hästarnas hö

När Kvicken och Schatal flyttade hem till lilla stallet i somras så var det ju den här frågan: "vilket hö ska dom ha?" en ganska knepig fråga i och med att vi endast haft kontakt med foderby innan och fått hö därifrån. 
Men tyvärr funkade det inte att vi köpte hö där någe mer eftersom att han inte hade så mycket hö och vi ville gärna köpa så att vi hade hö i en längre period framöver. 
 
Nu i oktober? köpte vi hem nytt hö av någon som bor 1,5 timmar härifrån och det var ett lass på 50 balar tror jag. Det höet var väldigt grönt och fräscht, balarna vägde 10 kg styck och var lätta att ha och göra med. Hästarna fullkomligt älskade det höet. Sen tog det slut och vi ringde runt en massa och det visade sig att en kille som bodde typ 2,5 timmar härifrån hade 1 ton hö han ville sälja. 

Det höet var stooora balar på 20 kg styck och kompakt packat men inte hårda i stråna utan faller lätt sönder. Hästarna tyckte det var gott men hade inte alls samma aptit som med det gröna höet så vi bestämde oss för att åka och hämta yttligare 50? balar därifrån och nu har vi alla upplastat med hö i höförrådet. 
 
Det vi gör är att ge 20 kg höet på kvällen utblandat med lite 10 kg höet och på morgonen får dom 1 kaka var av det gröna höet samt ute i hagen sen får dom yttligare hö eftersom att dom annars bara strör runt det i boxarna på morgonen. 
 
Iallfall så har vi hittat det höet som hästarna verkligen älskar och har aptit på och det är väl lite mer godishöet eller vad man ska säga, dom får inte lika mycket av det höet som dom får av 20 kg höet pga att det är mycket mer hö av dom. 
Ibland är jag dock lite extra generös och bara ger dom det gröna höet, vilken lyx va? hehe. 
 
Gröna höet till vänster och 20 kg höet till höger. Stor skillnad på balarna va? Har dock tagit 2 kakaor av det gröna höet på denna bild men skillnaden är ändå stor. 
Jag själv föredrar också dom gröna balarna i och med att dom är mycket lättare att bära på, 20 kg höet skär sönder händerna eftersom att dom är så hårt ihop snörade.... 

Kommentarer
Postat av: Frida

Hejsan! Kan du inte skriva ett inlägg hur du tänker kring foder. Hur ofta bör man fodra, hur ofta fodrar du? Vad får dem för foder? foderstat? Kraftfoder bra eller dåligt? osv, helt enkelt hur du tänker kring det hela och hur du gör med dina hästar :) fin blogg

Svar: Hej! Jovisst kan jag göra det! Tack så mycket!
None None

2014-01-27 @ 21:10:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0