åh herregud

Folk som ska kommentera "naturlig hästhållning" som något negativt? Hur ser dina erfarenheter verkligen ut på den fronten, hur mycket kan du egentligen om naturlig hästhållning? Är ditt sätt bättre tror du? 
 
Läste ett inlägg och bara kände att fine, du har en point med att det INTE behöver vara svart eller vitt men jag tyckte nog dessutom att du var ganska svart vit i ditt uttalande! 

Det är såhär, dom som sett det negtiva av NH har antagligen sett helt fel och upplevt det helt fel. Det handlar inte om lösdrift, barfota hästar, bett i munnen, vilka täcken hästen ska ha, det handlar om att kunna se vad SIN häst behöver och sedan utgå från det. 
SÅ, om vi drar det generellt, behöver en häst skor? NEJ. Behöver en häst täcken? NEJ. Behöver en häst bett i munnen? NEJ. Behöver hästar gå på lösdrift? NEJ. En häst är individuell, har den blivit van vid att ha täcke på sig? Ja, då kanske det är bra att den har på sig ett täcke när det är minus grader ute på vintern, men behöver den 2 täcken? Antagligen inte, det är vi människor som tror det. 

Varför i hela friden ser man ens ner på folk som absolut inte använder att ha bett i hästens mun??? Borde man inte bli glad för att faktiskt någon väljer att ta bort den biten som förövrigt inte alls bör vara där?? Det är ett sätt för oss att kontrollera hästen på, och vet ni vad? VI människor ÄLSKAR att kontrollera, därför har vi så jävla svårt för att släppa ner den där garden om att alla hästar faktiskt inte älskar att hoppa eller ridas dressyr på, KOM ihåg att det är något vi människor vill och använder hästen till för att vi ska kunna få högre pris på den och mer meriter. 
 
HUR kan det vara så fel att FAKTISKT utgå från hästens natur? Vad är det som är fel med det? Det finns säkerligen kassa "NH" människor men dom väljer jag att inte ens kalla NH människor för det är antagligen amatörer som sett något om att hästar mår bäst av att gå på lösdrift fast i själva verket kanske dom inte alls vill , det gäller att VI människor skiter i alla jävla normer och utgår från var häst för sig. 
 
Sen finns det några standard frågor som jag alltid kommer ställa mig negativ till, bett, spö och sporrar, för jag ser absolut INGEN SOM HELST MENING MED DET. Det är kontrollerande redskap som är till för att vi ska kunna sätta krav på hästarna när dom klart och tydligt säger till oss "JAG VILL INTE". 
 
Så snacka inte om svart och vitt när du själv är en svart vit person i alla grader. 
 
Tack och hej. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0