Kvickis på volten

Hängde lite med Kvicken på volten igår och han var jätte trevlig. Ville umgås med mig vilket är ett gott tecken! Häromdagen tyckte han att det var lite jobbigt att jag stod och borstade på honom i boxen, istället valde jag att göra det på volten igår så att han fick välja själv om han ville eller inte. Han stod helt stilla och tyckte att det var okej, jag vill ju inte att det ska bli en pressad situation på en sådan liten yta som i boxen. Försökte även få honom att öka energin lite vilket inte är det lättaste längre, han vill helst av allt bara chilla runt typ haha... Gubben är ju ändå 24 år gammal!


Ett ärlig inlägg

Jag försöker att inte lägga mycket fokus på det negativa som jag tycker finns i hästvärlden just nu. Ibland kan jag dock inte undvika de brister som finns.

Det cirkulerar ett inlägg på Facebook som handlar om Breeders Trophy som hölls på flyinge i år (när det hålls vet jag inte men verkar vara ganska nyligen).

En kvinna valde att publicera ett inlägg som handlar om detta ( hon var närvarande) och hon har även lagt upp bilder som visar på de som var med i tävlingen. Jag vill klargöra att jag inte vet vilka det är som rider på hästarna och jag vet heller inte vilka hästarna är. Det ända jag vet är att hästarna är 4 år gamla och att dessa bilder är tagna på framridningen på de ekipage som kommit ända till finalen. Kvinnan som har skrivit detta inlägg förklarar människorna som "the best Young horse trainers/riders in Sweden." Detta är dock inget hon själv tyder på att hon tycker utan att dom anses vara det i Sverige allmänt.

I och med att bilderna redan är ute för allmänheten så kommer jag att lägga in några av dom här nedanför så att ni ska förstå vad jag kommer att skriva om nedanför.

Vad säger erat hjärta och hjärna när ni ser detta? Jag ska vara helt ärlig med att säga att jag känner många olika känslor på samma gång. Ledsamhet, förtvivlan, sorg, ilska, förvirrning m.m. Jag är så trött på att reglerna inte ändras och att detta inte är förbjudet än. Hästarna är 4-år gamla?? Dock spelar det inte någon roll hur gammal hästen är, det är aldrig okej med sådan här ridning. INGEN med välfungerande empati och sympati kan ju tycka att det här är okej.

Jag tycker att det är bra att det här uppmärksammas och att folk delar bilder etc, det går inte att gömma sig bakom att detta är ögonblicksbilder, det här är påriktigt hur det såg ut. Dock känner jag sådan fruktansvärd ilska till de hästmänniskor som rider sina hästar såhär, vem tror de att de är? Människor på denna nivå vet helt klart vad dom håller på med men dom besitter ändå ingen kunskap what-so-ever om djuret hästen, dom vet bara hur dom har blivit lärda att behandla hästar vid ridning och hur man tävlar typ. Jag känner inte människorna personligen men kan man rida sina hästar på detta vis så har man redan visat tillräckligt mycket.

Det jag allra mest undrar över är HUR detta kan vara människor som har kommit till finalen i en sådan stor tävling? Hur kan domarna ens vara domare? Jag läste nyss lite om vad Breeders Trophy är och en sak fick mig att bli helt paff. Under kategorin "ändamål" så står det klart och tydligt-"att utveckla en tävlingsform som tidigt medverkar till rätt grundutbildning av unga hästar", ???? Rätt grundutblidning? Detta visar hur lite okunskap många hästmänniskor har. Det jag har sett här ovan är helt klart en djurrätts fråga enligt mig, det är långt ifrån rätt. Det verkar även som att det är en chans för uppfödare att visa sina potentiella elithästar för folk, *drar en djup suck*.
4,5 och 6-åriga svenskfödda hästar är de som deltar i Breeders Trophy.
Det delas även ut prispengar, med andra ord så kommer pengar in i tävlingssammanhang IGEN.

Jag hoppas att vi en dag kommer till en punkt där folk som vill tävla och träna med sina hästar (antagligen kommer sporten aldrig att försvinna så jag måste vara realistisk) gör det på ett trevligt sätt. Att pengar slutar att upphöra och att man sätter stränga regler för vad som får förekomma och inte förekomma, så att folk lär sig och så att man visar vad som okej och inte.Jag hoppas att det blir en stor fet jävla revolution, för hästarnas skull.


Mina favoriter

Lovisa i stallet tog jätte härliga bilder på mig, T och Kvicken häromdagen. Kände att jag ville dela med mig av dom till er på bloggen då jag tycker att dom speglar hur en vanlig dag i stallet ser ut för oss.

Kvickis och T är mina favoriter ❤️


RSS 2.0