kvalité som man önskar att alla hästar haft.

Men för att inte skriva ännu mer (skriver detta på mobilen) så avslutar jag här, nu vet ni lite bakgrunden vem han är och vad han gjort under åren samt jag.

Han är min stjärna föralltid.<3


Min fina

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3301149/images/2012/pic_504a059c9606ee0ddba6ac31.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3301149/images/2012/pic_504a059c9606ee0ddba6ac31.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3301149/images/2012/pic_504a059c9606ee0ddba6ac31.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3301149/images/2012/pic_504a059c9606ee0ddba6ac31.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3301149/images/2012/pic_504a059c9606ee0ddba6ac31.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3301149/images/2012/pic_504a059c9606ee0ddba6ac31.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3301149/images/2012/pic_504a059c9606ee0ddba6ac31.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3301149/images/2012/pic_504a059c9606ee0ddba6ac31.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3301149/images/2012/pic_504a0611ddf2b37b57000c05.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3301149/images/2012/pic_504a0611ddf2b37b57000c05.jpg" class="image">


Hos kvirre

Nu är jag i stallet hos Kvirre, tänkte kanske rida barbacka och chilla runt lite i kvarteren ^.^ sedan blir det direkt upp till veda för att rida dressyrlektion!


Lärorikt ridpass

Idag var det upp klockan 07:00 för att vara på Veda klockan halv 8! Det blev Pepsi idag på lektionen och nu skall jag berätta lite hur det gick, OBS, kan bli ganska långt inlägg.
 
De första 30 min: Vad höll jag på med? Jag började på helt fel nivå, istället för att vara lugn och låta han trava på så skulle jag börja fippla med att han skulle vara hög i formen, ha tryck i steget osv, och det gick ju åt skogen då han inte fattade ett piss av vad jag menade med det. Mina missar fick mig att stanna upp och skritta ett tag och sen fick jag fråga mig själv vad jag höll på med? Ni vet lilla rösten i huvudet som kan bli lite arg på en själv ibland, ja den fick ta ett jävla ryck i mig och sen fick jag lugna ner mig igen och testa om på nytt.
De sista 30 min: VILKET RYCK! Jag satte mig rakt över honom och lät han trava på, om han var för låg i formen spelade ingen roll för det kunde jag jobba upp när han travat igång ordentligt. De här 30 min red jag skänkelvikningar och 10 m volter i hörnen, det var bra för då var jag tvungen att koncentrera mig på det istället för just FORMEN, när han började lyfta upp sig själv lite mer så kunde jag även kräva mer och det slutde med att jag hade han mellan hand och skänkel och han var så mjuk, visst kunde fått upp han lite till men jag vågade helt ärligt inte förstöra det jag jobbat för under lektionen, en stadig,mjuk,framåt häst mellan hand och skänkel. Det räckte med att jag nuddade honom med spöet och la fram handen lite så fick jag lite mer tryck, då var jag nöjd!! I galoppen var han helt AMAZING. När man rider Pepsi så är han antingen sjukt stark , alltså ni anar inte, det är som att försöka få en stel gammal tant att göra volter, man har ingen chans, man flyger typ i sadeln när han kör upp huvudet då, och det gjorde han på förra lektionen när jag hade honom, MEN NU, han var som silké och det var så sköööönt, för jag kunde rida han med benen och inte med händerna. Han var så fin.
 
Det jag ville säga med detta var att denna lektionen var lärorik för min del då jag började på botten men faktiskt tog mig upp en bra bit, så istället för att bli frustrerad och arg så ta några minuter för dig själv och tänk ut ett annat ridsätt för antagligen så är det ditt som inte funkar. Måste även ge Pepsi lite kred som hade sådant tålamod, han är helt underbar.
 

SÅ SEG

Gudas skymning vad trött jag är, ändå så började jag 12:20 idag?  Iallfall så blire ingen ridning för min del idag, blir att ligga hemma och mysa i sängen (som jag gör nu) och kolla på film!

Imorgon kommer jag eventuellt rida 3 gånger, en på morgonen, kanske en efter skolan och ridlektion på kvällen, så mycket häst = roligare inlägg, HÖRS
 
En bild från 2010 då jag fick ganska mycket priser i ridskolecups finalen!
 

Sitter just nu

I skolan och har det väldigt roligt på en kommunikations lektion, faktiskt ganska intressant då min lärare är gaaanska galen!
Fick precis reda på att vi inte slutar 13:50 utan 16:00 :( ingen bra dag alltså! Menmen, blir alltså en seg dag för min del


Kvirre idag

Hejsan allesammans!

Idag gick jag i skolan tills klockan 13:50, åkte sedan hem och sov från klockan 3 till klockan 4... haha var så fruktansvärt trött!
Det roliga var att innan jag somnade så sa jag åt mig själv att vakna klockan 4 utan att sätta alarm eller något, och vad tror ni? Jag vaknade klockan 16:02, so much win!

Åkte då till Kvirre och valde att rida på ängen ett ganska kort pass bara för att känna lite på han efter gårdagen! Han var sååå fin, övningen hjälpte faktiskt som jag gjorde på honom, han var myyyycket mjukare i munnen och bar upp sig själv redan från första början.
Ängen är just nu ganska blöt på vissa ställen, men helt ärligt så tycker jag att det är bra, visst man kanske inte ska rida på ängen om man inte har full koll på sin häst för att förhindra halkningar osv men jag kör på och tycker faktiskt att det blöta hjälper till lite! Han får lite mera tryck i sig och hittar takten lättare när det är blött, dom får ju ta i lite mer, så ett litet tips om ni vill finna takten lättare! :D
 
Imorgon börjar jag klockan 12:20, förstår ni att jag kan vara uppe HUUUUR länge jag vill då?? Nästan som sommarlov igen, riktigt gött alltså!!
 
Nej nu ska jag ägna mig åt annat, VI HÖRS!
 

En liten bild på ängen från denna kväll!
 

En bild från ängen här om dagen, ser ljust ut!
Som ni ser så är den väääldigt stor, om man ska komma upp till stallet så rider man mot målen och in i skogen till höger, hehe, kan skatta mig lycklig för denna stora äng, har hjälpt mig på många sätt!

OBS!

Vet inte om alla kan se designen än men den kommer nog upp så småningom!
 
 
 

Ny Design

Åh Carro var så himlans gullig och gjorde en ny design till mig som jag förövrigt ÄLSKAR. Tycker att den är jätte härlig och allt sådant! :D
TACK SÅ MYCKET CARRO!

Gå gärna in och läs deras blogg Ponnyboken.blogg.se!
 
 

Ny

NY DESIGN SNART!! :D

Måste säga

att fy vad lat jag har blivit med att sätta på både mig och Kvirre "snygga grejer. Haha rider för det mesta runt i gympadojor och slaffsiga t-shirtar (dock jackor nu när det börjat bli lite kyligare). Men kollade igenom lite bilder och såg att jag är lat, helt enkelt lat, haha ska visa vad jag menar.
 
Innan latheten började:







När latheten satt igång:


Jamen typ lite så, men visst gör man alltid hästen lite finare för fotografering i början? Iallfall jag, som ni ser på de två senaste bilderna rider jag i annat än ridstövlar, vilket jag har blivit väldigt bekväm i, as skönt!
Sista bilden är ändå helt OK outfit om man jämför med det jag brukar ha när ingen ser, haha det är bedrövligt! xD
 
 
 
 
 
 
 
 

Övning

Kom hem ifrån Kvirre för en liten stund sedan och idag gav jag mig bort till foderby och red på deras volt.
Han har ju känts lite stel i höger sedan att jag bytte bett så jag testade lite nya övningar idag för att få han så följsam som möjligt, tänkte dela med mig då jag tyckte att det var en bra övning!

Vid varje lång sida så stod det två hinder (man behöver dock inte hinder på denna övning om man håller koll på linjerna man rider) och med hjälp av dessa två hinder så red jag en 8 volt, avståndet var inte så stort alltså blev det korta linjer vilket = BRA!
De kortalinjerna hjälpte mig att vara mer nogrann på yttersidan så att jag verkligen fick runt honom, sen så "tvingdes"(gud så hårt det låt men hittade inget bättre ord) han få under sig bakbenen vilket ledde till att han började jobba sig mer uppåt i formen och ryggen.
Sen kan jag även säga att, VAR INTE RÄDD FÖR ATT TA I LITE. När man suttit i några dagar utan resultat så får man banne mig börja ta i lite, och med det menar jag inte att "höja handen och bli stum och hård" utan jag menar var stark i din sits, kolla vart ditt mål är och tryck till tills du känner att hästen börjar ge efter, mesa inte och sitt och tryck lite itaget (beror iof på vilken häst du har) utan våga bli lite stark i din sits och få runt hästen för skänkeln på 8 volten,
det hjälpte iallfall mig! :D
Denna övning gjorde jag bara i trav.
 
I galoppen då, Kvirre är inte en sådan som har en bra galopp av sig självt, han har en kantig (skulle nog iallfall säga väldigt bra galopp för sina förutsättningar då han är trav häst, bara att inse att de har inte den luftiga stora och runda galoppen) men stadig galopp, han har inga problem att gå i form i den osv men det blir lätt att han tappar den och blir lite, kantig.
Så jag började med att bara låta han galoppera, han var stark i höger men jag  jobade mycket på fyrkanten, la 10 m volter och försökte jobba igenom honom, om jag kände att jag var påväg att bli för stark så ställde jag bara över honom i vänster för att få tillbaka yttersidan som jag tappat, så här satt jag ett bra tag och till slut så blev han VÄÄÄÄLDIGT fin, visst blev det lite att kämpa för men det är ju bara kul.

I dessa övningar så gäller det att vara bestämd, ha ett mål och inte bli frustrerad om det inte släppet på en gång, om dom blir lite starka i tex höger så ställ över dom till vänster och lätta lite och ställ tillbaka till höger sedan igen, det är ju ingen brådska :D

Tänkte bara dela med mig av detta då jag tyckte att det funkade bra, kom ihåg, VAR BESTÄMD!
 
 
 
 
 
 
 
 

Vädret.<3<3

men hörrni, vädret ute idag alltså, HELT UNDERBART! Sol och värme, 21+, blir inte mycket bättre nu såhär i början på September!

Hade ju en väldigt trevlig dag i skolan idag, gick från 10 till 13:50, hur skönt som helst kan jag tala om! Efter skolan gick jag till centrum (som förövrigt ligger 1 min ifrån skolan) och köpte med mig hela 6 st munkar, så äckligt gott, det kan vi kalla, PURE LOVE.
Ingen ridning idag, som ni vet så rider en annan kvirre på måndagar vilket sög då det fina vädret, wiho blir man inte lycklig av det?

Jajajajajaj, nu bara svammlar jag och babblar så HEEJ DÅÅÅ
 
 

Det här stället saknar man ju lite också!

Kvirrelutt<3

Kom till Kvirre idag vid halv 4, gosade med honom, tog bort alla de äckliga flugäggen från hans ben som jag förövrigt tycker är JÄTTE JOBBIGA, dom är så små och så ska man få tag på typ 50 st? -.- Tror iallfall jag fick bort de flesta...
Red på ängen idag, den var så förbannat blöt så kunde bara rida längs kanten, men det funka bra det med! Ibland kan jag känna att det är nyttigt att rida i stoooora vattenpölar för då får dom oftast lite mer tryck i sig!
Juste sa ju att tävlingen var om 2 veckor och att det var därför jag började få ångest, men det stämde ju inte då min mamma ringde och sa att den är om 6 veckor, då släppte pressen lite och jag är på banan igen!

Sitter just nu och kollar på awkward och äter gotteligottgott, popcorn, dipp och lite nyttiga grönsaker... och det äter jag inte bara för att "jag vill välja det nyttiga alternativet", vi hade enkelt inga chips hemma-.- men grönsöker är ju gott med dipp!!
Foto
Lilla grisen idag!
 

Om man ska vara sån

Den 14 Oktober är det dressyrtävling på Veda, jag som gått runt och trott att det var den 25 Oktober. I och med att jag nu har insett att det är helgen efter den här som kommer så börjar jag bli lite nervös, då jag varken känt att jag ridit Pepsi på länge, och nu när jag gjorde det förra tisdagen så gick det väl inte jätte bra kanske, och jag kan inte programmet. Visst det går att lära in osv (SÅKLART) men jag är inte så taggad längre, dels för att jag aldrig tävlat mot andra riktiga Privatekipage och ja, det gör mig lite nervös då jag känner att jag inte har koll på hur jag ska rida Pepsi inne på banan.
MEN jag har några gånger kvar att fixa till saker och ting. Får tänka som jag alltid gör, att bara ha kul, det blir så mycket enklare då, KOM IGEN NU HJÄRNAN, tänk HA KUL.
 

Det här är kul, kanske ska jag ha SÅÅÅ kul inne på banan

v.36

Mitt schema vecka 36, TO DIE FOR.
 
Måndag: Börjar klockan 10 med svenska och slutar klockan 13:50 med svenska.
Tisdag: Börjar 07:30 slutar 9:30, ridning på veda, FUCK YEA!
Onsdag: Börjar 8:20 med franska och slutar 13:50
Torsdag: Börjar 12:20 slutar 16.05
Fredag: Börjar 8:30 på veda, teori, slutar klockan 11:00
 
Frågan är ju om man kan få ett mer chill schema än detta? OTROLIGT NÖJD, och ser faktiskt fram emot denna vecka!
 

OJOJ

Ja bloggen ja, den kan ju vara bra att uppdatera på...
 
Gårdagen såg ut så att jag gick upp halv 7 för att åka med min kompis som tävlade, på islandshästar. Vi åkte ut till kårsta, som ligger mitt ute på landet (fortfarande i vallentuna där jag bor, men ändå åt helvete då vallentuna är väldigt stort).Iallfall när vi åkte där på vägen så höll vi på att köra över 5 st blaffiga nordsvenskar, som tur var så var det ganska gott marginal. När vi knackade på han som hade gården så tog det ett litet tag men när han väl öppnade så sa han "men gud förlåt att det tog så lång tid men var lite dålig i magen så satt och klämde på toan ett bra tag", hahah det gjorde min morgon iallfall!
 
Vi kom till tävlingen klockan halv 9 vilket SÖG för nattis skulle inte starta förrens klockan halv två, så vi gick sitta och vänta i 5 timmar -.- Det jag kan säga är att islandshästtävlingar är mycket mer chill, dom får bygga upp en liten hage som dom kan ställa sina hästar i om dom vill, man går liksom runt med sina hästar vart man vill, rider upp i baken på en annan utan att få reaktion, dom har ett helt sjukt lugnt temprament, kanske inte alla i heeeela världen men 99% av dom som var på tävlingen hade helt underbart lugna islänningar, så coolt att se!
 
Det flummiga var ju då att min kompis som skulle tävla hade den där 1% hästen som var rädd för.... VATTEN. -.- Det var ju rätt skoj då hela banan bestod av vatten/vattenpölar! Så när det var hennes tur så gick det hyfsat bra, han gick runt banan men såklart tvärstannade han på ENA långsidan när det var PASSGÅNG! När dom lägger pass så är det ifrån galopp, och sen lägger man över dom i pass som typ motsvarar ökad trav hos "vanliga hästar", och hon gick en sååå jääävla bra början på den men så TVÄRSTANNAR han, alltså verkligen ba, baam nu tänker jag inte gå längre, och i och med detta så slog han av sig skon också -.- Så det gick väl inte jätte bra men det var deras första tävling tillsammans!

Men jag vet inte om jag tyckte det var så kul, så lång väntan och spöregn var det, god MAT hade de iallfall, TUMMEN UPP!
 
Nattis och Kolfaxi!

RSS 2.0