Klockan är 00:12

 
Haha, orkar inte att jag sitter och gör blogginlägg klockan 00:12 på en fredagkväll.... Menmen, har precis varit ute och åkt pulka med 3 vänner och det var skoj som satan, ända negativa är att man måste gå upp för backen när man tagit sig ner för den, LAT.
 
Red iallfall ut på Kvirre idag, han tyckte nog att det var jätte roligt tror jag, haha... Nej men red väl ut i 1timme och jag kan säga att det var så jädrans fint denna afton (eller eftermiddag kanske man ska säga). Det låg en tunn tunn dimma och solen trängade sig igenom och lite lycka i livet kom igen, det var underbart.
Försökte att fota med Iphonen MEN tyvärr så fångade den inte riktigt ögonblicket, SYND för det var helt magiskt.
 
Åkte sedan upp till Veda för en dressyrlektion på Robban (Jag rider då alltså lektioner på veda varje fredag på ridskolehästar).
Robban kändes positiv idag och jag fokuserade väldigt mycket på mina händer. Tyvärr så har jag en dålig vana att "mecka lite för mycket fram och tillbaka" så att hästen inte är riktigt inramad. Tror att jag har den dåliga vanan för att annars känns det som att hästen blir så stumm, men i själva verket så ger jag den bara mer tid åt att "skippa" det riktiga arbetet så att säga.

Men jag tyckte att jag skötte mig väldigt bra och var stilla och tydlig till att han skulle gå mellan hand och skänkel, han blev riktigt fin då vi också gjorde väldigt mycket övergångar från skritt, trav och olika tempon i traven.
Magnus (min ridlärare) sa att om du tänker att du rider ett program som både har mellantrav och ökadtrav, oftast så skjuter du på allt vad den har redan i mellantraven och då blir det ingen riktigt skilland i den ökade och du tappar poäng, så vi ska alltså testa att få hästen i olika tempon så att du själv känner vilket som är vilket.
Vi la alltså in växel 1,2,3,4 för att få en tydlig känsla på vad som är skillanden.
En riktigt bra lektion som faktiskt passade mig och Robban super, han blev riktigt fin och höjde upp sig själv, han blev även fin i handen vilket inte brukar hända så ofta då han ofta gärna är lång och låg samt hängande.
Jag gillar verkligen att rida Robban, han är snäll och försöker, han kanske inte är den lättaste att få upp i formen men han är på god väg nu, en häst jag inte skulle tveka på att ta hem och rida lite oftare!
 
Här har vi då lilla Robban. Ska försöka att få lite ridbilder på honom så småningom!
 
Åh lille Kvirrisen<3
 
Stadig ridbild på mig själv
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0