äcklad

ALLTSÅ FY, sitter och kollar på Gordon Ramseys matprogram, så åker hon tjejen som heter Janet till en hästgård där dom föder upp och sen slaktar hästarna för att göra mat av dom? VA I HELVETE? Men iallfall, så åker hon dit, går in i hagen och väljer ut en av hästarna som hon vill ha slaktade? Hon ba: Ja, den här tar jag som om att det är typ helt normalt, hon visar inga känslor heller. Så ska den slaktas bums liksom? Helt ärligt, jag börjadr typ gråta för att 1. Jag hatar allt som har med slakt att göra, inte bara hästar. 2. För att hästar är mer som vänner än mat och  3. Man borde inte visa sådant på tv. För jag blir på riktigt upprörd. Åååååh blir förbannad!!!

GOS

 
Måste konstarera att jag har varit i stallet (hos Kvirre) sent dom senaste dagarna, då har jag varit där och gosat i cirka 1 och en halv timme och han har verkligen uppskattat det. Ett exempel är att när jag kommer så brukar jag slänga in lite hö som han kan tugga på, förut brukade han inte lägga märke till mig då men även fast jag slänger in hö nu så står han inte och äter utan han ska stå och små naffsa på mig, hålla koll på vad jag gör i stallet och han vill liksom vara med på ett helt annat sätt än vad han ville förut, ganska mysigt faktiskt!
Detta beror nog delvis på att han står själv nu som han gjort i 2 månader men nog även för att jag har lagt ner tid på att gå ut och gå med honom, att borsta och gosa med han i 1timme varje dag, tycker att det är jätte mysigt faktiskt, vi har redan ett väldigt starkt band i ridningen men vill få stärka det från marken, får se om det fortsätter på samma spår! :D
Såhär mysis kan han vara ibland
Och såhär suris kan han vara ibland
 
 
ËN GRIS
 

RUBRIK

 
Hmm, kände bara för att blogga lite men vet egentligen inte om vad? Kan ju börja med ridlektionen på veda igår som vi hade på morgonen med skolan.
 
Jag red Lille Robban och det gick väldigt bra Magnus var i Tyskland så vi red för en som heter Evelina som är ansvarig för stallet på morgonen. Hon är väldigt bra att rida för tycker jag, hon är så himla gullig och snäll men vet ändå vad hon snackar om liksom, hon är förtstående och bara allmänt jätte mysig, haha!

Vi fick trava fram lite självständigt i typ 10 min sen skulle vi lägga in galopp, försökte lägga upp han i ett höge tempo och skita i hur huvudet var, som förövrigt var väldigt lågt, man blir ju lite rädd när han är för låg för han har väldigt lätt för att snubbla, men det funkade bra!
Sen gjorde vi skänkelvikningar från tex K in till mitten, en volt vid B (eller är det E? haha) sen ut mot spåret igen och skänkelvikning. Han funkade ganska bra i övningen förutom att det tog stopp ibland när vi hamnade bakom någon i ett litet lägre tempo, han måste man ju verkligen driva på för annars är han seg, som fan.
Sen skulle vi lägga in galopp efter sista skänkelvikningen på långsidan och jag kan säga att JA, han fick en extremt fin galopp, han var så stadig i formen att jag bara behövde lägga handen på manken och driva på med sätet utan att han slängde upp huvudet eller bröt av eller vad han brukar göra, var riktigt stolt över honom!
Visst att han blev lite seg emellanåt men det är bara att fortsätta göra!

Efter lektionen så andades han väldigt mycket, och då menar jag väldigt mycket, han har ju verkligen knappt några muskler än så att han faktiskt kan prestrera så där bra i 1 timme är riktigt bra, dock kanske jag ska ta det lite lugnare nästa lektion för att undvika sådär häftigt andningen, måste ju acceptera att musklerna inte finns där än, men jag tycker verkligen om den där häste, vi har funnit varandra, haha!

Igår så planerade jag på att rida Kvirre men det spöregnade och ridhuset var upptaget för de var hoppträning som jag förövrigt skulle varit med på men glömde att anmäla mig, ahah dum som man är! Men ska försöka bege mig ut i snövädret idag!

Annars så händer det lite grejer som jag inte alls samtycker med, ja det har med Kvirre att göra men tänker inte skriva ut något i bloggen för att då lär det bli ett helvete senare, kanske berättar någon gång men just nu när det fortfarande är nyfärskt så låter jag bli, hejsålänge!
Robban
 
Kvirrisen
 
 

25 november

Kom till stallet vid halv 8, han Stod inne och gjorde ingenting då, blev lite små glad när jag kom och frustade!

Idag var han på ett goshumör fast även lite nafsa oh sur humör också... Gjorde väldigt lugna rykttag och väldigt lugna rörelser allmänt, om han nafsade på mig så visade jag ingen aggressivitet utan sa bara ett enkelt nej, som han lyssnade på bra!
Efter en timmes gos och ryktandes så var han väldigt lugn, han visade ingen stress eller något så det var skönt, ibland kan han stå och skrapa efter mat eller röra på sig men ha stod stilla och njöt!

Haha lite roligt för jag brukar ha boxdörren öppen för honom så skulle jag gå ut och hämta hö i "förrådet", så när jag kommer tillbaka igen så står han i stallgången, kikar bak på mig lite, vänder om och går in i boxen igen, så himla söt, han vet sin plats, åh blev alldeles varm i kroppen, haha!

Passade även på den "sista halvtimmen" att göra ordning i stallet, rensa lite grejer, sopa fint osv, blev helt ok nöjd, finare än innan iallfall;)

Imorgon blir det Inge stall för min del då Ulrika rider men passar på att åka in till stan och kolla på bio med min syster, mamma och mormor, mys!

Kvirrisen idag


Sammanfattning

Av veckan! Denna vecka har varit något Chill, har ridit lite lugnt, haft lugnt i skolan osv, najs!

Kvirre har gått lite lättare pass så som uteritt, 30 min pass på fotbollsplanen och ett litet hårdare pass i onsdags? Då jag red till ridhuset och körde lite travbommar, det var trevligt och han skötte sig jätte bra!

I fredags red jag på Veda, hoppträning på Robban blev det. Han skötte sig exemplariskt och jag kände att jag kom till lite mer ridning än vad jag gjorde första gången jag hoppade honom, han fick bra avtramp och språng, riktigt trevligt!

Idag har jag varit på Veda och kollat Wow cup, såg typ bara 3 ekipage dock för sen var det slut, åkte till Vallentuna Sporthall för att kolla på en kompis som var och spelade från Nacka, dom vann med 30 mot 10, (handboll), rätt Chill haha! Sen snart ska jag till Kvirre och fodra samt gosa, hann inte bli någon ridning idag då jag kom hem nu (19:00) så han kan få vila, det tycker han är skönt kan jag ta och tala om!

Det var alltså min ganska normala vecka, något mer Chill än vanligt men det kan man behövs ibland, man får se till att unna sig själv det!


Den som betyder mest


Nov. 17, 2012

Jag är nu påväg hem från ridturen och det var lite kul för en kvinna med en liten ponny såg att jag skulle fortsätta samma väg och frågade om jag ville rida med henne, självklart sa jag ja!

Vi små snackade lite och så visade det sig att i Lördags hade hennes dotter hopptävlat på Veda , och jag var funktionär då, så började smått börja minnas ponnyn och vi pratade lite runt det sedan frågade hon mig om jag var där i Söndags och jag svarade då att jag tävlade.
Hon blev lite exalterad och började fråga men "Gud vem var du av alla?" Jag svarade att jag hade rött släp och sådär, och då kom hon genast på och sa "jamen du red ju till Titanic!! Då garvade jag lite och sa ja juste! Och tidigare hade jag nämnt att han var travare så hon sa "'men jahaa han såg ju inte alls ut som en travare, han var ju jätte fin!!"
Då blev jag lite gladare faktiskt att hon kom ihåg oss och faktiskt sa att det såg trevligt och vackert ut, en människa jag aldrig träffat liksom? Haha så idag var världen ganska liten faktiskt men kul att höra från någon man inte känner!


Fredag

Fredagen är kommen men ändå snart slut...

Började med teori på Veda då vi läste upp våra grupparbeten som vi hållit på med, jag var specialiserad på Westernridning, riktigt kul!
Sedan hela dagen så hade vi prov, först ett engelska prov, jag skrev om den homosexuella från inom USA politiken. Sedan var det prov på USA: valsystem i samhällskunskap och ett yttligare Prov på en argumenterade text... Satt väl typ 2h och 20 min sammanlagt, shit asså!

Är nu påväg hem från Kvirre, red ett pass med grimma och tyglar samt sadel. Han var mer koncentrerad på små pojkarna som spelade fotboll till en början men efter några trav varv så fokuserade han och blev fin, något stark i handen men det löste sig efter några serpentiner. Han fattade otroligt bra fattningar idag med Hjälp av att jag bara behövde ställa mig upp lite och lägga fram handen 1cm, sjukt fin var han!

Nu ska ska jag hem och ta det lugnt i 2h och sedan åka upp till Veda och rida dressyr, kul!

Solen idag


EN GRIS

Det var lit spännande med domare

Fakta-Kvirre

• Han är en travare omskolad till ridhäst i tidig ålder

•Han är född 1992, 20 år gammal alltså

•Jag står inte som ägare på honom utan det gör min faster/farmor och det har de alltid gjort då de köpte honom i ung ålder

•Han är en smart häst, lär sig fortare än mig

•Jag har hoppat ett enstaka hinder med 130 på honom

•Jag har ridit honom i 4år

•Han gör allt för mig i alla lägen, ambitiös

•Han är sur mot folk han inte känner men även vissa han känner

•Han har vägrat 1 gång mot hinder under dessa 4 år, och det var för att han hoppade en 3 kombination för första gången i sitt liv, han fattade inte vad han skulle göra

•Vi har startat 2 dressyrtävlingar tillsammans och ingen hoppning

•Han är den ända hästen jag litar på till 100%

•Han lyssnar bra på kommandot "Nej"

•Han är inte jätte lätt att lasta

•Han älskar att bli kliad i öronen om man gör det på rätt sätt, vilket jag inte är jätte bra på

•Han får en björnpäls på vintern, Inge små fjun här inte

•Han har Inge hår uppe på svansen, det är bara lite få stycken, antar att han kliat av sig det för länge sedan

•Han gör alltid sitt bästa i ridningen, ingen gång han vägrat utföra något

•Hana pannlugg når ner till snoken på honom (mulen)

•Han är ginger på mulen och även lite runt ögonen

•Ridlärare jag ridit för har aldrig sagt något dålig om honom, bara positiva saker:D

Det var det, lite onödig fakta i tråkiga tider!


Grå dag...

Fy vilket tråkigt väder denna dag har erbjudit, grått och regnigt, typ som om att all glädje i världen har försvunnit 0.0

Skön skoldag iallfall, hade debatt i skolan om Mitt Romney och Obama, jag stod på Romneys sida vilket jag inte gör i verkligheten, men det var bara att leva sig in i rollen även fast jag SÖG på det, tyckte inte att det var speciellt kul att argumentera för något jag inte är direkt insatt i, men ett E i betyg lät jag få iallafall, vilket duger i mitt tycke!!

Just nu är jag ute på en ridtur i regnet bara för att han ska få röra lite på sig, mörkt är det också men vad gör man inte...

Annars har dagen varit relativt bra och jag ser inte fram mot imorgon för då går jag längsta dagen i skolan, USCH!


Tisdag 13 November

Dagen började på Veda med ridning, det blev Robban!

Det börjar alltid lite trögt på Robban, han är väldigt lång och låg men så länge jag driver på honom fram fram och återigen fram så brukar han bli fin efter halva lektionen.
Han arbetade faktiskt väldigt bra uppåt idag, det bästa för att få han fram är att hålla igång honom i olika rörelser, så som serpentiner, byta varv ofta och mycket halter och igångsättningar, fort ska han göra det också så att aktiviteten får han rund, funkar bra på honom!

Galoppen lägger jag inte jätte mycket energi på än men även där ska han gå fram, gör ingenting om han blir något för låg så länge han driver på, sen kan jag självklart korta han lite ibland bara för att få "den känslan som är lite bekvämare att rida i". Han är även lättare i vänster än i höger, blir mer flyt i vänster! Men lektionen var bra, så är nöjd!

Är just nu påväg hem från Kvirre, kom dit vid 3 och gick ut och gick med han typ halv 4.
Idag la jag fokus på att han skulle lyssna på mitt kroppsspråk, ingen rörlig kontakt, inget godis som beröm idag heller, idag skulle han vara fokuserad till 100%, och jag kan säga att han var det 90% av tiden, helt klart godkänt!

Ja vad gjorde jag då? När jag stannar, ska han stanna. När jag går, ska han gå. Om han gick in i mig så markerade jag enbart med rösten att nej, det är inte okej( som tur är så funkar det på honom då han lärt in sig att nej betyder nej.) Han skötte sig jätte bra så kommer nog försöka fortsätta med lite sånt här då jag tycker att det är kul och förhoppningsvis han med!

Nu går jag innanför dörren så hej så länge!

Robban i morse


Perfekta ponnyn

 
I mina ögon är det Ludde, Ludde som ägs av Viktoria Baalack men går lektioner på Veda nu! Senast igår så tog han och Hanna hem vinsten i KM, kan säga att det inte var så oväntat då de gjorde en komplett ritt, Grattis!

Han är en sån ponny som jag tror skulle kunna gå hur långt som helst, en ponny som har de riktiga kvaliteérna för att gå de högre klasserna, han har steget men framförallt viljan, försöker alltid sitt bästa, en guldponny!
Med handen på hjärtat så kan jag säga att han ÄR  den finaste ponnyn jag suttit på, den ponnyn som jag känner att jag haft bäst kontakt med, den ponnyn som jag inte hade tvekat till att köpa om chansen fanns, som ni märker, jag är så såååld på honom!

Saknar lite att rida honom faktiskt, å andra sidan var det bara cirka 2 månder sedan men ändå, skulle lätt vilja hoppa upp igen ;)
 
 
 
 

Lite fler bilder från tävlingen!

 
Bilderna är tagna av Michelleså tack för dom! :D

Tävlingen-11 november

Ja vart ska man börja... Det har varit en fartfylld dag, lastade vid 10 och han gick på bra, vi hade räknat med 45 min så vi var där lite tidigare än väntat, men det gjorde inte så mycket!

Red fram för tidigt, men det var bara bra nu när jag tänker efter för han var alldeles för stressad de första 20 minuterna, valde att rida ut en sväng när det ändå var 1 timma kvar tills min start! Red lite på utebanan där inga höll hus för att lugna ner han, vilket funkade super bra, han fick ett helt annat stöd i handen och fan så skönt det kändes, känslan fanns där till 100%!

Väl inne på banan så kunde han inte skött sig bättre, han var energisk och extremt lyhörd, kunde inte begärt mera av han! Galoppen gick bra, dock började han nysa i vänstergalopp vilket förstörde lite då han tappade steget men högergalopp gick bra då vi faktiskt fick 7or rakt igenom, inte illa pinkat då galoppen inte är hans starka sida!

Faktiskt så blev jag inropad till ärovarv då jag kom på en 7unde plats, gissa om jag blev förvånad! Det var bara att lasta ut igen och på med alla grejer! Vi fick 8or på låten, utstyrseln, och helheten i självaste utklädnaden och procenten låg på 63,103%, jätte nöjd! Jag red L:B1.

Om man ska kolla på programmet som vi red på våran första tävlingen så stod det mest, måste fram, ojämn i steget, och spänd, denna gång stod det, energisk på många punkter och kommentaren var "Rör sig ibland Med tveksam jämnhet men är mycket lydig och gör sitt bästa:) hänger ibland något i handen mellan gångarterna". Det mesta höll jag med om förutom det sista då han kändes som smöööör i handen, men sen kan det ju se ut på ett sätt och kännas på ett annat!:)

Helt ärligt så trodde jag inte att vi skulle få så bra som vi fick, min förväntan var en sista placering då jag tycker att alla ekipage som deltog gjorde väldigt bra ifrån sig, man slutar aldrig förvånas!


Tisdag-hemma

Sitter hemma och äter nudlar och tittar på Skins, skins må vara den bästa serien, den är så simpel och underbar'

Är hemma idag för känner mig inte så bra, liksom igår. Tror det e en förkylning , känner mig iallfall helt igen täppt!

Ska ta ett dressyrpass på Kvirre lite senare, ska ju tävla på Söndag så måste ligga i lite ;) Menmen, hörs'

Såhär såg jag ut på halloween förresten!


Vad jag saknar..

Jag saknar att känna glöden, att jag alltid kände mig på topp osv, men som det känns nu så känns det som om allting ska vara så snygg som möjligt, så tekniskt som möjligt, om man inte prestrerar bäst på en lektion så sjunker man i alla andras ögon, så sjukt. Ridningen har blivit som ett slagfält, och det avskyr jag. För mig har ridningen alltid handlat om att ha så kul som möjligt, att känna att jag blir 1 med hästen, men på något sätt har jag tappat det lite för att omgivningen har satt en helt annan ribba nu och det känns som om att jag måste följa med även fast jag inte vill.
Det jag menar är att jag bryr mig inte om att vinna, om att vara bäst, jag vill bara hitta det där extra igen mellan mig och hästarna. Kvirre kommer jag alltid ha det med men förut hade jag Twist på ridskolan och jag vet inte, jag saknar lite tryggheten, att känna att jag och hästen kan göra allt tillsammans.
Jag tror att jag måste släppa taget om pressen och om hur andra rider, jag funkar bäst när jag får känna, och det ska jag börja nu igen.

Saknar förövrigt sommaren

RSS 2.0