Kvicken och jag

Som ni vet rider inte jag och Kvicken jätte mycket på ridbanan, alltså typ "trimmar och håller på". Men ibland får vi feeling och rider runt där lite och min absolut största fokus är att han ska vara avslappnad och harmonisk. Jag rider inte korrekt och han går inte korrekt. 


Jag vet att bakbenen ska in under hästen och att man vill ha ett påskjut från bakdelen och inte framdelen. Vet inte om det är rätt att skylla på min tid på ridskolan men det är ju liksom den ridningen som jag är skolad i , alltså den enda jag någonsin kunnat gå efter. Idag rider jag inte efter den moderna dressyrskolan utan jag kör lite mitt egna. Men detta har resulterat i att jag tyvärr inte vet hur man korrekt får hästen att komma till det stadiet där bakdelen kommer in under hästen, jag litar inte på den moderna dressyren då jag inte har tyckt mig se någon rida sin häst korrekt. Vågar endå påstå att jag har ett någorlunda öga för hur det ska se ut, vet dock inte vägen dit själv. 

Detta blir då istället till att jag och Kvickisen fokuserar på att han ska känna sig avslappnad och nöjd med mig på ryggen. Jag vill inte störa han speciellt mycket men jag upplever att han behöver att jag har balans uppe på hans rygg för att han själv ska kunna finna en bra takt, rytm och balans. 
Om jag får säga det själv så nailar vi den biten ganska bra. 

Han är oerhört ambitiös och mjuk att rida, vill verkligen alltid göra rätt för sig, även fast han vet att jag inte kommer att straffa honom om han gör "fel". Vi firar 10 år ihop detta år och jag lär känna honom mer och mer för varje dag som går, våran relation har aldrig varit så bra som den är idag. ❤️


RSS 2.0