Klaga lit'

Det har blivit lite mycket klagomål här på senaste men måste få ut det på något sätt, därav skrivandet. Finns ju knappast något skönare än att trycka lite fortare och lite hårdare på tangenterna......
 
IALLAFALL, jag ska jobba idag. Ångest? Är det såhär ångest känns? ( nej men innan jag fortsätter så ska ni veta att jag överdriver en gnutta nu.) Jag vill inte gå dit av flera anledningar, men en är att jag inte hinner ta hand om mina fina killar som jag vill, slutar liksom halv 10 idag och då är det ingen idé att börja rida för de har redan fått krubb då och så är det släkt, det är bara att åka hem och sova, börjar dock 7.00 imorgon? Pistol, någon? 
 
Hade inte behövt jobba idag men det är ju helg, vilket innebär OB(obekväma arbetstider) så det är lika bra att ta på sig den när jag ändå jobbar med en tjej som det går skit bra med. Vet inte riktigt hur jag ska lägga fram att jag inte vill jobba mer, fast å andra sidan skulle jag behöva jobba för behöver pengarna, ALLTSÅ MÄRKER NI HUR FUCKED UP DET HÄR BLIR I MIN HJÄRNA?? :@  Ska sluta skriva nu innan det här blir alldels för långt och oförstående, vi hörs när jag är på lite bättre humör. 

Lördag

Idag fyller min mamma hela 42 år! Grattis Mamma, Älskar dig! 
 
Lite senare ikväll tänkte jag pallra mig till stallet för att rida Kvirre på ängen och longera Schatal på volten. Imorgon kommer jag att jobba från 15-21.30 så då blire väl vila igen för deras del.. Suck. Hela planeringen blir så himla fucked up när man jobbar såhär på sommaren, helst av allt skulle jag bara vilja ha sommarlov på RIKTIGT. Men funderar på att ta lite strödagar här och var för måste ändå ha pengar tills frankrike, vi åker den 6 Augusti och är borta i en vecka, kan vara skönt att inte känna sig begränsad pga att man inte har pengar, resor är ju trotts allt till för att spendera pengar och kunna leva fullt ut. 
Aja, om man tänker efter så har jag jobbat i cirka 2 veckor nu, vi säger att jag jobbar 2 veckor till då har jag ändå 6 veckors sommarlov, fatta vad trögt det skulle vara om man var ledig nu i början och behövde jobba lite senare? Ska ju inte klaga egentligen, kommer ju ha pengar som aldrig förr, haha. 

grisen

 
 
 

irriterad

Frågan är ju fan om man kan ha sämre internet än vad jag har? DET ÄR INTE KUL. En youtube video på 5 minuter tar 30 min att kolla på för mig för att den laddar så fruktansvärt barnsligt sakta, har jag gjort något?? Känner mig hatad. Att logga in på hotmail tar upp till 4 min, vad är grejen? Varför händer dåliga saker bra människor? 
Vill helst av allt kasta något i marken och börja gråta och skrika, så vuxen är jag. 
 

Blir dock lite lugnare av att lyssna på denna, riktigt harmonisk. 
 

Snabbis

Drar en liten snabb uppdatering om hur dagen ser ut. Killarna ska longeras idag, eventuellt att jag rider Kvirre och Schatal longeras. Sen börjar jag klockan 3 imorgon så kan säkert klämma in något roligt på kvällen om någon har tid att ses då de flesta av mina kompisar är på bråvalla nu, haha! Jag har aldrig varit en festival tjej som ska ligga i ett tält i 3 dagar, fy... 
 
Sen är jag ledig hela helgen och jobbar måndagen, sen har jag inte fått några fler tider att jobba än, skönt. 
 

 

Jag förändras

Mer och mer börjar jag dra mig till en annan riktning i ridningen. Jag har alltid varit intresserad av westernridning, jag har alltid velat bo på en ranch i texas och föda upp mina egna westernhästar. Nu när jag faktiskt har chansen att utveckla detta med en häst (som rids lite i western,Schatal alltså) så skulle jag vilja ta chansen. Schatal har en westernsadel MEN den passar inte honom så bra, jag kan säkerligen rida i den någon gång i veckan men inte mer än så. 
Jag känner lite såhär, att jag har ridit hoppning och dressyr i hela mitt liv, det är dax för en liten förändring. Kvirre rider jag fortfarande dressyr på och det är nog därför jag överväger att kanske utveckla både mig själv och Schatal lite i westernridningen. Allt detta är fortfarande väldigt luddigt för mig men tänk er, Cowboy-Lisse, hur coolt. 
 
En bild från i våras när Schatal tränades av John Ricketts. Han tränar då alltså NH 
 

Extremt rolig helg

Ja, rubriken säger nog allt. Jag har haft så himla kul denna helg, behövde lite ledig tid från jobbet kände jag. Midsommar var väl helt okej kul, levde inte upp till förväntningarna men på Lördagen så firade vi min kompis som blev hela 18 år!! Grattis igen Malin!
Det vart en riktigt jävla lyckad kväll med massa sång, dans och drickandes, sedan drog vi ner till krogen här i vallentuna för att yttligare bara ha lite mer trevligt, sen tog vi oss faktiskt in på ett bad som man såklart INTE får komma in på men ibland är det okej att bryta mot lite regler, hehe. 
 

Imorgon blir det ännu en jobbdag, börjar klockan 13:00-21:30, alltså en extremt lång dag men det får jag ta. Sedan jobbar jag på tisdagen vilket blir 7-13 likadant på torsdagen och sedan fredagen klockan 15:00-21:30, är alltså ledig Onsdag, Lördag och Söndag då, riktigt gött. Vill egentligen inte jobba och vill bara ha SOMMARLOV på riktigt, men jag måste ha pengar till våran resa till Frankrike som sker i början av Augusti, det svider att vara vuxen nu.
 
 
 
 

Torsdag

Torsdagen är över om 45 min, sedan är det midsommar, jävligt roligt.
 
Lyckades få ledigt från jobbet imorgon, SÅ OERHÖRT JÄVLA SKÖNT! Så nu har jag tid att träffa mormor och morfar som kommer hem från Frankrike, mysigt! 
Sedan ska jag väl dra iväg och göra lite roliga grejer, dricka. 
 

Iallfall så slutade jag klockan 1 idag på jobbet, var en ganska jobbig dag då det fortsatte non-stop tills klockan 1, var glad att få komma iväg därifrån, faktiskt. Vid klockan 7 drog jag och Bella till killarna och Kvirre longerades och Schatal fick följa med och käka gräs för att han vart longerad igår men inte Kvirre. 
Imorgon får båda vila, har blivit jädrans knivigt med att hinna med eller orka att rida nu när jag jobbat så pass mycket i 4 dagar. Men ska försöka rida hårda pass nu i helgen så att de får svettas lite, jag med för den delen, haha. 
 
Men nu är det dags att vara social med polar'n och sedan dax för lite sömn, morgondagen kommer bli fet. 
 
 

Trött


Jobb jobb...

Ja ni, har inte haft tid att skriva så mycket nu för att jag började jobba igår.

Jag jobbar på ett ålderdomshem som ligger cirka 9 min cykelavstånd från mig! Började som sagt igår och idag var då andra dagen. Jag kommer att jobba onsdag, torsdag och fredag denna vecka, sen är jag ledig helgen och jobbar samma schema nästa vecka utom onsdag dåda, sen får jag se lite hur arbetstiderna ser ut.

Om jag känner mig själv rätt kommer jag inte att blogga mycket under denna tid, helt enkelt för att det blir jädrans tråkigt stt blogga om och för att jag ej har tid.

Killarna fick vila idag och igår men imorgon tänkte jag pallra mig upp och rida lite på båda, slutar klockan 3 så det blir bra! :)

Börjar klockan 8 imorgon så är nog dags att sussa nu, lär vara som en zombie! Haha.


RIDIT

Sådärja, nu har jag och Kajsa ridit lite på kvällskvisten. Hon fick ta Schatal och jag tog Kvirre. Vi red ner till foderby och red på gräsbanan, båda killarna var jätte duktiga. Kvirre reds lite som igår, alltså lite skritt, lite trav och lite galopp, basics som jag tänkte köra på lite framöver för vill inte belasta han för mycket än. 
Kajsa däremot hade lite och kämpa med då Schatal visade sin lite mera "trottsiga" sida idag. Jag kollade nämligen mycket idag för att se hur han beter sig och för att se vad han lyssnar på och inte lyssnar på. 
 
Hon travade fram han och då såg han jätte fin ut, hittade formen ganska så fort men efter kanske 20 min började han sätta sig emot och ville inte riktigt fatta galopp när hon ville osv. Jag tror att han gör så för att han tycker att det är jobbigt, han har ju inte gått dressyr sedan i september och de musklerna sitter väl inte riktigt där dom ska då för att han ska orka hålla igång. Men hon löste problemen jätte bra och till slut fick hon en riktigt bra häst. Med problemen menar jag att han börjar kicka i galoppen och går inte fram för 5 öre, och han börjar slänga rätt mycket med huvudet och bara kurar ihop sig. Men så länge hon var bestämd och drev på han och lät han gå framåt så var han jätte fin. Ett riktigt bra och lärorikt pass för både mig, Kajsa och Schatal tror jag. 
 
Imorgon får killarna vila då jag ska jobba min första jobbdag, börjar klockan 13:00 och slutar 21:30, wish me good luck. :D
 
Såhär ball var himlen vid klockan 4:00 imorse!

Dressyrstövlarna

Jag gick ett par nya ridstövlar på min födelsedag vilket var 14 Januari. Dom är så extremt jävla snygga MEN, de är så jävla inte sköna att rida i... När vi köpte dom så sa kvinnan i affären att de skulle ta säkert 30 gånger innan dom blev bekväma, jag har ridit i dom 6 gånger. Får typ lite panik när jag rider i dom, har inget stöd, Kvirre fattar verkligen ingenting när jag rider i dom för dom är så stela, dom typ sätter stopp för blodet i benen, haha ska dom verkligen kännas så? 
Jag funderar iallfall på att ta mig an och verkligen rida in dom nu och om dom inte känns bra efter typ några gånger till så får jag väl sälja dom för en slant. Problemet är att jag alltid rider i hoppsadeln, och för oss som har ett par riktiga dressyrstövlar så är det OMÖJLIGT att böja benet, haha. Men får väl ta tag i det här nu och försöka få dom att bli bekväma, usch... 
 
Bild från Google men de här är alltså de jag har. Köngis dressyrstövel. 

Filmer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som ni ser (eller så är det bara jag som tycker så) så rider jag kanske lite stadigare och mer flytaktigt på Kvirre, men det kanske inte är så konstigt eftersom att jag ridit honom i 5 år... haha
 

En ridtur..

Kajsa blev lite sur på mig för att jag inte skrev ut här på bloggen att vi ridit när det var SPÖREGN ute. Haha det var i torsdags när vi hade skolavslutning, vi sätter på oss regnkläder och drar ut utan problem, det regnade rätt mycket men det hindrade varken oss eller hästarna, haha. 
 
 
Foto: Nu shall We rida lit Kajsa Andersson
Såhär såg vi ut

Ridpass och Bilder

Hejsan! Det blev lite bilder igår och ändå rätt så bra ridpass på båda killarna. Schatal var dock lite överallt, han var duktig i högergalopp och helt OK i traven, men han är fortfarande så skev och om man kräver för mycket av honom så blir det aldrig något flyt i ridningen. Kvirre var jätte duktig! Men han kör jag fortfarande bara lite basics på för jag har ingen aning om han kanske fortfarande har lite ont i benet fast det tror jag inte att han har fast man kan aldrig vara säker :)
Idag ska jag och Kajsa rida lite, lär bli lite dressyr:)
 
SCHATAL
 
 
 
 
En typisk Schatal, skev till höger, bilden visar ganska bra hur lag åt höger han är. 
 
 
Haha galoppen...
 
Han är lite svår att svänga måste jag säga. 
 
Såhär glad blir han ibland... 
 
Han kan även vara och kännas så här fin :) Men det är stundtals. 
 
KVICKEN

Måste tillägga att Kvirre har lagt på sig rejält nu, han ser rätt biffig ut och är INTE tanig längre.
 
 
 
Krall
 
 
På Kvirre rider jag nästan alltid med hoppsadeln nuförtiden, den är så jädrans skön. Jag skulle vilja testa den på Schatal och se om den funkar, vi får se. 
 
Idag ska jag och Kajsa rida lite dressyr igen på dom, meddelar sen hur det gick!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fina bilder kommer


Gårdagen

Hejsan! Igår när jag skulle rida (som jag faktiskt bestämde mig för att göra) så började det SJÄLVKLART att regna och åska efter typ 5 min skrittandes. Om det hade varit Kvirre hade jag säkert kunnat fortsätta rida men eftersom att jag vet hur Schatal är med åska så är det ingen rolig idé att sitta på när åskan väl sätter igång, då skippar jag hellre det om jag ska vara ärlig, haha. 
Men Isabelle följde att och fotade och det blev väl typ 6 st skrittbilder men det är iallfall något. Vi ska dock till stallet idag igen och försöka få lite trevliga foton :) 
 
 
 
 
 
okej,så varför jag lägger upp denna bild är för att han ofta går såhär till en början när man låter han försöka hitta formen själv, då går han oftast såhär och bara släpper allt, väldigt under tygeln med andra ord. 
 
 
Hehe som ni ser så är detta bara framskrittningsbilder, alltså inte så roliga eller fräscha. Men det kommer nya ikväll förhoppningsvis, lite roligare bilder och på båda hästarna :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den försvinner ibland

Motivationen. Det är den jag snackar om.Som nu, jag har knappast någon motivation till att rida, jag vill mer bara umgås i stallet med killarna, kanske ta en promenad osv, men inte så mycket ridning. Det kan bero på att jag har lite mer att jobba på nu än vad jag hade förut, Kvirre känner jag ju redan typ till 99% men Schatal är fortfarande ett litet mysterium. Jag hade tänkt att planera en ridtur på ängen lite senare ikväll men det regnar just nu och jag är inte jätte säker på hur han är med blöttunderlag, Kvirre klarar av det väldigt bra men Schatal vet jag inte. Liksom de här minsta sakerna kan göra att man tappar motivationen, tänk om det kommer en fyrhjuling flygandes över ängen när jag ska rida, vad jag gör jag då liksom? Lite begränsad på något sätt, fast ändå inte. Det här är knas... 
Jag ska nog ge mig ut på en tur på båda killarna bara för att känna att jag har gjort det, och vem vet, det kanske blir det bästa ridpasset hittills utan att jag ens försökt. 
Nej, nu ska jag sitta och Jama lite på gitarren ett tag så meddelar jag senare hur motivationen blev, vi alla vet ju att man hinner ändra sig på några timmar, hehe. 
 
Jag och mina kompisar igår. Vad hände?Vi är ju inte 18år iallfall.... 
 
 

Travare

Slänger in en liten kommentar om vad jag tycker om travare i överlag, kom på att jag faktiskt aldrig gjort det...
 
Jag älskar dom. Jag tycker att de är underbara, visst de kanske inte är framavlade till att hoppa 150 och gå medelsvårdressyr, men om det inte är det man satsar på utan vill ha en bästavän, då tycker jag att travare är en av de absoluta bästa rasen.
Men måste även säga att Kvicken så som så många andra travhästar är levande bevis på att de faktiskt inte är "endast till för travet", de kan bli utmärkta ridhästar om man lägger ner samma energi som på vilken ras som helst, allt handlar om engagemang och tro.
Om jag skulle få välja att köpa en ny häst nu, jag skulle inte utesluta travare, jag skulle nog faktiskt till och med åka och provrida några travare och kanske till och med välja en före än annan ras. Varför jag skulle göra det är för att travare är lättlärda, oerhört snälla och ambitiösa, och försöker alltid sitt bästa, visst varierar det från häst till häst men i överlag har jag nästan bara träffat riktigt trevliga travare. 
Jag skulle önska att fler såg travare som en underbar ridhäst och inte bara en häst som kan trava på en bana, för de kan så mycket mer än så, alla ni som INTE har testat rida en travhäst är mycket välkommna att provrida Kvirrisen, han är fin han. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Såhär...

såg killarna ut när de inte fick komma in i stallet för att jag skulle mocka och lägga i strö m.m. Haha de vart inte så glada för det ;)


Vila

Idag får killarna vila lite för jag känner mig lite halv dåsig, har 5 munsår och ett huvud som tror att det är andra världs kriget....

Jag tänkte ta Bettan dit(min cykel) och borsta på dom och gosa, mysigt!

Vanligtvis brukar de gå in vid 7 för att jag ska hinna rida båda vilket tar typ 2 timmar men idag kan jag alltså låta dom gå ute lite längre, satan vad feta de måste känna sig.


Schatal

Han är fin han lilla ponken


Det här med NH

Så fort jag går in och läser bloggar som fokuserar på NH så känner jag hur allt faller på plats. Det är ett sådant sunt och välutvecklat tänkande så jag kan inte annat än att hålla med om det som skrivs. Även fast vissa saker är lite luddiga så vill jag så gärna lära mig för jag tycker det är så intressant och verkar vara en sådan bra metod att använda. Bli inte förvånade om jag skriver flera inlägg om detta, kommer säkerligen hända, haha. 
Ej min bild, men den är fin. 
 

Hur gör ni?

Nu när det är sommar, brukar ni rida på morgonen, dagen eller på kvällen? Jag klämmer alltid in på kvällarna. 
 

Här är en egobild

egobild, slänger aldrig upp såna så varför inte 

Bilder

2012
 
2011
 
2012
 

Ridskolan=Avslutat Kapitel

Jag har beslutat sen en tid tillbaka att jag kommer att sluta på Veda nu efter sommaren. Jag har övervägt och övervägt med hjälp av mina egna känslor, (det där var djupt), och ibland känns det bara när man ska gå vidare och den känslan har jag fått nu. Jag har kännt på senaste att jag inte har utvecklats så mycket, jag tyckte det var roligare att rida ponny än storhäst, kan faktiskt erkänna att jag blev lite skraj när jag red vissa storhästar vilket tog bort det roliga i hela ridningen, allt detta resulterade i att jag bara kände mig DÅLIG, vart var det roliga och vart var lyckan? Den var helt borta kan jag tala om för er. 
Jag har väl alltid kännt att jag vill klara mig på egenhand, att jag på någotvis vill komma igång själv, få utveckla mina egna tankar om vad hästarna och ridningen betyder för mig. Jag menar absolut inte att jag inte tar emot råd och tips och allt som har med det hästarna att göra, jag menar att jag har en annan syn på hästarna nu än vad jag hade då och jag utvecklar gärna den synen utanför ridskolan eftersom att på en ridskola är det ditten och datten, så ska man göra punkt slut liksom, dessutom gillar jag att kunna välja att nää, jag kanske inte orkar rida idag, jag kanske bara vill gå ut och gå med hästen, vi alla vet att det inte fungerar så på ridskolor, man betalar för att rida, så är det bara.

Förut handlade det om att vinna, att tävla, att vara bäst. Nu handlar det om att hitta kontakt med hästarna, inte bara från ryggen utan även från marken, en djupare relation, det är det jag tycker är kul nu. Jag älskar fortfarande att rida dressyr och att hoppa lite då och då men jag vet inte... detta är så svårt att förklara men jag vill helt enkelt få köra på egenhand ett litet tag nu, kanske träna lite NH eftersom att Schatal är lite NH tränad, träna lite western på honom osv. 

Jag tror att en stor anledning till varför jag faktiskt kunde fatta beslutet om att sluta på Veda var för att jag har Kvicken och nu har jag även Schatal, det räcker för mig, de är de finaste killarna jag kan önska mig och därför var det ett lätt val för jag slutar ju inte med hästarna utan jag slutar bara med ridskolan, det är stor skillnad. 
 
 
 
 
 
 

Måste ha en...

fotografering snart med fina killarna. Jag har min lilla kamera här hemma som ligger och väntar på att få användas, men ändå är jag för lat för att orka ta med den, skärpning Felicia. 
Jag vill ha lite fräscha kroppsbilder (olala) och huvudbilder samt bilder när jag rider på killarna, det är mycket roligare att ha nya fina bilder att kolla på, jag är dålig på sånt jag vet. Men jag jkan nästan garantera er, och mig själv att det kommer att finnas nya bilder på bloggen så småningom. 
 

Händer?
 
 

Problem med Schatal

Insåg nu vad dåligt jag har bloggat när det fortfarande finns en bild på det nya täcket som jag köpte för typ 2 månader sen finns kvar i startfältet. Jävligt dåligt formulerad mening. 
 

Menmenmen, detta ska det bli ändring på, skriver nog lite olika inlägg här i omgångar denna kväll. 
 
Dagens händelser. 
Tog mig till stallet vid klockan 19.00 för att möta upp Ida (Schatals ägare). Jag hade nämligen ett litet problem här om dagen när jag skulle longera honom som jag tänkte berätta om. 
Jag har nog inte berättat här i bloggen om att Schatal helt plötsligt började stanna i ridningen för cirka 2-3 veckor sedan, alltså total vägrade att röra sig framåt och ba nej det här tänker jag inte göra, speciellt när jag kom till hörnerna. Min teori var att det blev jobbigt för honom när jag krävade att han skulle gå ut i hörnerna för att sätta under sig bakbenen mera, alltså bara en vanlig lite mer extrem hörnpassering. Jag tyckte bara att han var dryg och lite bitchig för jag har varit med om ett par antal hästar som använder det som sin "nej jag tänker inte göra detta", vissa ställer sig, vissa skenar och vissa stannar. Han ville inte röra sig i ett friskt tempo framåt heller då bara tog det emot.
Ida och Fredrik som då äger honom kollade upp detta så att han inte hade ont osv, vilket han inte hade, jag trodde starkt på att det hade att göra med att han försökte komma undan genom att stanna. Tänk er själva att ni ej behövt träna kroppen på ett fysiskt krävande sätt på ett tag och sen helt plötsligt måste ni göra det, det är inte så kul, haha.
Men iallfall, jag hann inte rida honom något mer efter det pga flytten med Kvirre och massa med skolan, (då var det bestämt att Schatal skulle komma till oss så jag visste att jag hade tid att träna då)och under denna tiden kollade de upp westernsadeln och den låg tydligen inte så bra på, då kom den nya teorin att han kanske hade ont när man red i den, vilket även verkade logiskt för min del. 
Men nu när han kommit har han inte hållit på ett skvatt, han har varit pigg och framåt utan några problem, TILLS att Kajsa hoppade upp i förra veckan någon gång och han höll på likadant, då hade hon dressyrsadeln som förövrigt är kollad och den ligger som den ska på honom. 
Och det jag försöker komma fram till (när jag skriver har jag en tendens att skriva lite för mycket, haha, ingen nyhet dock) är att han höll på likadant i longeringen, han liksom stannade och blev sur, skulle gå över till vänster varv (han gillar det bättre än högervarv) och skulle inte gå framåt när jag bad honom, detta gjorde mig såklart lite frustrerad för jag visste inte riktigt hur jag ska göra eller vad jag får göra, då kom Ida ut idag och hjälpte mig. 
 

Idas tips 
1. Ha en "replongeringslina" istället för en vanlig.
2. Var tydlig att han ska gå ut i högervarv genom att höja högerhand och veva lite med repet som en motor framåt.
3. Beröm när han gör rätt. 

Det var alltså inte mycket svårare än så, det jag tyckte var ett mycket bra tips var att ha en replongeringslina.   
Detta är en replongeringslina, den var lättare att hålla i och blev inte lika mycket att hålla koll på samt att den är lite tyngre, rekommenderar. Han blev mycket bättre efter att hon visat hur jag ska göra så om ni har lite problem med detta kolla antingen på ponnyakuten eller köp er en replongeringslina, vilket som, haha!

Första avramlingen

Haha jaha ja, då kan jag officiellt säga att jag ramlat av Schatal! Hur stor är egentligen chansen att jag gör det när jag ska rida ut med hans ägare Ida som dessutom inte riktigt vågar rida honom?

Han har varit super lugn de gångerna jag ridit ut med Kajsa och Kvirre, han har verkligen varit LUGN. Men.... då har han fått gå ute hela dagen och vi har ridit senare, så vet inte om det kan vara därför han vart så stissig idag! Dessutom var det en borrmaskin, folk som kastade frisbe, ungar som sprang och skrek på ängen samt fotbollsspelare, haha + att han har fått stå 2 dagar i rad nu, de kan absolut vara det.

Det gick iallfall till så att jag sa till Ida att hon gärna fick rida Kvirre eftersom att han var stissig redan i stallet, hon sa att hon gärna red Kvirre istället. Sen skulle vi trava på ängen och han låg på i ett ganska bra tempo men han snubblade/kickade (vet inte riktigt vilket) det gjorde att jag tappade balansen och han blev rädd och började studsa och då tappade jag balansen ännu mer vilket gjorde att jag såklart ramlade av... jag har inte super bra balans, hehe.

Men jag hoppade upp igen och red till foderby lite på volten och han var extremt töntig, kollade på allting osv... Jag ska dock rida han ikväll igen för att se om han är lika stissig då eller om det beror på att de inte varit ute i hagen! Schatal ska ligga i hårdträning hela sommaren ;)