Första turen

Idag var vi ute på första turen runt en klockan halv 8 på kvällen! Till en början ville inte Schatal gå först men sedan när vi kom ut på ängen vart han väldigt nyfiken och modig och gick först :) Vi travade lite, lät han få kolla på lite saker, gå runt målen som står på ängen och bara vande in honom lite! Ett helt tjejlag som spelade handboll var även en liten bit längre bort och han brydde sig inte alls om att dom skrek och sprang, så det var skönt!

Jag tog in dom vid 20 över nio igen så fick dom mat och sedan släckte jag så dom får sussa lite! Tror att Kvirrisen tycker att det är lite varmt ute nu så han står mest och halvsover i boxen, men jag förstår honom för jag är inte så pigg jag heller när värmen är igång, Schatal visade en aning trötthet när han kom in igen, det är väl bra eller vad man ska säga, haha! 
 
Imorgon efter skolan ska jag och Kajsa rida ut en runda, efter det åker jag hem och fixar mig och drar till min kompis som tar studenten, GRATTIS SASHA!! :D Sen senare på kvällen blir det en hederlig gammal tegelrunda, hehe ;) 
 
Bilder från idag:
Mamma var modig och hoppade upp på Kvirrisen!
 
 
 
 
 

Schatal har kommit!!

Sådärja kom klockan 9 imorse! Allt gick jätte bra och Kvicken var så himla glad att få se honom igen! De fick gå ut på direkten och de har gått sida vid sida hela dagen! Jag var ute och gick med Schatal för 1 timme sedan och han var duktig, dock var det lite läskigt med killarna som spelade fotboll på ängen men det var inga större konstigheter!

Jag och mamma tar nog en liten skritt runda runt ängen lite senare när det inte är så mycket folk ute, uppdaterar mer senare!


Info

Kvicken är hemma sedan en vecka tillbaka vilket är jätte känns, jag trivs mera på en lugn plats, han med tror jag, kan ju tyvärr inte säga säkert... Om allt går som planerat så kommer schatal imorgon på morgonen också! :D vi har snackat mycket om detta och de vill jätte gärna ställa honom där men har varit lite knas med lastning osv, men det ska nog bra så håller tummarna för att de kommer imorgon!!:D Allt är jätte bra och Kvirrisen har satts igång sen en vecka tillbaka då i lite lättare trav och galopp 2 gånger, har endast ridit 30 min varje dag med 1 kvarts trav och galopp sammanlagt sedan resten skritt:) En bild från igår!! K


Kvicken kommer...

hem. Han kommer hem på onsdag, är så glad. Berättar mer någon dag när allt är klart


Det är inte hemma...

Jag blir så frustrerad. Jag blir så ledsen över tanken av att inte kunna gå till kvicken, jag blir ledsen över att inte kunna rida på ängen någe mera, det var liksom här allting började, i v-town utan några krav.

Nu står jag i ett stall med 0 sammansättning och regler som inte håller till något, allting ska vara ditten och datten och alla kritiserar något så enormt, jag gillar det inte.
Allt jag någonsin ville var att vara med Kvirre och inte ha allt det emellan, sura kärringar som pickar på en, folk som ifrågasätter allas sätt att hantera sina hästar. Kvirre har blivit så smal och även skadad, han har aldrig varit skadad, han har inte råd att bli skadad vid 21 års ålder, han måste hålla sig frisk och kry, men revbenen syns och jag lider på riktigt av det, vad har hänt med min biffiga man? Han är fortfarande pigg och glad men jag blir på riktigt ledsen över att se den förändringen som skett i hans kropp.

Jag vill bara därifrån, jag vill inte vara där längre, jag vill hem till hemmaplan med honom, där allting började. En tanke att spåna vidare i...


12 maj

Söndag... Jag tycker om söndagar på något sätt, de är så mysiga nu när våren är här och man kan vara ute hela dagen utan några krav, jätte skönt!

Igår skrittade jag Kvirre för första gången sen förra fredagen, veterinären sa att det gick bra så länge jag inte ställer krav, det är bra om han får röra på sig! Red även ut en skrittrunda idag, han är så jädrans pigg nu, känns bra faktiskt!:D
Red även schatal igår, han var super duktig, ställde lite högre krav på honom och shit vad fin han blev i sin vänster galopp! Rider med hans westernsadel nu som funkar toppen, får bättre stöd i den och vågar rida mera då jag får mer balans, det är prio ett när man sitter på honom eftersom att han har ett rätt flygande steg!

Schatal:


Ridningen i Fredags

I fredags red jag en ponny som heter Plopp, jag har inte ridit honom på säkert 2 år, och senast jag gjorde det så hoppade jag av och började as böla... Haha!

Men han var jätte fin i fredags, riktigt trevlig och sammarbetsvillig, jag kommer ihåg att jag älskade att rida honom när han var ny och jag kan förstå varför, hehe!

Har tyvärr inga bilder förutom de som finns på hemsidan

https://cdn3.cdnme.se/3301149/7-3/pic_518fe56b9606ee5f5037b53a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3301149/7-3/pic_518fe56b9606ee5f5037b53a.jpg" class="image">


Info

Slänger iväg ett litet info inlägg om vad jag gjort i stallet den senaste tiden osv då jag glömt och skriva ut det tidigare.
 
Förra fredagen fick jag rida en ponny som heter Dumle, han är en kille som bara har ett öga (charmigt enligt mig) och är lite ouppfostrad men han har en personlighet som räcker till många, jätte personlig verkligen! Han var super mysig att rida ( i slutet,haha) i början höll han på och studsa och ställa sig för att komma undan men jag knäckte nöten och han blev en riktigt trevlig ponny att rida den andra halvtimmen, jag tyckte om honom jätte mycket! :)
dumle huvud
 
Och nu lite om Kvirres update då.. Ja jag skrev ju ett långt och väldigt luddigt inlägg om vad som har hänt och antagligen fick han en spark på hasen i fredags, det är det veterinären idag som kollade på det trodde. Sickan är en veterinär som brukar hänga på vågsjö ganska så flitigt, han fick då kolla på såret, tanken var att han skulle vaccinera Kvirrisen men han fick så mycket sprutor i fredags så vi avvaktar på den fronten. Han tyckte att såret såg jätte fint ut och att det snart skulle vara läkt, han sa även att jag skulle kunna börja skritta han i helgen igen lite smått så att han får komma ut och röra på sig. Han är dock väldigt stel i traven, det kommer nog ta ett tag innan han sätts igång på riktigt igen... suck...
 
Har en sak att fundera över, om han ska få gå kvar med valackerna eller om jag släpper ut han med stona istället, inge kul när det är så pass stressat i valackhagen som det är. 
 
HAHA sitter även med min gamla dator nu då min vanliga är sönder, hittade denna bild på mig och Ruby, det var ett tag sen... 

Hektiskt

Ja hörrni vart ska man börja... Igår vid klockan 4 fick jag ett samtal av en tjej i stallet att Kvirre inte kunde stödja på vänsterbak, han hade fått ett sår rakt på hasen. Det var liksom som ett Jack in och sen var det öppet typ 2cm ner och 5 cm uppåt sa veterinären som vi ringde dit. Hon visste inte riktigt hur allvarligt det var eftersom att det kunde ha träffat någon led osv. Han fick lugnande så hon kunde rengöra såret noga och sen lägga padd/bandage på. Men han visade inga symptom på att det var jätte allvarlig, han var inte jätte halt (2 gradit halt), han åt, han hade ingen feber m.m så vi valde att inte åka in. Klockan 9 på kvällen hade han 37,6 grader, inte feber alltså.

MEN, imorse vid klockan 8 får jag ett samtal av Lisa som är lite ansvarig för stallet att han äter inte, han ser hängig ut och han har legat ner. Som den pussy jag är börjar jag as böla och får dåligt samvete och vi åker direkt dit.

Han stod och hängde, var inte alls pigg och åt inte, och alla som känner kvicken vet att han äter mer än någon annan. Jag tog tempen direkt, veterinären hade dagen innan sagt åt mig hur jag skulle göra och hur jag skulle kolla om han var sämre. Hans temp låg på 36,8 Inte febrig alltså, jag gick ut och gick med han, inte halt eller någonting och jag kan säga att efter den lilla promenaden så blev han mycket piggare:) Han fick gå i en liten sockerbits paddock hela dagen och jag gick ut och gick med honom 6 gånger under hela dagen! Nu mår han bra, jag har gett han pencilin spruta för första gången, det gick as bra! :D

Tog även hand om schatal och det gick jätte bra

https://cdn3.cdnme.se/3301149/7-3/pic_51850ac69606ee0940fe641b.jpg" class="image">


RSS 2.0