Fejk veggie

Aldrig varit mycket för kött, aldrig ätit exempelvis köttfärs, eller något vilt djur som älg, ren etc. I'm not a meat lover. 

År 2014 slutade jag äta det jag älskade mest, KORV! Jag åt tammefan korv så ofta jag kunde, falukorv va favvisen hehe! 
MEN sen insåg jag att det fanns andra alternativ, tex sojakorv, när jag helt plötsligt fick upp ögonen för det i skolan så var det en självklarhet för mig att äta sojakorv istället för vanlig korv... 

Andra kött jag åt fram tills December 2014 var fläskkotlett, oxfilé, salami, pepperoni, fläskfilé, kyckling, rostbiff avskalat så var det dom kötten jag gillade så att säga. Aldrig ätit skinka tror jag, inte köttbullar heller, smakat visserligen men aldrig fortsatt äta.  Jag har alltid tyckt att det exempelvis är fruktansvärt gott med sås och potatis istället då så har alltid klarat mig! 

Jag är ingen som predikar att man ska äta veggie, men jag tycker själv att det är absolut godast! Och jag ser verkligen djur som mina vänner så därför är det så jääääääkla svårt för mig att äta dom (utom fisk konstigt jag vet).. Det liksom tar stopp i munnen på mig, det e som att köttet inte ska vara där. 

Det jag menar med fejk veggie är att jag kan äta typ såser gjorda på sky från något stekt kött eller äta en köttgryta men inte äta köttet så att säga. Jag kan köpa en hamburgare på McDonalds och plocka bort köttet, ni förstår hur jag menar? 
Jag vill inte begränsa mig såpass mycket att jag inte kan äta något som har blivit berört av kött, det kanske kommer någon gång men just nu så känner jag att det är alldeles för begränsat! 

Vad äter jag istället för kött då? Qournfärs, skit gott att steka med tacos krydda! Qournbiffar, gott att steka i grillkrydda! Halloumi, sojakorv, qournschnitzel, det är oftast dom tillbehören jag har till isåfall! Men är det exempelvis klyftpotatis med sallad och god sås så kan jag äta bara det också! 

Nu vet ni det, kände bara att jag ville skriva det haha! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0