-

Var hos Kvirre för en halvtimme sedan och bara pysslade och borstade, gjorde även lite komunikations övningar med honom och han börjar faktiskt lyssan bättre nu och förstå vad jag menar :D
Imorgon hoppas jag på fint väder så att jag kan ta en härlig tur på honom, sedan blir det ju även ridning på Veda också, ser fram emot det, hoppas på lilla Twisten!


Bara en bild jag tog idag på mig själv, haha ibland måste man få leka lite!

Planen=tummen ner

Planen idag var att dra till kvirre och rida en härlig runda men eftersom att vädret är så skitZofrent så känna det inte som någon ide, drar nog dit ikväll och borstar på honom så fort jag har ätit och är klar med engelskan!
Så skönt att veta att det snart är loooov igen, can't wait! ^.^


Ridning med Karin!

Idag ska Karin följa med till stallet och rida, hon sa faktiskt att hon VILLE rida och var JÄTTE sugen på att göra det, och inte säger jag nej, bara roligt att ha med sällskap till stallet!:D
Ska nog fota lite också för är förbannat roligt att ha bilder! :D


Färga topparna rosa?

Är så sugen på att färga mina hårtoppar rosa eller blåa, är lite halvtrött på att det bara hänger där, skulle vara kul med liten förändring! Smakprov på hur det ser ut, har använt vanlig sprayfärg på bilden :D


låtar

En låt som jag diggar håårt nu är Justin Biebers "Boyfriend". Hade inte höga förväntingar på den då namnet låter jäkligt cheesy men shit föll för den på en gång! :D
Sen har vi den underbara Edward Maya som gjort låten "Stereo Love", han har nu kommit med en ny låt som heter "Back Home",en riktig sommardänga kommer den bli, LOVE IT!


Irriterad

Det är rätt sjukt hur mycket man kan störa sig på en människa faktiskt, inte för att den är en hemskt person osv utan bara för att man helt enkelt inte klarar av dens beetende.
Det kommer till en punkt när man helt ärligt inte orkar bry sig längre, vilket jag heller inte har gjort speciellt mycket men om personen som man är oense med inte ens har mage till att försöka reda ut saker och ting utan bara tror att det ska "flyga i väg med tiden" så är det fel, englit mig är det så fel det kan bli, men det är bara min åsikt, vet att många känner detsamma, men nej förfan, inte behöver jag någon som jag har fått att må så dåligt,komsikt faktiskt ;)

Jag gör mina val här i livet och andra gör sina, hoppas bara ett denna människa en dag ska inse att problem kommer ALDRIG att upphöra och de kommer INTE att försvinna bara för att man är konflikträdd och gör sig själv till ett offer.
Herre min jesus vad drygt det är men ändå så mår jag så jävla bra, konstig kombination men det här är väl känslan när man är fullt medveten om att man inte gjort något fel så det finns egentligen bara ett skratt i det hela, jag kommer alltid att stå för min handlingar och om DU inte kan det, då får du klara dig själv från och med nu :)
KRRRRAAAAMIIIIIS


Lite så här känner jag just nu, hahaha


Fredagen

Orkade aldrig skriva inlägget om ridningen på Twist i fredags för har inte använt datan och orkade inte skriva på mobilen, blir så förbaskat långtråkigt...

Men iallfall så var hon den normala Twist som jag älskar, lugn och sammarbetsvillig!
Allt gick susen och vi red för Malin Isaksson vilket var väldigt roligt så att jag kan hämta lite olika tips ifrån ridlärare. Måste även säga att hon var sjukt fin i galoppen också, hej och hopp vad hon hittade takten och började arbeta neråt i formen väldigt fint, även i höger gjorde hon det vilket var ett mirakel i stort sätt!

Jag tror att detta kan bero på att jag inte krävde så oerhört mycket av henne på en gång utan jobbade fram henne i en låg form och arbetade henne sedan bara något uppåt,det var verkligen super!
Fick även beröm för att jag hade så mjuka och fina händer när jag red henne vilket för mig är det viktigaste, hon sa även att hon såg väldigt trevlig ut och att jag red väldigt trevligt vilket är skönt att höra sesådär ibland :D

Jag är stört nöjd och vet på ett ungefär vad som jag ska jobba på framöver, TUMMEN UPP!

image description

Ser även fram emot att börja rida på utebanan så att man kan ta lite fräcka bilder, de ända jag har är de här tråkiga ifrån ridhuset...

Springaren!!!

Shit måste bara meddela att jag har en Springare till häst, idag testade hag hans travkapacitet och jävlar vad han kan köra i trav, bara upp med huvudet och tuta på honom och han börjar jobba som ett långok!
Det här måste jag gör fler gånger säger jag bara!
Kan tyvärr inte ladda upp bilder :((


Just nu

Ute på en tur med kvirre! Ska nog rida lite på ängen nu när den är så fin!:D
Skriver lite senare om hur passet på twist gick igår'


The good life


Skön dag!

Slutade runt en klockan 12 idag så drog direkt med Jocko till stallet och vi bestämde att dra av dom täckena ett tag innan vi tog in dom sp hann vi plugga lite samtidigt också :)

Har legat runt en 13+ idag och allt jag kan säga är att shit vad varmt det var att rida och eftersom att jag har mina ridklädde uppe på Vega så red jag i ett par mjukisbyxor, en t-shirt och Vedajackan men den åkte av efter ridpasset då hela jag var lökig! Är faktiskt på väg hem just nu ifrån stallet och allt jag kan säga är att kvirre betedde sig toppen, han är så finkänslig så gjorde många skritt-galopp fattningar och han gjorde klockrena varenda gång!
Hade även hopp/allround sadeln vilket jag tycker är svår att rida i normalt vis men som sagt han var så stadig och fin s hade inga problem med att hålla balansen!
Mår förresten på topp, har nog aldrig mått så bra faktiskt, solen skiner, sommaren är påväg, jag har världens bästa häst och vänner, kan inte begära så mycket mera :)


Ridningen igår på veda

Igår red jag på twist på Veda, det var roligt! Haha nej men känner att det börjat bli lite uttjatat att alltid skriva om samma hästar hela tiden men hon var iallfall lugn och fin till en början men sen när ma arbetar henne i höger så blir on helt fucked up och börjar galoppera och ta emot och grejer, faktiskt ganska jobbigt då hon är stressad resten ut av lektionen.
Hon var fin i vänster galopp och till slut blev hon väldigt lugn i avtravningen, skönt att lägga ner henne lite extra och känna att hon kan bli lugn igen!

Men som sagt så är hon ju unghäst och dom har ju oftast perioder där dom blir lite annorlunda så allt jag kan göra är egentligen att vänta in henne och hålla mig lugn :) ska bli roligt att se vad som kan bli av henne!


VEDA

Fick Twist idag vilket inte var så förvånande men det gör inte mig så mycket då jag tycker det är roligt att rida henne :)
Red fram i en låg form så att hon kunde ta stöd där nere innan jag började flytta undan henne, blir lätt att jag tappar henne helt då och hela lektionen blir piss!
Hon var jätte fin och sammarbetsvillig tills halva lektionen hade gått då vi skulle börja flytta undan dom på en båge, hon var fin i början av övningen sen blev hon bara stötig och sa emot väldigt tydligt genom att kasta upp huvudet och börja små hoppa lite på stället, men det gäller att ha tålamod och bara släppa fram handen och driva på försiktigt!

I högergalopp som skulle fattas i hörnet vid k och hela långsidan gick sådär måste jag säga, hon kastade upp huvudet och började små hoppa igen, men jag fokuserade bara på att hon skulle framåt vilket funkade bra till slut bara det att hon släpper aldrig i handen i höger!
I vänstergalopp var hon tusen gånger bättre, hon sökte sig neråt väldigt fint, blir ju dock inte en rund och bärig form utan lite mera att hon hänger sig i vänstertygel vilket jag tycker är bra för annars småhoppar hon och kastar sig upp med huvudet. Men det gick iallfall helt okej och jag är jätte nöjd med att hon fattar så pass bra galopp nu förtiden, något posetivt med det hela!:)
Hon var jätte fin i nerläggningen när jag travade av henne så det var riktigt skönt att känna att hon kunde slappna av till slut!
Det är alltså bara att kämpa på och se när det hela börjar släppa lite, blir spännande att se ;)


FLER HÄSTBILDER!






Ända galoppbilden, det är såhär han ser ut på dom, finns ett annat osmikrande sätt också, så väljer hellre när han ser ut såhär ;)

Härlig hästdag!

Det började med att jag,mamma och Killander åkte till hööks för att införskaffa oss lite saker. Jag köpte mig ett par rödalindor som jag har trånat efter i säkert två år, det är bara det att jag aldrig riktigt hittat ett par som verkligen är röda, men idag gjorde jag det så är super lycklig :D
Det var sjukt fint väder men såg att det började komma hemska moln in så innan jag hann rida så var molnen inne över Vallentuna så bliderna blev inte lika bra som förra gången men dom var helt okej iallfall!

Han kändes inte lika fin idag som i Tisdags, men han var ändå bättre än vanligt, han hade mera tryck bakifrån men det resulterade i att han inte sög tag i bettet så mycket och öppnade käften väldigt mycket och tuggade!
Men vissa stunder kändes han faktiskt jätte fin och galoppen var kanon idag, han jobbade faktiskt riktigt bra i den, bakbenen var med mera än vanligt så det var super att någonting kändes bättre iallfall :D
Väljer oftast att fokusera mera på de bra grejerna än de dåliga då jag bara blir jäkligt frustrerad om man inte tänker posetivt!

Sedan bar det av till veda, Killander red lilla guldponnyn Brownie och planen var den att jag skulle fota men blir ju aldrig riktigt bra bilder i ridhus så det var en liten besvikelse!
Han såg jätte fin ut när Killander red fram och sen fick även jag faktiskt hoppa upp, har inte ridit honom på jätte länge men det kändes skönt för han är ju en fin ponny, lite ringrostigt men han har ju helt underbar galopp ;)
Killander fortsatte och rida, jag hjälpte även till lite med vad som kanske behövde jobbas lite mera på och det avslutades med ett väldigt fint ekipage :D
En super mysig dag som man vill ha mer av ;)















Kanske lägger upp lite galoppbilder på Kvirre sen, ska bara fixa några!
Visst är han snygg i rött förresten!!!!

LEDIG IDAG

Är faktiskt ledig idag så har hela dagen framför mig :D Vaknade förvånansvärt halv tio och bestämde mig för att gå upp då, orkar inte sova bort hela dagen, har redan varit uppe i någon timme och det känns as bra!:)
Ska absolut åka till Kvire idag, så vackert väder!
Skulle vilja få med mig någon som kan fota lite najsiga bilder, man vill ju passa på när vädret är på topp! :D
Får se hur det blir med bilderna ;)


VACKER.


Redigerar

Sitter fortfarande inne och redigerar lite bilder så att det blir bättre ljus! Synd att kameran tar så jävla bra bilder som blir helt färglösa när man sedan laddar upp dom på datan -.- Men Killander gav mig ett tips iallfall, och det var hemsidan picnik.com, jäkligt bra blir dom!
Blir ingen ridning idag, har utvecklingssamtal klockan 5 så idag får han vila upp sig lite :D



<3


Nu kommer bilderna!:D

Kvirre var så sjukt jävla fin idag, alltså verkligen underbar!
Han hade tryck och gick på så jäkla bra framåt, var lugn och sammarbetsvillig och bara allmänt världens finaste!
Red ett tag och tog massa bilder, lät Killander hoppa upp och rida också bara för att få känna hur riktigt jävla fin han är, så är underbart lycklig :D























Fick även två riktigt fina bilder på Kvirre och Killander!




Hehe sitter nu i soffan med killander!

Vi kom hem ifrån kvirre för ett tag sedan, allt jag kan säga är att det är riktigt snaskiga bilder som kommer laddas upp någon gång under kvällen ;)


haha sitter och ritar







Hahah inte super fint men har ju lite dö tid att ta igen ;)

Inväntning av Killander

Efter ridningen åkte jag och Killander och tankade på macken i vallentuna centrum, köpte sibylla mat(TACK KILLANDER) och nu är hon hos sin "medryttarponny" om man ska säga så.
Inväntar henne så att vi kan åka till Kvirre, hon ville följa med och fota idag faktiskt så det är ju perfekt nu när man har hela eftermiddagen framför sig, vet dock inte när hon är klar men tänkte börja med ett arbete som Magnus delade ut till oss idag!
Det ska handla om vad vi kan förbättra inom det programmet vi rider (L:B1). Vi skulle ta de hästarna vi red idag och försöka fokusera på de bristerna dom/vi har och skriva en uppsatts om hur man skulle kunna lösa de problemen så att man utvecklas!
Jag red ju Twist så det är perfekt för mig eftersom att det är henne jag vill tävla i framtiden lite mera, vet på ett ungefär vad vi måste jobba på så hoppas att uppsattsen går hyfsat fort att skriva ;)


Haha random bild på mig och einstein när jag vara i London sommaren 2011 ;)


Dagen på Veda!

 Som sagt så hoppade vi idag! Jag fick Twist vilket jag blev vädligt glad över. Första gången jag hade hoppläder på henne, det var spännande ^.^
Jag får bättre stöd när jag har korta hoppläder men då failar jag med händerna istället, dom går lite mer fram och tillbaka vilket jag absolut inte gillar själv, så koncenterade mig på det i framridningen!
Hon var helt okej i början, hann inte rida fram så mycket men jävlar vad hon travade fint över bommarna, hon lyfte väldigt fint på benen och det blev luftigt och bra, en bra start innan hoppningen helt enkelt :)

Vi började hoppa fram på ett litet kryss och jag kände redan då att jag måste få fram henne lite mera så att hon sög tag i hindret så att det inte blev så att jag hamnade i bakåt vikt!
Hon hoppade faktiskt väldigt fint hela lektionen :)
Vi hade två kombinationer på båda långsidorna, sen ett halvt igenom hinder uppe vid H, ett halvt igenom hinder vid K, och ett hinder bredvid K hindret, mycket bra övningar då vi fokuserade på att svänga dom!
Ibland blev hon lite sådär "vilket hinder ska jag hoppa?" men det var bara att korrigera (stavning?) så hoppade hon allt jätte fint!
Känner faktiskt nu såhär efteråt att jag vill börja hoppa igen, fast på Twist dåra för hon var sjukt mysigt, är super nöjd!

Efter att jag hoppat två rundor så jobbade jag med att ställa igenom henne i sidorna vilket inte är det lättaste då hon blir väldigt låst i höger i båda varven, men efter ett tag så började hon lätta jätte fint och hon fick ett mycket flytigare steg :)

Innan har jag ridit henne i en lägre form där hon är stadig men inte helt igenom riden i sidorna, så nu blir det mer fokus på att rida igenom henne även fast hon tycker att det är jobbigt och blir pissde off emellanåt, men det är bara att kämpa på så blir det nog bättre snart!

Magnus sa igår att han tycker att hon blivit mycket biffigare i sin byggnad och även Malin sa det idag (mina ridlärare) så det är absolut på rätt väg, hon är fin hon! :D


Har ingen bild från idag så tar en bild som blev tagen för några veckor sedan när jag red dressyr :)



Hoppa imorgon

Yey är super lycklig för fick reda på för en liten stund sen att vi ska hoppa imorgon! Rider imorgon för vi har heldag på veda pga temaveckan, riktigt soft faktiskt :D
Tror nog att det blir att hoppa Twist, blir min första gång då? Rätt konstigt faktiskt i och med att jag ridit henne så många gånger, men jag ser isf fram emot det, ska bli spännande :))
Uppföljning kommer(säger man ens så? :S),heh


Fina tjejen

Skriver bara av mig lite

Det finns dagar som är bra och vissa som är sämre. Jag har valt att ta vara på de bra dagarna då jag har haft alldeles för många dåliga.
Jag är trött på dåliga dagar, jag behöver inte dom, jag kan inte tänka negativt längre om någonting, jag kan tänka posetivt och det tänker jag fortsätta att göra, tänker inte sätta mig själv i någon onödig skit där jag mår dåligt, bättre att njuta av det livet man fått och verkligen leva det till det yttersta.
Vad jag menar till det yttersta är inte att man ska resa utomlands varje dag och upptäcka nya platser, jag menar att man ska fokucera på att göra sånt man mår bra över, även fast det kan vara små saker som att gå till gymmet, äta kladdkaka (skämt åsido?) eller som i mitt fall, vara med hästarna.
Jag mår bra då, det är min trygghet och där jag mår som bäst så även om jag faller in i en svacka så tar jag mig upp ur den fort igen, från och med nu.
Känns så underbart att må bra konstant, alla borde testa det någon gång!


Just smile

Det gick ju inte så bra...

Ridningen idag gick inte så bra, eller snarare INTE bra alls...
Hade Twist och krävde för mycket av henne till en början och då funkar det verkligen inte, jag blev hård i handen och hon blev hård i munnen vilket resulterade i att hela lektionen gick piss!
Hon var så stel i höger, alltså jag skojar inte, försökte ställa igenom men hon bara kastade upp huvudet och vägrade gå framåt så det slutade med att jag skrittade på långa tyglar ett tag av lektionen!
Aja det ända bra med det är att jag vet hur jag INTE ska rida henne nu xD

Update

Var i stallet runt kvart i fyra idag.
Jag och Jocko red tillsammans till foderby på volten! Jag körde mest bara rida igenom honom lite i sidorna och koncentrerade mig mera på att ha en stadigare sits (då jag fortfarande inte vågar korta min stygbyglar så satsar jag hellre på att förbättra den i det läget som den är i).
Han var verkligen super fin idag och satsade väldigt mycket på att få fram honom så att han inte blir så kort i steget, det resulterade i att jag hade honom i en liiiiite lägre form men ändå stadig och igenomställd!
I galoppen stod jag upp i stygbyglarna för det mesta på rätt långa tyglar, satsade även på att sätta mig ner ibland på långa tyglar och rida ihop han i en liten kortare galopp (på långa tyglar).

Är verkligen super nöjd med honom och idag fick jag bevis på att han faktiskt lyssnar oavsätt om jag har långa eller korta tyglar, känns super skönt faktiskt :D


Här kan man ändå se (även fast händerna inte är så stadiga) att han är mjuk i munnen! Han är faktiskt väldigt trevlig i sin mun, blir nästan aldrig stretig eller hård!

Kvirre, vet dock inte vad jag ska hitta på!

Tänkte åka till Kvirre runt en klockan 4, men vet inte riktigt vad jag vill rida för något..
Red ut igår så blir antagligen inte det idag iallfall, kanske blir ett litet dressyrpass eller något, (inte så krävande isåfall bara rida igenom lite).
Har även kollat lite på ängen och det börjar smälta på vissa ställen men är isigt och blött på andra, men det kanske är värt ett försök?
Skulle helst vilja trava några varv runt hela ängen och sen galoppera några varv så att han får sträcka ut bara, men som sagt det går itne riktigt än.
Underbart på sommaren när man har ängen, den är verkligen guldvärd, perfekt att rida på och perfekt stor(väldigt stor alltså).
Hhehe men sommaren är snart här, bara att vänta in den :D


älskar förövrigt det här röda schabraket på Kvirre, han är verkligen snygg i rött!

-


Ute och rider 😊

Är just nu ute och rider en mysig barbacka ritt:) vädret har hunnit bli jätte fint så vi är nöjda och glada, älskar mysturer:D

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3301149/images/2012/pic_193246138.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3301149/images/2012/pic_193246138.jpg" class="image">


Dagen

Runt en klockan 2 tänkte jag åka till Kvirreponken och rida lite, ska faktiskt ta en barbacka tur och rida ut, så mysigt, det är inte speciellt fint väder men det kvittar, MÅSTE KOMMA UT!
Sedan var ju tanken att jag skulle kolla på melodifestivalen men en kompis fyller 18 år, GRATTIS KAKAN!<3 så måste fixa en present och sedan åka hem till henne som bor i österskär (åkersberga)!
Blir nog en trevlig kväll faktiskt så taggar till riktigt rejält :D Det är väl typ så min dag ser ut idag och det ska bli jäkligt rolit, jiho :D


Footlose

Fan vill sova NU, men ser att footlose går på tv klockan 02:25 , måste se den så jäkla bra film Asså! Blir nog sova länge imorgon, men det gör fan inget, tycker att jag förtjänar det ^.^


Älskar fan Messi

Jag älskar fan lionel Messi, helt sjukt faktiskt.
För er som inte vet så är han en fotbolls spelare som spelar i Barcelona.
Han gjorde 5 mål i förrigår och han bevisar bara än en gång varför han är världens bästa spelare.
Heter ju även Felicia Messi Götze på Facebook, sånt jävla fan är jag! XD

Spelade fotboll väldigt mycket när ja var yngre men slutade för att jag ville satsa mer på ridningen men kärlek för fotboll kommer alltid att finnas kvar, hade lätt velat fortsätta såhär i efterhand men man gör sina val och ibland ångrar man det, men ridningen betyder liiiiiite mer s är nöjd ändå ;)


Babygirl twist

Fick twist idag, det var jätte roligt faktiskt! Trodde att jag inte skulle kunna rida för har så jävla mycket träningsvärk, seriöst Asså, har inte kunnat röra mig på hela dagen typ.
Det hemska är att HELA kroppen gör ont, benen viker sig, fötterna gör ont och är bara allmänt jobbigt, hoppas den gått över lite imorgon.

Idag gick det jätte bra, hon var lugn och fin :) fin i galoppen, lite stötig ibland men det är bara att trycka på lite extra så att hon galopperar på lite extra ^.^
Vi övade även lite galopp ombyten, hon gjorde det jätte bra faktiskt, visst det är inte speciellt vackert och harmoniskt men så länge hon byter så är jag nöjd med henne :D

Känner även att jag måste börja rida lite mer, rider ibland alldeles för mesigt på henne för att jag tar alldeles för mycket hänsyn till att hon är ung men samtidigt vet jag att hon kan mycket mer än vad jag tror, ska börja kämpa lite mera, roligt ^.^


Förändring

Vågar jag på mig en förändring må tro?
hahahah garvar lite åt mig själv just nu faktiskt, har iallfall kollat igenom videon på när jag tävlar Kvirre och jag tror tammefan att jag måste ta modet till mig att korta mina läder ett hål.
Känns så jävla skrämmande av någon anledning xD Hahaha fan vad töntig jag är nu, men ska fan testa det för att se om min skänkel blir stadigare då!
hahaha


Vill inte bli 18

Som rubiken lyder så vill jag inte bli 18.
Jag vill inte bli 18 för jag älskar att rida ponny och självklart kommer jag fortfarande kunna rida ponny om jag inte lägger på mig 50 kilo till, och tävla i ridskolecupen kommer jag nog fortfarande få göra på ponny, men grejen är den att jag vill komma längre.

Jag hade en dröm om att få tävla en egen ponny, en alldeles egen ponny på hög dressyr nivå, men har tänkt hela tiden att den tiden kommer snart, men nu vet jag att det aldrig kommer att bli så...
Jag kommer aldrig köpa en ponny, om jag köper en så är det ju bara för skojs skull men jag kommer inte kunna tävla den för jag fyller 18 om lite mindre en ett år, 14 Januari 2013. Känns sjukt faktiskt, hade så gärna velat tävla ponny, sen tror jag iof att man får tävla ponny t.o.m det år man fyllt 18, alltså man får tävla när man är 18? Inte riktigt säker men känns inte som någon ide.

På något sätt känns det som om att jag gått miste om så mycket, jag kommer inprincip snart var 18 år och vuxen. Känns konstigt faktiskt, känns som om att jag dragit ut på så mycket jag skulle vilja göra innan jag blir 18, men det är som sagt ingen ide. Så detta år kommer jag nog bara njuta av ponny tiderna för dagen kommer komma då jag flyttar upp till stor häst och lämnar de bakom mig, en ganska skrämmande tanke.

Jag har ju Kvirre som är en storhäst, men han är jag ju van vid, och han är världens snällaste, känns faktiskt skrämmande att rida stora hästar tycker jag, blir typ rädd på ett sätt som jag inte vill bli.
Visst om hästen är säker i sig själv, men jag tror aldrig att jag kommer våga hoppa upp på en galen unghäst eller liknande.

På ponnyerna känner jag mig trygg och säker, en skön känsla liksom, ändå känner jag på samma gång att jag är klar, känns som om att jag inte kommer att utvecklas mera om jag stannar på ponny.
Jag vill satsa, men satsa kommer jag göra när jag har fått reda på exakt vad jag kommer vilja göra, exakt vart jag vill komma med ridningen, jag vill bli någonting, alla vill bli någonting, men jag kan bara tala för mig själv och jag är redo att kämpa när tiden är inne.

Hatar egentligen att skriva ut såna här känslor helt öppet, men det kan vara bra att skriva lite personligt ibland så att folk förstår alla sidor av en, lätt att bli missuppfattad så att säga.

Jag får iaf se vart tiden tar mig, ska bli ett spännande äventyr och jag är så jävla redo för det.


Saknar


Jag saknar faktiskt denna lilla skrutt. Han är så underbar att rida (även fast min blir trött som fan), men det känns som om att jag vill upp på honom igen och bara kunna rida som vanligt och njuta.
Det är inte så att jag inte gillar att rida Twist, jag älskar det men som jag tidigare nämnt så måste man vara försiktig när man rider henne, blir liksom inte någon power, men när jag rider ludde så känns det som det är  mycket Power.
Kommer ihåg första gången jag testade ökad trav på honom, jävlar vad han kunde, blev så sjukt lycklig och det är det jag strävar efter när jag rider, resultat blandat med lycka, finns inget bättre.

Hästmänniskor -.-

Vissa hästmänniskor är så irriterande. Speciellt alla dessa hästbloggar som skriver på ett sätt som om att dom är "bäst" på det dom gör.
Jag själv gillar att analysera över Vissa saker och skriver ner dom men jag gör det nästan aldrig på ett "jag är bäst" beteende sätt så att det låter som om att man kan allt som har med hästar att göra eller ridningen.
Man blir kanske liiiiite irriterad på hästfolk ibland, som när jag var och tävlade på veda i söndags. Det var 6 ekipage som tävlade varav 3 stycken var där i tid ( ja och Jocko, rebecca), vi var de som fick bygga fram banan och allt sånt som ALLA ska hjälpa till med, Nää då kommer de andra tävlade mycket senare men sen var det även en som står ch kollar på när vi byggerbanan? COME ON, du ser att vi står där och bygger men ändå kommer du inte ut och hjälper till, *facepalm* på den.

Sen har vi även några som konstant skriver om hur mycket hästar dom rider och om hur bra dom är, lägg ner, om du nu är så bra så ska du fan ha så mycket vett att du kan lägga fram det på ett schysst sätt, du blir mer uppskattad då kan jag lova.

Sen finns det en del andra saker men det känns inte helt rätt om att skriva om då det gäller någon/några jag känner, men det känns inte nödvändigt.

Jag är en ganska tolerant och förstående person men även jag kan bli irriterad ibland, och då visar jag det men har lärt mig på senaste att det inte är lönsamt att ta upp allt man tycker är fel för då blir det en jävla massa.

Skönt att skriva av Sig iaf och skönt med ett seriös inlägg, är ju annars lisse rakt igenom, alltså inte speciellt seriös, men ibland så uttrycker även jag mina tankar och då jävlar blir det fullt ut :D

Så för att avsluta detta inlägg, om du redan vet att du är en bra ryttare så behöver du inte skriva som om att du är THE BIG THING, du behöver absolut inte skryta om hur mycket uppmärksamhet du får, för folk vet det redan. Till sist var ödmjuk och framstå som en trevlig och jävligt skön brutta/kille så blir det lättare att umgås med dig ;)
OVER AND OUT


Fan vad lat jag är

Ibland är jag bara så jävla LAT! Hahah helt sjukt Asså... Idag hade jag iof idrott och körde för fullt, blir så jävla taggad när det är tävling vilket vi hade idag, en 7kamp, blir lite utav en durassel kanin 0.o dagens idrott resulterade iaf i att jag är helt slut körd just nu, vill sova helt ärligt faktiskt men blir så jävla svårt att sova sen då!

Idag hade jag planerat att rida med Jocko men kroppen säger emot, fötterna gör ont och allt är bara allmänt energilöst, hatar dessa dagar, men känner sig inte nyttig till något!

Men nästa vecka har jag tema vecka vilket betyder att jag har många lektioner på veda vilket ska bli roligt, slutar tidigare då också, JIPPI!

Kommer nog bli ett par inlägg idag faktiskt, är sugen


Ingen ridning idag :(

Hade verkligen tänkt att rida Kvirre idag eftersom att det är så sjukt fint väder! Men Jocko MY KUSIN (BROTHER).. sa att dom ska vaccineras idag så då ska man ju inte rida! :(
Det sög ju, var rätt taggad också, får se när jag kan rida igen då, aja kan ju vara skönt för honom att få vila lite, har ju tränat på rätt bra i två veckors tid nu inför tävlingen och så!

Vill att det ska bli sommar NU, allt är så jävla trevligt då! Fina bilder, mindre kläder på både en själv och hästarna, man kan helt enkelt hitta på mycket mera! Saknar alla uteritter som man gör, förra året red jag med Kvirre ända bort till veda vilket tog 3 timmar sammanlagt, fan vad mysigt det var!
Men inte hänga läpp nu inte när våren är påväg :D

Har ju som sagt anmält mig till ett läger på veda nu som heter "After Work" som är i 3 dagar och ett pass på 75? min varje dag :) Ska bli super roligt! Killander berättade även för mig att Malin sa att jag skulle få rida storhäst?Skulle inte vara så pjåkigt men tror att Magnus kommer att kriga för att jag ska få Twist faktiskt ;) Återstår att se!


Hahahaah jag och äckliga stallkatten Curry, fast hon är fin ^.^


Fina Ludde innan KM förra året!


Gulle


Denna isiga regnbågs slashen skulle jag vilja smaka förövrigt

Någonting jag måste förbättra

Jag känner verkligen att jag måste förbättra min sits, den har blivit så förjävlig tycker jag!
Hatar att kolla på filmer när ja rider eller vissa bilder, det ser bara så jävla dåligt ut helt enkelt och jag måste verkligen förbättra det!
Tror alla har något komplex inom ridningen och där har vi mitt , right om spot.

Sitsen är så viktig för mig för att det gör typ allt inom ridningen, om du inte sitter rätt så kan du inte rida rätt(anser jag), iaf nått att jobba på som fan!!


Teorin

Idag hade vi teori i stallet på morgonen. Vi hade Malin och vi pratade mycket om vilka termer man ska använda sig av när man pratar om ridningen, det ska vara enkelt genom att använda sig av "ridspråket" vilket tar tid att lära sig.
Anledningen till varför vi gjorde det var för att det kommer att hjälpa oss mycket i ridningen sa Malin, man får ta henne på orden och hoppas att det stämmer ;)

Jag brukar faktiskt inte tänka så tekniskt är jag rider, jag brukar mera gå på känslan och det brukar funka bra men tex idag när jag skulle försöka förklara hur jag gör när jag rider en skänkelvikning så gick det ju sådär kan jag säga... Man blir lite tagen "off gard" så att säga och tappar förmågan till att tala, mycket bra att öva på faktiskt måste jag erkänna :)

Har även anmält mig till "after work" ridläger på veda V. 25 17-20, ska bli super roligt faktiskt :)


Twirranbirran

Har avklarat ett ridapss med Twist såhär på morgonkvisten. Har ju ridning klockan 8 på morgonen på måndagar med de som också har valt hästinriktning i gymnasiumet.
Kom inte som en sån stor chock att jag skulle rida Twist, är rätt van nu faktiskt, tror inte jag har ridit någon annan på säkert ett halvår ;)

Idag krävde jag mera av henne än vanligt, kände att det är dax att börja slipa lite mera så att utvecklingen fakiskt går framåt.
Det vi gjorde var att flytta dom väldigt mycket, mycket volter m.m, då hade jag chansen att rida igenom henne lite mera vilket funkade, men sen när hon tyckte att det började bli lite för jobbigt så blir hon ganska stark och lite små sprinig, men då brukar jag trycka igenom henne lite till och sedan länga lite på tyglarna så att hon vet att hon gjort rätt och får en belöning istället för att sitta och nöta vidare utan att hon vet att hon gör rätt.

Satsade även lite mera i galoppen, när hon väl började studsa lite så tröck jag bara på ännu mera framåt och lirkade lite i munnen, hon började faktiskt släppa lite efter ett tag och började galoppera i en jämn och behaglig galopp, lite mera finslipning på den fronten så är det nog bra snart :D



Kajsa ville även att jag skulle skriva lite om dagens mat.
Idag blir det kina mat i vallentuna centrum, FAN VAD GOTT!

Vill på ridläger i sommar

Vill verkligen få en sån hästig sommar som möjligt, och då måste man ju faktiskt gå på ridläger. Jag bryr mig inte om om det är ett ridläger på Veda eller så, bara det är hästigt,lärorikt och KUL!
Har varit på lite olika läger, Grällsta ( vilket jag absolut INTE rekomenderar, var där 2006, INTE BRA) , sedan har jag varit på björkängs två gånger, super bra ställe med sjukt duktiga ridlärare.
Anna är dressyrtränaren som faktiskt komiskt nog känner Magnus (min ridlärare nu), sedan har vi buster också, som är en sjukt duktig hoppryttare (små snygg också kanske?, hoppas ingen olämplig ser detta nu o.0)

Slänger in lite bilder på min förra ridläger häst, Leo!





Hade tydligen bara dom två nerladdade, orkar inte gå in och hämta flera, så det för duga för den här gången, NU ÄR DET SÄNGEN SOM VÄNTAR!


Sugen

Måste fasn erkänna att jag är brutalt sugen på att hoppa nu... Visst, jag är inte en hoppmänniska, men ibland så känner jag bara att jag verkligen vill hoppa.
Det var länge sedan jag hoppade nu, cirka 3-4 månader sedan?
Hoppade i en hoppspecial förut men bytte till en "dressyr tävlingsgruppen", har dock möjligheten att få börja i en hoppgrupp igen, men då blir det nog på storhäst, vet inte riktigt om jag är redo för det än...
Hahah men iaf ska försöka få lite hoppning med mig snart iaf, förhoppningsvis så gör vi det på Veda när vi har tema vecka vilket innebär att vi har MÅNGA dagar i stallet :D


Lilla trocadero och jag hoppar, det var ett tag sedan nu, men jäklar energi han hade då!

Bara en sak jag kom att tänka på

Det var sjukt länge sedan jag satt i en galopp som man faktiskt bara kan njuta av...
Har ju ridit Twist nu ett tag, inte super bra galopp, sen har jag ju Kvirre, fin galopp men inge tryck på samma sätt som dom flesta andra hästarna (vilket är förståerligt), men fan vad skönt det skulle vara att bara få hoppa upp på en häst som faktiskt har en gudomlig galopp.

Jag har ridit en Andalusier/någon annan ras, och allt jag kan säga är WOW, vilken jävla galopp den hästen hade, han var en unghäst som stod på min kompis stall, och jag säger bara att när han föll in i den där galoppen så kändes det verkligen som att flyga, det var en sjuk känsla, han levde verkligen upp till sitt namn, Pegasus.

Den hästen jag red senast som har en helt underbar galopp är nog Brownie måste jag erkänna, den galoppen är genomtänkt och man kan liksom bara flyta med och han gör det man ber om.
Förstår inte allt detta hyseri om att han bockar hela tiden, jag har ridit den lilla ponnyn hur många gånger som helst och jag svär på gud, han har nog max bockat 5 gånger, fin liten ponny det där...

Men som sagt, ge mig bara en häst som har en kanon galopp så att jag kan få minnas hur det känns, DESPERAT!


Random bild, men det ser extremt härligt ut iaf

Tävlingsdagen

Fan asså, hade precis skrivit klart ett helt inlägg och laddat upp bilder, men sen när jag ska publicera det så fuckar hela internet upp så jag är tvungen att starta om hela skiten, lack man blir ibland asså, menmen, får skriva om det nu då...

Dagen började med att jag,mamma och Janne åkte till Kvirre klockan halv åtta på morgonen. Började knoppa och lite sådär, sedan var vi redo att lasta klockan 5 över 9!
I sommras när jag lastade honom tog det cirka 20 min till en början, men denna gång tog det bara 5 min.
Man måste vara cool lugn och leda på honom, men sen backar han oftast runt en tio gånger, sedan när man går på med han igen så stannar han ett tag och kollar runt omkring honom, sedan går han in, lätt som en plätt, bara att låta honom vara och inte stressa honom!

Det tog bara cirka 12 min att åka till Veda så det var sjukt skönt. Först byggde vi dressyrbanan och sedan var det bara att lasta av och dra in i ridhuset.
Han skötte sig galant där inne och kollade knappt på dressyrstaketet, om det var något som var lite spännande så var det ändå läktaren med människor.

Han kändes jätte fin på framridningen, en sak har jag lärt mig dock, att när det går för bra på framridningen så går det oftast inte alls lika bra inne på banan, vilket absolut stämde.

Han var lite halvrädd för domaren och ville inte riktigt gå ut i hörnen, men annars skötte han sig jätte bra. Det som jag störde mig lite på var att han blev alldeles för spänd i sitt steg och kom inte riktigt under sig eller fram, det var liksom varken eller... Men sånt där är bara små saker som man kan tänka på nästa gång, för allt jag ville var att ha kul med honom, och det hade jag verkligen!

Jag förstod nästan på direkten att vi inte skulle få en placering för de 5 andra hästarna som ställde upp var så sjukt fina, hur mycket jag än tycker att Kvirre är den finaste hästen så kan man inte undgå att han har inte en chans mot de andra hästarnas steg, ökningar m.m, men det är faktiskt inget jag bryr mig om, för när jag rider på honom så känns det som om att vi blir ett tillsammans, även fast det var en helt ny plats och något vi aldrig gjort tillsammans förut så behöll vi lugnet tillsammans och funkade super bra inne på banan.
Han är verkligen min bästavän, och det märktes verkligen idag, vi är bästavänner och kommer alltid ställa upp för varandra oavsätt vad, idag fick jag beviset på att vi kan göra allt, man behöver inte alltid vara störst,bäst vackrast ha finaste kroppen, gå finaste osv, allt jag begär är att vi ska arbeta tillsammans, och verkligen connecta, gud vad jag älskar honom alltså!

Måste dock påpeka lite snabbt att denna domare ar den snålaste domare jag någonsin ridit för, inte bara mot mig men hon hade en väldigt låg procentform på alla. En fick 60% och hon red L:C programmet (men slogs ihop med L:B ryttarna för att ha motstånd), resten låg runt en 48-58%, jag och Kvirre fick 53%?, kom igen liksom, visst han kanske inte har det där schwunget som man letar efter men fan, vi gjorde bra vägar passade tillsammans :D

Det var iaf en sån oerhört kul dag och det var allt jag ville att den skulle vara :D, nu kommer en bildbomb :D






























Snart kommer ett inlägg om tävlingen

Kommer snart ladda upp bilder och sådär ifrån tävlingen, men det blir senare ikväll , kommer ett fett inlägg då om hela dagen, MYS


Eller fan, kör ett till inlägg

Känner att jag vill kasta upp lite mera skit på bloggen, kanske skulle vara intressant att berätta lite om mig själv eller något i den stilen? ( inte för att jag är så intressant men något kan man alltid klämma fram ).
Jag är född 14 Januari 1995, fyllde 17 detta är (2012 för er som är lite slowminded), har ridit sedan jag var fem år gammal, eller skulle inte kalla det ridningen men började sitta på en pålle då iaf.
Började på Veda och red där tills jag var 12? år gammal, sedan bytte jag till Högvreten ridskola för att jag helt enkelt inte tyckte att jag utvecklades så mycket på Veda, hade världens dåligaste ridlärare då ( inga namn nämns)...
Red på Högvreten i cirka två år tills dom bestämde sig för att byta sälja alla ponnyer. Red för Mirre Hodell då som gjorde så att jag utvecklats sjukt mycket under åren, har mycket att tacka för till henne.
Hittade min drömponny på Högvreten iaf som hette Turnpike Smokey (bild kommer där nedan), men som sagt alla ponnyer såldes och det var bara att flytta tillbaka till Veda igen med mina polare, Jocko,Kajsa och Linnea.
Vi började i en hoppspecial för min nuvarande ridlärare Magnus Hamilton, den första ponnyn jag red då var Anastasia (bild kommer där nedan).
Nu har jag ridit på Veda i 3-4 år och kommer aldrig att byta stall, alla är sjukt trevliga och älskar att rida för Magnus, flummig grabb det där...
Har även ridit för Malin Hamilton och båda två är så annorlunda att rida för men sjukt duktiga, helt sjukt faktiskt hur mycket vi alla på veda har utvecklats pågrund av dom.
Har även ridit Kvirre i fyra år tror jag! Han är min farmors travare som jag började rida för skojsskull när jag var lite mindre en nu har det blivit allt mer och mer seriöst, han är min dröm, kan inte önska mig något annat än honom, han betyder så mycket för mig.Det är en sån sjuk känsla att verkligen känna att man passar ihop med någon så bra, alla borde få uppleva det någon gång, magiskt.
Menmen, sen har jag även varit på lite ridläger, åkt iväg och jobbat, ridit utomlands på cowboy hästar, (eller det vet jag inte om dom var, men lite coolt iaf, RANDOM FACT), men allt sånt där tar evigheter att skriva om, det orkar jag inte, har skrivit alldeles för mycket nu känner jag! -.-
Jaja, jag älskar iaf hästar och skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan dom, thats it, im over and out! ;)

Turnpike smokey


Orkar inte leta fram en bild på Anastasia, men hon ser typ ut som smokey, eller kanske inte..

Kör ett inlägg nu då

Åkte till stallet runt en klockan tre, tog in både Kvirre och Finnegan ifrån hagen och började fixa iordning Kvirreponken för en ridtur.
Tänkte först rida på lilla majavolten som ligger vid hammarbacksskolan men underlaget var rätt rubbat så bestämde mig för att rida till foderby istället, mammsen fotade oxå ^.^

Hade inget ländtäcke på honom så jag kan ju säga att vårkännslorna sprudlade, han var pigg och ganska osammarbetsvillig, typiskt innan tävlingen? Ja det kan man säga, men jag var dock lite för på honom oxå.
Aldrig en bra ide att mamma filmar medans jag rider och jag stannar och kollar, då hittar jag bara alla fel som går att hitta och försöker fixa allt på en gång, vilket absolut inte funkar för mig, jag gör det bara värre då, så ska skippa den biten framöver.

Han var pigg och hoppig i galoppen, stark också... Traven var helt okej, men som jag tidigare nämnt så känns det som om att jag skumpar lite för mycket på honom när han travar så därför måste jag ha ett litet undertempo där jag hittar takten mellan oss två, och det är ju lite jobbigare för honom då han måste trycka på ännu mera underifrån så ibland blir han lite lack på mig när han tycker att det är jobbigt.

Får helt enkelt se imorgon hur han beteer sig inne på banan, han kanske ballar ur, det vet ju inte jag, har icke testat att tävla dressyr. Jag satsar på att bara ha kul faktiskt, allt blir mycket enklare då :D

Har iaf smört allting och fixat allt, hämtat transporten och sådär, klappat och klart, nu är det bara att sova! :D








Snart bär det av till Kvirre

Ska alldeles strax åka till Kvirre och rida lite, samt öva på programmet som ska ridas imorgon. Är faktiskt sjukt taggad, det ska bli så himla roligt att bara få en bedömning :)
Ska åka och hämta transporten som vi får låna av Lotta vilket är väldigt snällt och sedan ska jag väl putsa lite på hans utrustning. Tycker faktiskt att alla förberedelser är så sjukt roliga, man känner sig så himla duktig xD

Imorgon startar jag som första start i L:B1, det är dock bara 4 starter så det passar mig och Kvirre väldigt bra eftersom att jag bara vill testa på hur det är, så att säga.
Ska vara på veda runt en halv nio, så blir en tidig morgon, hoppas bara på att han är lätt att lasta imorgon.
Åkte iväg med honom i sommras för att jobba och det tog ett litet tag att få in honom i transporten, men så länge men är lugn och låter det ta sin tid och inte stressar på honom så ska det nog gå fin fint.
TAGG!


Ridningen igår på Twist!

Igår hade jag Twist som jag nästan visste att jag skulle ha. Det var super kul att få rida henne igen ( har ju gått en vecka sedan jag gjorde det ) så det var super roligt! Brukar ju annars rida henne på måndagar också men eftersom att vi har varit lediga denna vecka så blev det ingen ridning i måndags.

Lektionen gick hyfsat bra, hon var fin i början och sådär, flyttade väldigt fint för höger förvånansvärt nog, men efter iungefär halva lektionen så började hon bli stressad, kan ha berott på att vi gjorde en övning när vi skulle vända halvt igenom från C och A i skänkelvikning sedan lägga en volt vid B/E och ut igen på spåret och flytta unda dom, hon tyckte väl att det blev lite för mycket så ibland saktade jag av och klappade lite på henne så att hon skulle finna lugnet igen, men bra motor hade hon iaf xD

Jag vet inte riktigt vad som hände i den högra galoppen men hon  var bara så extremt jäkla taggad, så fort jag tog tag i henne det minsta så kastade hon upp huvudet och började små studsa, men det var bara att trycka på.
I vänstra var hon mycket bättre och började faktiskt söka sig neråt väldigt fint och galopperade på bra, tesatde även att släppa stygbyglarna så att jag kunde slappna av lite mer och sitta till, funkade också bra!
Efter några varv till i högergalopp och gav magnus mig tipset att istället för att försöka få ner henne på innertygeln så skulle jag försöka ställa henne lite mera utåt så att hon sökte sig ner mera på ytter, funkade väldigt bra det med så var nöjd till slutet.

Vid avtravningen så var hon väldigt lugn och fin, sökte sig väldigt lågt ner så over all så är jag nöjd med lektionen. Finns alltid så mycket att skriva om när man rider på Twist, alltid så himla roligt,hehe.


Lägg ner

Fattar faktiskt inte varför alla ska vara så jäkla dramatiska på sina bloggar xD tex om man inte skrivit ett inlägg på 1 dag då blir det en massa- "gud förlåt för att jag inte har bloggat, men det ska bli en förbättring på det, fast ändå det är mitt liv och jag bloggar när jag vill, det är det som är så skönt med att ha en egen blogg". Sånt där skit läser man varje dag på bloggar, och det är alltid samma, börjar bli lite uttjatat.
Jag har denna blogg för att jag vill skriva av mig, sen om någon vill läsa den så jaförfan, läs på, men over all så är det mest en skräpblogg som jag har för att kolla tillbaka på i framtiden, rätt soft ju!

Iaf, dramatiska bloggare är en DISS med storabokstäver och fet textstil, bara det säger ju rätt mycket!

Jaja, ska iaf åka till Kvirre runt en klockan tre, rida lite i det fina vädret och sen bär det av till veda för lektion, hoppasju såklart på Twist, var ett tag sedan jag red henne! :(

Lägger in lite roliga 9gaga bilder, kände att jag vart lite over kill serious där uppe 0.o





HAHAAH TRUE STORY


HAHAH GET IT?


Nämen tjenare DORA


vänder mig ut och in av skratt alltså




Duktiga hästen+Fina vädret = <3

Kom precis hem nu då efter en mysig mysig ridtur i det fina vädret. Man blir så sjukt jäkla glad av det må jag säga! Hade en t-shirt på mig och en ganska så tunn jacka (vedajackan) och shit vad skönt det var, jag behövde verkligen INTE ha mera kläder på mig, det räckte gott och väl!
Red först runt foderbyhagarna och sedan på deras ute volt!
I början var han ganska okoncentrerad (vår känslor kanske?) men efter ett tag när jag fått styr på honom så var det underbart!
Solen sken rakt på oss och allt kändes bara så himla mysigt, älskar dessa dagar när man bara är glad rakt igenom! :D Red i genom programmet två gånger oxå och det gick helt OK, när jag ska sitta ner i traven så måste jag ha ett lite undertempo för annars studsar jag som en liten boll, hehe, men han hittade takten fint så det var lugtn ;) Galoppen i vänster var oxå super bra, höger är ju lite kantig som sagt men det gör inte så mycket, han är världens finaste ändå:D
Red kanske i 35 min på volten och jag ska nog ta och säga er att fan vad SVETTIG jag blev, kände hur jag fick röda flammor i ansiktet, kokade över där ett tag, men det är POSETIVT, så jag klagar inte!


isigt..








In tha stable

Är i stallet just nu och förbereder mig oh kvirre för en ridtur! Blir nog i ridhuset så att jag kan öva L:B1 programmet, hoppas bara att det inte är sjukt mycket hästar där inne och rider nu. Efter ridpasset tänkte jag passa på att skriva ett par inlägg, har ju varit lite dött här....kan inte ladda upp bilder nu heller ? Det sög ju


RSS 2.0