Jag vill inte skriva såna här inlägg, men...

Vettefan om alla tycker att det är okej att ta en bild på ett annat ekipage såhär men nu gör jag det. 

Det är någon jag brukar få upp på min Instagram (varför vet jag inte) och jag blir lika förtvivlad varje gång. Men den här bilden är ju nästan droppen. 


Hur i helvete kan man tycka att det är okej att rida hästen i en sån här form? Hur i helvete kan det här vara idealet för dressyren? JAG SKRÄMS. 

För det första så har jag extremt svårt att tro att hästen är korrekt riden när den går såhär. Eller rättare sagt, känner mig ganska säker på den saken. Det är ju en extremt spändhet i kroppen om man frågar mig och inget "avslappnat", minns jag rätt så vill man ha en avslappnad häst i dressyren? 

Nackpositionen ska vi inte ens prata om. För mig är det fruktansvärt att se då jag tror på harmoni och en fin mjuk ridning och en naturlig position för hästen. Kan hästen ens andas när den går sådär? Tror fan jag har sätt forskning på just den där positionen och hur det är skadligt för hästen. Eller var det en rollkur video jag kollade på då? Aja, det är inte långt ifrån rollkur i vilket fall som. 

Jag hatar egentligen att göra såna här inlägg men ibland för jag tammefan nog. Ni behöver inte hålla med mig i det jag skriver men det jag skriver är det jag personligen ser. Jag tror dels att jag blir såpass frustrerad som jag faktiskt blir för att "det är såhär det ska se ut" om du frågar marijoteten av hästsverige. Jag blir ledsen, genuint ledsen och förtvivlad.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0